Niestety ale na extralige musimy poczekać

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#151 Postautor: GRISZA » 18 października 2004, o 08:16

RadeKas pisze:Mozesz nam wierzyc ze twoich przemyslen (zwlaszcza co do toru), nikt tu nie bierze na serio ;]

I bardzo dobrze :lol: Nie każdy musi wierzyć że tor crossowy to nie to samo co tor żużlowy :lol:
A tak poważnie to gratuluję podjęcia walki. W tym roku oprócz Gdańska nikt z pierwszoligowców nie byłby w stanie przejsć Zielonki.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#152 Postautor: RadeKas » 18 października 2004, o 08:19

No niestety. Pech chcial ze Zielonka zakonczyla sezon na nizszym miejscu niz bylo jej przeznaczone. Moze z Bydgoszcza albo Lesznem bylo by inaczej. Zreszta nie ma co rozpamietywac, trzeba myslec o nastepnym sezonie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#153 Postautor: WojtekF » 18 października 2004, o 08:20

Ar2rB założył następujący post na sportsboardzie:

[b]Właśnie wróciłem do Lublina po meczu... Gratulacje dla ZG za utrzymanie ekstraligi - od sportowej strony - jak najbardziej sie to należało. Lublin był słabszy w tym dwumeczu bez dwóch zdań (pisze to jako Lubelak ).
W Lublinie punkty ciułali ci, na ktorych nikt nie liczył, zawidli natomiast "liderzy" (celowo w cudzysłowiu). O ile do Grzesia Knappa pretensji nie mam (bo walczył, i widac było że sie angażuje jam może i umie . Ale Piszcz... bez komantarza, wykręcił swój standardowy angielski wynik...

Co do kibiców - wiekszej obory i chamstwa niż ta jaką stworzyli kibice zielonki to nie dane mi było widzieć przez ponad 20 lat chodzenia na żużel. Rzucanie kamieniami (wielkości jajka) w trybune gości - jeden spadł może ze 20 cm ode mnie. Rzucanie jakimis połamanymi szczeblami itd. Żenada. Do tego ten koleś o gejowskim głosiku drący się przez megafon (śpiewki typu - Lublin, lublin miasto bycze, 4 domy, 2 ulice). chociaz te przyśpiewki to pewnie spowodowane własnymi małomiasteczkowymi komplekasami. Dziadku Fallubazini, ponieważ ja nie przyjechałem autobusem (a pociagiem) i miałem chile czasu na poznanie tego maista to musze z całą odpowiedzlanościa stwierdzić że jest to nic innego jak WIOCHA (ZERO porównania do Lublina, pod każdym wzgledem jest to typowa lubuska wiocha)! Dworzec pożal sie Boże . syf, nędza i rozpacz. I to tyle dygresji na temat mniasta.

Jeszcze raz gratuluje awansu. nie gratuluje tylko półmozgich kibiców ktorych jak widac nie brakuje u was. co prawda na naszym sektorze troche obory robili przedstawiciele z Gorzowa ale... przynajmniej nie rzucali kamieniami. Oczywiście nie chciałbym uogolniać i wrzucac wszystkich kibiców do jednego wora... Atmosfera na stadionei była super. I tego gratuluje. Gratuluje ładnie położonego stadionu (chociaż coś czuje, że zajmie sie nim już niedługo konserwatr zabytków ).

Gratulacje.... za pokonanie w dwumeczu Lublina. wygrała drużyna lepsza... niestety[/b]

Dziękuję bardzo za gratulację i również gratuluję Wam bardzo dobrej postawy w całym sezonie wywalczenie miejsca premiującego walką w barażach, pokonanie u siebie ekstraligowca. Cieszę się, że żużel lubelski po latach zapaści wyszedł na prostą. Życzę powodzenia w następnym sezonie. Oczywiście przepraszam za tych ćwoków zielonogórskich, którzy podejmowali się licznych prowokacji, rzucali kamieniami a po meczu nie umieli się normalnie cieszyć z utrzymania tylko zdecydowali się zerwać flagę, a następnie ją spalić. Doszły mnie słuchy, że w Waszym sektorze był Paweł Hlib, który zachowywał się bardzo prowokująco(jeśli ta plotka jest prawdziwa to no comments).
A co do Zielonej Góry. Nie wiem, którymi ulicami Ty szedłeś, ale ja w Lublinie też miałem dużo czasu do zwiedzania i moje wrażenie jest takie, iż chociaż Lublin jest ładnym zabytkowym miastem, to jest mocno zaniedbany i zapomniany przez samorządowców, a w Z.G. oprócz rzeczywiście obskórnego dworca PKP mimo też znaczącego braku gotówki kamienice w śródmieściu są odnowione(przynajmniej pomalowane na nowo). Jedno jest prawdą. Zarówno Wasze miasto jak i nasze miasto jak i wiele innych miast sypią się bardzo. I licytacja, które bardziej wydaje się być bez sensu, gdyż wszyscy powinni sobie jak najlepiej życzyć a nie zadawalać się tym, że "chociaż u mnie źle to u sąsiada jeszcze gorzej".

