Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#801 Postautor: Zaratustra » 10 października 2018, o 07:55

Gelo pisze:Wszystkie

Heh, to chyba o pompki chodziło z tym zwrotem :-P

Grucha
Junior

#802 Postautor: Grucha » 10 października 2018, o 09:15

Jeśli wierzyć twiterowi to mówią ze Przedpełski będzie na Południu w następnym roku jeździł

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#803 Postautor: luCas » 10 października 2018, o 09:17

Czestochowa? Czy 1 liga (Tarnow, Rzeszow?)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

garsija

#804 Postautor: garsija » 10 października 2018, o 09:24

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... su/c22h8y4

Ciekawe ile do listopada powstanie artykułów o tym gdzie NA PEWNO wylądują Vaculik i Pedersen.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#805 Postautor: RadeKas » 10 października 2018, o 09:34

Po prostu obecnie jesteśmy w tygodniu "Motor Lublin nie ma kogo podpisać". Za tydzień wrócimy do tygodnia "Motor Lublin przepłaca za gwiazdy, Ekstraligę trzeba uregulować".

Zabawne, że jak Falubaz ma niby wyciągać Vaculika z Gorzowa to już nikt nie pisze o przepłacaniu tylko o budowaniu dream teamu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

ezbeg
Trener

#806 Postautor: ezbeg » 10 października 2018, o 10:04

Bo w opinii wybitnych "ekspertów" klub z zadupia nie może zbudować dream teamu a utytułowany Falubaz jak najbardziej.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#807 Postautor: grzesieck » 10 października 2018, o 10:07

luCas pisze:Czestochowa? Czy 1 liga (Tarnow, Rzeszow?)

Pawel to mocno ambitny chlopak i wypowiadal sie wielokrotnie, ze 1 liga go nie interesuje, wiec obstawiam Czestochowe
METHANOL ADVENTURE TEAM

rumburaque
Szkółkowicz

#808 Postautor: rumburaque » 10 października 2018, o 10:36

A lublin to nie wschód południowy-wschód?!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#809 Postautor: Kargolo » 10 października 2018, o 10:47

SwiDarek pisze:
kibicLBN pisze:Chuck Norris może startować jako Polak? Albo spod 8?

Chuck to Chuck. On może startować z dwoma dowolnymi numerami od 1 do 8... JEDNOCZEŚNIE. Brać go bo na pewno na polską licencję.

