Finał DMP: Motor Lublin - Sparta Wrocław 51:39, 17.09.2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Finał DMP: Motor Lublin - Sparta Wrocław, 17.09.2023, godz. 19:15

#151 Postautor: Gelo » 12 września 2023, o 23:20

istred pisze:A odnośnie kontuzji zawodników Sparty to moja opinia będzie niepopularna.
Również wolałbym żeby Sparta jechała pełnym składem. Nie umniejszając niczyjego sukcesu, uważam, że w zeszłym roku w zdobyciu złota bardzo pomogły kontuzje zawodników Stali. Liczyłem, że w tym roku pokonamy rywala w pełnej sile, bo Motor w takiej formie był spokojnie do tego zdolny. Dlatego nawet po wygranym finale, u mnie będzie lekki niedosyt.

Czyli fajne te lubelskie mistrzostwa - takie wybrakowane, niepełnoprawne Chyba się komentarzy ze sportowych faktów oczytałeś za dużo.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#152 Postautor: istred » 12 września 2023, o 23:29

Nigdy nie czytałem komentarzy pod artykułami na SF. Ostatnio nawet przestałem zaglądać na ten portal.

Uprzedzjac zarzut. Komentarzy na FB również nie czytam.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#153 Postautor: Torsen » 12 września 2023, o 23:38

Myślę, że gdyby Motor zaproponował Sparcie zmianę terminu, a potem pojechał ją bez mydła w pełnych składach, satysfakcja ze zdobytego medalu u każdego byłaby większa, również u kibiców. Co więcej, nikt nie ośmieliłby się powiedzieć na Motor złego słowa co najmniej przez 3 dni ;)
Ja wierzę, że wygralibyśmy ze Spartą dwumecz w pełnych składach nawet w październikowej słocie, ale jednak ryzyko jest duże. Klub chce się legitymować przed sponsorami zdobytymi tytułami, a nie nagrodami fair play, więc nie wierzę, by taka propozycja padła.
Zgadzam się więc, że Półtorakowa zrobiła nam niedźwiedzią przysługę, bo wrzuciła piłkę na naszą stronę. Teraz całe środowisko oczekuje jakiejś reakcji. A reakcja będzie zapewne po motorowemu - nikt nie zabierze na ten temat głosu. Może i słusznie, tym bardziej że w klubie nie ma nikogo, kto by takie bomby potrafił rozbroić.

rumburaquee
Zawodowiec

#154 Postautor: rumburaquee » 12 września 2023, o 23:44

Spokojnie to jest żużel. Czy spodziewał się ktoś że w jednym meczu wypadnie i Janowski i Wright i o mało Kowalski? Nie wiemy co będzie u nas. Kto wierzył rok temu że odrobimy? Nieskromnie powiem że ja. Możecie zapytać mojej żony i bliskich że wracając z Gorzowa mówiłem że damy radę. My tamtego meczu nie przegraliśmy tak wysoko że byliśmy słabsi. Dopadł nas trochę pech, defekt Hampela, wykluczenie w juniorskim plus kontuzja Mikkela. Tak wracając samochodem z meczu ps chyba JKępa suvem BMW nas minął na pełnej ku.ie chyba był zdenerwowany, biorąc pod uwagę jak Stal jechała u nas w rundzie zasadniczej i wcześniej tzn Woźniak, juniorka itp i wierzę że karma wraca to byłem w 100 % pewny że to weźmiemy. To jest piękno speedwaya. Jeżeli nie wydarzy się nic nieprzywidywalnego to z całym szacunkiem dla Kowalskiego to u nas nie zrobi więcej jak 6 pkt. Chyba że ustawia go na Bańbora
Generalnie są w czarnej d....ie daje. Obawiam się tylko żeby Piter nikogo nam nie wylądował w imię wyrównania szans

Awatar użytkownika
istred
Trener

#155 Postautor: istred » 12 września 2023, o 23:48

Ktoś mądrze napisał. Stworzyłoby to niebezpieczny precedens. Terminarz jest ustalony przed sezonem i kontuzje nigdy nie były powodem do jego zmiany. To byłoby też w pewien sposób niesportowe, bo stanowiłoby ręczne wpływanie na rywalizację sportową (kontuzje stanowią nieodłączny element tego sportu i nie zostały zawinione w żaden sposób przez Motor).

Co nie zmienia tego, że lepiej by smakowało ogranie Sparty w pełnych składach. Trudno. Złoto to złoto, a co się odwlecze to nie uciecze ;)

Kto wierzył rok temu że odrobimy?
Ja (podobnie jak w odrobienie strat z Rybnikiem i zwycięstwo w barażu z Rzeszowem). I nie musisz pytać żony, tylko zajrzeć do ówczesnych tematów na forum :)
Ostatnio zmieniony 12 września 2023, o 23:51 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#156 Postautor: Hayden » 12 września 2023, o 23:49

rumburaquee pisze: Dopadł nas trochę pech, defekt Hampela, wykluczenie w juniorskim plus kontuzja Mikkela.

Wykluczenie w juniorskim (Cierniaka) było w rewanżu w Lublinie, w pierwszym meczu wykluczony w juniorskich był Paluch ;p
Co do reszty to zgoda, dużo gadało się o defekcie Vaculika, ale o defekcie Hampela to już nikt nie wspominał.
Motor mocny

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#157 Postautor: Gelo » 12 września 2023, o 23:53

Co to znaczy "lepiej by smakowało"? Czy ktoś podnosił temat przesunięcia półfinału z Częstochową, bo Jack miał złamaną rękę? Kogoś to interesowało? Panią Półtorak na przykład?
Ostatnio zmieniony 13 września 2023, o 00:06 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

rumburaquee
Zawodowiec

#158 Postautor: rumburaquee » 13 września 2023, o 00:04

Hayden pisze:
rumburaquee pisze: Dopadł nas trochę pech, defekt Hampela, wykluczenie w juniorskim plus kontuzja Mikkela.

Wykluczenie w juniorskim (Cierniaka) było w rewanżu w Lublinie, w pierwszym meczu wykluczony w juniorskich był Paluch ;p
Co do reszty to zgoda, dużo gadało się o defekcie Vaculika, ale o defekcie Hampela to już nikt nie wspominał.
tak pomyliłem. Generalnie chodzi o sens że czasami masz pecha a nie że jesteś słabszy i taki był pierwszy mecz. Rewanż nie był pechowy dla Stali było po prostu słabsi. Nie liczę defektu Vacula i szprych Woźniaka bo to się wyrównało z naszym pechem u nich. Pojechał tylko Vacul i Bartula a reszta przywiozła to co zazwyczaj przywozi co roku.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#159 Postautor: Torsen » 13 września 2023, o 00:40

Przecież wiadomo, ze nie chodzi o oficjalną zmianę terminu przez ligę, tylko o wywarcie presji na Motor, by taką zmianę zaproponował. Byłby to wspólny wniosek obu klubów i na to zapewne liga by przystała, nie tworząc przy tym żadnego precedensu.
Nie mówię, ze jestem za tym. Mówię tylko, ze z pewnością byłoby to szlachetne, byłoby wyrazem wielkiej klasy (o klasę się tu niektórzy bardzo u mistrzów dopominają), a zwycięstwo byłoby pełne i o wiele więcej warte. Być może nawet niektórzy sponsorzy by temu przyklasnęli.
Ale zbyt wiele jest na szali, by zrezygnować z prezentu, który los nam zesłał.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener