Lublin czy Rzeszów ???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#226 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2004, o 09:11

Hmmm... jesli tak popatrzymy, to jak ocenisz jego fatalna dyspozycje w meczu z Ostrowem? Jedyny zawodnik, ktorego on wowczas pokonal, to byl Liberski.

Jasiek - ale zauważ kiedy był mecz z Ostrowem a kiedy z Wami. To zupełnie inna część sezonu i tak naprawdę to był jedyny nieudany mecz w jego wykonaniu. Tor był wtedy bardzo trudny (dziurawy) i zupełnie sobie na nim nie radził. Typowy słabszy dzień. Możesz oczywiscie napisac, że dwukrotnie z Wami mógl miec slabsze dni, ale nie było ku temu żadnych przesłanek, ponieważ obu przypadkach tor był twardy i równy jak stół. Nie było też przesłanek, żeby wygrywać starty i wywozić kolegę w płot.

Zulu
Junior

#227 Postautor: Zulu » 28 sierpnia 2004, o 10:53

Przeprazam za wielokrotne wysłanie tej samej wiadomości - problemy techniczne
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2004, o 11:28 przez Zulu, łącznie zmieniany 2 razy.

Zulu
Junior

#228 Postautor: Zulu » 28 sierpnia 2004, o 11:20

Oczywiście nie ma na to dowodów, że mecz był kupiony przez rzeszowian. Ale muszę przyznać, że choć wiele lat chodzę na żużel, to takiej szopki naprawdę jeszcze nie widziałem - oczywiście w wykonaniu Śledzia i Frankowa. Rozumiem, że można przegrywać biegi jeden za drugim, ale zwyczajna logika nakazuje, żeby od czasu do czasu odkręcić trochę gaz i przynajmniej poudawać, że chce się wyprzedzić rywala. A wspomniani wyżej zawodnicy robili niestety takie wrażenie, jakby wyraźnie nie chcieli. Dodam, że nie jest to tylko moja opinia, bo podobny pogląd w tej sprawie miało 9/10 osób, z którymi rozmawiałem na temat tego (a)feralnego spotkania.
Inna sprawa to Kaczmarek i Fyda. Moim zdaniem obserwator z definicji powinien być tylko obserwatorem, a wiÄ™c BIERNYM uczestnikiem spotkania. PostaciÄ… co najwyżej trzeciorzÄ™dnÄ…, bo nie liczÄ…c kibiców, pierwsze skrzypce powinni grać zawodnicy, a drugie sÄ™dzia. Powinien siÄ™ wiÄ™c jedynie przyglÄ…dać, a ewentualne wnioski spisać i przedstawić gdzie trzeba. W tym spotkaniu obserwator byÅ‚ obserwatorem tylko z nazwy, bo de facto staÅ‚ siÄ™ pierwszoplanowÄ… i niestety negatywnÄ… postaciÄ… meczu, realnie wpÅ‚ywajÄ…c na jego wynik. Rozumiem, że można powoÅ‚ywać na mecze niezależnego obserwatora, bo waÅ‚ki w meczach nie sÄ… w naszej lidze rzadkoÅ›ciÄ…. Ani Lublin, ani Rzeszów nie sÄ… tutaj zresztÄ… wyjÄ…tkami. Problem jednak leży w tym, że wyznaczenie obserwatora w osobie pana Kaczmarka byÅ‚o ewidentnym waÅ‚kiem ze strony dziaÅ‚aczy Stali. Bo czy przypadkowo obserwatorem spotkania staÅ‚ siÄ™ zwierzchnik sÄ™dziego, decydujÄ…cy o jego "zawodowej" przyszÅ‚oÅ›ci ? Mecz pokazaÅ‚, że sÄ™dzia Fyda wypeÅ‚niaÅ‚ wiernie wszystkie polecenia "obserwatora" Kaczmarka, opÅ‚aconego przez Stal i ewidentnie dziaÅ‚ajÄ…cego na jej korzyść, bo przecież klient pÅ‚aci i wymaga. Dla Å›cisÅ‚oÅ›ci, chodzi głównie o przygotowanie nawierzchni toru pod zawodników rzeszowskich i przymykanie oczu na ich lotne starty. Inaczej mówiÄ…c, można byÅ‚o odnieść wrażenie, że Fyda byÅ‚ w tym meczu marionetkÄ…, bo za sznurki pociagaÅ‚ nie kto inny jak jego szef na usÅ‚ugach Stali. Moim zdaniem okolicznoÅ›ci meczu podważajÄ… niestety kwalifikacje obydwu tych panów i stwarzajÄ… okazjÄ™ do rozważaÅ„, czy sÄ… to wÅ‚aÅ›ciwe osoby na wÅ‚aÅ›ciwych miejscach. WedÅ‚ug mnie – nie. Atmosfera oczywiÅ›cie byÅ‚aby czystsza, gdyby obserwatorem zostaÅ‚a osoba nie majÄ…ca wiÄ™kszego wpÅ‚ywu na decyzjÄ™ sÄ™dziów, a przez to teoretycznie bardziej bezstronna. Tylko że wtedy Rzeszów najprawdopodobniej nie wygraÅ‚by tego meczu. WiÄ™cej – prawdopodobnie nie wszedÅ‚by do pierwszej czwórki, bo mniej wiÄ™cej w tym samym czasie rozgrywaÅ‚ siÄ™ spektakl GdaÅ„sk-GrudziÄ…dz, w którym – jak twierdzÄ… Å›wiadkowie – istotnÄ… rolÄ™ za pomocÄ… telefonii komórkowej odegraÅ‚ z Lublina, a jakże – pan Kaczmarek. Nie muszÄ™ tÅ‚umaczyć, że walkower dla GrudziÄ…dza, którego ponoć osobiÅ›cie zabroniÅ‚ przywieziony przez Rzeszów – oznaczaÅ‚by dla Stali miejsce dopiero w drugiej czwórce. Rozmowa z sÄ™dziÄ… tamtego spotkania też daÅ‚a efekt i w drugiej czwórce znalazÅ‚ siÄ™ GTÅ». Choć z drugiej strony gdyby GrudziÄ…dz ocaliÅ‚ skórÄ™ dziÄ™ki szemranemu walkowerowi – zwÄ…tpiÅ‚bym jeszcze bardziej w czystość tego sportu. Ogólnie nie zmienia to jednak faktu, że Rzeszów zawdziÄ™cza Kaczmarkowi w tym sezonie baaaaaaaaaaaardzo wiele.
Dlaczego Stal nie przyjechaÅ‚a np. z Kraskiewiczem, który kilkakrotnie bywaÅ‚ już w Lublinie w tym charakterze ( np. decydujÄ…cy o wejÅ›ciu do I ligi mecz z GwardiÄ… Warszawa i niedawno z Gorzowem – nota bene, nie miaÅ‚ zastrzeżeÅ„) a pierwsze kroki jako dziaÅ‚acz stawiaÅ‚ przecież w Rzeszowie? Odpowiedź - bo po pierwsze, to facet na poziomie, który raczej nie wszedÅ‚by w tego rodzaju brudne ukÅ‚ady, po drugie, nie mógÅ‚by szantażować Fydy wywaleniem na zbity pysk, gdyby ten oÅ›mieliÅ‚ siÄ™ sÄ™dziować niezgodnie z oczekiwaniami mocodawców z Rzeszowa.
No i jeszcze jedno pytanie: czy to, że do sędziowania następnego spotkania Stali w Lublinie (który według wielu znaków na niebie i ziemi będzie dla obydwu druzyn meczem o wszystko) skonfliktowany z TŻ Kaczmarek ponownie wyznaczył wiernego mu Fydę z Krakowa - jest kolejnym przypadkiem? Chciałbym wierzyć, że nie będzie drukowania meczu, choć tak naprawdę w moim odczuciu sprawa wygląda niezbyt optymistycznie. Pozdrawiam.

