Motor Lublin - Włókniarz Czestochowa (31.08.2020 g.20:30)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Motor Lublin - Włókniarz Czestochowa (31.08.2020 g.20:30)

#176 Postautor: istred » 1 września 2020, o 11:35

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/89779 ... ubazem-to-

Jest stanowisko menadżera.

Dlaczego Motor przegrał tak wyraźnie na własnym torze?

Pojechaliśmy słabe zawody.

Cóż, nie da się ukryć, że Motor przegrał, bo zawodnicy pojechali słabe zawody. To jest klucz. Następne zawody muszą pojechać dobre, to wygrają.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#177 Postautor: Torsen » 1 września 2020, o 11:38

Flagg pisze:
Torsen pisze:Czy ktoś w imieniu Klubu zabrał głos i wyjaśnił przyczynę słabej dyspozycji niemal całej drużyny?

Ale czego sie spodziewasz? Oświadczenia? Przeprosin? Zwołania konferencji prasowej? Od kiedy to praktykuje się takie rzeczy.

Generalnie, to praktykuje się od zawsze i w każdej dyscyplinie sportu, a konferencja prasowa ma chyba miejsce po każdym meczu choćby w formie miks-zony. Kiedyś sf publikował coś takiego jak "po meczu powiedzieli" i zwykle była to dość ciekawa lektura - teraz, rozumiem, wywiadów się nie przeprowadza z uwagi na epidemię. No ale przecież ktoś coś światu mówi o meczu, który właśnie się skończył, oglądało go kilkaset tysięcy ludzi i zadaje sobie pytanie, z jakiego powodu drużyna tak pewnie pokonująca wszystkich u siebie, w tym najlepszą drużynę Polski, poległa tak sromotnie w starciu drużyną trapioną wszystkimi możliwymi problemami.
Nie spodziewam się, ani nie oczekuję żadnych przeprosin, ponieważ nikt mnie nie obraził, natomiast jestem ciekaw prawdziwych przyczyn porażki - na ile rzeczywiście zaskoczył nas tor, czy silniki wymagają remontu, a może zostały wyremontowane, tylko nieudolnie.

EDIT
@istred
Wbrew pozorom, trochę treści w tym wywiadzie znalazłem. Dzięki.
Ostatnio zmieniony 1 września 2020, o 11:43 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#178 Postautor: istred » 1 września 2020, o 11:39

Wywiady były zarówno podczas meczu jak i po. Tylko niestety z tych wywiadów nic ciekawego nie wynika.
Zawodnicy już też boją się mówić, że zaskoczył ich tor, bo zaraz spadnie na nich fala krytyki, że przecież "tor był dla wszystkich równy" albo że "przyczyn porażki trzeba szukać u siebie, a nie w torze".
Dlatego właśnie padają nic nie znaczące ogólniki, żeby tylko wywiad odbębnić.

Ge(L)o
Trener

#179 Postautor: Ge(L)o » 1 września 2020, o 11:42

Ziółkowski o Michelsenie :
" Niestety, kompletnie nie trafił na początku z ustawieniami. "
Wspaniale, że właśnie Mikkel zrobił próbę toru :roll: Jak można nie trafić z ustawieniami, jadąc po tym samym torze 10 minut wcześniej ?
Holta, Miśkowiak trafili. Nasi nie trafili. Fenomen jakiś.

Flagg
Trener

#180 Postautor: Flagg » 1 września 2020, o 11:46

Torsen pisze:Generalnie, to praktykuje się od zawsze i w każdej dyscyplinie sportu, a konferencja prasowa ma chyba miejsce po każdym meczu choćby w formie miks-zony

Napisałeś "kiedy ktoś w imieniu klubu"...Klulb nie udziela wywiadów, moze jedynie wydać oświadczenie. W mix-zonie, czy w wywiadach zawodnicy/trebnerzy wypowiadają się przede wszystkim w swoim imieniu i prezentują swoje poglądy. Ja to zrozumiałem, iż oczekujesz, ze Ziółkowski czy Kępa wyjdą przed kamery i zaprezentują oficjalne stanowisko klubu odnośnie porażki. A takich rzeczy się nie praktykuje.

