Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39

#276 Postautor: Flagg » 12 września 2022, o 13:26

truskawa pisze:Ul wybrała LIdseya i Doyla kosztem Smektaly i Kubery.

Bzdura. UL wybrała Lidsey'a oraz chciała zatrzymać jednego z dwójki Smyk/Kubera. Obaj dostali od Unii oferty. Dopiero jak je odrzucili, to pojawił się temat Doyle'a. Wiec Kubera nie był odpadem z Leszna. Zaś jego rozwój nie ma kompletnie nic wspólnego z cudem. Istnieje coś takiego jak talent i ciężka praca.

Michelsen - koleś był tak cienki że jak nie przymierzając lebiediev musi zejść ligę niżej. Wraca do eligi z motorem i pokonuje 3 razy zmarzlika na jego torze. Cud nr 3.

Doyle do 30 roku życia jeździł w I lidze. Potem został mistrzem świata. Madsen dopiero koło 30-stki dostał sie do SGP. W rozwoju Michelsena nie ma nic z cudu i przypadku. Od wielu lat bardzo rozsądnie zarządza swoją karierą i z roku na rok robi postępy. Już 2-3 lata temu wiele osób w środowisku (m.in Kuźbicki) mówili, że MM w ciagu najbliższych at zdobędzie meda IMŚ.

Ale cuda nie zdarzają się ciagle

Oczywiście że nie. Z tej prostej przyczyny, że cuda nie istnieją i nie zdarzają sie nigdy.

Na 5 zawodników jadących w tym sezonie, raptem jednemu można przypiąc łatkę niechcianego w poprzednim klubie. Słabo to się wpisuje w Twoją teorię o gównie i odpadach.

Zresztą masz problem z rozdwojeniem jaźni chyba. Nazywasz zawodników Motoru gównem i odpadami, po czym wymagasz, żeby inni okazywali im szacunek.

A na koniec taki FUN FACT:

Niemal połowa (7 zawodników) tegorocznej stawki SGP to, stosując Twoją definicję, odpady.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#277 Postautor: kilar » 12 września 2022, o 13:48

Czyli wedlug truskawy każdy kto zmienia klub jest odpadem <lol> ?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#278 Postautor: truskawa » 12 września 2022, o 13:57

Oj Panowie, używam hiperboli żeby podkreślić problem. A problemem jest to, że starzy doświadczeni kibice gnoją tutaj nasz zespół za porażkę. Porażkę, która nie jest żadną ujmą, a która powinna być wkalkulowana w normalne ryzyko sportowe.

Płakać to mogą we Wrocku czy Czewie. My powinniśmy dziękować że jesteśmy tu gdzie jesteśmy
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

jarkur

#279 Postautor: jarkur » 12 września 2022, o 13:59

A ja teraz wspominam sobie jak na tym forum rozbierano Stal Gorzów na czynniki pierwsze po aresztowaniu Grzyba. Toż to miał już być koniec drużyny, zawodnicy mieli rozejść się po innych klubach itd, itp.
A tu taki chichot losu. Stal dokopała nam w finale, a z zawodników odchodzi tylko Bartek, co było przyklepane zanim jeszcze ktokolwiek o aresztowaniu Grzyba mógłby pomyśleć.
Proponuję poczekać dwa tygodnie i zobaczymy co się w rewanżu zadzieje. Obronienie srebra jest dla mnie mega sukcesem. Jeżeli będzie złoto to super. Jak nie będzie - też będzie git!

Flagg
Trener

#280 Postautor: Flagg » 12 września 2022, o 14:09

[quote=kilar"]Czyli wedlug truskawy każdy kto zmienia klub jest odpadem <lol> ?[/quote]
Tylko Ci, którzy na jakimś etapie swojej kariery byi w klubie, który nie był zainteresowany ich dalszymi usługami.

Ale nie ma się co przejmować, bo towarzystwo jest zacne, choćby Doye, Lambert czy Pedersen

truskawa pisze:Oj Panowie, używam hiperboli żeby podkreślić problem. A problemem jest to, że starzy doświadczeni kibice gnoją tutaj nasz zespół za porażkę. Porażkę, która nie jest żadną ujmą, a która powinna być wkalkulowana w normalne ryzyko sportowe.

