Speed Car MOTOR Lublin - FOGO Unia Leszno 03.05.2019 godz. 20:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mad
Senior

Re: Speed Car MOTOR Lublin - FOGO Unia Leszno 03.05.2019 godz. 20:30

#226 Postautor: Mad » 4 maja 2019, o 11:07

TreleMorele pisze:Sprzęt i jeszcze raz sprzęt , Lambo spewnoscia jest na poziomie juniorów z Leszna lecz te jego silniki to kupa złomu.

Kępa chyba tego nie czyta.

niemampomyslunanick

#227 Postautor: niemampomyslunanick » 4 maja 2019, o 11:38

Analizując ten mecz od I biegu moim zdaniem to spotkanie ustawiło się od 5 biegu, jak Sajfutdinow z Lidseyem przywieźli na 1:5 Miesiąca z Lampartem. Leszno od tego momentu miało pogląd na całe spotkanie. Wiedzieli, że Lidsey wystarczy na naszych a zabójczy duet z pozycji 6,7 może w razie czego wskakiwać za chorego Kołodzieja. Jednak co rzuciło się w oczy już na próbie toru - Leszno było dopasowane od samego początku. Pawlicki ze Smektałą wręcz "latali" po tym torze. Leszno jechało jakby u siebie, a nasi błądzili. Widziałem z rana na instagramie Unii Leszno jak na torze był trener Baron. Pochodził, pochodził i powiedział co i jak. To jest Ekstraliga.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#228 Postautor: tezetomaniak » 4 maja 2019, o 11:55

Mad pisze:Kępa chyba tego nie czyta.

Mam nadzieję, że nie czyta, bo jeszcze dojdzie do wniosku, że można zatrudnić drugoligowych ogórków, byle mieli sprzęt z czołówki :lol:

Klops1
Senior

#229 Postautor: Klops1 » 4 maja 2019, o 11:56

TreleMorele pisze:Sprzęt i jeszcze raz sprzęt , Lambo spewnoscia jest na poziomie juniorów z Leszna lecz te jego silniki to kupa złomu.

No to niech ogarnia sprzęt, bo dostał z pewnością dobre pieniądze na przygotowanie, a jeździ na furmankach. Cztery mecze za nami, a on nie pokazał ani jednej dobrej akcji po trasie, ani razu się nie napędził, nie pokazał choćby krzty prędkości.

Jeszcze większy problem z AJ. Ta Ekstraliga siedzi przede wszystkim w jego głowie. Rozumiem - zderzenie z najwyższym światowym poziomem, ale on wygląda jak amator na tle Lamparta czy Miesiąca, którymi w zeszłym roku mógłby wytrzeć tor. Jeździ zadziwiająco pasywnie - na alibi. Bardzo źle to wróży na resztę sezonu, bo takiego problemu nie da się pozbyć w tydzień czy dwa.

I do cholery niech ktoś powie Wiktorkowi, żeby przestał robić autostradę dla przeciwników wchodząc tak szeroko w drugi łuk. Notorycznie popełnia ten sam błąd jadąc środkiem toru i ładują mu się pod łokieć wszyscy którzy chcą. Niech Trojan z nim pogada, bo błąd tak ewidentny, że z trybun widać.

Przed Toruniem nie ma wyjścia - ubijać tor na maksa i trenować. Nie możemy sobie pozwolić żeby uzależnić wynik meczu o wszystko od pogody i tego czy nam tor ubiją więc ubijmy go sami i pasujmy się z takim od początku.

Mecz z Toruniem będzie o życie, a skoro na betonie w Lublinie takie asy jak Lindsey czy Kurtz robią dobre punkty to Doyle, PUK i Holdery też nie będą odstawać.

