szkółka dla dziewczyn
Gawrzyk, wszyscy doskonale wiemy ze klub nie ma kasy na modernizacj stadionu, przebudowe trybun, parku maszyn, zrobienie oswietlenia, wice o czym ta cala mowa.jezdzimy to jezdzimy ale jestem pewna ze nie wejdziemy.co do tego co wczesniej napisalam , to nie mam zamiaru powtarzac plotek, poza tym wracajac do tematu dziewczyn to nawet chodzby dziewczyny mogly robic licencje to i tak pewnie u nas nie powstalaby szkolka dla dziewczyn!
EWELINA pisze:Gawrzyk, wszyscy doskonale wiemy ze klub nie ma kasy na modernizacj stadionu, przebudowe trybun, parku maszyn, zrobienie oswietlenia, wice o czym ta cala mowa.jezdzimy to jezdzimy ale jestem pewna ze nie wejdziemy.co do tego co wczesniej napisalam , to nie mam zamiaru powtarzac plotek, poza tym wracajac do tematu dziewczyn to nawet chodzby dziewczyny mogly robic licencje to i tak pewnie u nas nie powstalaby szkolka dla dziewczyn!
Szkoda zeby klub organizowal fundusze na cos co nie jest jego wlasnoscia...
Stadionem to powinno sie zajac miasto ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Nie wiem, ale dopóki choćby tak jak w kobiecej piłce nożnej żużel w wykonaniu kobiet nie zostanie usankcjonowany jako dyscyplina sportu to nie za bardzo widzę szansy na pomoc jakiegokolwiek klubu w tej kwestii. Jedynym rozsądnym jak mi się wydaje sposobem realizacji koncepcji kobiet na motocyklach żużlowych (swego czasu miały jeździć masowo na traktorach
) jest akces chÄ™tnych dziewczyn do szkółki żużlowej na takich samych zasadach jak chÅ‚opców. WÅ‚aÅ›nei w taki sposób to wyglÄ…daÅ‚o jeszcze rok temu w Åodzi, teraz szczerze mówiÄ…c nie wiem czy obie dziewczyny które wówczas jeździÅ‚y w szkółce jeszcze siÄ™ w to bawiÄ…, ale sÄ…dzÄ…c po panujÄ…cej w tej kwestii ciszy, chyba już nie.
"Żużel to sport dla facetów."
No wiesz, ja też tak uważam, ale to samo myślałem zawsze o piłce nożnej, podnoszeniu ciężarów i boksie ....
"Tak samo jak praca w kopalni."
O tutaj to byÅ› siÄ™ zdziwiÅ‚. Wystarczy zrobić sobić wycieczkÄ™ do niektórych krajów Ameryki ÅaciÅ„skiej lub Azji, albo nawet do biedniejszych regionów Rosji gdzie kobitki zap....Ä… w kopalniach aż miÅ‚o.
"Skoro chą jeździć na żużlu niech biorą się za inne męskie fachy."
Oj biora siÄ™ biorÄ… ...
Ale jak to wczesniej dobrze napisałeś skoro chcą równouprawnienia i wykonywania męskich fachów niech nie domagaja się jednocześnie lepszego traktowania.
No wiesz, ja też tak uważam, ale to samo myślałem zawsze o piłce nożnej, podnoszeniu ciężarów i boksie ....
"Tak samo jak praca w kopalni."
O tutaj to byÅ› siÄ™ zdziwiÅ‚. Wystarczy zrobić sobić wycieczkÄ™ do niektórych krajów Ameryki ÅaciÅ„skiej lub Azji, albo nawet do biedniejszych regionów Rosji gdzie kobitki zap....Ä… w kopalniach aż miÅ‚o.
"Skoro chą jeździć na żużlu niech biorą się za inne męskie fachy."
Oj biora siÄ™ biorÄ… ...
Ale jak to wczesniej dobrze napisałeś skoro chcą równouprawnienia i wykonywania męskich fachów niech nie domagaja się jednocześnie lepszego traktowania.
Siema powrocilem chyba sie steskniliscie za mna hehehe niezartuje!!:D Ale pomysl z tym zeby dzieczyny zaczely jezdzic na zuzlu jest spoko tylko porblemem jest to o czym wspominal gawrzyk klub niezainwestuje w to pieniedzy w mlodych chlopakow nieinwestuja co dopiero mowic o dziwczynach ale jak byscie wylozyly sare to spoko i by zaczely na treningach smigac z nami laski Wiec zorganizujcie to jakos pozdro