Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sober
Senior

#176 Postautor: Sober » 11 sierpnia 2004, o 10:50

Wiele się zmieniło. Teraz moja propozycja na skład jest taka:
1.Franków
2.Linette/Mikołajczak
3.Karlsson
4.Piszcz
5.Knapp
6.Buczkowski/Gomóła(wiem, źe trener Gniezna bedzie chcial za niego duuużo, ale sam zawodnik chyba nie będzie chciał jeździć w rozpadającym się klubie...)
7.Dawid
Rez.Jeleniewski,Trumiński(jeżeli nie znajdą klubów), Wrona, Bałabuch,Kacper.....

I e-liga spokojnie powinna być nasza...

Sober
Senior

#178 Postautor: Sober » 11 sierpnia 2004, o 11:48

Gawrzyk pisze:Linette ktory w pierwszej lidze wozi ogony
Mikołajczak, który pół roku nie jeździł i wogole jest cienki jak barszcz.

z niki do ekstraligi?? Taki skład to dramat a nie marzenie :?

hmm dla przypomnienia, Linette obecnie nie ma dobrego sprzętu, a w Opolu wykręcił 15 pkt, 8 pkt. w Lublinie, czy chociażby 7 pkt w Gorzowie.
Mikołajczak cienki? Hmm.. dziwne...w 2 lidze rzadkokiedy schodzi poniżej 10 pkt...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#179 Postautor: Talib » 11 sierpnia 2004, o 11:56

Manback:

"Mikołajczak cienki? Hmm.. dziwne...w 2 lidze rzadkokiedy schodzi poniżej 10 pkt..."

Pamiętasz kto miał najlepsza średnią w II lidze w sezonie 2003 spośród Polaków? Przypomnę Mariusz Fierlej. Zobacz jak wymiata w Rzeszowie w sezonie 2004...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#180 Postautor: Lublin_Fan » 11 sierpnia 2004, o 13:29

Moim zdaniem kształt przyszłorocznego składu w dużym stopniu zależy od Frankowa. Jak widać oskarżanie go o jakieś ciemne układy z przeciwnikami to nieporozumienie. W Gdańsku walczył niesamowicie. Jeśli w pozostałych meczach również pokaże się z dobrej strony to warto go zachować. jeśłi zdecyduje sie na kontrakt z TŻ Lublin "nieco wcześniej" niż kilka dni przed pierwszym meczem to i przygotuje sie do sezonu odpowiednio. A wtedy ściągnąć do pary kogoś z ekstaligi i będzie ok. To wszystko oczywiscie przy założeniu, że Franków końcówke sezonu potraktuje poważnie. I wtedy skład byłby taki

9. Miśkowiak / Czerwiński (chociaż jeden z nich sie ostatnio nie popisał..)
10. Franków
11. Karlsson
12. Knapp
13. Piszcz
14. Stachyra
15 o to miejsce już była dyskusja :)

Pozdr.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#181 Postautor: K.A.M.I.L. » 11 sierpnia 2004, o 13:31

moj sklad marzenie w ekstralidze:
1.Richardson
2.Piszcz
3.Knapp
4.Gapinski
5.Karlsson
6.Stachyra
7.Gomólski

rez.
Truminski
Frankow
MOTOR LUBLIN

Piotrbaz

#182 Postautor: Piotrbaz » 11 sierpnia 2004, o 14:14

Carlito pisze:
Piotrek pisze:no i dobra jest..

Karlsson
Knapp
Piszcz
Senior któr gwarantuje 10 ptk
Franków
Hlib
Dawid

---------
Jelen
Trumiński
Bałabuch
Kośiński
Kępa Oni na rezerwie..

z takim składem powinna byc ekstraliga bez iekszych problemów.. a ten skład da sie osiągnąc

przepraszam ,że zapytam,ale który to senior gwarantuje 10 pkt...

jędrzejak, sawina, puszakowski, paluch, :D chromik /:D

Carlito

#183 Postautor: Carlito » 11 sierpnia 2004, o 15:39

Piotrek pisze:
Carlito pisze:
Piotrek pisze:no i dobra jest..