Gnojenie i krytyka to jednak nie to samo. Co wiecej, jakoś nie zauwazyłem, żeby na tym forum odbywała się jakas masowa nagonka na naszą druzynę. Niektórym zawodnikom się dostało sie bardziej (Lampart, Drabik), innym mniej. Jedynie o MM pojawiło sie kilka niepotrzebnych postów. Natomiast nie rozumiem, dlaczego mamy się bawić w minimalizm. Żużel jest bardzo wymierną dyscypliną sportu. Tu nie ma not za styl czy wrażenie artystyczne. Kto dojeżdża do mety pierwszy zgarnia punkty. Na przestrzeni całego sezonu Motor udowodnił, że ma zespół zdolny walczyć o złoty medal. I nie jest to wynikiem przypadku, cudu czy zrządzenia losu. Ma po prostu odpowiednich zawodników, zeby ten cel zrealizować.

Ciekawym jest, że cała żużlowa Polska rozpływa się nad Stalą jaka to ona wspaniała, jaka osłabiona i jak pięknie walczy. Tymczasem Gorzów pojecha w tych PO tylko jeden mecz faktycznie osłabiony. Ten wyjazdowy z Torniem, za który należą mu się wielkie brawa. Ale już od rewanżu z Toruniem brakuje im tylko Duna, za którego mają ZZ.
I nikt nie zauważa, albo nie chce zauwazyć, że to Motor jedzie w tym finale dużo bardziej osłabiony. W Stali brakuje Thomsena, który jest czwartym seniorem w składzie, ze średnią kolo 1.88. U nas brakuje Łaguty, który robił podobną średnią i byłby pewnie 3-4 seniorem. Siły wiec wyrównane. Ale my dodatkowo jedziemy z na wpół sprawnym liderem drużyny, co dodatkowo osłabia siłę naszej ZZ-tki. Ale to Stal jest ta biedna i pokrzywdzona przez los :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#281 Postautor: istred » 12 września 2022, o 14:17

Żużel jest bardzo wymierną dyscypliną sportu. Tu nie ma not za styl czy wrażenie artystyczne. Kto dojeżdża do mety pierwszy zgarnia punkty. Na przestrzeni całego sezonu Motor udowodnił, że ma zespół zdolny walczyć o złoty medal. I nie jest to wynikiem przypadku, cudu czy zrządzenia losu. Ma po prostu odpowiednich zawodników, zeby ten cel zrealizować.
W pełni się zgadzam.
Pierwszy mecz finałowy udowodnił z kolei, że Motor w niedziele był drużyną gorszą od Stali. Tu nie ma przypadku, cudu czy zrządzenia losu. Motor nie miał odpowiednich zawodników, żeby wygrać to spotkanie lub wywalczyć większą liczbę punktów.

Nie rozumiem również skąd płacz, że w Motorze Michelsen jechał z kontuzją. Kontuzje to nierozłączny element tego sportu. W ubiegłym roku Stal przystępowała do półfinału z Motorem rozbita kontuzjami i jakoś nikt w Lublinie na to nie narzekał.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#282 Postautor: tezetomaniak » 12 września 2022, o 14:20

Stal ma w sobie jednak coś z heroicznego odrabiania strat. Pamiętny sezon z 0 punktami w połowie i dojściem do medalu. W tym roku złapali kontuzje Vaculika i Thomsena. Nie wygladali dobrze, wszak na Palucha czekali jak na objawienie. Paluch wskoczył i zaraz wyskoczył. Dostawali -8 u siebie z Częstochową, po czym wyciągnęli remis i pogonili ich na wyjeździe. Teraz dostawali od Wielkiego Motoru w połowie meczu i wyciągnęli to na +12. Dodając do tego wątek Sasinowy zupełnie nie dziwie się, że za Motorem jest tylko Lublin i pewnie Falubazy ;)

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#283 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 12 września 2022, o 14:21

Toć Noskowicz to falubaz

Flagg
Trener

#284 Postautor: Flagg » 12 września 2022, o 14:30

istred pisze:Pierwszy mecz finałowy udowodnił z kolei, że Motor w niedziele był drużyną gorszą od Stali. Tu nie ma przypadku, cudu czy zrządzenia losu. Motor nie miał odpowiednich zawodników, żeby wygrać to spotkanie lub wywalczyć większą liczbę punktów.
Oczywiście, że był gorszą. Ktoś to w ogóle kwestionuje?

