SwiDarek pisze:kibicLBN pisze:Chuck Norris może startować jako Polak? Albo spod 8?
Chuck to Chuck. On może startować z dwoma dowolnymi numerami od 1 do 8... JEDNOCZEŚNIE. Brać go bo na pewno na polską licencję.
Nie od 1 do 8 tylko od 0 do 999. Chuck po prostu jeździ z jakim numerem chce i w tylu drużynach, w ilu mu się podoba. Poza tym jeśli ma defekt albo upada to i tak zawsze zdąży się podnieść i dobiec na metę jako pierwszy, z tym że motocykl Chucka nigdy nie defektuje, a on sam nigdy nie upada. No i oczywiście może startować jako Polak, Hindus, Mongoł i z każdym innym dowolnym obywatelstwem i licencją.
Żeby było na temat to dam mój wymarzony skład. Nie wgłębiam się w budżety, bo nie mam pojęcia jaki będzie stan finansów Motoru, ani ile kto bierze za sezon, po prostu skład jaki chciałbym zobaczyć u nas.
1. Martin Vaculik - wg mnie materiał na ścisłą czołówkę na najbliższych kilka sezonów, stosunkowo młody, może trochę u nas pojeździć
2. Paweł Przedpełski/Grzegorz Zengota/Jakub Jamróg - chciałbym jednego z nich, wszyscy dosyć młodzi, mogą fajnie wypalić, jeśli nie to Lambert spod 8 może ich zastępować
3. Jarek Hampel - kibicuję mu od zawsze, pewnie dlatego że wchodził na szczyt akurat jak zaczynałem interesować się speedwayem, po kontuzji poza światową czołówką, ale chyba stać go na powrót
4. Andreas Jonsson - wiadomo, wrócił na dobre tory w naszych barwach, szybko podpisał nowy kontrakt, umiejętności i technika bajeczne, nie wiem czy jest w stanie ścigać się z czołówką, ale mam taką nadzieję
5. Nicki Pedersen - zawsze marzyłem żeby zobaczyć w naszych barwach jednego z moich bohaterów z dzieciństwa, starych mistrzów jak Crump, Adams, Rickardsson, Gollob, Sullivan, kiedyś zaliczałem do tego grona Hancocka, ale przeszło mi po tym co odwalił rok temu; w każdym razie Dzik jest ostatnim ze starych mistrzów i chcę go u nas
6. Wiktor Lampart - wiadomo, mega talent, fajnie że jest u nas
7. Emil Peroń - naprawdę szkoda mi chłopaka, rok temu złamał rękę i stracił dużą część sezonu, w tym złamał nogę gdy tylko zaczął się rozkręcać (fajne występy w młodzieżówkach, awans do finału IPEJ, świetny mecz chyba z Piłą), mógł pojeździć pod koniec sezonu po wybryku Oskara, fajna technika, nie będzie w stanie walczyć z Drabikiem czy Smykiem, ale wszystkie Kopcie, Kościelscy, Wieczorki są w jego zasięgu
8. Robert Lambert - jeśli w ogóle bierze pod uwagę starty z rezerwy, jeśli nie to Bober
Rez. Paweł Miesiąc, Dawid Lampart - szanuję wkład w awans (jeśli ktoś nie docenia wkładu Lamparta powinien prześledzić jego wyniki ze zwycięskich ciężkich wyjazdów w rundzie zasadniczej, ale jakoś nie widzę ich w walce z Kołodziejami czy Janowskimi. Oczywiście nie powinni być gorsi od Mroczki, ale chyba to nie jest poziom Ekstraligi.
Ewentualnie za któregoś z zawodników wymienionych pod 2, któryś z trójki Miesiąc/D.Lampart/Bober i za niego Lambert z rezerwy zwykłej od pierwszego biegu. W sumie to chyba nawet lepsze rozwiązanie.