Karlsson
Knapp
Piszcz
Senior któr gwarantuje 10 ptk
Franków
Hlib
Dawid

---------
Jelen
Trumiński
Bałabuch
Kośiński
Kępa Oni na rezerwie..

z takim składem powinna byc ekstraliga bez iekszych problemów.. a ten skład da sie osiągnąc

przepraszam ,że zapytam,ale który to senior gwarantuje 10 pkt...

jędrzejak, sawina, puszakowski, paluch, :D chromik /:D

ale przecież to jest sport a w sporcie jak wiadomo nie ma gwarancji,że dany zawodnik bedzie zdobywał 10 pkt...nawet najlepsi nie dają takich gwarancji...zatem wydaje mi się ,że powinieneś napisać senior ,który powinien robić 10 pkt :)

mój skład na 2005 to :

1.L.Richardson/P.Karlsson
2.G.Knapp
3.T.Piszcz
4.R.Okoniewski
5.D.Stachyra
6.A.Gomólski
7.K.Kępa i reszta młodziaków
8.S.Trumiński-rezerwa
9.D.Jeleniewski-rezerwa

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#184 Postautor: Lublin_Fan » 11 sierpnia 2004, o 21:07

Bimmer pisze:Wspaniała postawa Frankowa w meczu z Gdańskiem, z góry przegranym, która zaowocowała 6 punktami, w tym 2 na zdefektowanym Jeleniu, ma świadczyć o tym, że nie kupczył z Rzeszowem albo Grudziądzem?

A kupczył? Daj dowody jak jesteś taki cwany. Nie odwracaj kota ogonem bo Franków w porównaniu z twoim idolem (o którym marudzisz od niedzieli) zachowuje się ostatnio bardzo fair.

Pozdr.

Perro Verde

#185 Postautor: Perro Verde » 11 sierpnia 2004, o 21:39

Istnieje coś takiego jak zasada domniemania niewinności.
Póki nie złapie się kogoś za rękę, albo jakoś inaczej nie udowodni mu winy człowiek jest niewinny. Śledzia gdyby złapać, to pewnie powiedziałby z uśmiechem na ustach, że to nie jego ręka...

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#186 Postautor: prt » 11 sierpnia 2004, o 23:20

Mariusz chyba bardzo ucierpial na tym, ze czesto jechal w parze ze Sledziem, przez co wielu kibicow (w tym i ja) patrzylo na Niego, myslac:
"a! to ten co ze Sledziem na ogonie sie ciagnie".

natomiast nie ulega watpliwosciom, ze Franków jezdzi przede wszystkim nierowno i ma troche pecha. (moze nawet wiecej niz troche).

generalnie zobaczymy co pokaze w najblizszych meczach.
jesli bedzie dobrze, moze warto sprobowac kontynuowac wspolprace?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#187 Postautor: Scream » 11 sierpnia 2004, o 23:25

Lublin_Fan pisze:A kupczył? Daj dowody jak jesteś taki cwany. Nie odwracaj kota ogonem bo Franków w porównaniu z twoim idolem (o którym marudzisz od niedzieli) zachowuje się ostatnio bardzo fair.

Ale przeciez tutaj nie chodzi o to zeby wybielac teraz Sledzia.
Jeszcze kilkanascie dni temu bylo tu pelno wpisow ze Frankow to sprzedawczyk (+ inne epitety), zeby wypadal z tej druzyny, itp. Natomiast wystarczylo troche walki w Gdansku i znowu jest kochany i znowu jest cacy?
Obrazek

Krychs
Senior

#188 Postautor: Krychs » 11 sierpnia 2004, o 23:33

Ja w jeździe Mariusza widzę troche anologii do jazdy Grzesia Knappa w tamtym sezonie. Grzesio też jeździł trochę nierówno, przeplatał lepsze wyścigi gorszymi. Podobnie jest z Frankiem.
Jestem ciekaw jego postawy teraz w kluczowych meczach sezonu, kiedy wobec nieobecności Śledzia i niewiadomej formy Tomka po kontuzji, będzie musiał wziąć odpowiedzialność za drużynę na swoje barki i tym samym udowodnić przydatność do niej w przyszłym sezonie.
Dlatego też z oceną występów Frankowa wstrzymałbym się jeszcze te 3 rundy do końca rozgrywek.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#189 Postautor: dilucio » 11 sierpnia 2004, o 23:35

tak to juz jest taki narod czesto popada z skrajnosci w skrajnosc :)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#190 Postautor: kdsz » 11 sierpnia 2004, o 23:37

