Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#4776 Postautor: $korzen$ » 14 sierpnia 2019, o 13:32

Perez pisze:Czekałem na wpis Korzenia i się nie zawiodłem. :cool:

dzieki :cool:

No ale jezeli Lambert chce byc kozakiem (a z tego co wiem to chce) to wyjscia nie ma, musi nauczyc sie jezdzic na betonie. Nie ma innego sposobu. Mozna tez sprobowac wyrwac dla niego jakiegos uznanego i doswiadczonego mechanika z eligi.

Ja w niego wierze. Poza tym nie ma i tak nikogo lepszego do wyjecia w wieku do 23 lat, bo ja w Drabikow to akurat bardzo srednio wierze.

Klops1
Senior

#4777 Postautor: Klops1 » 14 sierpnia 2019, o 13:38

istred pisze:Ewentualnie widziałbym Lamberta w takim układzie:

1. Doyle
2. Miesiąc
3. Michelsen
4. Zengota
5. Laguta
6-7. Juniorzy
8. Lambert.

Z założeniem, że Lambert, Miesiąc i Zengota walczą o dwa miejsca w składzie.

Ja bym skasował ten nr 8. To się nie sprawdziło nigdzie. Toruń - wiadomo. Wrocław - też w końcu przestali i na dobre im to wyszło. Jedynie Skóra znalazł nowy sposób wykorzystania tego przepisu i miesza nim juniorami.

Moim zdaniem role w drużynie powinny być podzielone, każdy powinien dostać swoje szanse bez bata nad głową.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4778 Postautor: istred » 14 sierpnia 2019, o 13:40

Z tym udowadnianiem w GP potencjału to gruba przesada. Był taki Anglik, Chris Harris się nazywał - pyrkał w tym GP przez lata, nawet GP w Cardiff wygrał, a przyzwoita średnią w polskiej lidze miał bodaj raz. Jeden półfinał Lamberta wiosny nie czyni, tym bardziej ze dwa razy z lotnych wtedy poszedł.
Lambert jest juniorem, natomiast z czołówką światową rywalizuje regularnie już od kilku lat - na różnych torach, na różnych zawodach - indywidualnych i drużynowych. Rywalizuje jak równy z równym i wielokrotnie wygrywa. To prosty dowód na to, że prędzej czy później wejdzie na taki poziom w Ekstralidze. W GP też miejsca nikt mu nie dał na ładne oczy, a sam je sobie wywalczył (uprzedzając pytania - wywalczył sobie pozycję rezerwowego, a nie dostał dzikiej karty z niejasnej nominacji).

Co miał pokazać przykład Harrisa? Przywołaj przykład Woffindena, wartość będzie taka sama.

Ja bym skasował ten nr 8. To się nie sprawdziło nigdzie. Toruń - wiadomo. Wrocław - też w końcu przestali i na dobre im to wyszło. Jedynie Skóra znalazł nowy sposób wykorzystania tego przepisu i miesza nim juniorami.

Moim zdaniem role w drużynie powinny być podzielone, każdy powinien dostać swoje szanse bez bata nad głową.
Dlatego też napisałem przecież wyraźnie, że rywalizują o dwa miejsca w składzie.
Wywalić nr 8 sobie możemy... regulamin jest jaki jest i Lambert za Polaka może startować wyłącznie spod 8.

Dla czepialskich napiszę w takim razie:
1. Doyle
2. Miesiąc/Zengota
3. Michelsen
4. Kuromonow
5. Laguta
6-7. Juniorzy
8. Lambert, który startuje od początku za Kuromonowa.

Lepiej?

ermen
Zawodowiec

#4779 Postautor: ermen » 14 sierpnia 2019, o 13:51

CKM1946 pisze:Mogę się mylić ale z Lamberta to wiele pożytku nie będzie w Ekstralidze. On może sobie robić duże punkty w Anglii i Szwecji czy nawet w SEC-u w zeszłym roku ale różnica w przygotowaniu toru chłopaka zabija. Zrobił swoje i fajnie ale ja bym go pożegnał bez żalu. On sam jest pewnie świadomy jak dużo mu jeszcze brakuje do Ekstraligi.

