Lublin czy Rzeszów ???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#551 Postautor: grzesieck » 7 września 2004, o 19:55

Na koniec chciałbym dodać, iż przemawia przeze mnie obiektywizm, gdyż nie jestem zagorzałym kibcem ani Włókniarza, ani Unii i wydaje mi się, że to co tu opisałem jest tylko chłodnym spojrzeniem na tą, jakże bolesną sprawę. A jeżeli chodzi o nienawiść do zawodników to nie przypominam sobie, aby w Lublinie, gdzie na mecze żużlowe stale uczęszczam, zawodnik przeciwnej drużyny został obrzucany jakimiś przedmiotami. Niechęć wśród kibiców TŻ Lublin wyraża się gwizdami i tylko w ten sposób, czego przykładem może być Paweł Miesiąc, który w czasie finału Brązowego Kasku, pomimo nieprzychylności miejscowej publiczności, nie zapoznał się z twardością lubelskich butelek.

Wzmianka na temat lublelskich kibicow w artykule na temat szowinistycznej publicznosci czestochowskiej.

za: http://www.przegladzuzlowy.pl
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#552 Postautor: GRISZA » 7 września 2004, o 20:23

Łoptymista pisze:Nie było mnie na forum prawie trzy tygodnie, ale widzę, że atmosferka przed meczem z Rzeszowem (w Buczogrodzie zwanym także Mojżeszowem ;)) jest bojowa.

Nie wiem skąd się wzięłeś ale buczoki jest to określenie na inne miasto... ale po co o tym głośno mówić ... no nie :?:
Maczek pisze:To są beznadziejni technicznie jeźdźcy, cóż wiec sie dziwić?.Pamiętam tę ich trójeczke z lat młodości -kuciape, wilka i winiarza, na tarnowskim kopnym torze nie potrafili złozyc motoru. ich atutem byly przede wszystkim dobrze przygotowane motory i tyle. Taki Winiarz jeszcze nie tak dawno jeździł tak bez glowy ,ze w Tarnowie na sparingu obijal sie o bandy - o zgrozo co on wyrabiał wtedy w Tarnowie.

hahaha .... To już teraz nie mam więcej pytań co do poziomu panów z Tarnowa...
Przepraszam więcej już nie bede polemizował z wrogo nastawianymi
do Rzeszowa kibicami ... Wszak temat jest inny....
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
nem

#553 Postautor: nem » 7 września 2004, o 20:55

Witam,

Zakladajac ze wejdziemy do barazy (zajmiemy 2 miejsce na koniec sezonu). Wiemy juz, ze w barazach beda czekac nas falubazy... a wraz z nimi Lee Richardson :!: :!: , bo nie sadze, ze po ostatnim wystepie zabojcy Pedersena kierwownictwo ZKZ zaprosi go na jakiekolwiek zawody. Moze postawa innych falubazow nie jest mozliwa do przewidzenia, ale Angol z cala pewnoscia nie zejdzie ponizej pewnego poziomu, a co gorsze moze przekazac swoim nowym klubowym kolegom informacje o druzynie, zawodnikach czy tez torze... :x
Ale to dopiero za jakis czas... Najpierw trzeba rozjechac mojrzeszowski "dream team" :twisted: Moze w koncu dopisze nam szczescie ... Jozki i tak juz kupili co mialy kupic... po prostu baraze im sie nie naleza... Bo niby za co? Pieniadze to nie wszystko...
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

brzycho

#554 Postautor: brzycho » 8 września 2004, o 08:35

Oj matolki czy wy naprawde wierzycie ze jestescie w stanie z nami wygrac??!! poweim wam ze niestety jestescie w bledzie! mam jescze do was kilka pytan. 1 czy wy zawsze jak przyjezdzacie do rzeszowa z postanowieniem aby wyeliminowac jakieghos naszego zawodnika z jazdy?? przyklad piwerwszy trojan w tym sezonie = nasza przegrana, przyklad drugi miesiac i mical = takze nasza przegrana , a ostatni mecz u nas nie zrobiliscie nic wiec to rownalo sie nasza pewna wygrana. sprawa 2 ktos tam napisal ze kuciapa wilk i winiarz nie radzili sobie tam gdzies na torze (bodajze jakis koles z tarnowa) nie chce cie martwic stary ale obecnie wasz najwiekszy talent (moium zdaniem marcin rempała jest ciutke lepszy niz kolodziej) wychowal sie u nas w RZESZOWIE!!!! jeszcze jedno pytanie dlaczego wasi zawodnicy maja wasz klub daleko gdzies???!!! przyklad to naprzyklad darekj sledz i jurek mordel ale to juz inna droga. Pozdrawiam i zycze wam porazki bo jest ona formalnoscia! :)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#555 Postautor: Maxx » 8 września 2004, o 09:11

Tak jak wszyscy w Polsce widzą już Rzeszów w barażach, tak ja wam powiem, że Lublin mocno się postara o to, żeby Rzeszów w nich nie wystapił.
I nie wystÄ…pi...
Rzeszów co prawda mocno chodzi koło tego meczu, ale my też nie zasypujemy gruszek w popiele.
Rzeszowskim kibicom powiem tyle:
Baraże przeszły wam koło nosa :D :D :D

Pozdrawiam :twisted:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#556 Postautor: Łoptymista » 8 września 2004, o 09:15

brzycho pisze:Oj matolki czy wy naprawde wierzycie ze jestescie w stanie z nami wygrac??!! poweim wam ze niestety jestescie w bledzie!