Nie od 1 do 8 tylko od 0 do 999. Chuck po prostu jeździ z jakim numerem chce i w tylu drużynach, w ilu mu się podoba. Poza tym jeśli ma defekt albo upada to i tak zawsze zdąży się podnieść i dobiec na metę jako pierwszy, z tym że motocykl Chucka nigdy nie defektuje, a on sam nigdy nie upada. No i oczywiście może startować jako Polak, Hindus, Mongoł i z każdym innym dowolnym obywatelstwem i licencją.
Żeby było na temat to dam mój wymarzony skład. Nie wgłębiam się w budżety, bo nie mam pojęcia jaki będzie stan finansów Motoru, ani ile kto bierze za sezon, po prostu skład jaki chciałbym zobaczyć u nas.
1. Martin Vaculik - wg mnie materiał na ścisłą czołówkę na najbliższych kilka sezonów, stosunkowo młody, może trochę u nas pojeździć
2. Paweł Przedpełski/Grzegorz Zengota/Jakub Jamróg - chciałbym jednego z nich, wszyscy dosyć młodzi, mogą fajnie wypalić, jeśli nie to Lambert spod 8 może ich zastępować
3. Jarek Hampel - kibicuję mu od zawsze, pewnie dlatego że wchodził na szczyt akurat jak zaczynałem interesować się speedwayem, po kontuzji poza światową czołówką, ale chyba stać go na powrót
4. Andreas Jonsson - wiadomo, wrócił na dobre tory w naszych barwach, szybko podpisał nowy kontrakt, umiejętności i technika bajeczne, nie wiem czy jest w stanie ścigać się z czołówką, ale mam taką nadzieję
5. Nicki Pedersen - zawsze marzyłem żeby zobaczyć w naszych barwach jednego z moich bohaterów z dzieciństwa, starych mistrzów jak Crump, Adams, Rickardsson, Gollob, Sullivan, kiedyś zaliczałem do tego grona Hancocka, ale przeszło mi po tym co odwalił rok temu; w każdym razie Dzik jest ostatnim ze starych mistrzów i chcę go u nas
6. Wiktor Lampart - wiadomo, mega talent, fajnie że jest u nas
7. Emil Peroń - naprawdę szkoda mi chłopaka, rok temu złamał rękę i stracił dużą część sezonu, w tym złamał nogę gdy tylko zaczął się rozkręcać (fajne występy w młodzieżówkach, awans do finału IPEJ, świetny mecz chyba z Piłą), mógł pojeździć pod koniec sezonu po wybryku Oskara, fajna technika, nie będzie w stanie walczyć z Drabikiem czy Smykiem, ale wszystkie Kopcie, Kościelscy, Wieczorki są w jego zasięgu
8. Robert Lambert - jeśli w ogóle bierze pod uwagę starty z rezerwy, jeśli nie to Bober
Rez. Paweł Miesiąc, Dawid Lampart - szanuję wkład w awans (jeśli ktoś nie docenia wkładu Lamparta powinien prześledzić jego wyniki ze zwycięskich ciężkich wyjazdów w rundzie zasadniczej, ale jakoś nie widzę ich w walce z Kołodziejami czy Janowskimi. Oczywiście nie powinni być gorsi od Mroczki, ale chyba to nie jest poziom Ekstraligi.
Ewentualnie za któregoś z zawodników wymienionych pod 2, któryś z trójki Miesiąc/D.Lampart/Bober i za niego Lambert z rezerwy zwykłej od pierwszego biegu. W sumie to chyba nawet lepsze rozwiązanie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#810 Postautor: grzesieck » 10 października 2018, o 11:09

Blagam, skonczcie z zartami o Chucku Norrisie.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Mad
Senior

#811 Postautor: Mad » 10 października 2018, o 11:33

Mam nadzieję że myszy z Vaculem niczego nie podpiszą bo nawet za Dzika się ostro biorą za rogi z nami. Tak jak tego drugiego można chyba już skreślić to z Martinem może być punkt dla nas. Sam Vaculik to za mało. Raczej w tym roku niczego lepszego nie ugramy bo po latach harców prezesów nastały stabilne lata w żużlu.Wszystkie kluby są mniej lub bardziej ale są wiarygodne i zawodnicy nie są za tym by zmieniać klimat a przykładem jest np. Grudziądz.

bartollo
Senior

#812 Postautor: bartollo » 10 października 2018, o 12:26

Ciekawe co u Griszy. W Nice lidze bedzie smigal?

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#813 Postautor: GIGI » 10 października 2018, o 12:46

Nawet jak bedzie jezdzil w Nice lidze to ciezko sobie wyobrazic aby byl w formie.

Awatar użytkownika
rhekin

#814 Postautor: rhekin » 10 października 2018, o 12:57

W formie to on będzie na 100% tyle ze jak dla mnie To on będzie jeździł u was. Jakos nie wierzę w to że miałby jeździć w 1 szej lidze.
Trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieję że zrobicie sklad zeby wywalić kogoś z tych spasionych kotów.
Niestety wasz problem polega na tym ze dawno was w elicie nie było i ciężko przekonać do siebie zawodników top 10 tym bardziej ze mogą jechac 14 albo 20 męczy.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#815 Postautor: spokojny » 10 października 2018, o 13:05

Jeśli Kępa jest takim mistrzem negocjacji na jakiego wygląda w środowisku, to ja jestem spokojny o zakontraktowanie minimum dwóch armat. Bardzo ważne jest jednak zatrzymanie Lamberta, żeby mógł wskakiwać z ósemki, bo na pewno jakąś dziurę będziemy mieli i fajnie by było mieć czym to łatać...

