Ankieta w sprawie Hancocka w Lublinie
Ankieta w sprawie Hancocka w Lublinie
Może warto podsumować dyskusję na ten temat? Ankieta będzie dobrym sposobem.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2018, o 10:03 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ankieta w sprawie Hancocka w Lubinie
Ta ankieta jest bez sensu, Hancocka na 100000% nie bedzie w Lublinie. Poza tym LUBIN nie ma druzyny zuzlowej. Byc moze Panowie po calej tej "akcji zlotowy" powiedziali sobie kilka srednio milych slow i teraz nawet nie ma jak tego odkrecic? Szkoda strzepic klawiature na nieistniejacy temat. Pozdrawiam.
Re: Ankieta w sprawie Hancocka w Lublinie
Ankieta ma sens, bo może kogoś skłonić do zmiany zdania, jeśli jej wynik będzie jednoznaczny.
Unoszenie się honorem w tego typu sprawach to dziecinada. Przerabiane wielokrotnie i zawsze z tym samym efektem, że wspomnę choćby bus Śledzia, czy konferencje Jelenia, szalik Falubazu Warda i całą masą dogadanych, a nie podpisanych kontraktów. Za 10 lat, a nawet za rok, nikt by nie pamiętał, że Kępa zmienił zdanie i zatrudnił Hancocka, natomiast każdy będzie pamiętał, czy po udanym sezonie udało nam się utrzymać w lidze, czy spadliśmy bez zwycięstwa, czy z jednym.
Mówienie o psuciu atmosfery jest śmieszne, podobnie jak wiara w to, że atmosfera w drużynie sportowej zależy wyłącznie od charakterów ludzi. Otóż przede wszystkim zależy od wyników sportowych, a dopiero w dalszej kolejności od innych czynników.
Robienie Hancockowi zarzutów, że dba o swoje pieniądze, jest wisienką na torcie tej całej dziecinady.
Tak dla Hancocka w LUBLINIE. Nie róbmy z siebie błaznów. A jak chcecie się unosić honorem, Panowie, to dajta se po razie, zróbcie hołd pruski, czy tam co. To jest sport zawodowy z cudzymi milionami w tle, a nie kodeks honorowy Boziewicza. Trzeba walczyć, a nie obrażać się jak baba.
Unoszenie się honorem w tego typu sprawach to dziecinada. Przerabiane wielokrotnie i zawsze z tym samym efektem, że wspomnę choćby bus Śledzia, czy konferencje Jelenia, szalik Falubazu Warda i całą masą dogadanych, a nie podpisanych kontraktów. Za 10 lat, a nawet za rok, nikt by nie pamiętał, że Kępa zmienił zdanie i zatrudnił Hancocka, natomiast każdy będzie pamiętał, czy po udanym sezonie udało nam się utrzymać w lidze, czy spadliśmy bez zwycięstwa, czy z jednym.
Mówienie o psuciu atmosfery jest śmieszne, podobnie jak wiara w to, że atmosfera w drużynie sportowej zależy wyłącznie od charakterów ludzi. Otóż przede wszystkim zależy od wyników sportowych, a dopiero w dalszej kolejności od innych czynników.
Robienie Hancockowi zarzutów, że dba o swoje pieniądze, jest wisienką na torcie tej całej dziecinady.
Tak dla Hancocka w LUBLINIE. Nie róbmy z siebie błaznów. A jak chcecie się unosić honorem, Panowie, to dajta se po razie, zróbcie hołd pruski, czy tam co. To jest sport zawodowy z cudzymi milionami w tle, a nie kodeks honorowy Boziewicza. Trzeba walczyć, a nie obrażać się jak baba.
Torsen, a czy byles przy negocjacjach, ze nazywasz to wszystko dziecinada? Bo to dosc smiala teza, zwlaszcza, ze i Kepa i Hancock to dorosli mezczyzni. Uscisnales dlon Gregowi? Dogadales sie na cos z nim? Wiesz jak sie zachowal i jakie byly tego realia? Jezeli pytasz goscia czy temat aktualny a on odpisuje smsa z emitokonka usmiechu to traktujesz tego goscia powaznie i chcesz z nim robic biznes w milionach? Tobie jest latwo dyrygowac, bo siedzisz za Monitorem i interesuje Cie tylko tabela i czy Motor sie utrzyma. W sumie logiczne - jestes kibicem. Ja jednak jestem zdania, ze skoro Kepa tak sie uparl, to staly sie tam rzeczy czy tez padly slowa, o ktorych nie wiemy. A na to juz ankieta nie ma zadnego wplywu.
Cokolwiek stało się w zeszłym roku, ma wagę zeszłorocznego śniegu. Na dziś, to są fochy warte spadnięcia z Ekstraligi.
Sorry za bezpośredniość, ale jedyne, co w mojej ocenie uzasadniałoby upór, to gdyby ktoś komuś żonę przeleciał. Reszta to bzdety.
Sorry za bezpośredniość, ale jedyne, co w mojej ocenie uzasadniałoby upór, to gdyby ktoś komuś żonę przeleciał. Reszta to bzdety.
23 lata nas w Ekstra nie było, a robicie z ewentualnego spadku nie wiadomo jaka tragedię. Jeśli spadniemy to bez długu, a być może nawet ze sporym plusem i za rok powalczymy znowu. Wolę honorowy Zarząd, stabilny finansowo klub na pograniczu Nice-Ekstra niż rozdawanie milionów facetowi, który rok temu pokazał, że ma nas w dupie, a i tak gwarancji utrzymania nie daje. Pokazanie, że raz danego słowa u nas się nie łamie też ma w dłuższej perspektywie swoje plusy przy kontraktowaniu zawodników w przyszłości bo bez echa to na pewno nie przejdzie.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2018, o 10:38 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Ankietę zostawić, niech pokaże czego chcą kibice :) A Kępa przecież robi ten sport dla kibiców a nie dla siebie.
- Darth Vader
Zdecydowanie TAK.
Nie z miłości tylko z rozsądku.
Dopóki nie ma podpisu na papierze to normalne że zawodnicy rozmawiają z wieloma klubami i zmieniają zdanie. Zagar obiecywał w Częstochowie że zostaje a ponoć po rozmowach z Kępą był blisko Lublina. I co wtedy by nie było problemu?
Nie ma co się bawić w sentymenty i honorowe uniesienia.
Jeżeli chcemy utrzymania to trzeba brać Hancocka.
Jeżeli jest to nam obojętne to jechać tym co jest.
Nie z miłości tylko z rozsądku.
Dopóki nie ma podpisu na papierze to normalne że zawodnicy rozmawiają z wieloma klubami i zmieniają zdanie. Zagar obiecywał w Częstochowie że zostaje a ponoć po rozmowach z Kępą był blisko Lublina. I co wtedy by nie było problemu?
Nie ma co się bawić w sentymenty i honorowe uniesienia.
Jeżeli chcemy utrzymania to trzeba brać Hancocka.
Jeżeli jest to nam obojętne to jechać tym co jest.
mustafa pisze:Ankietę zostawić, niech pokaże czego chcą kibice :) A Kępa przecież robi ten sport dla kibiców a nie dla siebie.
ankieta nie pokaże czego chcą kibice, bo na tym forum jest może 5% ogółu kibiców Motoru. Da jednak jakiś obraz...
Re: Ankieta w sprawie Hancocka w Lubinie
$korzen$ pisze:Ta ankieta jest bez sensu, Hancocka na 100000% nie bedzie w Lublinie. Poza tym LUBIN nie ma druzyny zuzlowej. Byc moze Panowie po calej tej "akcji zlotowy" powiedziali sobie kilka srednio milych slow i teraz nawet nie ma jak tego odkrecic? Szkoda strzepic klawiature na nieistniejacy temat. Pozdrawiam.