Możesz się bardzo mylić. Żegna się bez żalu zawodnika, który najlepsze lata ma za sobą i co roku notuje regres, ale nie juniora i to jednego z najlepszych na świecie.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4780 Postautor: niespokojny » 14 sierpnia 2019, o 13:53

Póki co Lambert zbiera pręgi od Drabika i Smektały, czyli jego rówieśników zarówno w IMŚJ jaki w ekstralidze. W GP też lepiej wypadł Smektała. Lambert ma skłonność do zbyt dużego kantowania motocykla, wyniesione z angielskich torów. Był w tym sezonie nie raz szybszy od przeciwnika i nie miał żadnego pomysłu na wyprzedzenie. Talentu mu nie odmawiam, ale niech sam się chłopak zastanowi co dla niego lepsze. Chciał jeździć w zeszłym sezonie w I lidze, namówiliśmy go na ekstraligę i niestety zrobiliśmy mu kuku. Ja bym go u nas chętnie dalej widział, ale nie z zagwarantowanym miejscem do startów, tylko po to żeby od nas nie odchodził bo za kilka lat może odpalić. Ot taka subtelna różnica.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

TreleMorele
Senior

#4781 Postautor: TreleMorele » 14 sierpnia 2019, o 14:24

Pytanie czy klub stać na to aby podpisywać takie kontrakty bo może za 2-3lata wystrzeli . Lambert to nie jest zawodnik na ekstralige , powinien chłopak pojeździć kilka sezonów w 1lidze - zrobić tam jakiś wynik .Michelsen na tym dużo zyskał.

P.S Liczę że działacze zmontuja optymalny skład gwarantujący walkę o najwyższe cele..Torunia już nie będzie .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4782 Postautor: $korzen$ » 14 sierpnia 2019, o 14:46

Ja nie mowie, zeby go zostawic tylko po to żeby od nas nie odchodził bo za kilka lat może odpalić. Nie w tym rzecz. Wierze w to co widzialem i widze, wierze w talent i potencjal tego chlopaka i wierze, ze ogarnie sie juz na najblizszy sezon. No chyba, ze sam uzna, ze koniecznie musi zrobic krok w tyl.... no to wowczas nie ma sensu brac go na sile. Ale wowczas dogadajmy sie z nim, podpiszmy kontrakt i pusmy go lige nizej na wypozyczenie. Ale zadnych transferow. To za duzy talent zeby robic takie manewry. Ja w niego wierze. Bardzo. Wierze ze juz za rok bedzie jezdzil duzo, duzo lepiej w naszych barwach w pge ekstralidze. Jak bedzie znowu to samo, to wtedy wowczas mozemy gadac o jakichs odejsciach itp itd. Tak uwazam. Ja dalbym mu jeszcze szanse. No ale jezeli w klubie zadecyduja inaczej to bede musial z tym jakos zyc.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4783 Postautor: istred » 14 sierpnia 2019, o 14:55

Zgadzam się z Korzeniem. To nie jest zawodnik, który do czołówki może dobić albo nie w perspektywie kilku lat.
Realnie można wierzyć, że dobije do niej w przyszłym roku jeśli wróci do swojej ubiegłorocznej dyspozycji. On się z tymi najlepszymi zawodnikami na świecie ściga z powodzeniem od kilku lat. W tym roku poznał tory i realia ekstraligowe, więc będzie tylko lepiej. Nie widzę najmniejszych przeszkód żeby w przyszłym roku prezentował się tak jak Michelsen w obecnym.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4785 Postautor: Torsen » 23 sierpnia 2019, o 20:37

Nikt już nie powie, że utrzymalismy się tylko dzięki temuz że Toruń pojechał kilometr poniżej oczekiwań. Ogralismy dwie drużyny, w tym Wicemistrza Polski. Brawo drużyna!

blajar
Trener

#4786 Postautor: blajar » 24 sierpnia 2019, o 00:52

Wzloty, upadki (choćby od 11+ Lamparta przeciw GKM w Lublinie do 0 przeciw GKM z Grudziądzu), kubeł (nie jeden) pomyj na skład Lublina. Tak to wyglądało w tym sezonie. Mnóstwo wqr..ów, mnóstwo radości, nowe przyjaźnie stadionowe, nowi znajomi z Polski. Tak wyglądał szczęśliwy (ale twardo wywalczony) sezon 2019. Wielkie dzięki dla Klubu, zawodników, kibiców (o tym nie było, a być musi!) za całokształt. Piękny całokształt! :) Zrobiliśmy (jako drużyna i kibice) furorę w tej lidze. Pokazaliśmy, że można inaczej :) Pięknie jest :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4787 Postautor: niespokojny » 24 sierpnia 2019, o 01:10