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#816 Postautor: ptgt » 10 października 2018, o 13:19

Grisza najprawdopodobniej podpiszę wieloletni kontrakt i zostanie (bądź nie) wypożyczony do e-ligi chociaż ja w to osobiście nie wierze. Lambert póki co ma w głowie mecz o mistrzostwo Anglii a nie negocjacje kontraktu, chociaż jego transfer do innego ekstraligowego klubu, przy suszy na rynku transferowym, byłby zerwaniem dobrych relacji i bardzo nielojalnym posunięciem ze strony zawodnika. Chyba, że nasz zarząd ma inną wizje składu.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#817 Postautor: ravajas » 10 października 2018, o 13:24

"- Prezesie, ja wiem, że to pochłonie ogromne środki finansowe, ale proszę pomyśleć co by było, gdyby spróbować wyrwać Zmarzlika, Woffindena i Kuberę do nas?
- Panie Jakubie, finansami proszę się nie przejmować. W Lublinie w 2019 ma być medal. Możemy się tak umówić?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#818 Postautor: tezetomaniak » 10 października 2018, o 13:28

Kuberę? Coś mnie ominęło? :P

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#819 Postautor: ravajas » 10 października 2018, o 13:29

tezetomaniak pisze:Kuberę? Coś mnie ominęło? :P

Nic Cię nie ominęło :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

TreleMorele
Senior

#820 Postautor: TreleMorele » 10 października 2018, o 13:32

Skoro tyle zaoferowaliśmy za Vaculika i Falubaz nas przebił to robi się nie ciekawie nie mówiąc o Nikim któremu podobno dali tyle ile chciał .... pytanie teraz czy warto dawać taką kase 1 zawodnikowi i bawić się w podbijanie stawki.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

rafir
Junior

#821 Postautor: rafir » 10 października 2018, o 13:33

ravajas pisze:"- Prezesie, ja wiem, że to pochłonie ogromne środki finansowe, ale proszę pomyśleć co by było, gdyby spróbować wyrwać Zmarzlika, Woffindena i Kuberę do nas?
- Panie Jakubie, finansami proszę się nie przejmować. W Lublinie w 2019 ma być medal. Możemy się tak umówić?

Zainstalowałeś pluskwę? ;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#822 Postautor: Kargolo » 10 października 2018, o 13:43

ravajas pisze:"- Prezesie, ja wiem, że to pochłonie ogromne środki finansowe, ale proszę pomyśleć co by było, gdyby spróbować wyrwać Zmarzlika, Woffindena i Kuberę do nas?

Zabawne. Mniej więcej tak wyglądała rozmowa Mariana i Roberta Wardzałów z prezesem Rafinerii Trzebinia jesienią 2003 roku. Tylko te nazwiska brzmiały: Tomasz Gollob, Tony Rickardsson, Jacek Gollob, a słowa prezesa zaczynały się od "Panie Robercie". Przynajmniej tak wynikało z rozmowy z tym pierwszym w czasach, kiedy był naszym trenerem ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Mad
Senior

#823 Postautor: Mad » 10 października 2018, o 13:59

Widzę że co nie którzy zaczynają odpływać w oparach kontraktowych absurdów. Brawo tak dalej a przyda się pewna maść na pewną dolegliwość.

Zaratustra
Kadrowicz

#824 Postautor: Zaratustra » 10 października 2018, o 14:13

Karuzela zaczyna nabierać tempa i jeszcze wszystko się może zdarzyć. My niestety będziemy musieli przepłacać, czy to za "armaty", czy to za "opcje rezerwowe". Cóż, takie życie. Jak zostanie nam opcja typu: Michelsen,Lampart,Jonsson,Zengota,Lambert,junior,Lampart,Bober, to tej ligi nie zawojujemy.

Druga kwestia, to "parcie" sponsorów. Jeśli takie podmioty, jak Bogdanka, czy Azoty dadzą zielone światło, to będziemy w stanie przebić każdą ofertę. Tylko, do czego to wszystko wtedy będzie zmierzać...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#825 Postautor: ravajas » 10 października 2018, o 14:16

Żeby nie ciągnąć tematu w nieskończoność: mój wpis to taka fantasmagoria, chociaż wyobrażam sobie, że podobnie przebiega praca sztabu organizacyjnego w naszym Klubie.
pozdrawia:
Rafał Borowski