szkółka dla dziewczyn

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#27 Postautor: Erwin » 20 sierpnia 2004, o 11:06

Uznajmy że nie mam informacji, ale przecież nikogo nie oskarżam. Czekam na rozwój sytuacji i liczę że za rok będziemy walczyć o najwyższe cele :roll:

Gosia
Szkółkowicz

#29 Postautor: Gosia » 20 sierpnia 2004, o 11:18

Ale tu się ciekawie robi 8) Padają różne słowa nie poparte argumentami i przykładami a ludzie to czytają Ja tam proponuje zeby takich domysłow nie pisać bo znowu pojawią się jakieś głupie plotki jak to było w przypadku afery Śledzia.....

EWELINA

#30 Postautor: EWELINA » 20 sierpnia 2004, o 12:13

Gawrzyk, wszyscy doskonale wiemy ze klub nie ma kasy na modernizacj stadionu, przebudowe trybun, parku maszyn, zrobienie oswietlenia, wice o czym ta cala mowa.jezdzimy to jezdzimy ale jestem pewna ze nie wejdziemy.co do tego co wczesniej napisalam , to nie mam zamiaru powtarzac plotek, poza tym wracajac do tematu dziewczyn to nawet chodzby dziewczyny mogly robic licencje to i tak pewnie u nas nie powstalaby szkolka dla dziewczyn!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#32 Postautor: bkapusta » 20 sierpnia 2004, o 12:21

EWELINA pisze:Gawrzyk, wszyscy doskonale wiemy ze klub nie ma kasy na modernizacj stadionu, przebudowe trybun, parku maszyn, zrobienie oswietlenia, wice o czym ta cala mowa.jezdzimy to jezdzimy ale jestem pewna ze nie wejdziemy.co do tego co wczesniej napisalam , to nie mam zamiaru powtarzac plotek, poza tym wracajac do tematu dziewczyn to nawet chodzby dziewczyny mogly robic licencje to i tak pewnie u nas nie powstalaby szkolka dla dziewczyn!

Szkoda zeby klub organizowal fundusze na cos co nie jest jego wlasnoscia...

Stadionem to powinno sie zajac miasto ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#33 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2004, o 12:22

Chcialy kobiety rownouprawnienia, to niech beda traktowane tak samo jak faceci. Bez przywilejów i taryfy ulgowej. :twisted:

Tak - w meczu z Wybrzeżem, w drużynie gospodarzy z numerem 9 w miejsce Dariusz Śledzia pojedzie Jadwiga Jaruga Nowacka

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#34 Postautor: Talib » 20 sierpnia 2004, o 12:23

"Chcialy kobiety rownouprawnienia, to niech beda traktowane tak samo jak faceci. Bez przywilejów i taryfy ulgowej."

Gawrzyk na prezydenta :)! W końcu ktoś wziął naszą stronę!

EWELINA

#35 Postautor: EWELINA » 20 sierpnia 2004, o 12:38

dobra, dobra...jedno jest pewne, klub nie ma kasy ,a my same tez nie jestesmy w stanie sobie wszystkiego do konca sfinansowac, niezaleznie od wszystkiego uwazam ze klub powinien pomyslec o dziewczynach

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#37 Postautor: Talib » 20 sierpnia 2004, o 12:44

Nie wiem, ale dopóki choćby tak jak w kobiecej piłce nożnej żużel w wykonaniu kobiet nie zostanie usankcjonowany jako dyscyplina sportu to nie za bardzo widzę szansy na pomoc jakiegokolwiek klubu w tej kwestii. Jedynym rozsądnym jak mi się wydaje sposobem realizacji koncepcji kobiet na motocyklach żużlowych (swego czasu miały jeździć masowo na traktorach :)) jest akces chętnych dziewczyn do szkółki żużlowej na takich samych zasadach jak chłopców. Właśnei w taki sposób to wyglądało jeszcze rok temu w Łodzi, teraz szczerze mówiąc nie wiem czy obie dziewczyny które wówczas jeździły w szkółce jeszcze się w to bawią, ale sądząc po panującej w tej kwestii ciszy, chyba już nie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#39 Postautor: Talib » 20 sierpnia 2004, o 12:55

"Żużel to sport dla facetów."

No wiesz, ja też tak uważam, ale to samo myślałem zawsze o piłce nożnej, podnoszeniu ciężarów i boksie ....

"Tak samo jak praca w kopalni."

O tutaj to byś się zdziwił. Wystarczy zrobić sobić wycieczkę do niektórych krajów Ameryki Łacińskiej lub Azji, albo nawet do biedniejszych regionów Rosji gdzie kobitki zap....ą w kopalniach aż miło.

"Skoro chą jeździć na żużlu niech biorą się za inne męskie fachy."

Oj biora siÄ™ biorÄ… ...

Ale jak to wczesniej dobrze napisałeś skoro chcą równouprawnienia i wykonywania męskich fachów niech nie domagaja się jednocześnie lepszego traktowania.

EWELINA

#40 Postautor: EWELINA » 20 sierpnia 2004, o 12:57

za kilof serdecznie dziekuje jesli twoim celem bylo zniechecenie dziewczyn to ci sie to w 100% udalo. tylko pogratulowac! pozdro dla wszystkich fanow TZ! :)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#42 Postautor: RadeKas » 20 sierpnia 2004, o 12:59

No i co zrobiles Gawrzyk. Teraz nie bedziemy mieli juz zenskich gwiazd zuzlowych w Lublinie 8)

Awatar użytkownika
Cavel

#43 Postautor: Cavel » 20 sierpnia 2004, o 13:01

z tego co pamietam gdzies tak około 1998 w lublinie trenowała dziewczyna ale jej przygoda na torze nie trwała zbyt długo
za to długo trwało leczenie urazu jakiego doznała na torze
niemożna sie upijać bo człowiek nic niema z meczu ;)

EWELINA

#44 Postautor: EWELINA » 20 sierpnia 2004, o 13:06

moze jednak da sie cos zrobic zeby dziewczyny jedzily, a jka nie to zapraszam na pilke nozna :D

EWELINA

#46 Postautor: EWELINA » 20 sierpnia 2004, o 13:12

sponsora....czy ja wiem...zobaczymy co z tego wyjdzie, ale z tego co widze na forum to faceci nie sa zachwyceni...a szkoda :cry:

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#48 Postautor: Scream » 20 sierpnia 2004, o 13:18

a ja nie jestem zachwycony. zuzel to zbyt brudny i cholernie ciezki sport dla tak delikatnych istot jak kobiety :).
Obrazek

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#49 Postautor: Maciek » 20 sierpnia 2004, o 13:19

Siema powrocilem chyba sie steskniliscie za mna hehehe niezartuje!!:D Ale pomysl z tym zeby dzieczyny zaczely jezdzic na zuzlu jest spoko tylko porblemem jest to o czym wspominal gawrzyk klub niezainwestuje w to pieniedzy w mlodych chlopakow nieinwestuja co dopiero mowic o dziwczynach ale jak byscie wylozyly sare to spoko i by zaczely na treningach smigac z nami laski Wiec zorganizujcie to jakos pozdro
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#50 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2004, o 14:17

Jeżeli juz dziewczyny tak sie pchają do speedwaya, to moze niech sie zatrudnią jako parasolkowe przy starcie. Korzysci są dwojakie - po pierwsze nie będą sie narażac, a po drugie będzie wreszcie na co popatrzec.