Nie rozumiem również skąd płacz, że w Motorze Michelsen jechał z kontuzją. Kontuzje to nierozłączny element tego sportu. W ubiegłym roku Stal przystępowała do półfinału z Motorem rozbita kontuzjami i jakoś nikt w Lublinie na to nie narzekał.
Osobiście mam wywalone czy Gorzów rok temu jechał rozbity kontuzjami, czy nie, bo nie jestem kibicem tej drużyny. Nad tym płakać powinni w Gorzowie. My natomiast możemy sobie narzekać, że akurat na najważniesze mecze w sezonie MIkke się połamał. W takim Gorzowie pewnie na to nie narzekają.

Natomiast od mediów, które zajmują się żużlem i z natury powinny być obiektywne oczekiwałbym jednak, by narracja w stosunku do obu druzyn była sprawiedliwa. Tymczasem dominuje przekaz, że biedna i osłabiona Stal wygrała z potęznym Motorem, a analizując przyczyny tej porażki mówi sie głównie o atmosferze w klubie, a pomija wątek kontuzji.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#285 Postautor: istred » 12 września 2022, o 14:37

Motor jest potężny. Pokazała to przecież runda zasadnicza, w której Motor zdystansował konkurencję, a przecież wiemy, że runda zasadnicza nie była wynikiem przypadku, cudu czy zrządzenia losu :P
Zawsze lepiej się kibicuje słabszemu w starciu z silniejszym.

A komentarz polecam wyłączyć jak przeszkadza. Jest taki magiczny przycisk na pilocie. Człowiek od razu spokojniejszy się robi, a jak spokojniejszy to pewnie i zdrowszy :D
Ostatnio zmieniony 12 września 2022, o 14:39 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#286 Postautor: niespokojny » 12 września 2022, o 14:38

Toc Noskowicz Ci powiedzial wczoraj ze brak Michelsena= brak Thomsena. Co z tego ze caly sezon jedziemy ZZ i gwarancja sukcesu byl warunek zdrowia wszystkich zawodnikow. Kto by tam pamietal ze u nas jeden z liderow zostal zawieszony.

@Istred ogladac magazyn bez glosu? Dobre.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#287 Postautor: istred » 12 września 2022, o 14:41

Po co oglądać coś co denerwuje?

...chyba, że ktoś lubi narzekać i ogląda tylko po to, żeby później mieć na co narzekać. To trochę jak oglądanie telenowel żeby ponarzekać jakie są głupie, albo polskiej reprezentacji w piłkę nożna, żeby móc narzekać, że znów przegrywają. Rozumiem, że są tacy ludzie, choć kompletnie nie rozumiem takiego podejścia. Być może dlatego, że na narzekanie mam alergię.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#288 Postautor: niespokojny » 12 września 2022, o 14:47

Ale to nie jest telenowela tylko program opiniotworczy. Ogladam chocby w celu weryfikacji jaki "eksperci" kreuja wizerunek Motoru, co w może wpływac na jego odbiór. Mozna zalozyc klapki na oczy albo wylaczyc fonie, ale mozna sie tez z czyjas opinia nie zgadzac, starac sie polemizowac i prostowac chocby na internetowych forach. Po to w zasadzie sa, do wymiany opinii. Nie wiem czy na to wpadles ale Ty np. mozesz nie czytac moich wpisow jesli masz na nie alergie, używajac funkcji blokuj. Zdrowie najwazniejsze.

Flagg
Trener

#289 Postautor: Flagg » 12 września 2022, o 14:54

istred pisze:Po co oglądać coś co denerwuje?

