Lublin czy Rzeszów ???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#351 Postautor: Gelo » 31 sierpnia 2004, o 12:17

Tak tu jest punkt zapalny. I tu się kompromitujesz swoim tokiem myślenia. Gdyby tak było jak Ty piszesz, preparowanie torów byłoby dozwolone, a tak na szczęście nie jest. Gospodarz ma prawo przygotować tor po swojemu, ale jego OBOWIĄZKIEM jest, by ten tor był przy tym regulaminowy!

Bzdury piszesz kolego. Są instrumenty żeby preparatorów ukarać. A w żadnym przypadku (oprócz Rzeszowa oczywiście), mimo że nasz tor bywał różny (czasami bardzo dziurawy) nie było mowy o SPREPAROWANIU. "Przyczepny" nie oznacza to samo co "spreparowany". Niestety tylko w Rzeszowie nie znają różnicy między tymi pojęciami. Lubujecie się w cytatach - wiec odsyłam do wypowiedzi zawodników Gorzowa czy Gdańska. Wszyscy mówili zgodnie - tor był trudny, przygotowany pod gospodarzy ale takie jest ich prawo. Tylko Manna Polskie Wałki Rzeszów muszą przyjeżdżać z obserwatorem, bo srająpo gaciach przed Jasiem Stachyrą - i to jest właśnie kompromitacja.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#352 Postautor: istred » 31 sierpnia 2004, o 12:32

Kenny pisze:Tak tu jest punkt zapalny. I tu się kompromitujesz swoim tokiem myślenia. Gdyby tak było jak Ty piszesz, preparowanie torów byłoby dozwolone, a tak na szczęście nie jest. Gospodarz ma prawo przygotować tor po swojemu, ale jego OBOWIĄZKIEM jest, by ten tor był przy tym regulaminowy!

To tutaj jest "punkt zapalny". Dlaczego tylko Rzeszów inaczej interpretuje słowo "regulaminowy" ?
Dlaczego nikt nie skarży się na tory w innych miastach (Lublin, Gorzów), tylko Rzeszów ?

Awatar użytkownika
Kenny

#353 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 12:58

Shack pisze:
Kenny pisze:Ps. Ktoś pisał, że wrześniu może padać i wtedy tor i tak będzie kopny. Może tak być, ale właśnie kiedy jest zagrożenie deszczem, obowiązkiem jest zrobić tor twardy po to, by mógł przyjąć więcej ewentualnej deszczówki. Tymczasem znając wyobraźnie Jasia to ten z rana wyleje jeszcze ze 4 polewaczki wody na tor :roll:

a ja mysle ze Ty mozesz zająć się rzeszowskim torem razem z panem ze zdjecia powyzej a od naszego trzymac łapki z daleka

Właśnie takie żenujące odpowiedzi, pisane przez "administratora" przynoszą wstyd temu forum i lubelskim kibicom, których cenię.

Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów. Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz. Tymczasem Ty dalej swoje i piszesz o konkretnym meczu... Wtedy dyskusja prowadzi donikąd i wtedy się z niej wycofuję, bo nie widzę dalszego sensu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#354 Postautor: Maxx » 31 sierpnia 2004, o 13:08

Kenny pisze:
Shack pisze:
Kenny pisze:Ps. Ktoś pisał, że wrześniu może padać i wtedy tor i tak będzie kopny. Może tak być, ale właśnie kiedy jest zagrożenie deszczem, obowiązkiem jest zrobić tor twardy po to, by mógł przyjąć więcej ewentualnej deszczówki. Tymczasem znając wyobraźnie Jasia to ten z rana wyleje jeszcze ze 4 polewaczki wody na tor :roll:

a ja mysle ze Ty mozesz zająć się rzeszowskim torem razem z panem ze zdjecia powyzej a od naszego trzymac łapki z daleka

Właśnie takie żenujące odpowiedzi, pisane przez "administratora" przynoszą wstyd temu forum i lubelskim kibicom, których cenię.

Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów. Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz. Tymczasem Ty dalej swoje i piszesz o konkretnym meczu... Wtedy dyskusja prowadzi donikąd i wtedy się z niej wycofuję, bo nie widzę dalszego sensu.

Wstyd to kraść i z d..py spaść :twisted:
Administrator forum jest również jego uczestnikiem i wolno wypowiadać mu poglądy te prawdziwe a nie te, które chciałyby widzieć bogobojne babcie.. :D
To tak na marginesie...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kenny

#355 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 13:13

Maxx pisze:Wstyd to kraść i z d..py spaść :twisted:
Administrator forum jest również jego uczestnikiem i wolno wypowiadać mu poglądy te prawdziwe a nie te, które chciałyby widzieć bogobojne babcie.. :D
To tak na marginesie...