Pozdrawiam[/b][/quote]

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ

#154 Postautor: FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ » 18 października 2004, o 08:41

ty tak nie placz ze nasi miotali kamieniami wielkosci jajek bo mogly byc wieksze:d jak kiedys z kurwami z torunia!!! posadziliscie obok siebie psow z gorzowa to tylko dziekujcie hooj wie komu zesmy was tam nie pozabijali!! wy macie za to jednem wiejski okrzyk:) kto z gorzowem trzyma na stos zasluguje!!!!
wypierdalaj lublinski capie!!
dla Kibicow z Kozlandii ..." w moich snach extraklasa...." meeeeeeee:)

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#155 Postautor: Ar2rB » 18 października 2004, o 08:51

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ pisze:ty tak nie placz ze nasi miotali kamieniami wielkosci jajek bo mogly byc wieksze:d jak kiedys z kurwami z torunia!!! posadziliscie obok siebie psow z gorzowa to tylko dziekujcie hooj wie komu zesmy was tam nie pozabijali!! wy macie za to jednem wiejski okrzyk:) kto z gorzowem trzyma na stos zasluguje!!!!

Dziecko, jeszcze nie w szkole? co to znaczy "lubliński"? bo ja tego nie wiem.

Ja sie tylko chciałem jeszcze zapytać gdzie byli ci wszyscy dreso-kibice jak był mecz w Lublinie? Przyjechało może z 5 osób na krzyż (wiem, że to wielki wydatek dla potencjalnej biednej rodzinki z lubuskiego). Nikt nikogo nie atakował, nikt w nikogo nic nie rzucał. A w Zielonej Górze - bydło. Ale rozgrzeszam was, jakoś trzeba rozładować swoje, nagromadzone latami - kompleksy.

Już jako humoreske przytocze pewną historyjkę: Jechaliśmy sobie taryfą po Zielonej Górze, rozmawialiśmy z miłym kierowcą o Zielonej Górze i o żużlu. Koleś był wyjątkowo mocno przekonany o tym, że Zielonka jest miastem wielkości Lublina :). Jak mu powiedziałem, że w Lublinei jest prawie 400 tys. ludzie to z niedowierzaniem stwierdził że "ooo to tyle co w Poznaniu!" :). Wysokie wykształcenie społeczenstwa zielonogórskiego troche usprawiedliwia zachowanie ich pseudokibiców :D.

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#156 Postautor: Przemas » 18 października 2004, o 08:51

buhehe ale ty jestes popierdolony no nie moge :P :lol: porownania typu wies itd. sa bez sensu bo wiekszosc polakow wie gdzie lezy Lublin (jesli nie wiedza to nie sa polakami :) ) a niewielki procent gdzie znajduje sie zielona polana :lol:

Czesc, czesc Lublin żegna wieś :twisted:

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ

#157 Postautor: FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ » 18 października 2004, o 08:57

bo grunberg od zawsze byl niemiecki!!!!!!!!!!!!!! a ja jak juz pisal byl w Kozilandii i usmialem sie co nie miara:) i hooj mnie obchodzi to ze macie 400 tys. jak wiekszosc to pomioty kleru i zydow, bo przecierz tam sa wasze korzenie bekarty!!
GAS CHAMBER SALVATION !
dla Kibicow z Kozlandii ..." w moich snach extraklasa...." meeeeeeee:)

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#158 Postautor: Ar2rB » 18 października 2004, o 09:00

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ pisze:bo grunberg od zawsze byl niemiecki!!!!!!!!!!!!!! !

i dlatego nie ma sie z czego cieszyć. Wyglada jak obdrapana, zasyfiona mała po DDR'owska dziura. Bliżej wam do dawnego enerdówka niż do europy :). Miasteczko podobne swoimi zabudowaniami do Puław.
EOT - z dziecmi nie bede sie licytował :D.