TV czy Ostaf mogą przekręcić do Kuciapy czy Ziółkowskiego i zapytać co się stało, że się zesrało, ale wtedy patrz wyżej, bo w sumie nic więcej ponad to, co Ci napisałem, raczej nie uszłyszysz. Już Grisza w Eleven powiedział, że w sumie nie wie, dlaczego przegraliśmy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

waha
Junior

#181 Postautor: waha » 1 września 2020, o 11:50

grzesieck pisze:
Kshyhu pisze:
Flagg pisze:Bo z Wiktora to już w tym roku nic nie będzie (i jeśli ploty na mieście o sytuacji WL są prawdziwe, to w sumie nie dziwię mu się, że nie ma głowy do żużla).

Raf pisze:Po tym co wczoraj zobaczyłem, wcale mnie nie dziwi jego tegoroczna postawa. I kotleciki sojowe wcale nie są tutaj problemem ;)

Ktoś coś więcej, czy tradycyjne na tym forum "wiem, ale nie powiem"?

podobno ojcem bedzie

To sporo tłumaczy. Rzeczywiście może być myślami gdzie indziej. Oby mu się wiodło. Niech pozbiera życie do kupy i je chwyci, a będzie dobrze.

Co do meczu to pojechaliśmy fatalnie. Nie chcę już tu rozbierać na czynniki pierwsze naszego zespołu bo każdy widział jak było. Drużyna pojechała słabo i tyle. Oby to był nasz najgorszy mecz w tym sezonie.

KrzysiekS
Senior

#182 Postautor: KrzysiekS » 1 września 2020, o 12:07

Jeszcze taka mnie refleksja po meczach poniedziałkowych naszła. Czy rzeczywiście jest sens po sezonie zabijać się o Polaka pokroju KK, Przemo Pawlicki, Holta itd. skoro jest to wszystko patykiem na wodzie pisane z formą. Czy nie lepiej iść na sztukę plus Robert od początku jedzie z rezerwy, już mu te starty zagwarantować. Skoro Leszno nie bało się postawić na Smyka i raczej znów postawią na Kuberę to Lambo jest przecież ich miary zawodnikiem, a my nie jesteśmy zespołem silniejszym od Leszna aby miało dla niego zabraknąć miejsca. Wydaje mi się to pewniejszą opcją.
PS skoro wszyscy kombinują gdzie się da łącznie z podstawianiem żony, wykorzystują dosłownie wszystko co możliwe, to my też wykorzystajmy tę lukę.

Ge(L)o
Trener

#183 Postautor: Ge(L)o » 1 września 2020, o 12:30

Podczas przeglądania relacji na syfach przewinęło się, że na meczu obecny jest junior Lokomotivu 17 letni Francis Gusts.
Więc myślę, że w klubie już działają i szukają mu żony Polki.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#184 Postautor: Torsen » 1 września 2020, o 12:37

Wiktor L. pomoże :twisted:

Kaman
Kadrowicz

#185 Postautor: Kaman » 1 września 2020, o 12:42

Ge(L)o pisze:Podczas przeglądania relacji na syfach przewinęło się, że na meczu obecny jest junior Lokomotivu 17 letni Francis Gusts.

W tym kraju jest przyzwolenie na oszustwa matrymonialne, więc dlaczego nie ;p

Flagg
Trener

#186 Postautor: Flagg » 1 września 2020, o 12:44

Dajcie spokój 17-latka chcecie żenić. Na pewno ma babcie od strony wujka matki, której pradziadek był w 50% Polakiem, bo kiedyś był przejazdem w Lublinie. Dodać do tego kilka zer i mamy Franciszka Gusta i to bez jakiś bezeceństw na małoletnich.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#187 Postautor: istred » 1 września 2020, o 12:48

Ale wiecie, że po wzięciu ślubu z polskim obywatelem nie otrzymuje się w prezencie ślubnym polskiego obywatelstwa?

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#188 Postautor: Saeyl » 1 września 2020, o 12:57

Ge(L)o pisze:Podczas przeglądania relacji na syfach przewinęło się, że na meczu obecny jest junior Lokomotivu 17 letni Francis Gusts.