Lublin_Fan pisze:A kupczył? Daj dowody jak jesteś taki cwany. Nie odwracaj kota ogonem bo Franków w porównaniu z twoim idolem (o którym marudzisz od niedzieli) zachowuje się ostatnio bardzo fair.

W takim razie, zakladajac, ze masz racje co do szczerych intencji Franknowa, nalezy uznac, ze jest to zawodnik ktory zwyczajnie nie gwarantuje swojÄ… jazdÄ… dobrej zdobyczy punktowej. Dwocyfrowki mu sie nie zdarzajÄ…, natomiast tak kompromitujace wpadki jak chociazby z Rzeszowem [w meczu u nas] jak najbardziej. Wszystko bylo fair, wiec jesli w przyszlym sezonie przydarzy sie Mariuszowi nagly drastyczny i jednodniowy spadek formy, to nie powinno nas to zdziwic. Dlatego tez, przy calym szacunku i sympatii dla Frankowa, ja bym go wywalil.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Sober
Senior

#191 Postautor: Sober » 12 sierpnia 2004, o 12:31

Nawet jeżeli wprowadza tej zasady o nieograniczonej ilości zawodników, Karlsson popłynie do ekstraligi. Chyba wszyscy widza jaki poziom prezentuje. Obecnie dla mnie jest jednym z najlepszych zuzlowcow na swiecie, o czym mozna bylo sie przekonac ogladajac SWC, więc dlaczego miałby zostać w 1 lidze?
Niestety, ale na 2005 powoli mozemy o nim zapomniec :(

max3
Zawodowiec

#192 Postautor: max3 » 12 sierpnia 2004, o 12:40

Uwazam ,ze zawodnikiem mlodym ,ciagle rozwijajacym sie jest Swiderski ogladalem ostatnio mecz Wroclaw -Tarnow to pieknie jezdzil nawet Golloba pokonal,jezdzil walecznie i zespolowo.Uwazam ,ze na pierwsza lige pewniak na 10 punktow .

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#194 Postautor: Erwin » 12 sierpnia 2004, o 13:16

Czytając wypowiedzi na tym forum widać że jest kilka osób mających pojęcie o speedway'u a także o życiu, niestety ale większość osobników tu się wypowiadających to dzieci które widzą tylko klawiaturę i nie znają życia (nie twierdze że ja znam bo też jestem młody). Przykład ostatnich przygód Frankowa, po meczu z Rzeszowem przez wielu powinien zostać zawieszony do końca sezonu i mieć dożywotni zakaz wjazdu do Lublina. Dzisiaj gdy coś pojeździł w i tak z góry przegranym pojedynku karta się odwróciła, do tego - świetnie to uchwycił Bimmer - coś pierdnął na śledzia i teraz jest już uwielbiany, dzieciarnia dzieciarnia i jeszcze raz dzieciarnia, szczerze mówiąc jakbym miał pisać takie posty jak tutaj co niektorych to bym wogóle kompa nie włączał, przemyślcie najpierw klika razy co chcecie napisać i co się dzieje obok Was. pozdr.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#195 Postautor: dannie » 12 sierpnia 2004, o 13:40

zgadzam sie tutaj z niektorymi, ktorzy pisza iz frankow byc moze jeszcze potrzebuje czasu, cos jak Knapp w tamtym sezonie... wiekszosc widzi to iz ten zawodnik ma mozliwosci i duze umiejetnosci... byc moze mecz z Rzeszowem byl "czysty" (chyba nigdy sie tego nie dowiemy)... jednak badz co badz trzeba takze przyznac ze Mariusz od poczatku mial problemy z motywacja, nie czul wiezi z zespolem... mysle ze brakuje mu przede wszystkim tego, potrzebuje paru "rozmow" ktore zadzialaja na jego ambicje i mam nadzieje pokaze nam jeszcze w przyszlym sezonie co potrafi...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#196 Postautor: Łoptymista » 12 sierpnia 2004, o 13:44

