Starty Sledzia i Piszcza w Anglii
-
Michael
Radziu spoko ze wstawiasz sie za Darkiem ( tak jak ja za Trumna) ale spojrz na to trzezwo.Facet byl kompletnie nie przygotowany na Anglie.Ma podpisany kontrakt w Rospiggarnie i co tam jesli go zaprosza tez na tym samym bedzie starowal?No zarty sobie robi. Darek w wypowiedzi pomeczowej(tz-marma) dla Dziennka Wschodniego powiedzial"Anglia jeszcze nikomu nie zaszkodzila"To on jest tym pierwszym.Wielu zawodnikow rezygnowalo juz z Anglii nie tylko w tym roku(np.Tomasz Jedzrejak).A byli oni duzo lepiej przygotowani niz Rybka.A poza tym kontraktu w Anglii nie podpisuje sie na dniach. Podrowka
I jeden (Piszcz) i drugi (Śledź) wielce skorzystali na wyjazdach do Wyspiarzy. Jeden po kiepskich występach sie połamał, drugi zajeździł wszystko co miał. Gdzie tu jakiekolwiek korzyści z jazdy w Anglii?
Powołujecie się na Jędrzejaka. Zgoda jeździł w Angli, nawet z dobrym skutkiem, co neistety odbiło sie czkawką na występach dla jego polskiego klubu ktory zainwestował na niego kupe szmalu. Wiec jakie korzyści klub miał z jego startów w Anglii? Pomijam juz to, że sprzętowo to Jędrzejak był pewnie lepiej przygotowany niż wszyscy zawodnicy TŻ razem wzięci.
Powołujecie się na Jędrzejaka. Zgoda jeździł w Angli, nawet z dobrym skutkiem, co neistety odbiło sie czkawką na występach dla jego polskiego klubu ktory zainwestował na niego kupe szmalu. Wiec jakie korzyści klub miał z jego startów w Anglii? Pomijam juz to, że sprzętowo to Jędrzejak był pewnie lepiej przygotowany niż wszyscy zawodnicy TŻ razem wzięci.
-
Michael
Ar2rB pisze:I jeden (Piszcz) i drugi (Śledź) wielce skorzystali na wyjazdach do Wyspiarzy. Jeden po kiepskich występach sie połamał, drugi zajeździł wszystko co miał. Gdzie tu jakiekolwiek korzyści z jazdy w Anglii?
Jesli chodzi o Tomka to wogole sie z toba nie zgadzam. Dla mnie Anglia mu dalo bardzo duzo. Wystarczy popatrzec ja jego starty czy sama pozycje na motocyklu, wyglada jeszcze lepiej a i starty ma znacznie lepsze. Jesli chodza o sama jazde w Angli z tego co pisano na forum angielskim i w wielu portalach jego jazda z meczu na mecz byla coraz lepsza. Jesli chodzi o Darka to zgadzam sie.
Jesli chodzi o Tomka to wogole sie z toba nie zgadzam. Dla mnie Anglia mu dalo bardzo duzo. Wystarczy popatrzec ja jego starty czy sama pozycje na motocyklu, wyglada jeszcze lepiej a i starty ma znacznie lepsze.
Stylowo nieźle, tylko, że za wolno. Wystarczy porównać jego wyniki z zeszłego roku i z tego - po prostu przepaść. Anglia nie dała mu kompletnie nic poza kontuzją. Nawet chłopina nie zarobił, bo i za co
No ale Gelu sam wiesz jak to bylo z tym sprzetem, kupil zlom na ktorym mogl sciagac ale z Wrona. Mi chodzi o samo doswiadczenie ktorego nabral. Wystarczy tak jak juz napisalem popatrzec na sam start i pokonywanie lukow, wyglada to dla mnie lepiej. Sprzet to juz jest niestety calkiem inna bajka, na koniec dodam ze Tomek ma juz djety gips.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Niech Tomek wróci do pełni zdrowia i do formy to wszyscy krytykanci co się czepili jego startów w Anglii odszczekają co napisali. Tego jestem pewien.
Ps. Gelu, ja wiem, że ty lubisz przymykac oczy na istotne fakty
Ale pisanie o tym, ze ktos jest slaby bo jest wolny to troszke jak byc na kabarecie.
Jak Rickardsson wsiadzie na motor od Klimka i pojedzie mecz ligowy to znaczy, ze jest slaby?
Pozdr.
Ps. Gelu, ja wiem, że ty lubisz przymykac oczy na istotne fakty
Jak Rickardsson wsiadzie na motor od Klimka i pojedzie mecz ligowy to znaczy, ze jest slaby?
Pozdr.