Zulu
Junior

#229 Postautor: Zulu » 28 sierpnia 2004, o 11:20

proszę o usunięcie mojego postu.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2004, o 11:29 przez Zulu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#230 Postautor: GRISZA » 28 sierpnia 2004, o 18:20

Czemu dalej tak to przeżywacie że dostaliście w dupę ... Boże to juz jest tak nudne ...
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#231 Postautor: grzesieck » 28 sierpnia 2004, o 18:27

hatebreed pisze:Czemu dalej tak to przeżywacie że dostaliście w dupę ... Boże to juz jest tak nudne ...

Tu akurat sie zgodze z kolega z Rzeszowa....to naprawde jest juz nudne i w ogole nie powiem po co sobie i innym zaprzatac glowe i czas rozwazaniami na temat tamtego meczu...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#232 Postautor: Jasiek_Sydney » 28 sierpnia 2004, o 23:09

Poki co, w niedziele kolejne mecze - Rzeszow u siebie z Gdanskiem,
Lublin w Gorzowie. Po tej kolejce nie poznamy co prawda druzyny, ktora
wejdzie do barazy, ale dowiemy sie czegos wiecej o ich silach.
Regards from Sydney
Jasiek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#233 Postautor: Maxx » 29 sierpnia 2004, o 09:34

Jasiek_Sydney pisze:Poki co, w niedziele kolejne mecze - Rzeszow u siebie z Gdanskiem,
Lublin w Gorzowie. Po tej kolejce nie poznamy co prawda druzyny, ktora
wejdzie do barazy, ale dowiemy sie czegos wiecej o ich silach.

Ale może być nieciekawie gdy Rzeszów wygra z Gdańskiem u siebie a my dostaniemy łomot w Gorzowie...
Mam nadzieję, że jednak Gdańsk rozjedzie Rzeszów...

Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej

#234 Postautor: Proboszcz_Dobrodziej » 29 sierpnia 2004, o 10:45

Dzień Dobry. Chciałem bardzo kulturalnie napisać,że jestem całym proboszczowskim sercem za tym,żeby Lublin awansował do barażów, gdyż druzyna z żeszówka to jest niepolska druzyna,lecz ukraińska, i jedynym meczem,jaki powinna rozgrywac,to mecz derbowy ze Lwowem. Osobiscie uważam,że wszystkich józków z mojrzeszowa powinno sie wytruc,a następnbie powiesić przy krajowej czwórce, ku przestrodze.
Dziekuje za uwage

PS:Wiem,że dostane bana,ale tak własnie uważam
Moi drodzy parafianie
Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare
Bym mógł wozić czarną dupe
moim nowym JAGUAREM

UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!

Zulu
Junior

#235 Postautor: Zulu » 29 sierpnia 2004, o 10:51

hatebreed pisze:Czemu dalej tak to przeżywacie że dostaliście w dupę ... Boże to juz jest tak nudne ...

Bo prawdopodobnie szykuje się powtórka z rozrywki i te same numery w wykonaniu pana sędziego.

Proboszcz_Dobrodziej pisze:Dzień Dobry. Chciałem bardzo kulturalnie napisać,że jestem całym proboszczowskim sercem za tym,żeby Lublin awansował do barażów, gdyż druzyna z żeszówka to jest niepolska druzyna,lecz ukraińska, i jedynym meczem,jaki powinna rozgrywac,to mecz derbowy ze Lwowem. Osobiscie uważam,że wszystkich józków z mojrzeszowa powinno sie wytruc,a następnbie powiesić przy krajowej czwórce, ku przestrodze.
Dziekuje za uwage

Proboszczu, przepraszam, że tak się zwrócę do Waszej świątobliwości, ale sp... z tego forum i więcej nie wracaj.

Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej

#236 Postautor: Proboszcz_Dobrodziej » 29 sierpnia 2004, o 11:10

srom i hańba!
Moi drodzy parafianie

moim nowym JAGUAREM

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#237 Postautor: Dobromir » 29 sierpnia 2004, o 11:20

Ty przypadkiem nie pisujesz na rzeszowskim forum jako antyślączka????

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#238 Postautor: Jasiek_Sydney » 29 sierpnia 2004, o 11:48

Ty przypadkiem nie pisujesz na rzeszowskim forum jako antyślączka????

Na tarnowskim. :lol:

A tak w ogole to Proboszcz cos zmienil swoja wersje. Poprzednia mowila,
ze nalezy ich rozpuscic w kwasie, a teraz chce ich wieszac przy krajowej
czworce. :wink:
Regards from Sydney

Jasiek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#239 Postautor: jas » 29 sierpnia 2004, o 11:51

weżcie temu idiocie jak najszybciej dajcie bana i skasujcie jego posty, bo ktoś obcy przeczyta i sobie nie wiadomo co pomyśli.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej

#240 Postautor: Proboszcz_Dobrodziej » 29 sierpnia 2004, o 11:59

na mojrzeszowskim forum nie pisuje,gdyz mam tam dozywotniego bana na IP za szerzenie prawdy. Podejżewam,że tutaj zaraz też dostane. I za co? Tylko za to,ze napisałem to,co każdy z nas mysli. Przeciez dośc powszechnie wiadomo,ze mojrzeszów to zachodnia ukraina z pomnikiem wielkiej kuciapy na srodku, że wszyscy z mojr5zeszowa są rudzi,pryszczaci i mało inteligentni, i że są pomiotami klasy robotniczo-chłopskiej a na święta dla wybitnych ukraińców przyznają "statuetki Józefa"
Moi drodzy parafianie

moim nowym JAGUAREM

Awatar użytkownika
sztandar

#241 Postautor: sztandar » 29 sierpnia 2004, o 13:08

na mojrzeszowskim forum nie pisuje,gdyz mam tam dozywotniego bana na IP za szerzenie prawdy. Podejżewam,że tutaj zaraz też dostane. I za co? Tylko za to,ze napisałem to,co każdy z nas mysli. Przeciez dośc powszechnie wiadomo,ze mojrzeszów to zachodnia ukraina z pomnikiem wielkiej kuciapy na srodku, że wszyscy z mojr5zeszowa są rudzi,pryszczaci i mało inteligentni, i że są pomiotami klasy robotniczo-chłopskiej a na święta dla wybitnych ukraińców przyznają "statuetki Józefa"

Wracaj na swoje forum buraku z Tarnobyla . Nie wiem czy wy jesteście tak głupi że nie rozumiecie że nikogo nie interesują wasze poglądy.

Myślisz że zapuścisz swoją buracką gadkę przez kabel i jesteś taki twardy.

Przyjedź do Rzeszowa gnoju i powiedz mi to w twarz

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#242 Postautor: Jasiek_Sydney » 29 sierpnia 2004, o 13:11

Przyjedź do Rzeszowa gnoju i powiedz mi to w twarz

Z tego co ja wiem, to Proboszcz byl jednym z owej grupy tarnowian,
ktora w zeszlym roku pogonila Klub Kibica. :D Wiec radzilbym ostroznie
ze slowami, bo jak Rzeszow wejdzie do barazy, to pewnie odwiedzi on
stadion w Rzeszowie. :D
Regards from Sydney

Jasiek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#243 Postautor: grzesieck » 29 sierpnia 2004, o 15:32

na chacie sportsboardu Roksana i MusKKK napisali ze mecz jest sprzedany wiec juz mozna dopisac 2 pkt Stali Rzeszów.... no chyba ze klamali:)
METHANOL ADVENTURE TEAM

elmo

#244 Postautor: elmo » 29 sierpnia 2004, o 20:04

jezeli wygracie z gdanskiem.... w co watpie ( ma przyjechac z karger`em zeby przypieczetowac awans :D) to i tak musicie wygrac z rzeszowem co najmniej 7 pkt :) hmmm i patrzac obiektywnie to my mamy wieksze szanse...