A czy to nie chodzi o to, że dzisiaj miały się odbyć DMPJ u nas? Tylko wczoraj odwołali, a pewnie przyjechał już do Lublina to i na meczu został ;)

Talmai
Junior

#189 Postautor: Talmai » 1 września 2020, o 13:12

Flagg pisze:Dajcie spokój 17-latka chcecie żenić. Na pewno ma babcie od strony wujka matki, której pradziadek był w 50% Polakiem, bo kiedyś był przejazdem w Lublinie. Dodać do tego kilka zer i mamy Franciszka Gusta i to bez jakiś bezeceństw na małoletnich.

Raczej polskich korzeni brak. On jest z klubu z Rygi, chyba nawet nie mówi po rusku. W Dauga to prawie połowa mieszkańców ma jakieś polskie korzenie. Może w końcu lubelska "szkółka"pokaże na co idą pieniądze.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#190 Postautor: kdsz » 1 września 2020, o 15:26

istred pisze:Cóż, nie da się ukryć, że Motor przegrał, bo zawodnicy pojechali słabe zawody. To jest klucz. Następne zawody muszą pojechać dobre, to wygrają.
Nie zgadzam się z menadżerem. Wydaje mi się, że gdyby nasi zawodnicy pojechali słabe zawody, ale zdobyli więcej punktów niż przeciwnicy, to i tak by wygrali.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

BR
Senior

#191 Postautor: BR » 1 września 2020, o 15:32

Przeciwnik pojechał słabo, a Motor jeszcze słabiej ;)

FanatykMotoru
Szkółkowicz

#192 Postautor: FanatykMotoru » 1 września 2020, o 16:36

Niestety nie mogliśmy wczorajszego meczu wygrać, jeśli paralityk Holta robi tutaj 6 punktów. Nie przyjmuje tłumaczenia że przez większą część meczu padało ponieważ warunki torowe były równe dla obu zespołów i nie mogły naszych zawodników w żaden sposób zaskoczyć.Madsen,Lindgren,Doyle to klasa sama w sobie i wiadomo było,że pojadą bez względu na nawierzchnię, ale nie przyjmuję żadnego usprawiedliwienia na porażkę jeśli junior Trofimov robi więcej punktów od Michelsena,Miesiąca oraz Lamparta razem wziętych.Mikkel pojechał najgorsze zawody odkąd jest. Nie przypominam sobie tak beznadziejnego występu z jego strony. Paweł Miesiąc z całym szacunkiem dla niego nie nadaje się na tę ligę. Przykro patrzy się na zawodnika,który jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu. Niestety ale Ekstraliga dla Pawła to za wysokie progi, a poprzedni rok był tylko jedno sezonowym wystrzałem.Wiktor na tle Miśkowiaka wyglądał jak szkółkowicz i to na własnym torze. Niestety ten chłopak zwija się zamiast iść do przodu i to w zastraszającym tempie. Brawa należą się drugiemu z Wiktorów, bo pokazał starym wyjadaczom jak należy, jechać i walczyć na takim torze. Z taką zadziornością i ambicją jeszcze nie powiedział w żużlu ostatniego słowa i myślę, że w gronie seniorów będzie solidnym zawodnikiem. Grisza z Jarkiem dobrze zaczęli, niestety im dalej w las tym było gorzej. Mam jednak nadzieję,że ten zimny prysznic bardzo nam się przyda i obudzi zawodników do walki, ponieważ nie wszystko jeszcze stracone i wciąż szanse na play-offy są. Jednak bez względu na wszystko w 2 ostatnich meczach powinien jechać Kuba.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#193 Postautor: dannie » 1 września 2020, o 17:36

istred pisze:Ale wiecie, że po wzięciu ślubu z polskim obywatelem nie otrzymuje się w prezencie ślubnym polskiego obywatelstwa?

Właśnie miałem o tym pisać.

