Flagg pisze:Torsen pisze:Czy ktoś w imieniu Klubu zabrał głos i wyjaśnił przyczynę słabej dyspozycji niemal całej drużyny?
Ale czego sie spodziewasz? Oświadczenia? Przeprosin? Zwołania konferencji prasowej? Od kiedy to praktykuje się takie rzeczy.
Generalnie, to praktykuje się od zawsze i w każdej dyscyplinie sportu, a konferencja prasowa ma chyba miejsce po każdym meczu choćby w formie miks-zony. Kiedyś sf publikował coś takiego jak "po meczu powiedzieli" i zwykle była to dość ciekawa lektura - teraz, rozumiem, wywiadów się nie przeprowadza z uwagi na epidemię. No ale przecież ktoś coś światu mówi o meczu, który właśnie się skończył, oglądało go kilkaset tysięcy ludzi i zadaje sobie pytanie, z jakiego powodu drużyna tak pewnie pokonująca wszystkich u siebie, w tym najlepszą drużynę Polski, poległa tak sromotnie w starciu drużyną trapioną wszystkimi możliwymi problemami.
Nie spodziewam się, ani nie oczekuję żadnych przeprosin, ponieważ nikt mnie nie obraził, natomiast jestem ciekaw prawdziwych przyczyn porażki - na ile rzeczywiście zaskoczył nas tor, czy silniki wymagają remontu, a może zostały wyremontowane, tylko nieudolnie.
EDIT
@istred
Wbrew pozorom, trochę treści w tym wywiadzie znalazłem. Dzięki.