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#159 Postautor: Przemas » 18 października 2004, o 09:03

Taka mała uwaga do Gawrzyka i Shacka, moze warto by dac bana ''pustym'' osobom ktore nic nie wnosza do dyskusij :wink:

abi

#160 Postautor: abi » 18 października 2004, o 09:54

A po co? Ja chętnie poznam poziom intelektualny kibiców ZKŻ :lol: Na razie marnie wypadają.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#161 Postautor: Gelo » 18 października 2004, o 10:01

abi pisze:A po co? Ja chętnie poznam poziom intelektualny kibiców ZKŻ :lol: Na razie marnie wypadają.

To raczej dwóch czy trzech kretynów zaniża im poziom. Małomiasteczkowe kompleksy oraz frustracja z braku pracy. Trzeba zrozumiec potrzebujących. Plemię Pigmejów porwało kawałek płótna i spaliło - ot jedyna rozrywka wśród czterech wigwamów.

zkz_zielona_gora

EKSTRAKLASA BYLA CALY CZAS NASZA

#162 Postautor: zkz_zielona_gora » 18 października 2004, o 10:07

I gdzie byly te wasz gwaizdki co robily w Lublinie po 13 pkt gdzie ten Karlsson jedyne co mozna wam pogratulowac do Jeleniewskiego ale co z tego jak konczy wiek juniora a ze Stachyra gdzie sie pchacie do jakiej ekstraligi musicie sie jeszce duzo uczyc kultury na torze tez a nei przerywac tasmy sieroty trzymajcie sie moze za jekis 15 lat wejdziecie znowu do barazy HAHAHAHAHAH

Awatar użytkownika
minia

#163 Postautor: minia » 18 października 2004, o 10:33

Ar2rB pisze:
FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ pisze:ty tak nie placz ze nasi miotali kamieniami wielkosci jajek bo mogly byc wieksze:d jak kiedys z kurwami z torunia!!! posadziliscie obok siebie psow z gorzowa to tylko dziekujcie hooj wie komu zesmy was tam nie pozabijali!! wy macie za to jednem wiejski okrzyk:) kto z gorzowem trzyma na stos zasluguje!!!!

Dziecko, jeszcze nie w szkole? co to znaczy "lubliński"? bo ja tego nie wiem.

Ja sie tylko chciałem jeszcze zapytać gdzie byli ci wszyscy dreso-kibice jak był mecz w Lublinie? Przyjechało może z 5 osób na krzyż (wiem, że to wielki wydatek dla potencjalnej biednej rodzinki z lubuskiego). Nikt nikogo nie atakował, nikt w nikogo nic nie rzucał. A w Zielonej Górze - bydło. Ale rozgrzeszam was, jakoś trzeba rozładować swoje, nagromadzone latami - kompleksy.

Już jako humoreske przytocze pewną historyjkę: Jechaliśmy sobie taryfą po Zielonej Górze, rozmawialiśmy z miłym kierowcą o Zielonej Górze i o żużlu. Koleś był wyjątkowo mocno przekonany o tym, że Zielonka jest miastem wielkości Lublina :). Jak mu powiedziałem, że w Lublinei jest prawie 400 tys. ludzie to z niedowierzaniem stwierdził że "ooo to tyle co w Poznaniu!" :). Wysokie wykształcenie społeczenstwa zielonogórskiego troche usprawiedliwia zachowanie ich pseudokibiców :D.

Hej pozdrawiam Ar2rB !!!!
Może zwyczajnie najlepiej byloby olac takiego kolesia i współczuć mu ograniczonego i zakompeksionego światopoglądu a nie prowadzić jałowe dyskusje, które nas czasami bawia a czasami denerwuja ale do Fanatyka Kindersztuby nie docieraja ........ :twisted: :twisted: :twisted:

abi

#165 Postautor: abi » 18 października 2004, o 10:39

Gelo pisze:
abi pisze:A po co? Ja chętnie poznam poziom intelektualny kibiców ZKŻ :lol: Na razie marnie wypadają.

To raczej dwóch czy trzech kretynów zaniża im poziom. Małomiasteczkowe kompleksy oraz frustracja z braku pracy. Trzeba zrozumiec potrzebujących. Plemię Pigmejów porwało kawałek płótna i spaliło - ot jedyna rozrywka wśród czterech wigwamów.

