Starty Sledzia i Piszcza w Anglii

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Michael

#276 Postautor: Michael » 22 lipca 2004, o 13:11

Radziu spoko ze wstawiasz sie za Darkiem ( tak jak ja za Trumna) ale spojrz na to trzezwo.Facet byl kompletnie nie przygotowany na Anglie.Ma podpisany kontrakt w Rospiggarnie i co tam jesli go zaprosza tez na tym samym bedzie starowal?No zarty sobie robi. Darek w wypowiedzi pomeczowej(tz-marma) dla Dziennka Wschodniego powiedzial"Anglia jeszcze nikomu nie zaszkodzila"To on jest tym pierwszym.Wielu zawodnikow rezygnowalo juz z Anglii nie tylko w tym roku(np.Tomasz Jedzrejak).A byli oni duzo lepiej przygotowani niz Rybka.A poza tym kontraktu w Anglii nie podpisuje sie na dniach. Podrowka

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#277 Postautor: Ar2rB » 22 lipca 2004, o 13:18

I jeden (Piszcz) i drugi (Śledź) wielce skorzystali na wyjazdach do Wyspiarzy. Jeden po kiepskich występach sie połamał, drugi zajeździł wszystko co miał. Gdzie tu jakiekolwiek korzyści z jazdy w Anglii?

Powołujecie się na Jędrzejaka. Zgoda jeździł w Angli, nawet z dobrym skutkiem, co neistety odbiło sie czkawką na występach dla jego polskiego klubu ktory zainwestował na niego kupe szmalu. Wiec jakie korzyści klub miał z jego startów w Anglii? Pomijam juz to, że sprzętowo to Jędrzejak był pewnie lepiej przygotowany niż wszyscy zawodnicy TŻ razem wzięci.

Michael

#278 Postautor: Michael » 22 lipca 2004, o 13:23

Ar2rB zle mnie zrozumiales mi wlasnie o to chodzilo co ty napisale.Jeszce cos dodam.Anglia to tak naprawde wylegarnia kontuzji.Przemeczenie duza czetotliwosc startow krotkie techniczne tory. Jest to dobra szkola ale trzeba byc na to przygotowanym sprzetowo, finansowo i fizycznie rowniez.

Shack
Administrator

#279 Postautor: Shack » 22 lipca 2004, o 14:26

radziu zakochałes sie czy darek Ci płaci za te brednie co tu wypisujesz ????????????

Robal666

#280 Postautor: Robal666 » 22 lipca 2004, o 15:00

Zakochał się chłopak :D:D dajcie mu spokój.... hehe :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#281 Postautor: $korzen$ » 22 lipca 2004, o 15:02

Ar2rB pisze:I jeden (Piszcz) i drugi (Śledź) wielce skorzystali na wyjazdach do Wyspiarzy. Jeden po kiepskich występach sie połamał, drugi zajeździł wszystko co miał. Gdzie tu jakiekolwiek korzyści z jazdy w Anglii?

Jesli chodzi o Tomka to wogole sie z toba nie zgadzam. Dla mnie Anglia mu dalo bardzo duzo. Wystarczy popatrzec ja jego starty czy sama pozycje na motocyklu, wyglada jeszcze lepiej a i starty ma znacznie lepsze. Jesli chodza o sama jazde w Angli z tego co pisano na forum angielskim i w wielu portalach jego jazda z meczu na mecz byla coraz lepsza. Jesli chodzi o Darka to zgadzam sie.

Robal666

#282 Postautor: Robal666 » 22 lipca 2004, o 15:50

A korzeń się w Piszczu zakochał :P:P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#283 Postautor: Gelo » 22 lipca 2004, o 15:52

Jesli chodzi o Tomka to wogole sie z toba nie zgadzam. Dla mnie Anglia mu dalo bardzo duzo. Wystarczy popatrzec ja jego starty czy sama pozycje na motocyklu, wyglada jeszcze lepiej a i starty ma znacznie lepsze.