- Łoptymista
- Trener
i ja sie zgadzam ze Sledz zle zrobil wybierajac Anglie. na chwile obecna same "nieszczescia" z tego wyszly. nie mozna wykluczac, ze na dluzsza mete da mu to jakas nauczke i nowe doswiadczenia. ale myslalem ze ten sezon jest przeznaczony na walke o awans do ekstraligi a nie na inwestowanie we wlasne potrzeby.
co do Piszcza - mozliwe, ze Anglia podwyzszyla jego forme. nie jezdzil tuz przed wypadkiem zle. szkoda straconej szansy. mam nadzieje, ze sie jeszcze nam pokaze w tym sezonie na mecie na jednym kole.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Ps. Gelu, ja wiem, że ty lubisz przymykac oczy na istotne faktyAle pisanie o tym, ze ktos jest slaby bo jest wolny to troszke jak byc na kabarecie.
Jedynym istotnym faktem jest skuteczność zawodnika, a ta jest zdecydowanie mniejsza niz w ubiegłym roku. A takie pierdoły jak styl na starcie, na łuku czy pewnosć siebie mnie nie interesują - bo jak to ocenić i według jakiego kryterium? Oceniajmy kwestie obiektywne - wpływ Anglii na formę Tomka jest negatywny. Połamał się i nie ma go wtedy kiedy jest najbardziej potrzebny. To są fakty a nie widzi mi się.
Odnosnie Tomka to z tego co pamietam menago Panter mowil , ze liczy na jakies 4-5 pkt Tomka w meczu i tak w przybliżeniu to wyglądało
natomiast Darek mógłby sobie dać spokój z wycieczkami do Anglii , jemu to nic nie da , a TZ-owi moze to tylko przynieśc kolejne kłopoty kadrowe....i sprzętowe jak zajeżdzi kolejny motocykl
natomiast Darek mógłby sobie dać spokój z wycieczkami do Anglii , jemu to nic nie da , a TZ-owi moze to tylko przynieśc kolejne kłopoty kadrowe....i sprzętowe jak zajeżdzi kolejny motocykl
$korzen$ pisze:Gelu a czym ta slabsza postawa byla spowodowana jak nie sprzetem ?,
A kogo to obchodzi czy było to spowodowane sprzętem czy czymś innym?
Dobry motor to podstawa w tym sporcie. Jest to tak samo wazne jak i umiejętności zawodnika. Jedynym kryterium oceny zawodnika jest jego skuteczność, a nie to jak pieknie sie składa w łukach i jaką ma sliczną sylwetkę na motocyklu (jadąc na 3 lub 4 miejscu).
Dla mnie gość moze w ogole nie mieć sylwetki, jeździć jak na traktorze, jakby grabie połknął, startowac jak ostatni flej byle by BYŠSKUTECZNY!
W tym sporcie liczÄ… siÄ™ punkty, stylu sie nie ocenia!
$korzen$ pisze:Czlowieku a myslisz ze Tomek specjalnie kupil sobie gowno a nie silnik !?, w tej kwesti trzeba miec takze cholerne szczescie !.
A czy to moja wina, że on sobie kupił gówno zamiast silników?
On jest oceniany za to ile zdobędzie punktów.
Jako zawodnik jest w tym roku zdecydowanie słabszy niż w zeszłym sezonie.
Dlaczego?
BO JEST MNIEJ SKUTECZNY!
To jest żużel, a nie jazda figurowa na lodzie.
Ar2rB pisze:$korzen$ pisze:Gelu a czym ta slabsza postawa byla spowodowana jak nie sprzetem ?,
A kogo to obchodzi czy było to spowodowane sprzętem czy czymś innym?
Dobry motor to podstawa w tym sporcie. Jest to tak samo wazne jak i umiejętności zawodnika. Jedynym kryterium oceny zawodnika jest jego skuteczność, a nie to jak pieknie sie składa w łukach i jaką ma sliczną sylwetkę na motocyklu (jadąc na 3 lub 4 miejscu).
Dla mnie gość moze w ogole nie mieć sylwetki, jeździć jak na traktorze, jakby grabie połknął, startowac jak ostatni flej byle by BYŠSKUTECZNY!
W tym sporcie liczÄ… siÄ™ punkty, stylu sie nie ocenia!
Hehe - nie wiedziałem że mam brata bliźniaka
Gelo pisze: Co do stylu, moim zdaniem jeździ pasywniej niż w ubiegłym roku, poza bardzo nielicznymi wyjątkami - zdecydowanie bardziej zachowawczo. Ale to już moja subiektywna ocena, z którą zagorzali fani Piszczyka zapewne się nie zgodzą. Mnie natomiast brakuje tych akcji przy bandzie.
A tam jak mial dobry sprzet (ostrow) to jezdzil bardzo dobrze...
A co do atakow pod banda to przeciez chyba bardzo dobrze zastepuje go Grzesio Knapp ;]
Pozdrawiam
Ps. Piszczo na TOR!