W normalnym trybie małżeństwo nie jest jakąkolwiek przesłanką nadania obywatelstwa.
Natomiast w trybie prezydenckim brak jakichkolwiek przesłanek i prezydent może zasadniczo dać obywatelstwo człowiekowi, który słowa po polsku nie zna, a Polskę widział w CNN.
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#194 Postautor: kibicLBN » 1 września 2020, o 18:46

FanatykMotoru pisze:Niestety nie mogliśmy wczorajszego meczu wygrać, jeśli paralityk Holta robi tutaj 6 punktów. Nie przyjmuje tłumaczenia że przez większą część meczu padało ponieważ warunki torowe były równe dla obu zespołów i
[...] Grisza z Jarkiem dobrze zaczęli, niestety im dalej w las tym było gorzej. Mam jednak nadzieję,że ten zimny prysznic bardzo nam się przyda i obudzi zawodników do walki, ponieważ nie wszystko jeszcze stracone i wciąż szanse na play-offy są. Jednak bez względu na wszystko w 2 ostatnich meczach powinien jechać Kuba.

Tenże Holta, jakby na motocyklu nie wyglądał jest byłym indywidualnym mistrzem Polski, z tego tytułu należy mu się nieco szacunku jako zuzlowcowi.
Ja tłumaczenie o torze w dużej mierze przyjmuję bo przyjechała najlepsza druzyna na wyjazdach, do najlepszej drużyny własnego toru, dla której atut wlasnego obiektu stanowi większość kapitału punktowego w ligowej tabeli. Nastały warunki niespotykane jak do tej pory , gorsza dyspozycja 2 zawodników (Michelsen i Łaguta)i mamy to co mamy.
Szanse na play offy są nadal bardzo duże, tylko sobie niepotrzebnie utrudnilismy do nich drogę i walkę w tej rundzie, bo będziemy niżej ,,rozstawieni"
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#195 Postautor: Czarek » 2 września 2020, o 11:58

kibicLBN pisze:
FanatykMotoru pisze:Niestety nie mogliśmy wczorajszego meczu wygrać, jeśli paralityk Holta robi tutaj 6 punktów. Nie przyjmuje tłumaczenia że przez większą część meczu padało ponieważ warunki torowe były równe dla obu zespołów i
[...] Grisza z Jarkiem dobrze zaczęli, niestety im dalej w las tym było gorzej. Mam jednak nadzieję,że ten zimny prysznic bardzo nam się przyda i obudzi zawodników do walki, ponieważ nie wszystko jeszcze stracone i wciąż szanse na play-offy są. Jednak bez względu na wszystko w 2 ostatnich meczach powinien jechać Kuba.

Tenże Holta, jakby na motocyklu nie wyglądał jest byłym indywidualnym mistrzem Polski, z tego tytułu należy mu się nieco szacunku jako zuzlowcowi.

Zero szacunku dla osobnika, który bez znajomości języka polskiego załatwił sobie polskie obywatelstwo, dzięki któremu mógł sobie pojeździć w polskich barwach i zarobić więcej kasy. Teraz zaś, mimo upływu lat, ostentacyjnie popisuje się brakiem znajomości tego języka.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#196 Postautor: kdsz » 2 września 2020, o 12:08

Słownik języka polskiego PWN pisze:ostentacja «demonstracyjny sposób zachowania się obliczony na zwrócenie czyjejś uwagi»

Możesz wymienić zachowania Holty mieszczące się w tej definicji?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Czarek
Trener

#197 Postautor: Czarek » 2 września 2020, o 13:06

kdsz pisze:
Słownik języka polskiego PWN pisze:ostentacja «demonstracyjny sposób zachowania się obliczony na zwrócenie czyjejś uwagi»

Możesz wymienić zachowania Holty mieszczące się w tej definicji?

Dokładnie robi to w przypadku każdej swojej wypowiedzi dla mediów.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#198 Postautor: Torsen » 2 września 2020, o 13:13

Ostentacyjnie nie zna języka polskiego?

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#199 Postautor: dannie » 2 września 2020, o 13:46

Ostentacyjnie nie mówi nawet "dzień dobry" i "do widzenia", mimo że parę razy te zwroty słyszał :D
Obrazek

Czarek
Trener

#200 Postautor: Czarek » 2 września 2020, o 14:44

dannie pisze:Ostentacyjnie nie mówi nawet "dzień dobry" i "do widzenia", mimo że parę razy te zwroty słyszał :D

Co nie stanowi problemu dla innych zagranicznych zawodników, mimo że nie mają takiego obowiązku.