Stylowo nieźle, tylko, że za wolno. Wystarczy porównać jego wyniki z zeszłego roku i z tego - po prostu przepaść. Anglia nie dała mu kompletnie nic poza kontuzją. Nawet chłopina nie zarobił, bo i za co

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#284 Postautor: $korzen$ » 22 lipca 2004, o 18:37

No ale Gelu sam wiesz jak to bylo z tym sprzetem, kupil zlom na ktorym mogl sciagac ale z Wrona. Mi chodzi o samo doswiadczenie ktorego nabral. Wystarczy tak jak juz napisalem popatrzec na sam start i pokonywanie lukow, wyglada to dla mnie lepiej. Sprzet to juz jest niestety calkiem inna bajka, na koniec dodam ze Tomek ma juz djety gips.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#285 Postautor: Radzio » 22 lipca 2004, o 19:19

Shack pisze:radziu zakochałes sie czy darek Ci płaci za te brednie co tu wypisujesz ????????????

ani jedno ani drugie. Pisze to co uwarzam i myślę. Każdy ma jakiegoś idola lub znajomego :)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#286 Postautor: Lublin_Fan » 22 lipca 2004, o 20:53

Niech Tomek wróci do pełni zdrowia i do formy to wszyscy krytykanci co się czepili jego startów w Anglii odszczekają co napisali. Tego jestem pewien.

Ps. Gelu, ja wiem, że ty lubisz przymykac oczy na istotne fakty :) Ale pisanie o tym, ze ktos jest slaby bo jest wolny to troszke jak byc na kabarecie.
Jak Rickardsson wsiadzie na motor od Klimka i pojedzie mecz ligowy to znaczy, ze jest slaby?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#287 Postautor: Łoptymista » 23 lipca 2004, o 08:47

Lublin_Fan pisze:Jak Rickardsson wsiadzie na motor od Klimka i pojedzie mecz ligowy to znaczy, ze jest slaby?

Pozdr.

Byłbyś zaskoczony jakby pojechał... Na pewno lepiej wypadłby niż Śledź w Anglii.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#288 Postautor: prt » 23 lipca 2004, o 09:00

i ja sie zgadzam ze Sledz zle zrobil wybierajac Anglie. na chwile obecna same "nieszczescia" z tego wyszly. nie mozna wykluczac, ze na dluzsza mete da mu to jakas nauczke i nowe doswiadczenia. ale myslalem ze ten sezon jest przeznaczony na walke o awans do ekstraligi a nie na inwestowanie we wlasne potrzeby. :x

co do Piszcza - mozliwe, ze Anglia podwyzszyla jego forme. nie jezdzil tuz przed wypadkiem zle. szkoda straconej szansy. mam nadzieje, ze sie jeszcze nam pokaze w tym sezonie na mecie na jednym kole. 8)

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#289 Postautor: Gelo » 23 lipca 2004, o 11:05

Ps. Gelu, ja wiem, że ty lubisz przymykac oczy na istotne fakty :) Ale pisanie o tym, ze ktos jest slaby bo jest wolny to troszke jak byc na kabarecie.

Jedynym istotnym faktem jest skuteczność zawodnika, a ta jest zdecydowanie mniejsza niz w ubiegłym roku. A takie pierdoły jak styl na starcie, na łuku czy pewnosć siebie mnie nie interesują - bo jak to ocenić i według jakiego kryterium? Oceniajmy kwestie obiektywne - wpływ Anglii na formę Tomka jest negatywny. Połamał się i nie ma go wtedy kiedy jest najbardziej potrzebny. To są fakty a nie widzi mi się.

Awatar użytkownika
Gretzky

#290 Postautor: Gretzky » 23 lipca 2004, o 12:36

Odnosnie Tomka to z tego co pamietam menago Panter mowil , ze liczy na jakies 4-5 pkt Tomka w meczu i tak w przybliżeniu to wyglądało ;)
natomiast Darek mógłby sobie dać spokój z wycieczkami do Anglii , jemu to nic nie da , a TZ-owi moze to tylko przynieśc kolejne kłopoty kadrowe....i sprzętowe jak zajeżdzi kolejny motocykl

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#291 Postautor: $korzen$ » 23 lipca 2004, o 12:36

Gelu a czym ta slabsza postawa byla spowodowana jak nie sprzetem ?, chyba nie wierzysz w to ze Tomek przez zime zapomnial jak sie jezdzi ...
Popatrz na wystep z Ostrowem i w Ostrowie ..... tam trafil ze sprzetem i pojechal bardzo dobre spotkania.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#292 Postautor: Ar2rB » 23 lipca 2004, o 12:44

$korzen$ pisze:Gelu a czym ta slabsza postawa byla spowodowana jak nie sprzetem ?,

A kogo to obchodzi czy było to spowodowane sprzętem czy czymś innym?
Dobry motor to podstawa w tym sporcie. Jest to tak samo wazne jak i umiejętności zawodnika. Jedynym kryterium oceny zawodnika jest jego skuteczność, a nie to jak pieknie sie składa w łukach i jaką ma sliczną sylwetkę na motocyklu (jadąc na 3 lub 4 miejscu).
Dla mnie gość moze w ogole nie mieć sylwetki, jeździć jak na traktorze, jakby grabie połknął, startowac jak ostatni flej byle by BYŁ SKUTECZNY!
W tym sporcie liczÄ… siÄ™ punkty, stylu sie nie ocenia!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#293 Postautor: $korzen$ » 23 lipca 2004, o 12:51