Rzadko to robie ale w tym wypadku zgodze sie z Toba Korzen.
ja generalnie mam bardzo mieszane uczucia odnośnie Hancocka. Niby jestem na nie pamiętając o słowach Porshinga i zachowania uśmiechniętego w Rzeszowie, ale z drugiej strony są słowa Grześka Zengoty w ostatniej audycji Radia Free, który o Gregu mówił w samych superlatywach i dodawał, ze praktycznie nie ma zawodnika, który by Amerykanina nie lubił. A Zengota zapewne lepiej orientuje sie w kontaktach między żużlowcami niz my tutaj na forum. To, że jest złotówą też niewiele znaczy, bo wszyscy poniekąd jesteśmy. Lamparty też zdaje się z Gregiem żyli dobrze, dzieciak nawet był w jego teamie.
Ciężka decyzja przed JK. Nie zazdroszczę mu.
Ciężka decyzja przed JK. Nie zazdroszczę mu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie tragedię. Ale właśnie dlatego, że po tylu latach wreszcie udało się awansować, osiągnięcie to jest szczególnie cenne i warte ochrony.blajar pisze:23 lata nas w Ekstra nie było, a robicie z ewentualnego spadku nie wiadomo jaka tragedię.
Serio? Wolisz honorowy zarząd od drużyny, która wygrywa, zamiast przegrywać? Co to ma wspólnego z kibicowaniem?Wolę honorowy Zarząd,
Hancock jest pod ścianą tak, jak i my - to raz. W żużlu pieniędzy się nie rozdaje, tylko wypłaca za zdobyte punkty - to dwa. Będzie robił komplety, niech zarabia.stabilny finansowo klub na pograniczu Nice-Ekstra niż rozdawanie milionów facetowi,
Postąpił niehonorowo, złamał dane słowo. Straszne. Może niech popełni seppuku.który rok temu pokazał, że ma nas w dupie, a i tak gwarancji utrzymania nie daje.
Nie on pierwszy i nie on ostatni. Dżentelmenów, prawdopodobnie, w żużlu jest mniejszość, tak jak i ministrantów.
$korzen$ pisze:Torsen, a czy byles przy negocjacjach, ze nazywasz to wszystko dziecinada? Bo to dosc smiala teza, zwlaszcza, ze i Kepa i Hancock to dorosli mezczyzni. Uscisnales dlon Gregowi? Dogadales sie na cos z nim? Wiesz jak sie zachowal i jakie byly tego realia? Jezeli pytasz goscia czy temat aktualny a on odpisuje smsa z emitokonka usmiechu to traktujesz tego goscia powaznie i chcesz z nim robic biznes w milionach? Tobie jest latwo dyrygowac, bo siedzisz za Monitorem i interesuje Cie tylko tabela i czy Motor sie utrzyma. W sumie logiczne - jestes kibicem. Ja jednak jestem zdania, ze skoro Kepa tak sie uparl, to staly sie tam rzeczy czy tez padly slowa, o ktorych nie wiemy. A na to juz ankieta nie ma zadnego wplywu.
Właśnie, sam napisałeś, ze to dorośli i (raczej) poważni ludzie. A tacy potrafią usiąść do stołu i wyjaśnić sobie nieporozumienia bez względu na to, co poróżniło ich w przeszłości. Wydaje mi się, ze to byłoby najlepszym rozwiązaniem. Niech się spotkają w cztery oczy, pogadają i po tym spotkaniu dopiero ustalą, czy jakakolwiek współpraca ma sens
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Torsen pisze:Postąpił niehonorowo, złamał dane słowo. Straszne. Może niech popełni seppuku.
No coz, to jest kwestia charakteru, zasad i podejscia do zycia. Sa ludzie dla ktorych slowo to swietosc. Byc moze tak jest z Kepami? Nie wiem. Ja jestem na nie z innych wzgledow i ta wojenka nie ma wplywu na moja ocene. A moja ocena jest taka, ze Hancock to jest juz zuzlowiec bez ambicji, ktory chce jeszcze odciac pare kuponow (banknotow) przed emerytura. 49 lat, jazda w II lidze, dziadowskie zachowanie i kazdy powazniejszy upadek moze sie skonczyc jak z Kuciapa II lata temu. I za to wszystko min. poltorek banki. 3-4 lata temu moze i sam bym pisal, zeby sie pogodzic, ale teraz jakos tego nie widze.