Unia Leszno pokazała nam miejsce w szeregu. Drużyna kompletna, kiedy jeden cieniuje albo ma sraczkę to wskakuje taki Kubera i robi dwucyfrowke. Mecz mieli pod kontrolą od pierwszego do ostatniego biegu, gdyby chcieli to by było wyżej. Sprzęt, atmosfera, trener, drużyna - u nich to wygląda w tym momencie doskonale i w zasadzie powrót niezbyt lubianego w Lesznie Hampela nie jest im do niczego potrzebny, bo tylko może zepsuć świetnie działającą maszynerię...

mema
Senior

#230 Postautor: mema » 4 maja 2019, o 12:14

Wczoraj kibice z Leszna(wiem takie sobie źródło) wspominali,że Hampel dostał konkretną propozycję z Lublina i że jest na tak.Wszystko tylko zależy od Rusieckiego czy go puści.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#231 Postautor: tezetomaniak » 4 maja 2019, o 12:19

To dajcie znać kiedy robić fake tweeta.

Klops1
Senior

#232 Postautor: Klops1 » 4 maja 2019, o 12:26

tezetomaniak pisze:To dajcie znać kiedy robić fake tweeta.

Już Olkowicz kilka dni temu zrobił, także nie musisz.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#233 Postautor: Metalliczny » 4 maja 2019, o 12:31

A na PS można przeczytać, że Lambo twierdzi: "Myślałem, że jestem dużo szybszy i popełniłem przez to szkolny błąd. Później zostałem zmieniony co kompletnie wybiło mnie z rytmu. Była to decyzja trenera, czułem się gotowy na to, żeby odrobić to co straciłem wcześniej. Muszę uszanować decyzje trenera. Byłem na treningu bardzo szybki, ogólnie czuję, że jestem w formie. "

Adrenalina natomiast przyznaje: "Problem chyba bardziej tkwi we mnie, może jednak nie podjąłem dobrych decyzji po treningu? Sam muszę się nad tym zastanowić na spokojnie. Upadek ze spotkania z Grudziądzem nie ma już wpływu na moją jazdę".

Kapitan przynajmniej nie owija w bawełnę. Natomiast jeśli Robert twierdzi, że jest w formie, to zaczynam się bać, jak będzie jeździł, jeśli formy nie będzie.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#234 Postautor: Hans » 4 maja 2019, o 12:38

Na treningu byl bardzo szybki bo byl zupelnie inny tor.

A jesli AJ zacznie zonglowac silnikami to dopiero bedzie jazda vide Czewa 2017.

Flagg
Trener

#235 Postautor: Flagg » 4 maja 2019, o 12:39

Dla Hampela to jest ostatni sezon w Unii, za rok w jego miejsce wchodzi Smyk, wiec nie zdziwiłbym się, jakby faktycznie był zainteresowany przejściem do nas, nawet teraz. Ale Rusiecki musiałby być na niezłym haju, żeby się zgodzić na coś takiego.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

niemampomyslunanick

#236 Postautor: niemampomyslunanick » 4 maja 2019, o 12:41

Odchodząc od tego co było na torze - co robili kibice z Leszna że jakieś spiny były przez płot? Widziałem, że coś rzucali, ale z daleka ciężko dostrzec a tym bardziej usłyszeć.

Klops1
Senior

#237 Postautor: Klops1 » 4 maja 2019, o 12:44

Czy ja wiem...?

Unia jadąc składem "sami swoi" robi w tej lidze co chce. W zasadzie nie ma kogo odstawić. Emil i Koldi nie, Piter swój, Lindsey i Kurtz pupilki pod skrzydłami Rusieckiego, no i juniorzy dostają sporo szans.