Coś w tej teorii jest, bo u nas też jest kilku sfrustrowanych (bezrobotnych?). I też nam zaniżają poziom :(
Fotka potwierdza to co mówię.
Ostatnio zmieniony 18 października 2004, o 10:41 przez abi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#166 Postautor: Ar2rB » 18 października 2004, o 10:39

A kiedy będa fotki z meczu? :)

djrafix

#167 Postautor: djrafix » 18 października 2004, o 10:45

no niestety, trza bedzie poczekać na e-lige:)!!.W nastepnym sezonie bedize nasza zakladam sie hhe :D. 8) , musimy troche dobrych zawodników ściągnać i bedzie luziol !!:D.Mysle ze Pan Dyrektor Siwek sie postara i zbirzemy taką pake i bedzie spoko:))
=>rAfIx:)<=

Awatar użytkownika
benim

#168 Postautor: benim » 18 października 2004, o 10:55

mielismy szanse ale niestety zaprzepaściliśmy ją. daliśmy ssię objeżdżac jak małe dzieci. może wystarzyło podejrzeć jak jeżdżą na swoim torze zieloni.na pierwszym wirażu wchodzili wąsko.by potem odjechać od krawężnika i w połowie wirażu przycinać.wywożenie ich pod bandę na pierwszym łuku to był po prostu bląd.i dlatego w ten sposób przegrywaliśmy mimo że wygrywalismy start.nasi jęździli na tym torze jak na swoim i to ich zgubiło.wielki żal czuję do karlssona który jako doświadczony zawodnik bardzo nas zaawiódł.piszcz-nie wiem co się z nim stało.stres?co sie liczy seby to on za bardzo sie przejał tym meczem.co było widać w perwszym jego biegu kiedy pomyliła mu się liczba okrążeń. dlatego po przejechaniu trzeciego okrążenia zamknął gaz mysląc ze to już było 4.po za tym duże brawa dla niego za walkę,podejmowanie walki czego efektem były trzy punkty które przywiózł w biegu z gburem swistem.słowa uznania należą się także grzesiowi -BRAWO i jeleniowi.
no cóż pozostaje niedosyt.
z tego sezonu trzeba wyciągnąć wnioski i przygotowywać sie do sezonu 2005.w którym to wejdziemy z pierwszego miejsca i wtedy pokażemy zielonym gdzie raki zimują.
jestem za żeby zorganizować spotkanie z zawodnikami by móc im podziękować za cały sezon.bo jakoś nie było okazji.

jola

#169 Postautor: jola » 18 października 2004, o 11:18

abi

#170 Postautor: abi » 18 października 2004, o 11:51

Dzięki łaskawco, sami nigdy byśmy nie znaleźli.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#171 Postautor: Maxx » 18 października 2004, o 12:04

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ pisze:bo grunberg od zawsze byl niemiecki!!!!!!!!!!!!!! a ja jak juz pisal byl w Kozilandii i usmialem sie co nie miara:) i hooj mnie obchodzi to ze macie 400 tys. jak wiekszosc to pomioty kleru i zydow, bo przecierz tam sa wasze korzenie bekarty!!
GAS CHAMBER SALVATION !

Nasz "sympatyczny kolega" z Zielonej to chyba nieślubne dziecko Hitlera i pięknej Brunchildy skoro tak kocha świński blondland :twisted:
No cóż, tylko współczuć...

Gość

#172 Postautor: Gość » 18 października 2004, o 12:36

Szczerze powiedziawszy nie przypuszczałem że ktoś mi więcej nerwów na psuje niż śmieszni gimnazjaliści z Rzeszowa. a jedank już myślałem że nie ma większej zarazy od Rzeszowa.Teraz sądze że Rzeszów nie jest taki najgorszy-z najgorszych , choć dalej ich nielubie.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#173 Postautor: bkapusta » 18 października 2004, o 13:00

Wypada jeszcze raz podziekowac ludziom z Gorzowa za pomoc;] Roznie to bywalo miedzy nami ale nic tak nie jednoczy jak wspolny wrog ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Gość

#174 Postautor: Gość » 18 października 2004, o 13:05

Dołanczam sie po podziękowań dla fanów GORZOWSKIEJ STALI !
Być może dzieli na wiele , ale łączy nienawiść do zielonogórskich cweli.
Dzięki Gorzów !

Awatar użytkownika
Misiek_KSSG

#175 Postautor: Misiek_KSSG » 18 października 2004, o 13:31

Buahaha. O, znalazł się tu jakiś zgrzeblarek, bardzo wygadany, zwany inaczej internetowym napinaczem :lol: W gruncie rzeczy, to pisze tylko o tym, co zrobił ktoś inny, bo jemu jeszcze napewno na niektóre "gesty" kolana nie pozwalają. Co do okrzyków - wasz też utkwił choćby mi w pamięci, (tak jak słyszałem, bo nie wiem o co wam chodziło...) "ewy bary, ewy bary 5:1..." :lol: :lol: :lol:

Ponadto chciałbym podziękować za wszycho ekipie z Lublina. Naprawdę wielkie dzięki. Pozdro
:twisted:
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE
WIERNI PO PRZEGRANEJ
STAL GORZÓW