...chyba, że ktoś lubi narzekać i ogląda tylko po to, żeby później mieć na co narzekać. To trochę jak oglądanie telenowel żeby ponarzekać jakie są głupie, albo polskiej reprezentacji w piłkę nożna, żeby móc narzekać, że znów przegrywają. Rozumiem, że są tacy ludzie, choć kompletnie nie rozumiem takiego podejścia. Być może dlatego, że na narzekanie mam alergię.

Po co oglądać? Bo jako osoba interesująca się żużlem jestem ciekaw, co inni w tej kwestii mają do powiedzenia. Zasiadając do oglądania magazynu czy czytania jakiegos artykułu nie wychodzę z założenia, że będzie glupi i będzie mnie denerować. Mogę w nim znaleźć różne treści. I mogę się do nich odnieść. Zasiadając do obejrzenia filmu nie wiem, czy mi się spodoba, czy nie, bo go przecież nie ogladałem. Gdybym zasiadał do obejrzenia takiego, który wiem, ze mi sie nie podoba i potem narzekał, to faktycznie byłoby coś nie halo.

Natomiast to co mówią w mediach o klubie jest istotne, bo kreują obraz klubu, zawodników, a nawet i kibiców w oczach środowiska. A że potrafią to robić to masz przykład w osobie Ostafy, który w dużej mierze zaszczepił w główach kibiców spoza Lublina, że Motor jest PiSowskim klubem, z Sasinem jako wiceprezesem, żyjacym tyko z państwowych pieniędzy. Ludzie sami sobie tego nie wymyślili. Dlatego mam prawo oczekiwać pewnej dozy obiektywności.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#290 Postautor: istred » 12 września 2022, o 15:03

niespokojny pisze:Ale to nie jest telenowela tylko program opiniotworczy. Ogladam chocby w celu weryfikacji jaki "eksperci" kreuja wizerunek Motoru, co w może wpływac na jego odbiór. Mozna zalozyc klapki na oczy albo wylaczyc fonie, ale mozna sie tez z czyjas opinia nie zgadzac, starac sie polemizowac i prostowac chocby na internetowych forach. Po to w zasadzie sa, do wymiany opinii. Nie wiem czy na to wpadles ale Ty np. mozesz nie czytac moich wpisow jesli masz na nie alergie, używajac funkcji blokuj. Zdrowie najwazniejsze.

Przez kilka lat Twoje posty mi się nie wyświetlały :P Dziś już mnie nie irytują ;)
Po co oglądać? Bo jako osoba interesująca się żużlem jestem ciekaw, co inni w tej kwestii mają do powiedzenia. (...) Dlatego mam prawo oczekiwać pewnej dozy obiektywności.
Czyli rozumiem, że obiektywne są tylko te opinie, z którymi się zgadzasz?
Wydaje mi się, że decydując się na wysłuchanie czyjejś opinii trzeba być przygotowany, że być może nie będziemy się z tą opinią zgadzać. To raz. A dwa, opinie ze swej istoty są subiektywne, a nie obiektywne, zatem nie można od osoby prezentującej swoją opinię oczekiwać obiektywizmu.
Rozumiem, że komentarz podczas transmisji sportowej powinien cechować się obiektywizmem - i początkowo myślałem, że dyskusja dotyczy komentarza podczas meczu - natomiast skoro mowa o opiniach w Magazynie Ekstraligi, to każda z występujących tam osób prezentuje własną opinię i nie musi się ona nam podobać.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#291 Postautor: radonis » 12 września 2022, o 15:31

Mikkel ma pękniętą kość...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#292 Postautor: _piotrusss » 12 września 2022, o 15:35

Według Puki ma opuścić jedynie najbliższe GP: https://twitter.com/MateuszPuka/status/ ... P0CfGAE30g
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#293 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 września 2022, o 15:37

_piotrusss pisze:Według Puki ma opuścić jedynie najbliższe GP: https://twitter.com/MateuszPuka/status/ ... P0CfGAE30g

No to połowa forum będzie musiała przeprosić za swoje słowa.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#294 Postautor: radonis » 12 września 2022, o 15:43

Kto ma za co przepraszać Krzysiek?