Przyjmując, że atmosfera w drużynie to klucz do sukcesu, to wstawienie do tego świetnie rozumiejącego się, składu najemnika, za którego jest uważany w Lesznie Jarek, będzie dużą sztuką.

kondzio78
Szkółkowicz

#238 Postautor: kondzio78 » 4 maja 2019, o 12:53

Metalliczny pisze:A na PS można przeczytać, że Lambo twierdzi: "Myślałem, że jestem dużo szybszy i popełniłem przez to szkolny błąd. Później zostałem zmieniony co kompletnie wybiło mnie z rytmu. Była to decyzja trenera, czułem się gotowy na to, żeby odrobić to co straciłem wcześniej. Muszę uszanować decyzje trenera. Byłem na treningu bardzo szybki, [b]ogólnie czuję, że jestem w formie

Szczyt hipokryzji bezczelnosci i zarozumialstwa.Chyba się jeszcze nie obudził po 15 biegu z Rybnikiem kiedy zbawił Lublin.Ciekawe jak długo taki makaron na uszy bedzie tolerował Kępa?

CKM1946
Zawodowiec

#239 Postautor: CKM1946 » 4 maja 2019, o 12:59

Klops1 pisze:Czy ja wiem...?

Unia jadąc składem "sami swoi" robi w tej lidze co chce. W zasadzie nie ma kogo odstawić. Emil i Koldi nie, Piter swój, Lindsey i Kurtz pupilki pod skrzydłami Rusieckiego, no i juniorzy dostają sporo szans.

Przyjmując, że atmosfera w drużynie to klucz do sukcesu, to wstawienie do tego świetnie rozumiejącego się, składu najemnika, za którego jest uważany w Lesznie Jarek, będzie dużą sztuką.

Hampela to uważają tam za swojego. Poza tym na kluczowe mecze Hampel będzie potrzebny bo Kubera i Smyk nie zawsze bedą załatać dziure w 4 biegach po Hampelu. Rusiecki nigdy by na to nie poszedł. On chce hat-tricka i Hampel jest ważny w tej układance. Nie róbcie sobie nadziei na to.

Klops1
Senior

#240 Postautor: Klops1 » 4 maja 2019, o 13:06

CKM1946 pisze:
Hampela to uważają tam za swojego. Poza tym na kluczowe mecze Hampel będzie potrzebny bo Kubera i Smyk nie zawsze bedą załatać dziure w 4 biegach po Hampelu. Rusiecki nigdy by na to nie poszedł. On chce hat-tricka i Hampel jest ważny w tej układance. Nie róbcie sobie nadziei na to.

Podywagowac można, zwłaszcza po takim meczu.

A liczymy to my przede wszystkim na zarząd, że znajdzie rozwiązanie palącego problemu niedyspozycji AJ i Lambo. W jaki sposób to już ich rola żeby to ogarnąć. Nie na darmo są zarządem w tym klubie.

A Hampel w Lesznie nie jest uważany za swojego. Wszyscy tam mają świadomość, że to ostatni jego sezon w Unii i szykują miejsce dla Smyka. Inna sprawa, że parcie na hattrick MP jest tam olbrzymi i odpuszczenie takiego grajka jak Hampel to byłaby iście pokerowa zagrywka.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2019, o 13:13 przez Klops1, łącznie zmieniany 1 raz.

GlacaLBN

#241 Postautor: GlacaLBN » 4 maja 2019, o 13:12

AJ jest straszny w tym sezonie, RL brakuje jego tych 5-6 punktów z dwóch pierwszych kolejek i wszystko miałoby ręce i nogi. Trofimow drugi mecz i zblokowany i bardzo wolny. Bracia Lampart pokazują w miarę ładny żużel bez efektów punktowych.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.

Czarek
Trener

#242 Postautor: Czarek » 4 maja 2019, o 13:37

Błagam o jedno: treningi tylko na betonie, bo taki tor będziemy teraz mieli do końca sezonu! Który to już raz słyszymy od zawodników, że tor był inny na treningu?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Mad
Senior

#243 Postautor: Mad » 4 maja 2019, o 13:43

kondzio78 pisze:
Metalliczny pisze:A na PS można przeczytać, że Lambo twierdzi: "Myślałem, że jestem dużo szybszy i popełniłem przez to szkolny błąd. Później zostałem zmieniony co kompletnie wybiło mnie z rytmu. Była to decyzja trenera, czułem się gotowy na to, żeby odrobić to co straciłem wcześniej. Muszę uszanować decyzje trenera. Byłem na treningu bardzo szybki, [b]ogólnie czuję, że jestem w formie

Szczyt hipokryzji bezczelnosci i zarozumialstwa.Chyba się jeszcze nie obudził po 15 biegu z Rybnikiem kiedy zbawił Lublin.Ciekawe jak długo taki makaron na uszy bedzie tolerował Kępa?