Jesteśmy, jesteśmy. Wystarczy tylko że:
1. nie przywieziecie ze sobą Kaczmarka, ani żadnych jego przydupasów
2. nie będziecie urabiać sędziego
3. nie będziecie składać niemoralnych propozycji naszym zawodnikom
4. nie będzie wprasowywać w bandę naszych juniorów

Tyle powinno wystarczyć, żeby rozjechać was i mieć pewne baraże jeszcze przed biegami nominowanymi.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#557 Postautor: grzesieck » 8 września 2004, o 09:17

Brzychu, ty to chyba nie umiesz za bardzo pisac skladnie, czyli tak zeby nikt nie mial problemow ze zrozumieniem o co ci chodzi. Mieszasz fakty z tego sezonu i zeszlego, do tego nagle wtracasz Marcina Rempale i Darka Sledzia, niezle smuty poprostu pierdolisz, moze zacznij pisac posty 1-linijkowe to wtedy nie zdazysz sie zamotac i wszystko bedzie git,co?

przyklad to naprzyklad darekj sledz i jurek mordel ale to juz inna droga

:lol: :lol: :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#558 Postautor: Jasiek_Sydney » 8 września 2004, o 09:22

Wracajac do tematu wierszykow (sorry, ze odbieram od tematu) - czy ktos pamieta taki fragmencik:

"Patrzy, a to mala menda, co mu sie po jajach szwenda, czasem w jajo
utnie tak okrutnie".

Ponoc po internecie krazy nagranie calej tej bajki (autorstwa Aleksandra
Fredry). Czy ktos go posiada? Ewentualnie czy moze mi powiedziec, skad
moge go sciagnac?
Regards from Sydney
Jasiek

Awatar użytkownika
Mrucky

#559 Postautor: Mrucky » 8 września 2004, o 09:36

Maxx pisze:I nie wystÄ…pi...
Rzeszów co prawda mocno chodzi koło tego meczu, ale my też nie zasypujemy gruszek w popiele.

Czyżby tym razem Kaczmarek był po waszej stronie ? ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#560 Postautor: Maxx » 8 września 2004, o 09:42

Mrucky pisze:
Maxx pisze:I nie wystÄ…pi...

Czyżby tym razem Kaczmarek był po waszej stronie ? ;)

Otóż wyobraź sobie, że my nie angażujemy takich śmierdzieli. Pilnujemy jedynie, żeby walka rozegrała się na torze i tylko na torze, a nie przy zielonym stoliku...
A że to jest nasz tor i że nie pozwolimy żeby jakiś idiota kazał robić z niego "jezdnię asfaltową" to w takiej sytuacji cienko widzę Wasze szanse :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#562 Postautor: Sprawiedliwy » 8 września 2004, o 10:58

brzycho pisze:1 czy wy zawsze jak przyjezdzacie do rzeszowa z postanowieniem aby wyeliminowac jakieghos naszego zawodnika z jazdy?? przyklad piwerwszy trojan w tym sezonie = nasza przegrana, przyklad drugi miesiac i mical = takze nasza przegrana

O albo masz skleroze albo jesteś internetowym kibicem albo jesteś ślepy albo jesteś głupi :o . Z tego co pamiętam, a to zdarzenie utkwiło mi pamięci to Miesiąc tak się chciał popisać że aż się wkomponował w bande bez niczyjej pomocy i to na pierwszym łuku tuż przy (wtedy) klatce.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#564 Postautor: Maxx » 8 września 2004, o 11:20

Gawrzyk pisze:a co my możemy Maksiu załatwić ??
Jedyne na co nas stac to uczciwość, wiecz naszej strony wszystko rozegra sie na torze.
O józkach sie nie wypowiadam, bo one z natury są zdradzieckie...

Ja o niczym innym nie mówię jak tylko i wyłącznie o tym, żeby załatwić temat uczciwie, czyli żeby mecz rozegrał się na torze a nie poza nim :twisted:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#565 Postautor: Gelo » 8 września 2004, o 11:36

Ja również liczę na uczciwą walkę, nawet jezeli mielibyśmy przegrać, w co nie chce mi się wierzyć. Aczkolwiek w tym cały ambaras żeby dwoje chciało na raz. A jak powszechnie wiadomo józki są z natury zdradzieckie.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#566 Postautor: GRISZA » 8 września 2004, o 12:59

Gelo pisze: A jak powszechnie wiadomo józki są z natury zdradzieckie.

