Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#1201 Postautor: istred » 9 listopada 2017, o 08:30

I na tle naszych asów wyglądał jak rzeczywiscie gość dwie ligi wyżej
Szkoda tylko, że swojej ekstraligowej formy nie potwierdził w jakichś oficjalnych zawodach. Nigdy.
Ja osobiście bał bym się kontraktować takiego zawodnika. Chyba, że klub byłby pod ścianą i nie miał innego wyjścia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1202 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 08:35

Oj tam nigdy - jeden mecz mu wyszedł w tym roku, na Smoku wygrał wyścig. Pisałem to już kilka razy - Karol nie jest zawodnikiem na Ekstraligę (średnia gorsza od Ułamka) ale przy utrzymaniu go w ryzach, zmuszeniu do przyjazdów na treningi spokojnie może się zakręcić około 1,8 pkt w 1 lidze. Traktując go jako wymianę jeden za jeden za Stasia Burzę - raczej nie jest to osłabienie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1203 Postautor: istred » 9 listopada 2017, o 08:39

Tu możemy się zgodzić.
1,8 w I lidze to zdecydowanie jego poziom.
Tylko czy potrzebujemy takich zawodników? Mamy Jeleniewskiego i Lamberta. Moim zdaniem jeśli chcemy coś osiągnąć to potrzebujemy jednak trochę lepszych zawodników.
Bogdanovs jednak kręcił się w okolicach 2.0, a przez ostatnie dwa lata nawet w okolicach 2,1-2,2.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1204 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 08:46

Zgadzam się, że potrzebujemy lepszych zawodników. Tylko jeżeli potwierdzą się spekulacje gdzie kto podpisze - tych lepszych po prostu nie ma. Z krajowych seniorów lepszy byłby Jędrzejak i zapewne Kościuch. Ale już Okoniewski niekoniecznie. Dlatego traktujmy Karola (jeżeli podpisze) jako podmianę za Stasia. Dawid za Pawła, Sam za Bjarne. Wszystkie podmiany nie są naszym osłabieniem. Różnicę zrobiłby dopiero Greg, na którego tracę powoli nadzieję.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1205 Postautor: RadeKas » 9 listopada 2017, o 08:50

Myślę, że jakby Baran miał u nas jeździć to już byśmy mieli na forum powrót kilku specyficznych użytkowników, którzy sygnalizowaliby powrót Barana do Lublina.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1206 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 08:56

Dodam tylko, że Karol miał bardzo zbliżoną średnią do obiektu wielu westchnień - Jonssona :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1207 Postautor: $korzen$ » 9 listopada 2017, o 09:27

Gelo pisze:A co było nie tak w dawnych czasach? Nie przypominam sobie większych problemów na linii lubelsko - rzeszowskiej. Wymiana zawodników między naszymi miastami jest dość naturalna - ze względów geograficznych chociażby. A akurat Karol w ostatniej dekadzie stał się bardziej lubelski niż rzeszowski. Istred - ja wiem, że to był tylko trening, że nikt nie chciał się z nikim ścigać (no chyba, że Karol o kontrakt u nas na przyszły rok :)), nie wiemy kto na czym jechał i na jakiej oponie. Stwierdzam tylko fakt - jako pewien punkt odniesienia. Dla Karola było już dawno po sezonie, jechał na rezerwowej maszynie, na obcym jakby nie było torze, z zawodnikami, którzy za kilka dni mieli się zmierzyć z pierwszoligowcem. I na tle naszych asów wyglądał jak rzeczywiscie gość dwie ligi wyżej - za co przepraszam.

Gelu, niepotrzebnie brniesz, Baran na dzisiaj to jest malutki zuzlowiec dla Bogdanovsa, przytaczanie treningu w Lublinie kompletnie bez sensu. KibicLbn przytoczyl Ci liczby, one mowia jasno, Baran dla Bogdanovsa to jest liga nizej. Bez wzgledu na to ile razy Karol pokonal na treningu Jelenia. Liga weryfikuje wszystko. O kazdej porze dnia i nocy, pijany czy trzezwy, zirytowany czy zadowolony bez sekundy zastanowienia wybiore Bogdanovsa. Barana nie wezme przy takim ukladzie nawet z dobra doplata. Bogdanovs zrobi kilka treningow w Lublinie i bedzie latal az milo. Pisanie tez, ze Lotycz nie radzi sobie na wyjazdach to rowniez zakrzywianie rzeczywistosci. Bogdanovs jedzie zajebiscie i na Lotwie i na wyjazdach.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1208 Postautor: Hans » 9 listopada 2017, o 09:37

Po co sie spinacie jak i tak Bogdanovs u nas nie wyladuje, Lokomotiv dostal kase, wiec wiadomo, ze zostanie tam liderem zespolu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1209 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 09:51

uff - mam nadzieję.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1210 Postautor: $korzen$ » 9 listopada 2017, o 09:53

Hans pisze:Po co sie spinacie jak i tak Bogdanovs u nas nie wyladuje, Lokomotiv dostal kase, wiec wiadomo, ze zostanie tam liderem zespolu.

Gdzie nie spojrzec pisza, ze nie ma tematu Bogdanovsa na Lotwie, chlopak podobno tak samo jak i Lebediev chcialby pojsc level wyzej. Co zrozumiale, ma na to papiery. Ja bym na jego miejscu poszedl droga Lebedevsa, czolowy zespol I-Ligi albo walka o sklad w jakichs Grudziadzach itp

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1211 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 09:55

...co pokazał w Gdańsku... Bez przesady. Kompletnie nie zgadzam się z opinią, że to poziom poza zasiegiem Karola. W Częstochowie też nie siedzą idioci. Do Ekstraligi wzięli właśnie Barana - chociaż zapewne bardziej z konieczności posiadania Polaka w składzie. Nie jestem adwokatem Barana a i wyniki Bogdanovsa robią wrażenie - nigdy tego nie negowałem. Mam tylko awersję do wynalazków ze wschodu - od wielu wielu lat. Ale oczywiście gdyby Mad Max trafił do nas - będę mu kibicował.

bartollo
Senior

#1212 Postautor: bartollo » 9 listopada 2017, o 10:08

Baran przegral rywalizacje z Ułamkiem. Po co brniesz?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1213 Postautor: Cooper » 9 listopada 2017, o 10:09

Gelo pisze: Zejście z oczekiwaniami z Hancocka na Bogdanovsa jest obrazą dla umysłu ;)

To jak nazwac wejscie z oczekiwaniami na Hancocka w I lidze? Troche te spekulacje wszystkich rozpiescily.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1214 Postautor: istred » 9 listopada 2017, o 10:09

I z tego, że był jednym z niewielu zawodników, którzy się zgodzili na rolę oczekującego.
Nie oszukujmy się, Baran trafił do Częstochowy z konieczności, a nie ze względu na poziom sportowy.

Gdańsk to była ekstraliga i to 5 lat temu.
Mam wrażenie Gelu, że szukasz faktów do argumentowania z góry założonej tezy, a nie wyprowadzasz tezy po analizie faktów :)

Zgodzę się co do tego, że Bogdanovs to trochę matador własnego toru, bo faktycznie średnie uzyskiwane w Dźwińsku ma wyraźnie wyższe niż na wyjazdach, ale obecnie trudno znaleźć zawodnika, który by prezentował równą formę u siebie i na wyjeździe.
Może w Lublinie nie uzyskiwałby średniej ponad 2,5 tak jak w Dźwińsku, ale 2,1-2,2 mógłby i całościowo wyszłoby pewnie w okolicy 2,0.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1215 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 10:19

Generalnie w tym przypadku nie można wyprowadzić tezy po analizie faktów. Z prostego powodu - cały temat to porównywanie Barana i Bogdanovsa - a ich porównać się nie da. Startowali w dwóch różnych ligach, Baran od połowy sezonu. Wszystko co można napisać to gdybanie. Ja mogę napisać, że Baran jest lepszy od Maksima, bo wygrał dwa wyścigi w Ekstralidze, a jestem się w stanie założyć, że w sezonie 2017 Bogdanovs nie wygrałby żadnego wyścigu w Ekstralidze. Tylko co z tego wynika? Nic. Nie zgadzam się z tezą że Bogdanovs jest lepszy od Barana na podstawie kilku lat obserwacji oraz bezpośrednich pojedynków obu zawodników. A, że rywalizowali ze sobą kilka lat temu - to przecież nie moja wina

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1216 Postautor: $korzen$ » 9 listopada 2017, o 10:31

A ja uwazam, ze w zuzlu wszystko mowia liczby. Zuzel to cyfry. Te mowia jasno, Bogdanovs na poziomie I ligi jest lepszym zuzlowcem. Bardzo sredni (zeby nie powiedziec slaby) jest tez argument, ze zalozysz sie, ze Bogdanovs nie wygralby zadnego niegu w e-lidze. Gelu no serio? Okon wygral 7 biegow, Thorsell 8, Ulamek 7, nawet dziad Balinski wygral bieg w e-lidze, nawet Walasek wygral 3 biegi w e-lidze i nawet Schlein wygral bieg w e-lidze....

Spojrz w liczby, Baran nawet nie ma co startowac do Maksima. Ja wiem, ze kazdy ma swoje sympatie, Ty lubisz Mastersa i Barana, ja kiedys uwielbialem Piszcza i Adorjana. Glownie za zajebiscie agresywny styl jazdy, ale fakty sa takie, ze to przecietni jak nie slabi zuzlowcy patrzac na caloksztalt :cool: Barana na dzisiaj to raczej porownuj do Kudriaszowa, Puodzuksa, Tarasienki ale nie do Bogdanovsa. Koles zaczyna sie ocierac o e-lige a Ty porownujesz go z wypalonym zawodnikiem, ktory nawet na torze w Rzeszowie nie potrafil zrobic 2,0 w I lidze.

Co ciekawe, w zeszlym sezonie w calych rozgrywkach I ligi wiecej biegow od Bogdanovsa wygral tylko... Bjerre. Bjerre, zawodnik ekstraligowy. Cala reszta jezeli chodzi o zwyciestwa jest za Bogdanovsem. Kiedy takim osiagnieciem mogl pochwalic sie niespelniony talent polskiego zuzla Karol Baran?
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2017, o 10:34 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#1217 Postautor: MIERZWIN » 9 listopada 2017, o 10:34

W Przeglądzie Sportowym jest napisane, że Bech jednak chciałby w Polsce jeszcze pośmigać, tylko czeka na poważne oferty.
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1218 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 10:40

$korzen$ pisze:A ja uwazam, ze w zuzlu wszystko mowia liczby. Zuzel to cyfry. Te mowia jasno, Bogdanovs na poziomie I ligi jest lepszym zuzlowcem. Bardzo sredni (zeby nie powiedziec slaby) jest tez argument, ze zalozysz sie, ze Bogdanovs nie wygralby zadnego niegu w e-lidze. Gelu no serio? Okon wygral 7 biegow, Thorsell 8, Ulamek 7, nawet dziad Balinski wygral bieg w e-lidze, nawet Walasek wygral 3 biegi w e-lidze i nawet Schlein wygral bieg w e-lidze....

Spojrz w liczby, Baran nawet nie ma co startowac do Maksima. Ja wiem, ze kazdy ma swoje sympatie, Ty lubisz Mastersa i Barana, ja kiedys uwielbialem Piszcza i Adorjana. Glownie za zajebiscie agresywny styl jazdy, ale fakty sa takie, ze to przecietni jak nie slabi zuzlowcy patrzac na caloksztalt :cool: Barana na dzisiaj to raczej porownuj do Kudriaszowa, Puodzuksa, Tarasienki ale nie do Bogdanovsa. Koles zaczyna sie ocierac o e-lige a Ty porownujesz go z wypalonym zawodnikiem, ktory nawet na torze w Rzeszowie nie potrafil zrobic 2,0 w I lidze.

Co ciekawe, w zeszlym sezonie w calych rozgrywkach I ligi wiecej biegow od Bogdanovsa wygral tylko... Bjerre. Bjerre, zawodnik ekstraligowy. Cala reszta jezeli chodzi o zwyciestwa jest za Bogdanovsem. Kiedy takim osiagnieciem mogl pochwalic sie niespelniony talent polskiego zuzla Karol Baran?

Ale ja cały czas zmierzam do tego, że tych liczb nie da się porównać. Średnia 2,2 pkt. w 1 lidze to ile w Ekstralidze? 1,8 czy może jednak 1,2? Jak to przeliczyć? Nie da się. Będą jeździć w jednej lidze, w podobnej ilości meczów - porozmawiamy o liczbach i kto był lepszy. Na dzisiaj to dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Teza "Bogdanovs na poziomie I ligi jest lepszym zuzlowcem" jest nie do udowodnienia - liczbami również. Dlatego łatwo ją obalić - chociażby zwykłą sympatią lub antypatią.
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2017, o 10:48 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1219 Postautor: $korzen$ » 9 listopada 2017, o 10:47

Jak to nie jest? Obaj startowali kilka sezonow w I lidze, kto osiagal lepsze wyniki? Przypomnij mi, kiedy ostatnio Baran wygral 39 biegow w I lidze i kiedy ostatnio Baran byl w top10 I ligi ? ba, kiedy ostatnio Baran byl w top20 I ligi? nie byl. Bo jest cienki jak d*** weza. Nie ma podjazdu nawet do Bogdanovsa. Jak Maksim u nas podpisze, to sie bede jaral jak rok temu Pedersenem (jego dyszpozycja to juz inna historia) a jak przyjdzie w pakiecie w KOsciuchem czy Hancockiem, to pojde na pielgrzymke. A jak podpisze u nas Baran, to uderze sie w czolo i powiem "Boze za jakie grzechy znowu bede musial to znosic"

Tyle w temacie.

Zaratustra
Kadrowicz

#1220 Postautor: Zaratustra » 9 listopada 2017, o 10:49

A ja się kilka dni temu zastanawiałem, czy dobijemy do 50 tej strony przed ogłoszeniem składu. Wygląda na to, że tak :-P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1221 Postautor: Gelo » 9 listopada 2017, o 10:58

$korzen$ pisze:Jak to nie jest? Obaj startowali kilka sezonow w I lidze, kto osiagal lepsze wyniki?

To zależy kiedy. Ostatnio - w 2016 wyraźnie lepszy był Bogdanovs. Ale w sezonie, w którym przytoczyłem zdecydowanie lepszy był Karol. I w jednym i w drugim przypadku nie są to dane aktualne, a tegorocznych nie da się porównać. Żebyśmy się dobrze zrozumieli - jeszcze raz powtarzam - ani nie jestem adwokatem Barana ani nie deprecjonuję tegorocznych wyników Bogdanovsa. Po prostu jaskrawe tezy o wyższości jednego nad drugim są nie do udowodnienia.

Awatar użytkownika
kombinerki

#1222 Postautor: kombinerki » 9 listopada 2017, o 10:59

Szanse na Bogdanovsa u nas oceniam na 40% :cool:

Awatar użytkownika
kombinerki

#1223 Postautor: kombinerki » 9 listopada 2017, o 11:02

MIERZWIN pisze:W Przeglądzie Sportowym jest napisane, że Bech jednak chciałby w Polsce jeszcze pośmigać, tylko czeka na poważne oferty.

ten ogór?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1224 Postautor: grzesieck » 9 listopada 2017, o 11:47

nowa ankieta, bo juz nie da sie czytac o wyzszosci Barana nad Bogdanovsem
METHANOL ADVENTURE TEAM

rafir
Junior

#1225 Postautor: rafir » 9 listopada 2017, o 12:09