(sportowefakty)

54-36
9 Maciej Kuciapa 3 3 2 3 3 14
10 Rafał Wilk 1 1 3 1 6
11 Tomasz Rempała 0 3 2 3 2 10
12 Rafał Trojanowski 2 2 1 1 3 9
13 Karol Baran 2 3 2 3 1 11
14 Paweł Miesiąc 3 0 d 1 0 4
15 Tomasz KliÅ› 0 0

1 Robert Kościecha 2 2 3 2 2 11
2 Tomasz Olechwierowicz 0 0 0
3 Krzysztof Pecyna 3 0 3 0 0 6
4 Krzysztof Stojanowski 1 2 0 2 5
5 Tomasz Chrzanowski 1 d 1 2 1 0 5
6 Mariusz Pacholak 2 1 1 4
7 Mirosław Jabłoński 1 3 1 0 0 5

tak na oslode ;p

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#245 Postautor: Apocalips » 29 sierpnia 2004, o 20:24

elmo pisze:...jezeli wygracie z gdanskiem.... w co watpie ( ma przyjechac z karger`em zeby przypieczetowac awans :D) to i tak musicie wygrac z rzeszowem co najmniej 7 pkt :) hmmm i patrzac obiektywnie to my mamy wieksze szanse...

oj kolego na lekcjach matematyki to Ty chyba chrapałeś.

Aktualna Tabela:

1. Wybrzeże Gdańsk - 16 26pkt
2. Stal Rzeszów - 17 21pkt
3. TÅ» Lublin - 16 19pkt

Tabela po zaległym meczu TŻ-GKS w razie zwycięstwa TŻ-u:

1. Wybrzeże Gdańsk - 17 26pkt
2. TÅ» Lublin - 17 21pkt
3. Stal Rzeszów- 17 21 pkt

I w takim razie w ostatnim meczu sezonu TŻ-Stal Rz. ten kto wygrywa ma baraże. W razie remisu do barażów wchodzi Rzeszów, ale tego nie bierzemy pod uwagę :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

elmo

#246 Postautor: elmo » 29 sierpnia 2004, o 20:28

jezeli przegramy 48-42 to my wchodzimy.... yy i chyba ty "spales na lekcjach matematyki..."

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#247 Postautor: Apocalips » 29 sierpnia 2004, o 20:34

No jednak to Ty chyba spałeś na matematyce :wink:

Tabela Końcowa po zwycięstwie TŻ-u 48:42:

1. Wybrzeże Gdańsk - 18 26pkt
2. TÅ» Lublin - 18 23pkt
3. Stal Rzeszów - 18 21pkt

P.S. To wszystko to jest oczywiście gdybanie, a wszystko zweryfikuje tor :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#248 Postautor: RadeKas » 29 sierpnia 2004, o 20:39

Kolega elmo zapomnial chyba ze bardziej od malych punktow licza sie te duze :lol:

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#249 Postautor: GRISZA » 29 sierpnia 2004, o 20:41

Proboszcz_Dobrodziej pisze:Dzień Dobry. Chciałem bardzo kulturalnie napisać,że jestem całym proboszczowskim sercem za tym,żeby Lublin awansował do barażów, gdyż druzyna z żeszówka to jest niepolska druzyna,lecz ukraińska, i jedynym meczem,jaki powinna rozgrywac,to mecz derbowy ze Lwowem. Osobiscie uważam,że wszystkich józków z mojrzeszowa powinno sie wytruc,a następnbie powiesić przy krajowej czwórce, ku przestrodze.
Dziekuje za uwage

debil debil debil ... debil
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

elmo

#250 Postautor: elmo » 29 sierpnia 2004, o 20:42

to jednak ten upal cholerny ;p masz racje ale jak przegracie z gdanskiem to i tak 42 pkt nam wystarczaja u was pozdro