Pozdrawiam

Tak na marginesie to mylisz pojęcia. Tak piszesz jakbym chciał ocenzurować kogoś w treściach merytorycznych. A mi chodzi tylko o poziom jaki admin prezentuje, a raczej jego brak!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#356 Postautor: Maxx » 31 sierpnia 2004, o 13:15

Kenny pisze:
Maxx pisze:Wstyd to kraść i z d..py spaść :twisted:
To tak na marginesie...

Pozdrawiam

Tak na marginesie to mylisz pojęcia. Tak piszesz jakbym chciał ocenzurować kogoś w treściach merytorycznych. A mi chodzi tylko o poziom jaki admin prezentuje, a raczej jego brak!

To twoje zdanie i masz do niego pełne prawo, ale pamiętaj, że nie każdy a w tym Shack musi się z nim zgadzać.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#357 Postautor: istred » 31 sierpnia 2004, o 13:15

Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -
Dlaczego tylko Wy macie problemy z naszym torem ?

Awatar użytkownika
Kenny

#358 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 13:17

istred pisze:Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -

A zastanawiałeś się może, czemu tylko z Waszym? :)

A "Szak" może się nie zgadzać. Słoma wychodzi tak czy inaczej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#359 Postautor: Gelo » 31 sierpnia 2004, o 13:27

Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów.

Całkiem niesłusznie - i ja i Ty (mam nadzieję) wiemy na czym polega różnica w torze nieregulaminowym i przyczepnym.
Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz.

Nigdy tak nie twierdziłem. Gospodarz może przygotować tor pod swoich w granicach przewidzianych regulaminem. Z tego co wiem, a na żużel chodzę bardzo długo, tor przyczepny jest regulaminowy. Podobnie uważają zawodnicy z innych miast, którzy mimo, że zaciskali zęby - musieli jeździć po kartoflisku (celowo przebarwiam). Tylko Rzeszów posunął się w swojej bezczelności tak daleko, żeby za łapówkę wywalać wszystko do góry nogami. Przecież wiesz że tak było.
Tymczasem Ty dalej swoje i piszesz o konkretnym meczu... Wtedy dyskusja prowadzi donikÄ…d i wtedy siÄ™ z niej wycofujÄ™, bo nie widzÄ™ dalszego sensu.

Oczywiście że piszę o jednym meczu, bo takich jaj nie widziałem nigdy i nigdzie. Wiadomo, że będziesz uważał, że wszystko było w porządku, ale ja uważam, że ze sportem i z uczciwością, na którą tak ochoczo się powołujecie - nie miało to nic wspólnego. Sprowadzając cały temat do jednego zdania - jeżeli ktoś uważa, że za łapówę w Lublinie nie przygotowano toru pod rzeszowian musi być wyjątkowym kretynem. Mam nadzieję, że nie będzie podważania faktów, bo jak było wszyscy widzieli, a niektórzy słyszeli.

Awatar użytkownika
weslake

#360 Postautor: weslake » 31 sierpnia 2004, o 13:42

Sądząc po wyniku ostaniego spotkania naszych drużyn w Lublinie nie sądzę abyśmy mieli problem z Waszym torem, bo jakimś cudem udało się załatać dziury, które były nie do załatania przed spotkaniami z innymi drużynami jeżdżącymi w Lublinie... Czyli jedno dało sie pokazać, że tor bez dziur w Lublinie jest do zrobienia!
"Jeśli masz mówić głupoty, lepiej nic nie mów"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#361 Postautor: istred » 31 sierpnia 2004, o 13:43

Kenny pisze:

No właśnie nie tylko z naszym. Rozmawiałem z człowiekiem z Gorzowa i słyszałem co tam wyprawialiście... tak jak w Lublinie - 30 minut opóźnione spotkanie.

alansmith
Kontakt:

#362 Postautor: alansmith » 31 sierpnia 2004, o 13:46

zauważcie jedno- zarówno lublin jak i rzeszów nie mają raczej szans w barażach o e-ligę dopóki mamy gorszych obcokrajowców niż e-liga, pierwszy mecz w barażach rozgrywamy u siebie no i mamy gorszy sprzęt.
a przypadek unii tarnów z ubiegłego roku to wyjątek potwierdzający regułę że trudno jest wygrać baraże drużynom z I ligi - chyba nie sądzicie że rzeszów czy lublin ma szansę z polonią czy zkżem? pozdrowienia z rzeszowa.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#363 Postautor: Maxx » 31 sierpnia 2004, o 13:46

Kenny pisze:

A "Szak" może się nie zgadzać. Słoma wychodzi tak czy inaczej.