Wszakże kozioł jest symbolem "ciemnej mocy" także myśle ,że jest to bardziej zdradzieckie nasienie. :lol:
A tak serio. Wszystko roztrzygnie się na torze. Wierzę w to , że wygramy i to będzie koniec spekulacji kto jest lepszy. Lecz na pewno znajda się tacy , którzy dalej będą wierzyć w teorię spiskowa. No nie
:?: :lol: :lol: :lol:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#567 Postautor: Jasiek_Sydney » 8 września 2004, o 14:25

A ja osobiscie typuje, ze Rzeszow znajdzie sie w barazach. Nie wiem, czy
wygra w Lublinie, czy nie, ale mam po prostu takie przeczucie. Moze to
resztki patriotyzmu? A moze naprawde sie sprawdzi. W koncu mam jakies
50% szansy, ze przeczucia sa sluszne :wink:
Regards from Sydney

Jasiek

Awatar użytkownika
Maczek

#568 Postautor: Maczek » 8 września 2004, o 14:35

hatebreed pisze:
Łoptymista pisze:Nie było mnie na forum prawie trzy tygodnie, ale widzę, że atmosferka przed meczem z Rzeszowem (w Buczogrodzie zwanym także Mojżeszowem ;)) jest bojowa.

Nie wiem skąd się wzięłeś ale buczoki jest to określenie na inne miasto... ale po co o tym głośno mówić ... no nie :?:
Maczek pisze:To są beznadziejni technicznie jeźdźcy, cóż wiec sie dziwić?.Pamiętam tę ich trójeczke z lat młodości -kuciape, wilka i winiarza, na tarnowskim kopnym torze nie potrafili złozyc motoru. ich atutem byly przede wszystkim dobrze przygotowane motory i tyle. Taki Winiarz jeszcze nie tak dawno jeździł tak bez glowy ,ze w Tarnowie na sparingu obijal sie o bandy - o zgrozo co on wyrabiał wtedy w Tarnowie.

hahaha .... To już teraz nie mam więcej pytań co do poziomu panów z Tarnowa...
Przepraszam więcej już nie bede polemizował z wrogo nastawianymi
do Rzeszowa kibicami ... Wszak temat jest inny....

....tak jeszcze mi zacznij wmawiać ,ze na rzeszowskim lotnisku mozna nauczyć sie techniki. Tam trzeba po prostu mieć sprzęcicho i jechac ile fabryka dała.Ale co tam rzeszowiaki są the best,

Awatar użytkownika
Gretzky

#569 Postautor: Gretzky » 8 września 2004, o 15:00

mala ciekawostka ze stronki Motoru

" .....Piątkowy mecz w swoim rodzinnym mieście obserwował trener
żużlowców TŻ Sipma Lublin Janusz Stachyra wraz ze swym synem
zawodnikiem TŻ Dawidem. Jak przyznał Dawid jeżeli czas mu
pozwala stara się być na każdym meczu piłkarzy Stali, ale w
piątek trzymał kciuki za Motorowców. Żużlowiec liczy, że jego
drużyna pomści przegraną piłkarzy na torze żużlowym. Ten mecz
odbędzie się 19 września i może zadecydować, o tym, który z
zespołów zajmie drugą lokatę premiowaną udziałem w barażach o
ekstraligÄ™....."

teraz tylko trzeba słowa zamienic w czyn :evil:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#570 Postautor: Gelo » 8 września 2004, o 16:26

Wszakże kozioł jest symbolem "ciemnej mocy" także myśle ,że jest to bardziej zdradzieckie nasienie. :lol:

Mowisz i masz - pozdrowienia z piekieł od grupy trzymającej władzę Anal Intruders.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#571 Postautor: GRISZA » 8 września 2004, o 16:33

Gelo pisze:

Mowisz i masz - pozdrowienia z piekieł od grupy trzymającej władzę Anal Intruders.

Ja tam za anlnym seksem nie przepadam... Jak juz coś to raczej oralny wolę... A tak poza tym to spójrz na mój nick i pomyśl dlaczego przesyłam nienawistne pozdrowienia :twisted:
Respect chłopaki.

Zulu
Junior

#572 Postautor: Zulu » 8 września 2004, o 16:44

Gelo pisze:

Uwaga, bo zaraz wpadnie Proboszcz Dobrodziej i zacznie odczyniać egzorcyzmy. :D

Awatar użytkownika
Kenny

#573 Postautor: Kenny » 8 września 2004, o 17:01

A czy rodzinnym miastem Stachyry, przynajmniej tego starszego, nie jest Lublin właśnie?

Awatar użytkownika
Gretzky

#574 Postautor: Gretzky » 8 września 2004, o 18:09

tak Janusz pochodzi z Lublina , z tego co pamietam chyba nawet licencję zrobil jako zawodnik Motoru i dopiero po licencji byla jakas wymiana zawodników na linii Lublin-Rzeszów i wtedy działacze oddali go do Rzeszowa ale moge sie mylic