Czlowieku a myslisz ze Tomek specjalnie kupil sobie gowno a nie silnik !? :lol: , w tej kwesti trzeba miec takze cholerne szczescie !.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#294 Postautor: Ar2rB » 23 lipca 2004, o 12:57

$korzen$ pisze:Czlowieku a myslisz ze Tomek specjalnie kupil sobie gowno a nie silnik !? :lol: , w tej kwesti trzeba miec takze cholerne szczescie !.

A czy to moja wina, że on sobie kupił gówno zamiast silników?
On jest oceniany za to ile zdobędzie punktów.
Jako zawodnik jest w tym roku zdecydowanie słabszy niż w zeszłym sezonie.
Dlaczego?
BO JEST MNIEJ SKUTECZNY!
To jest żużel, a nie jazda figurowa na lodzie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#295 Postautor: Gelo » 23 lipca 2004, o 13:01

Ar2rB pisze:
$korzen$ pisze:Gelu a czym ta slabsza postawa byla spowodowana jak nie sprzetem ?,

A kogo to obchodzi czy było to spowodowane sprzętem czy czymś innym?
Dobry motor to podstawa w tym sporcie. Jest to tak samo wazne jak i umiejętności zawodnika. Jedynym kryterium oceny zawodnika jest jego skuteczność, a nie to jak pieknie sie składa w łukach i jaką ma sliczną sylwetkę na motocyklu (jadąc na 3 lub 4 miejscu).
Dla mnie gość moze w ogole nie mieć sylwetki, jeździć jak na traktorze, jakby grabie połknął, startowac jak ostatni flej byle by BYŁ SKUTECZNY!
W tym sporcie liczÄ… siÄ™ punkty, stylu sie nie ocenia!

Hehe - nie wiedziałem że mam brata bliźniaka :D - dokładnie uchwycileś sens mojego wpisu. Ja zdaję sobie sprawę, że (być moze) jezdził słabiej przez sprzęt, ale kiedy nie trenował z chłopakami, a w dniu meczu nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że Anglia pochłania to do tego stopnia że organizacyjnie nie jest w stanie tego ogarnąć, z testowaniem sprzętu włącznie. Dlatego dogadywanie sie ze sprzętem trwało pół sezonu i jestem przekonany, że dalej nie jest rewelacyjnie. Co do stylu, moim zdaniem jeździ pasywniej niż w ubiegłym roku, poza bardzo nielicznymi wyjątkami - zdecydowanie bardziej zachowawczo. Ale to już moja subiektywna ocena, z którą zagorzali fani Piszczyka zapewne się nie zgodzą. Mnie natomiast brakuje tych akcji przy bandzie.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#296 Postautor: Kubbas » 23 lipca 2004, o 14:33

Gelo pisze: Co do stylu, moim zdaniem jeździ pasywniej niż w ubiegłym roku, poza bardzo nielicznymi wyjątkami - zdecydowanie bardziej zachowawczo. Ale to już moja subiektywna ocena, z którą zagorzali fani Piszczyka zapewne się nie zgodzą. Mnie natomiast brakuje tych akcji przy bandzie.

A tam jak mial dobry sprzet (ostrow) to jezdzil bardzo dobrze...
A co do atakow pod banda to przeciez chyba bardzo dobrze zastepuje go Grzesio Knapp ;]

Pozdrawiam

Ps. Piszczo na TOR!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#297 Postautor: Cz@rek » 6 sierpnia 2004, o 21:40

Coś cicho ostatnio o startach D.Ś.w Angli. Chyba nie było go nawet
w składzie w ostatnich zawodach. Czyżby przygoda z Anglią się skończyła :?: :?:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#299 Postautor: Gelo » 7 sierpnia 2004, o 09:02

Co za żałosne amatorstwo. Nie mieści mi się w głowie jak tak doświadczony zawodnik mógł doprowadzić do takiej sytuacji, żeby w najważniejszej fazie sezonu zostac bez sprzętu.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#300 Postautor: Cz@rek » 3 września 2004, o 23:53

Odświeżam temat.
Czy ktoś już zna jakieś szczeguły startu Tomka na wyspach :?:
Gawrzyk coś wspominał że ma dziś udać się do U.K.