Z tą słomą to skoro o tym mowa, zapomniałeś dodać, że chodzi o twoje buty ptrzyjacielu...
A problemy tylko z naszym torem to Rzeszów ma zapewne z tego powodu, że w tej chwili jesteśmy jedyną przeszkodą na drodze Marnych Folii do baraży. I obawiam się, że z tą przeszkodą to panowie-włodarze-handlarze niekoniecznie sobie poradzą...

Pozdrawiam kibiców rzeszowskich ale tych "wyposażonych" w zdolność obiektywnego spojrzenia na pewne sprawy...

Czarek
Trener

#364 Postautor: Czarek » 31 sierpnia 2004, o 13:48

Kenny pisze:

W Gdańsku mieliście jeszcze większe problemy, dzień przed meczem w Lublinie bodajże
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kenny

#365 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 13:51

Gelo pisze:
Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów.

Całkiem niesłusznie - i ja i Ty (mam nadzieję) wiemy na czym polega różnica w torze nieregulaminowym i przyczepnym.

Wertując wątek zauważyłem, że coś przeoczyłem. Mianowicie skąd wiedziałem o ścieżkach? Otóż było je widać z trybuny! Pewne fragmenty toru były bardziej zalane od innych. Był upalny dzień, a na ścieżkach stał po prostu woda! To ma być tor regulaminowy - taki samej na całej powierzchni? Wolne żarty...

Gelo pisze:
Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz.

Nigdy tak nie twierdziłem. Gospodarz może przygotować tor pod swoich w granicach przewidzianych regulaminem. Z tego co wiem, a na żużel chodzę bardzo długo, tor przyczepny jest regulaminowy. Podobnie uważają zawodnicy z innych miast, którzy mimo, że zaciskali zęby - musieli jeździć po kartoflisku (celowo przebarwiam). Tylko Rzeszów posunął się w swojej bezczelności tak daleko, żeby za łapówkę wywalać wszystko do góry nogami. Przecież wiesz że tak było.

Napisałeś, że "gospodarz może zrobić tor po swojemu". Sam sprawdź. Tam nie napisałeś nic "o granicach przewidzianych regulaminem", a to zmienia postac rzeczy.

Sprowadzając cały temat do jednego zdania - jeżeli ktoś uważa, że za łapówę w Lublinie nie przygotowano toru pod rzeszowian musi być wyjątkowym kretynem. Mam nadzieję, że nie będzie podważania faktów, bo jak było wszyscy widzieli, a niektórzy słyszeli.

I uważasz, że ten tor był przyczyną Waszej porażki? Nie Wasza słabsza dyspozycja, tudzież nasza dobra tylko tor?? Bo to jest najgorsze w tej dyskusji. Tak się roztkliwiacie nad tym torem jakby to nim było spowodowane całe nieszczęście! Nie Waszą jazdą tylko torem! Aha nie wiem, co wszyscy widzieli natomiast ja widziałem ludzi, którzy gratulowali nam zwycięstwa! A o tym w ciągu tych prawie dwóch miesięcy zdarzyło Ci choć raz pomyśleć? Nie, po co, lepiej było szukać kozła ofiarnego! Najpierw niektórzy posądziliście o sprzedaż swojego dyrektora, potem Śledzia, Frankowa. Na końcu padło na Kaczmarka i poszła fala zniesławień przez grupę kilku, słownie, kilku osób!

Shack
Administrator

#366 Postautor: Shack » 31 sierpnia 2004, o 13:55

Kenny pisze:A "Szak" może się nie zgadzać. Słoma wychodzi tak czy inaczej.

jakies kompleksy ? ;) wioska podrzeszowska ? ;) to ze ostanio kupujecie co popadnie wie kazdy, wystarczy spojrzec na wyniki. Szkoda, ze na poczatku sezonu nie poradziliscie sobie tak z Gdanskiem, moczÄ…c do 36 zdaje sie.

Awatar użytkownika
Kenny

#367 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 13:59

Maxx pisze:Z tą słomą to skoro o tym mowa, zapomniałeś dodać, że chodzi o twoje buty ptrzyjacielu...
A problemy tylko z naszym torem to Rzeszów ma zapewne z tego powodu, że w tej chwili jesteśmy jedyną przeszkodą na drodze Marnych Folii do baraży. I obawiam się, że z tą przeszkodą to panowie-włodarze-handlarze niekoniecznie sobie poradzą...

