Lubelskie programy żużlowe

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sztandar

#26 Postautor: sztandar » 28 lipca 2004, o 22:47

hehehe a wy mówicie że Rzeszów to Ukraina a ja tu czytam że u was programy drukowane na papierze toaletowym , muzyki nie ma :> jeszcze mi powiedzcie ze zamiast ciągnika wyjeżdza koń żeby tor równać żartuje :>

Michael

#27 Postautor: Michael » 28 lipca 2004, o 22:52

Na koniu to moglby wyjechac szanowny Pan D.Åš..Moze to by mu lepiej wychodzilo.Nie odrywajmy sie od tematu.

Michael

#29 Postautor: Michael » 28 lipca 2004, o 23:37

To jak on uzyskal ta licencje?Ten jego komentarz jest nudny jak flaki z olejem.W Grudziadzu to byl jakis pedal ale przynajmniej umial podkrecic atmosfere.I jeszcze ten drugi od tych sponsorow(juz w lublinie).Skoro ich tak szanuja to dlaczego Dziennik nie zrobi lepszych programow z wiekszymi reklamami?

Michael

#30 Postautor: Michael » 28 lipca 2004, o 23:40

A jeszce odnosnie muzyki.W Rzeszowie to byl przynajmniej jakis hymn:"na reszowskim torze wszystko stac sie moze trala trala trala trala..."

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: RadeKas » 28 lipca 2004, o 23:55

Michael pisze:A jeszce odnosnie muzyki.W Rzeszowie to byl przynajmniej jakis hymn:"na reszowskim torze wszystko stac sie moze trala trala trala trala..."

szczerze mowiac to jakbym na Zygmuntowskich uslyszal taki hymn "na lubelskim torze... tralalala..." to chyba bym padl ze smiechu :lol: 8) :wink:.

Michael

#32 Postautor: Michael » 29 lipca 2004, o 00:00

:arrow: :!: Proponuje aby stanowisko komentatora objal Witold Miszczak.Przynajmniej z wiezyczki nie bedzie mu sie kurzylo, kazdy by sie dobrze bawil nawet muzyka nie bylaby potrzebna :arrow: :!:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#33 Postautor: Erwin » 29 lipca 2004, o 00:12

Ja do naszego spikera nic nie mam :wink: poda co trzeba i mi to wystarczy, a muzy to moge posluchac w domu, bo radio posiadam :P

garsija_montex

#34 Postautor: garsija_montex » 29 lipca 2004, o 00:13

Tylko nie wiem czy taki program np. po 4 złoty kupowałoby dużo osób. Nawet teraz da się zauważyć, że ludzie robią własnę programy i mają wszystko przejrzyście i pierniczą te co są w kasie. Wiadomo jakie mamy czasy i każdy szuka grosza, a takie 4 złote to dużo(zależy dla kogo).

sledzio

#37 Postautor: sledzio » 29 lipca 2004, o 01:40

owszem programy są do kitu ale najważniejsze aby na stadionie muzyka grala byle jakaś to milej czas się spędzi na stadionie a nie jak teraz cisza !!! jestem przed meczem 2 godziny i troche relaxu chciałbym zarzyć zróbcie coś z tym !!! jak klub niema muzyki to ogłosić na meczyku czy coś takiego i zawsze ktoś przyniesie aby coś grało !!! gdzie nie pojade na wyjazd to wszędzie gra tylko nie Lublin !!! do boju głośniku !!!

JAG
Senior

#38 Postautor: JAG » 29 lipca 2004, o 09:26

sting126 pisze:Ano chyba by nie mogl bo z tego co wiem to potrzebna jest do tego licencja (cos jak dla kierownika startu czy kierownika druzyny)...

jeśli tak to trudno

jeszcze raz zapytam ile kosztuje odtwarzanie muzyki?bo jeśli niezbyt wiele to warto puszczac coś w przerwach lub przed meczem-byłoby przyjemniej nawet mimo iż słabe nagłośnienie

pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#39 Postautor: Gelo » 29 lipca 2004, o 09:59

Rzeczywiscie - mowie o tym juz bodajże trzeci sezon - po cholere dwa zestawy z nazwiskami? Wystarczy jeden, a obok paski z torami - tak jak to sięrobi w całej Polsce. U nas, żeby się połapać najlepiej skreślać połowę kartki. A wygląda to okropnie. Co do muzyki - mnie to w Rzeszowie wkurzało strasznie - taśma idzie w górę, pełne napięcie a z głośników lecą smerfne hity - no bez jaj. Jak juz muzyka to jakas konkretna - polecam kapelę - Anal Intruders :D. i miedzy biegami, a nie w trakcie. Chociaż nasz sprzęt nie nadaje sięnawet do mikrofonu a co dopiero do puszczania muzy

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#40 Postautor: Erwin » 29 lipca 2004, o 10:19

Erwin pisze:Dokładnie, poruszyłeś jeszcze jedną ważną rzecz jeśli chodzi o programy. Nie rozumiem po co pisać dwa razy nazwiska zawodników (kwestia zestawów pól startowych) jak można obok napisać polaz startowe zestaw 1 i zestaw 2, tak jak mają np. w Rzeszowie, wtedy wszystko jest przejrzyste i nie trzeba tyle kreślić, ciekaw jestem czy ktoś na to zareaguje :roll:

Widze że nie jestem sam w tej kwestii, może ktoś z nas mógłby zareagować i spróbować to zmienić, bo to co teraz jest to miernota nieprzeciętna :evil: tak jak pisaliśmy lepiej wstawić dwie rubryki z zestawami pól startowych przed nazwiskami i po kłopocie.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#41 Postautor: Lublin_Fan » 29 lipca 2004, o 10:29

Ludzie nie kupują programów bo żal im nawet dwa złote na to co obecnie jest im proponowane. Gdyby przygotowywać fajne i dobrze pomyślane programy za wyższą cenę to wcale nie jest powiedziane, że sprzedawałyby sie gorzej. Moim zdaniem więcej ludzi by je kupiło, gdyby to faktycznie była ładna i poręczna pamiątka

sledzio pisze:jak klub niema muzyki to ogłosić na meczyku czy coś takiego i zawsze ktoś przyniesie aby coś grało !!!

To mnie rozbawiłeś :D :D :D
Muzyka do zagrania jest. Nie ma tylko zapłaconego w ZAIKSie haraczu.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#42 Postautor: Łoptymista » 29 lipca 2004, o 10:41

Gelo pisze:Jak juz muzyka to jakas konkretna - polecam kapelÄ™ - Anal Intruders :D. i miedzy biegami, a nie w trakcie.

W pytkę muza! Goście super wymiatają, ale nie wiem czy na mecz, na który przychodzą kobiety z dziećmi nie są zbyt ekstremalni. :twisted:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#43 Postautor: ravajas » 29 lipca 2004, o 10:52

Michael pisze:Klub osczedza bo nie drukuje.To juz jest jakas oszcednosc bo tym sie zajmuje Dziennik.Klub nie placi za druk.To jest juz jakis sponsoring no ale mogliby sie bardziej postarac i cos lepszego wydrukowac.No sam powiedz.

Idąc tym tokiem rozumowania mozna dojśc do wniosku, że klub oszczedza na Knappie (bo koszty jego startów ponosi sponsor), oszczedza na Frankowie (bo: to samo co z Knappem), oszczedza na Śledziu (bo: j.w.), oszczędza na Jeleniu i Mordelu (sic!) (bo: j.w.). O dupę potłuc taki klub. Niech spada do II ligi.
Tylko pytanie: co by klub zrobił gdyby nie sponsorzy i ludzie, którzy w ramach barteru lub całkiem posłecznie wykonuja prace na rzecz klubu? Chciałbyś płacić bilety po 180 zł na mecz i za program 75? (oczywiście zakładając, ze przychodziłoby tyle samo osób co przychodzi). Wtedy klub by nie musiał oszczedzać :)

pozdrawia:
Rafał Boroski z Nałkoskich

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#44 Postautor: Scream » 29 lipca 2004, o 11:01

Gawrzyk pisze:Ehhh. Przeciez gdyby drukowal to sprzedawalby i kase bral dla siebie.
Druk programu 50 gr. Sprzedaz za 2 zł. Wiec co to za oszczednosc dla klubu ????

no to dlaczego nie drukuje i nie zarabia na programach? a jezeli ktos inny na tym zarabia to chyba klub ma prawo wymagac?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#45 Postautor: ravajas » 29 lipca 2004, o 12:50

a czy nie lepiej w ogóle zrezygnowac z tabeli biegów? przeciez mozna zrobić coś na zasadzie przedłuzonej tabelki dorobków punktowych zawodników. tabelka podzielona byłaby na 18 kolumn: w pierwszej numer startowy, w drugiej nazwisko zawodnika, kolumny od 3 do 17 oznaczałyby biegi (i w odpowiedniej kolumnie odpowiadającej numerowi biegu wpisywałoby się punkty zawodnika, który w danym biegu jedzie). Ostatnia kolumna to suma punktów zdobytych przez zawodnika. Oszczędziłoby to duzo miejsca, które moznaby poświęcić na informacje i foty.

ja mam taką tabelke opracowana, więc gdyby coś to służe przykładem.

pozdrawia:
Rafał Borowski

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#46 Postautor: arek200 » 29 lipca 2004, o 13:51

Mnie bardziej podoba się ten pomysł z drukowaniem 2 tabelek z nazwiskami niż z torami. Lepiej widać kto na jakim torze jedzie. Ale najlepszy sposób to taki, jaki był w rzeszowie kiedyś. Chyba z 5 lat temu. Pamiętam zaskoczyło mnie to bardzo, bo wydrukowali dla każdego zestawu jakby osobny program. Tzn, na pierwszych dwóch stronach był program dla zestawu pierwszego, a na następnych dwóch dla zestawu drugiego. I do tego wszystko wydane jako ładna książeczka, dużo tekstów itd. Naprawdę, dużo lepszy nawet niż ten co był w niedzielę u nich.

Ato wszystko było na meczu LKŻ Lublin z REZERWAMI Stali Rzeszów

JAG
Senior

#47 Postautor: JAG » 29 lipca 2004, o 14:58

Gelunikt normalny nie chce muzyki w trakcie biegu ale właśnie chodzi o przerwy.Jeśli gdziekolwiek puszczają muzę podczas wyścigu to brak mi słów....[/b]

JAG
Senior

#48 Postautor: JAG » 29 lipca 2004, o 15:13

tabelka biegów musi być bo tak jest przejżyście!!!twój pomysł Rajvas utrudniał by życie

foremniak1

#49 Postautor: foremniak1 » 29 lipca 2004, o 15:22

a mnie tam program siÄ™ podoba

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#50 Postautor: wojtek_78 » 29 lipca 2004, o 15:39

ravajas pisze:a czy nie lepiej w ogóle zrezygnowac z tabeli biegów? przeciez mozna zrobić coś na zasadzie przedłuzonej tabelki dorobków punktowych zawodników. tabelka podzielona byłaby na 18 kolumn: w pierwszej numer startowy, w drugiej nazwisko zawodnika, kolumny od 3 do 17 oznaczałyby biegi (i w odpowiedniej kolumnie odpowiadającej numerowi biegu wpisywałoby się punkty zawodnika, który w danym biegu jedzie). Ostatnia kolumna to suma punktów zdobytych przez zawodnika. Oszczędziłoby to duzo miejsca, które moznaby poświęcić na informacje i foty.

ja mam taką tabelke opracowana, więc gdyby coś to służe przykładem.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Swego czasu (chyba 1998 r.) na inaugurację sezonu w Warszawie (mecz z Kolejarzem Rawicz) przygotowano właśnie taki program. I niestety furory on nie zrobił. Po jednym meczu zaprzestali produkcji tego cudaka.