Przecież po sezonie nie chciał jechać w Lublinie tylko nasi na siłę go przekupili więc w czym problem? lambo nie mylić czasami z włoską marką Lambo najnormalniej się osrał i tyle w temacie a Adrenalina to już pokazał w Rybniku jaki ma doping a w Czewie się wyhuśtał na maksa i znalazł frajerów z Lublina którzy za wielką kasę zrobili dil stulecia. Gawieć się cieszyła a teraz zaczyna otwierać oczydła. Bajajcie dalej a za rok jedziemy do Tarnowa, Łodzi czy Rybnika.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#244 Postautor: ravajas » 4 maja 2019, o 13:49

W pierwszej odsłonie pierwszego biegu, zanim zawodnicy dostrzegli czerwone chorągiewki, Jonsson był za plecami Pawła Miesiąca. Nie wiem czy to był skutek tego, że dobrze rozegrał pierwszy łuk, czy też może Leszczynianie zamknęli gaz, bo chorągiewki zobaczyli wcześniej. Był to jednak moment, że Miesiąc z Jonssonem prowadzil 5:1. W powtórce już tak nie było. No i przede wszystkim szkoda pierwszego zera Michelsena. Uważam też, że Miesiąc mógłby wygrać jeszcze ten bieg, w którym zdobył jedynkę: tyle, że na prostej nie udało mu się wyprzedzić Kubery, który go profesorsko rozprowadził otwierając bramę dla Pawlickiego. To oczywiście tylko gdybanie, ale jestem pewien, że Miesiąc by to wygrał. Podobnie jak w Gorzowie ze Zmarzlikiem bieg, który został przerwany z powodu upadku Dawida Lamparta. Trochę szkoda, ale pozostawmy zmartwienia tym, którzy mają wpływ na dyspozycję zawodników i wyniki drużyny.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#245 Postautor: K.A.M.I.L. » 4 maja 2019, o 14:59

Wszystko praktycznie zostalo juz napisane odnosnie meczu. Tak na chlodno analizujac, byla ogromna szansa to wygrac z powodu tylko jednego biegu Kolodzieja i braku Hampela. Lidsey byl pierwszy raz na torze a zrobil swietny wynik, natomiast Jonssoni Lambert przejezdzili w Lublinie juz mnostwo biegow w roznych warunkach i wydawac by sie mogloze regulacje w sprzecie powinny nastapic blyskawicznie, lecz ich nie dostrzeglismy.
Sprawdzilem pierwsze biegi w kazdym z czterech meczow Lamberta w tym sezonie tak to wyglada:
0 - Lublin, 1* - Gorzow, 1 - Czestochowa, 0 - Lublin. Rozumiem tez slowa Łełka po meczu o tym zeby kibice sie nie zalamywali, bo oni tez sie zalamia. Po minach wlasnie wuzej wspomnianego Lamberta i Jonssona mozna bylo dostrzec cos zgola innego, usmiechy jakby mecz wygrali. Rozumiem swietna atmosfere, brak presji itp, slowa Roberta ze on czuje sie w formie wlasnie na cps takiego wskazują. Tu musi byc meska rozmowa, przyjezdzac trenowac w roznych warunkach, zeby nie bylo zadnego zaskoczenia, to nasi powinni miec opanowane do perfekcji rozne warunki i zmieniajacy sie tor do perfekcji bo maja mozliwosci na treningach zeby wszustko przetestowac i nie buc zaskoczonym ppdczas meczu.