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#295 Postautor: Dobromir » 12 września 2022, o 15:46

KrzyczącyK1b1c pisze:
_piotrusss pisze:Według Puki ma opuścić jedynie najbliższe GP: https://twitter.com/MateuszPuka/status/ ... P0CfGAE30g

No to połowa forum będzie musiała przeprosić za swoje słowa.

Teraz to musztarda po obiedzie. Jakby odpuścił Vojens (wiadomo turniej u siebie więc pewnie nie mógł) to by wczoraj te 10 punktów nazbierał.

Flagg
Trener

#296 Postautor: Flagg » 12 września 2022, o 15:54

istred pisze:Czyli rozumiem, że obiektywne są tylko te opinie, z którymi się zgadzasz?
Wydaje mi się, że decydując się na wysłuchanie czyjejś opinii trzeba być przygotowany, że być może nie będziemy się z tą opinią zgadzać. To raz. A dwa, opinie ze swej istoty są subiektywne, a nie obiektywne, zatem nie można od osoby prezentującej swoją opinię oczekiwać obiektywizmu.
Rozumiem, że komentarz podczas transmisji sportowej powinien cechować się obiektywizmem - i początkowo myślałem, że dyskusja dotyczy komentarza podczas meczu - natomiast skoro mowa o opiniach w Magazynie Ekstraligi, to każda z występujących tam osób prezentuje własną opinię i nie musi się ona nam podobać.

Mowa jest o mediach jako nie wiem, instytucji. Medich ogólnopolskich. One powinny być obiektywne w kwestii "contentu" który prezentują. Kazdy ma miec prawo do swojego zdania, natomiast rola tych mediów jest upewnienie się, że reprezentowane sa obie strony. A z tym jest spory problem w ostatni czasie, bo przekaz idący z wielu frontów (TV, prasa, SM) jest bardzo jednostronny. Jeśli np. w studio mamy 4 gości i wszyscy oni okazują sie popierać jedną stronę, to nie jest ich winą, że prezentują taki pogląd, ale winą wydawcy magazynu jest to, źle dobrał gości. Tak samo jeśli na jednym portalu masz wysyp kilkunastu artykułów głoszących peany na czesc jednej strony, a o drugiej się właściwie milczy, to nie mamy zachowanego obiektywizmu.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#297 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 września 2022, o 15:58

radonis pisze:Kto ma za co przepraszać Krzysiek?

Znamy się, że mówisz do mnie po imieniu? :P

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#298 Postautor: niespokojny » 12 września 2022, o 16:02

istred pisze:To raz. A dwa, opinie ze swej istoty są subiektywne, a nie obiektywne, zatem nie można od osoby prezentującej swoją opinię oczekiwać obiektywizmu.

Jezeli kazda opinia jest subiektywna to czy istnieje w ogole pojecie obiektywizm?
Czy idea tego programu nie jest własnie w miare obiektywna analiza wydarzen na torze? W innym przypadku lepiej byloby zaprosic zawodnikow, trenerow i prezesow do dyskusji i mielibysmy "szoł" subiektywnych opinii.

Może ustalmy co znaczy obiektywnie? Tzn. ze kazdy zespol bedzie mial podobna ilosc czasu na antenie, a wydajacy opinie uargumentuje swoje zdanie w sposob logiczny biorac pod uwage wszystkie czynniki. Czy zgadzam sie z opinia ze Stal jest oslabiona w porownaniu do Motoru? No wlasnie nie, bo Motor nie moze robic ZZ za Michelsena a Stal za Thomsena moze. Jest to swiadome przeoczenie oczywistych faktow co prowadzi do zakrzywienia obrazu. Wniosek moj jest taki ze opinie pewnego komentatora sa mocno nieobiektywne, nacechowane negatywnym stosunkiem do Lublina.
Inny przyklad, ten sam komentator powiedzial przed polfinalami ze faworytem do złota jest Czestochowa bo byla najrowniej jezdzacym zespolem. Na ten czas Lublin mial jedna porazke a Wlokniarz 5. Nie doczekałem sie logicznego uzasadnienia wiec ta opinia jest w moim odczuciu nader subiektywna. I z ta opinia sie nie zgadzam i jako widz mam do tego prawo, niestety coraz wiecej takich kwiatkow sie pojawia, rowniez podczas transmisji meczów. Dla przeciwwagi Tomasz Dryła aż do bólu stara sie być politycznie poprawny.