Pozdrawiam kibiców rzeszowskich ale tych "wyposażonych" w zdolność obiektywnego spojrzenia na pewne sprawy...

Tak i obrażając naszą drużynę, wykazałeś pełen obiektywizm! A jaką klasę... I nie wal frazesów o obiektywiźmie, bo nie masz nim o pojęcia! Jak można oczekiwać obiektywizmu, będąc jedocześnie po czyjejś stronie?? Nie no po prostu ***** (i tu słowo, za które szakuś chetnie by mnie zbanował)

alansmith
Kontakt:

#368 Postautor: alansmith » 31 sierpnia 2004, o 14:00

po co wałkować temat toru? obie drużyny mają po prostu zbliżony potencjał i akurat wtedy rzeszów miał lepszy dzień.teraz równie dobrze lublin może wygrać 55-35 któż to wie jak bedzie? będzie karlson,piszcz wypadnie pewnie lepiej niż w gorzowie, truminski i jeleniewski pokazali się z dobrej strony w gorzowie więc o sukces stali bedzie trudno.
odnośnie miesiąca to mimo ze jestem z rzeszowa uważam ze niech ten chłopak nauczy się jeżdzić a dopiero potem niech dostanie ten szybki motor który posiada teraz.na razie uważam że paweł jest zagrożeniem na torze dla innych żużlowców.bardzo często kiedy pawła usiłuje wyprzedzić rywal z drużyny przeciwnej miesiąc zajeżdża mu drogę w sposób bardzo nieelegancki...

Shack
Administrator

#369 Postautor: Shack » 31 sierpnia 2004, o 14:02

Kenny pisze:Tak i obrażając naszą drużynę, wykazałeś pełen obiektywizm! A jaką klasę... I nie wal frazesów o obiektywiźmie, bo nie masz nim o pojęcia! Jak można oczekiwać obiektywizmu, będąc jedocześnie po czyjejś stronie?? Nie no po prostu ***** (i tu słowo, za które szakuś chetnie by mnie zbanował)

nie musisz uzywac gwiazdek wal prosto z mostu ;) wiem ze panuje taka opinia ze kto nie z Lublina to ma bana :] ale to nieprawda :]

Damon

#370 Postautor: Damon » 31 sierpnia 2004, o 14:02

Shack pisze:Obrazek

i wszystko jasne :lol:

Tak nawiasem to wcale nie macie do granicy z Ukraina wiecej kilometrow od nas, wiec takie zdjecia czy pisanie o nas Ukraina czy Ukraincy nie jest na miejscu...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#371 Postautor: mikas » 31 sierpnia 2004, o 14:04

alansmith pisze:zauważcie jedno- zarówno lublin jak i rzeszów nie mają raczej szans w barażach o e-ligę dopóki mamy gorszych obcokrajowców niż e-liga, pierwszy mecz w barażach rozgrywamy u siebie no i mamy gorszy sprzęt.
a przypadek unii tarnów z ubiegłego roku to wyjątek potwierdzający regułę że trudno jest wygrać baraże drużynom z I ligi - chyba nie sądzicie że rzeszów czy lublin ma szansę z polonią czy zkżem? pozdrowienia z rzeszowa.

Jeśli Rzeszów wejdzie do barazy(co mam nadzieję sie nie stanie) to daje sobie rękę uciąć,że te baraże wygra!!!! To tyle z mojej strony na temat uczciwości działaczy z Rzeszowa.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Shack
Administrator

#372 Postautor: Shack » 31 sierpnia 2004, o 14:06

Damon pisze:Tak nawiasem to wcale nie macie do granicy z Ukraina wiecej kilometrow od nas, wiec takie zdjecia czy pisanie o nas Ukraina czy Ukraincy nie jest na miejscu...

nie rozumiem :) a kto mowil o jakiejs ukrainie ? :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#373 Postautor: istred » 31 sierpnia 2004, o 14:07

Wszyscy bardzo chętnie by zapomnieli o tym co się działo w lipcu, takich wydarzeń nie chce się wspominać. Jednak trudno o tym niepamiętać jeśli w najbliższym spotkaniu szykuje się powtórka. :roll:

Awatar użytkownika
Kenny

#374 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 14:08

Damon pisze:Tak nawiasem to wcale nie macie do granicy z Ukraina wiecej kilometrow od nas, wiec takie zdjecia czy pisanie o nas Ukraina czy Ukraincy nie jest na miejscu...

No ba! To w akademikach na UMCS-ie można w kiblu usłyszeć:

- Och! Och! Och!
- Cichaj Tania! Cichaj!

U nas tego nie ma :P