Erwin a czego Ty się spodziewałeś. Intelektualnych dysput o wpływie późnośredniowiecznej architekltury sakralnej na wyniki żużlowców? To forum jest ogólnie dostępne. I prezentuje poglądy ludzi takich jakimi są, tego co myślą (jeśli myślą).
Nie możesz oczekiwać jakiejś wiecznie dyskusji. Tutaj najważniejsze są emocje i odczucia kibiców. W końcu to dla nich (chyba) jest to forum. Ta Twoja dzieciarnia równie dobrze może mieć po 45 lat jak i 13. Taki jest ten świat i nie ma co biadolić z tego powodu.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#197 Postautor: Erwin » 12 sierpnia 2004, o 23:17

Spodziewałem się porządnego forum, takie jakie było jeszcze kilka miesięcy temu, dopóki dzieci nie zasiadły do kompa, bo nie chce mi się czytać bzdur, a takie tu od jakiegoś czasu są spotykane co 2 w posty.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#198 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2004, o 23:47

Hehe już mi ktoś tu zarzuca, że się we Frankowie zakochałem. Ze mną jest wszystko w porządku, więc sie chłopaki nie martwcie :)
Kwestia w tym, że ostatnio, nie tylko w mecz z Gdańskiem, widać u Mariusza poprawę oraz chęci ku temu. To są fakty. I nigdzie nie napisałem, że poprawiło się moje zdanie o nim. Mam do niego sporo zastrzeżeń. Niemniej z ostateczną oponią na jego temat warto moim zdaniem poczekać do końca ligi. Jeszcze się sporo może wydażyć.

Bimmer pisze:coś tam pierdnął, że Śledź zostawił drużynę i tym udowodnił, że cały czas postępował uczciwie?

Powiedz co dokładnie pierdnął. Bo mi się wydaje, że tutaj akurat zmyślasz.

Bimmer pisze:To jest jeszcze większa naiwność niż moja, polegająca na wierze w Śledzia.

WierzÄ™ tylko w jednego zawodnika. Jest w avatarze.

Bimmer pisze: Śledź nie jest i nigdy nie był moim idolem. Poza tym, "z idoli" to ja już wyrosłem.

Ale twoja opinia o Śledziu daje do zrozumienia, że jednak nie traktujesz go jak każdego innego zawodnika. Nie czuj sie taki stary. Biovital łykaj :)
Bmmer pisze:nie pasowało mi to do obrazu Śledzia, jaki miałem w głowie - symbolu wszystkiego, co najlepsze w lubelskim żużlu oraz przykładu zawodnika wyjątkowo sympatycznego i tryskającego entuzjazmem

Pozdr.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#199 Postautor: Scream » 13 sierpnia 2004, o 00:08

Lublin_Fan pisze:Mam do niego sporo zastrzeżeń. Niemniej z ostateczną oponią na jego temat warto moim zdaniem poczekać do końca ligi. Jeszcze się sporo może wydażyć.

Tylko dlaczego takiego stwierdzenia nie moglem na forum przeczytac gdy trwala nagonka na niego ze sprzedal mecz? Wowczas byly tylko podejrzenia i nikt nie chcial czekac do konca sezonu.

A co do samego Frankowa to po podpisaniu przez niego kontraktu bylem bardzo zadowolony i niemal pewny ze 'dyche' bedzie przywozil co mecz. Niestety mocno sie rozczarowalem, a jego porazki nie sa tak optymistyczne jak np. Grzesia Knappa rok temu
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#200 Postautor: kdsz » 13 sierpnia 2004, o 01:52

Moze troche nie w temacie, ale...

Wedlug Dziennika Baltyckiego jednym z zawodnikow wstepnie przymierzanych do przyszlorocznego skladu Wybrzeza Gdansk jest Peter Karlsson

Caly artukul do przeczytania TUTAJ
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"