I nie zgadzam sie z opinia ze jak sie nie podoba to nie ogladac. To jest "argument" na poziomie jak sie rząd nie podoba to nie bierz 500 plus, 13, 14 itd. Materiał dotyczy klubu któremu kibicuje i dzieki tym klubom Ci komentatorzy i eksperci maja prace, w zwiazku z czym nie widze zadnych przeciwskazan by ich działalność ocenic, na forum, fb czy w prywatnej rozmowie. Niestety w tv nie mam okazji.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#299 Postautor: istred » 12 września 2022, o 16:11

Flagg pisze:Mowa jest o mediach jako nie wiem, instytucji. Medich ogólnopolskich. One powinny być obiektywne w kwestii "contentu" który prezentują. Kazdy ma miec prawo do swojego zdania, natomiast rola tych mediów jest upewnienie się, że reprezentowane sa obie strony. A z tym jest spory problem w ostatni czasie, bo przekaz idący z wielu frontów (TV, prasa, SM) jest bardzo jednostronny. Jeśli np. w studio mamy 4 gości i wszyscy oni okazują sie popierać jedną stronę, to nie jest ich winą, że prezentują taki pogląd, ale winą wydawcy magazynu jest to, źle dobrał gości. Tak samo jeśli na jednym portalu masz wysyp kilkunastu artykułów głoszących peany na czesc jednej strony, a o drugiej się właściwie milczy, to nie mamy zachowanego obiektywizmu.

No nie :)
Istotą wolności mediów jest to, że prezentują nie treści "obiektywne" w rozumieniu kogokolwiek, tylko takie treści jakie chcą z jedynym zastrzeżeniem, że nie są one niezgodne z prawem.
Przykład co się dzieje jak ktoś na siłę próbuje stworzyć media "obiektywne" możesz zobaczyć na przykładzie mediów publicznych. Tam zarzut był dokładnie takie sam jak teraz przedstawiasz - brak równowagi poglądów, jednostronny przekaz itd.

Powiem Ci w tajemnicy, że ja również nie zgadzam się z dużą częścią opinii wygłaszanych w Magazynie. Chętnie podjąłbym dyskusję z osobami je wygłaszającymi, ale nigdy by mi nie przyszło do głowy czynić im zarzutów tylko z tego, że takie opinie wygłaszają. Na szczęście - jeszcze - każdy ma prawo zaprezentować taką opinię na dany temat jaką chce.

To jest "argument" na poziomie jak sie rząd nie podoba to nie bierz 500 plus, 13, 14 itd.
Na rząd, co do zasady, jesteś skazany. Wyjściem jest w zasadzie jedynie wyprowadzka do innego kraju. Content w telewizji możesz wybrać, a nawet TV możesz w ogóle nie oglądać. Szczególnie w dzisiejszych czasach, gdzie masz YT, Netflix, telewizja na życzenie itp. gdzie możesz obejrzeć dosłownie wszystko na co masz ochotę.

Zwróćcie też uwagę, że to jest stacja komercyjna. Ma zarabiać. A żeby zarabiać musi tworzyć content, który zainteresuje widza. A sprzedaje się nie rzetelna informacja czy fachowa wiedza (niestety), a emocje. Im opinia wzbudza większe emocje tym lepiej się sprzedaje.
Skoro to oglądacie to znaczy, ze was interesuje, a telewizja jest zadowolona, bo osiąga swój cel. Przestańcie oglądać, jak znajdzie się takich więcej to istnieje szansa, że telewizja odnotuje spadek oglądalności i może coś zmieni żeby przyciągnąć do siebie widzów.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#300 Postautor: radonis » 12 września 2022, o 16:25

KrzyczącyK1b1c pisze:
radonis pisze:Kto ma za co przepraszać Krzysiek?

Znamy się, że mówisz do mnie po imieniu? :P

W sieci nikt nie jest anonimowy :) Radek jestem ;)