Jezeli Kuba Kępa nie dostanie nagrody dzialacza roku to bedzie to najwiekszy skandal w historii zuzla i ogolnie znana spółdzielnia :p

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#4788 Postautor: ptgt » 24 sierpnia 2019, o 02:28

niespokojny pisze:Jezeli Kuba Kępa nie dostanie nagrody dzialacza roku to bedzie to najwiekszy skandal w historii zuzla i ogolnie znana spółdzielnia :p

Nie zdziwiłbym się gdybyśmy zgarnęli prawie całą pulę: za drużynę roku, odkrycie roku (Michelsen lub Łełek) czy nie przymierzając, menadżer roku :cool:
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#4789 Postautor: Rusek » 24 sierpnia 2019, o 08:49

Wielkie DZIĘKUJEMY za cały sezon dla wszystkich naszych zawodników oraz ludzi dzięki którym mieliśmy bardzo ciekawy sezon w najlepszej lidze świata.
Teraz czas na podpisanie kontraktów z zawodnikami którzy zadeklarowali starty w przyszłym sezonie w Motorze.
Przed sezonem miejsce 6 myślę większość wzięła by w ciemno. A była szansa nawet na 5, ale jakoś ciśnienie zeszło pod koniec spotkania.
Wszyscy wiemy że do wymiany są dwa ogniwa w zespole aby za rok walczyć o wielkie rzeczy. Mi osobiście bardzo trudno będzie pożegnać Andreasa. Potrafi jechać lecz pokazał to w zbyt małej ilości swoich wyścigów. Nie mam żalu ani pretensji do żadnego z naszych zawodników. Liczy się wynik końcowy całej ekipy a wyszedł bardzo dobrze.
Mam nadzieję że klub zrobi jeszcze jakaś imprezę (turniej, mecz) w tym kończącym się sezonie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

ezbeg
Trener

#4790 Postautor: ezbeg » 24 sierpnia 2019, o 17:45

Dobiliśmy do stacji końcowej. Pomimo artykułów, które przewidywały srogie baty Motoru, brak nadziei i punktowały jaki to Kępa marny działacz bo nikogo sensownego nie zakontraktował to udało się utrzymać. Utrzymać bezpośrednio. Przed sezonem, jak i w trakcie miałem różne myśli, ale liczyłem że wszystko tor zweryfikuje i ta nasza wesoła ferajna niejednemu sprawi problem. W każdym meczu, potrafiliśmy postawić opór. Mecze wyjazdowe nie były z gatunku tych, które powinni pokazywać w TV po 23. Była walka, była wiara i żadnego odpuszczania. Wiadomo były też i minusy - menadżer.
Nauka zebrana. Teraz doświadczenia przenieść na 2020 rok i walczyć o coś więcej.

Na zakończenie - pięć lat temu spadaliśmy z pierwszej ligi. Organizacyjnie fatalnie, na trybunach w ostatnim meczu garstka kibiców. Brak juniorów gwarantujących przyzwoity poziom, a wszelkie próby załatwienia gościa kończyły się urywaniem kontaktu albo wymówkami. Rok później po walkowerze za tor z Piłą, chyba większość straciła nadzieję że cokolwiek w tym mieście uda się. Na potencjalne działania KM Cross patrzyło się z dystansem. W międzyczasie udało się stworzyć nowy klub, awansować do I ligi oraz Ekstraligi oraz utrzymać w tej ostatniej.

"Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili. Pokaż że się mylili." -jak polskiego rapu nie lubię, to te słowa podsumowują ten sezon w 100%

DZIĘKUJEMY PANIE KĘPA i WIĘCKOWSKI ! DZIĘKUJEMY GRIGORIJ, MIKKEL, PAWEŁ, ANDREAS, WIKTORY, DAWID, ROBERT !!
Podziękowania też do Częstochowy za remis w Gorzowie i.....Torunia za wygraną z Gorzowem :lol:

Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

#4791 Postautor: Dragon_Juventino » 25 sierpnia 2019, o 13:36

Obrazek

Dla potomnych :P

Jest nawet odpowiedź...
Obrazek

KibicMotoru
Szkółkowicz

#4792 Postautor: KibicMotoru » 25 sierpnia 2019, o 14:04

Niektórzy z tego co zauważyłem byli oburzeni ,że składamy podziękowania Włókniarzowi .Ale prawda jest taka,że oprócz naszej jazdy, determinacji ,ambicji w każdym meczu , walki o każdy centymetr toru i punkty oraz postawy fair-play Włókniarza nie mielibyśmy 6 miejsca. Ja im dziękuję za to,że pojechali fair mając pewny awans do play-offów. Oczywiście w ich interesie była jazda do końca bo był cień szansy ,że nie trafią na Unię Leszno w play - offach ,ale zachowali się sportowo i wielki dla nich za to szacunek.Należy w przyszłym sezonie przywitać kibiców Włókniarza i zawodników podczas meczu w Lublinie szczególnie i wyjątkowo, bo na to zasłużyli.Miło by było obejrzeć mecz Motor - Włókniarz z kulturalnym dopingiem bez wyodrębiania sektoru dla kibiców gości. To tylko takie moje zdanie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4793 Postautor: Gelo » 25 sierpnia 2019, o 14:22

Pojechali "fair" ale nie dlatego żeby nam zrobić dobrze. Gruchalski określił intencje przed meczem. A na kim natluc punktów jak nie na najsłabszych drużynach w lidze.

samba
Senior

#4794 Postautor: samba » 25 sierpnia 2019, o 17:47

KibicMotoru pisze:Niektórzy z tego co zauważyłem byli oburzeni ,że składamy podziękowania Włókniarzowi .Ale prawda jest taka,że oprócz naszej jazdy, determinacji ,ambicji w każdym meczu , walki o każdy centymetr toru i punkty oraz postawy fair-play Włókniarza nie mielibyśmy 6 miejsca. Ja im dziękuję za to,że pojechali fair mając pewny awans do play-offów. Oczywiście w ich interesie była jazda do końca bo był cień szansy ,że nie trafią na Unię Leszno w play - offach ,ale zachowali się sportowo i wielki dla nich za to szacunek.Należy w przyszłym sezonie przywitać kibiców Włókniarza i zawodników podczas meczu w Lublinie szczególnie i wyjątkowo, bo na to zasłużyli.Miło by było obejrzeć mecz Motor - Włókniarz z kulturalnym dopingiem bez wyodrębiania sektoru dla kibiców gości. To tylko takie moje zdanie.

Naprawde nie robmy z siebie juz takich pikników... to byla dla nich kasa za odjechanie spotkania i punkty i tyle

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4795 Postautor: Kargolo » 25 sierpnia 2019, o 19:48

KibicMotoru pisze:Niektórzy z tego co zauważyłem byli oburzeni ,że składamy podziękowania Włókniarzowi .Ale prawda jest taka,że oprócz naszej jazdy, determinacji ,ambicji w każdym meczu , walki o każdy centymetr toru i punkty oraz postawy fair-play Włókniarza nie mielibyśmy 6 miejsca. Ja im dziękuję za to,że pojechali fair mając pewny awans do play-offów. Oczywiście w ich interesie była jazda do końca bo był cień szansy ,że nie trafią na Unię Leszno w play - offach ,ale zachowali się sportowo i wielki dla nich za to szacunek.Należy w przyszłym sezonie przywitać kibiców Włókniarza i zawodników podczas meczu w Lublinie szczególnie i wyjątkowo, bo na to zasłużyli.Miło by było obejrzeć mecz Motor - Włókniarz z kulturalnym dopingiem bez wyodrębiania sektoru dla kibiców gości. To tylko takie moje zdanie.

Błagam: wytrzeźwiej, przeczytaj, przemyśl co Ty w ogóle napisałeś :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#4796 Postautor: Flagg » 25 sierpnia 2019, o 20:01

Jeszcze im czerwony dywan rozłóżmy :) Jasne, można krótko podziękować za postawę fair i jazdę do końca, ale nie róbmy z siebie lenników państwa Częstochowskiego :) Oni za nas 11 pkt nie zdobyli, nasi sami je na torze wywalczyli. A że znalazły się dwie drużyny, które w końcowym rozrachunku były gorsze, to i jest 6 miejsce.

Podziękowania należą się przede wszystkim naszemu zarządowi, wszystkim ludziom w klubie no i 8 zawodnikom, którzy to utrzymanie wywalczyli. Również Dawidowi, bo bez jego 11 punktów na inaugurację i 6 w Gorzowie zapewne czekalibyśmy do końca września na baraże. Kazdy z tej ósemki miał lepsze i gorsze momenty, w różnych momentach sezonu dokładali swoje cegiełki, ale koniec końców zrobili to, co mieli zrobić i to wbrew przewidywaniom pewnie 95% żużlowego świata. I nikt nie będzie przynajmniej gadać, ze obroniliśmy się tylko dzięki beznadziejnemu Toruniowi, bo i Gorzów kończy za nami w tabeli.

Ja z tego sezonu zapamiętam przede wszystkim:

1. Potworną cisze na Z5 po upadku Jonssona w meczu inauguracyjnym i wiadomości, ze jest niezdolny do jazdy. Myślę, że do tych 95% wspomnianych wyżej, wtedy dołączyło pozostałe 4,5%
2. Bieg 12 i potem 14 z tego samego meczu, gdy Trofimov broni się jak wściekły przed Bjerre, a potem Lambert i Michelsen dają nam wygraną. Nie mogliśmy sobie wymarzyć piękniejszego powrotu do Eligi (okoliczności, atmosfera i końcowy wynik meczu)
3. Latarki na Z5 po awarii światła w meczu z Lesznem
4. Porażkę z Wrocławiem u siebie. To był chyba jedyny mecz, po którym byłem autentycznie wkurzony i zły na zawodników. Wtedy też wydawało mi się, że definitywnie spadamy z ligi
5. Bezdyskusyjna wygrana na Motoarenie, która załatwiła na dobrą sprawę kwestię 8 miejsca.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KibicMotoru
Szkółkowicz

#4797 Postautor: KibicMotoru » 25 sierpnia 2019, o 20:31

Kargolo pisze:

Błagam: wytrzeźwiej, przeczytaj, przemyśl co Ty w ogóle napisałeś :P

Jestem trzezwy i wiem co napisałem .Chodziło mi o to,że gdyby Włókniarz odpuścił mecz dziś szykowalibyśmy się do baraży.Oczywiście Częstochowa, jechala o to żeby uniknąć Leszna w play-offach(mimo że szanse były małe) ale brak Lindgrena stawiał Gorzów w roli faworyta do zwycięstwa za 3 i bezpośredniego utrzymania naszym kosztem.Postawa Włókniarza pozwoliła nam zająć 6 miejsce.Doceniam postawę naszego zespołu na przestrzeni całego sezonu,zwycięstwo w Toruniu 11 punktów w tabeli,ale nie było by 6 miejsca bez remisu Medalików w Gorzowie i o tym nie zapominaj.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#4798 Postautor: _piotrusss » 25 sierpnia 2019, o 20:37

Ale czemu by mieli odpuścić? Zawodnicy jadą przede wszystkim o pieniądze. Oszczędzali Lindgrena, co pewnie by nie miało miejsca w meczu o stawkę dla nich. Stal przegrała juniorami a my w dwumeczu byliśmy lepsi zarówno od Gorzowa jak i Torunia. Utrzymanie zawdzięczamy głównie sobie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4799 Postautor: niespokojny » 25 sierpnia 2019, o 20:43

Tak jechali dla nas i dali odpoczac Lindgrenowi. Po prostu Gorzow polozyl laske na ten mecz, moze zgubilo ich info o braku Szweda. A moze chcieli sobie dorobic w barazu.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4800 Postautor: Kargolo » 25 sierpnia 2019, o 21:19

KibicMotoru pisze:Jestem trzezwy i wiem co napisałem .Chodziło mi o to,że gdyby Włókniarz odpuścił mecz dziś szykowalibyśmy się do baraży.Oczywiście Częstochowa, jechala o to żeby uniknąć Leszna w play-offach(mimo że szanse były małe) ale brak Lindgrena stawiał Gorzów w roli faworyta do zwycięstwa za 3 i bezpośredniego utrzymania naszym kosztem.Postawa Włókniarza pozwoliła nam zająć 6 miejsce.Doceniam postawę naszego zespołu na przestrzeni całego sezonu,zwycięstwo w Toruniu 11 punktów w tabeli,ale nie było by 6 miejsca bez remisu Medalików w Gorzowie i o tym nie zapominaj.

Zaproś ludzi, którzy wykonują ten sam zawód co Ty, tylko w sąsiednich firmach na wódkę i grilla. Dlaczego? Bo chce im się wykonywać swoją pracę i "schylać" po pieniądze.
A już pomysł szczególnego powitania i połączenia sektorów to totalny odjazd.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!