Odnosnie kibicow, Mistrz Polski Unia Leszno a kibice bydlo, zero klasy.
MOTOR LUBLIN

Barti
Junior

#246 Postautor: Barti » 4 maja 2019, o 15:12

K.A.M.I.L. pisze:Po minach wlasnie wuzej wspomnianego Lamberta i Jonssona mozna bylo dostrzec cos zgola innego, usmiechy jakby mecz wygrali.

Lambert ok, rzeczywiście wyglądał tak jakby mu nie zależało, zresztą wg mnie na tę chwilę jest to zawodnik najmniej identyfikujący się z klubem.
Jednak AJ kiedy przechodził po meczu przy 1. łuku, i został rzucony mu szalik, kiwał głową z gestem "nie poszło tak jak trzeba, nie jest dobrze", a wywiad dla PS tylko to utwierdził, i jawnie się do tego przyznał. Szkoda chłopaka, wkoncu kapitan, i rzadko się zdarza ze obco tak identyfikuje się z klubem jak on... Bądź co bądź jego forma, a raczej jej brak nie zwiastuje nic dobrego na tę chwilę, miejmy nadzieję że wkoncu przyjdzie jakieś przełamanie, bo umiejętności ma i tego nie da się podwazyc.
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#247 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2019, o 16:21

Co do meczu jeszcze pewne sprawy. Paweł prezentuje równy i wysoki poziom, ale boli mnie trochę, że przytrafiają się mu w każdym spotkaniu gorsze biegi. Łełek może wygrać z każdym, jeździ momentami genialnie, ale chyba kompletu czy 14 w 5 biegach, nie jest w stanie przywieźć, choć kto wie. Dawid Lampart w meczu z GKM był potwornie wolny na trasie w pierwszych 2 biegach, ale dowoził punkty, później coś poprawił i był szybszy, kolejne mecze pokazywały, że świetnie startuje, broni jak lew tych punktów, ale musi ich tak rozpaczliwie bronić bo jest z reguły wolny, wczoraj to było widać dobitnie. Michelsen już rok temu często tak miał że pierwszy bieg był beznadziejny, później korekta i już jechał. Pięknie podjechał do kibiców Leszna, spodobało mi się to :) Zauważyłem, że teraz też ma podobnie. Co do Lambo i Jonssona to wszyscy liczyli, że pójdzie prawem serii i 3 sezon z rzędu zrobi krok do przodu. Tymczasem przyszedł kryzys i młody Anglik jest w czarnej dupie. Jonsson miał rewelacyjny zeszły sezon, wszyscy myśleli, że to powrót, a to był wyskok i tyle. Przyjdzie Złotówa - załatamy nim jedną dziurę, a drugą kim?
Chcemy czy nie - Hamerykanin z przyklejonym uśmiechem chodzi za nami jak cień, bo ten Hampel u nas to chyba trochę jakaś legenda. Ale nie chcę tego pajaca w tym mieście za nic w świecie, nawet jak by nam ligę uratował nie umiał bym na niego nie gwizdać. Chociaż jemu by to nie przeszkadzało
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#248 Postautor: ravajas » 4 maja 2019, o 16:27

Ale temat Hancocka w żużlu przestał istnieć, Greg ma problemy rodzinne i wycofał się.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#249 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2019, o 16:46

Myślałem że tylko na chwilę- w sensie kilka tygodni
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#250 Postautor: Flagg » 4 maja 2019, o 17:19

W obecnej sytuacji Amerykanina, jedyna sensowna opcja to płatność jedynie za punktówkę + jakieś zwroty kosztów przejazdu. Bo nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle Hancock do ścigania w tym sezonie wróci. Ewentualnie, jeśli bylibyśmy wyjątkowo zdesperowani, ustalić jakąś stałą stawkę za mecz, bez względu na wynik punktowy. Ale Greg w życiu się na coś takiego nie zgodzi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski