#153 Postautor: WojtekF » 18 października 2004, o 08:20
Ar2rB założył następujący post na sportsboardzie:
[b]Właśnie wróciłem do Lublina po meczu... Gratulacje dla ZG za utrzymanie ekstraligi - od sportowej strony - jak najbardziej sie to należało. Lublin był słabszy w tym dwumeczu bez dwóch zdań (pisze to jako Lubelak ).
W Lublinie punkty ciułali ci, na ktorych nikt nie liczył, zawidli natomiast "liderzy" (celowo w cudzysłowiu). O ile do Grzesia Knappa pretensji nie mam (bo walczył, i widac było że sie angażuje jam może i umie . Ale Piszcz... bez komantarza, wykręcił swój standardowy angielski wynik...
Co do kibiców - wiekszej obory i chamstwa niż ta jaką stworzyli kibice zielonki to nie dane mi było widzieć przez ponad 20 lat chodzenia na żużel. Rzucanie kamieniami (wielkości jajka) w trybune gości - jeden spadł może ze 20 cm ode mnie. Rzucanie jakimis połamanymi szczeblami itd. Żenada. Do tego ten koleś o gejowskim głosiku drący się przez megafon (śpiewki typu - Lublin, lublin miasto bycze, 4 domy, 2 ulice). chociaz te przyśpiewki to pewnie spowodowane własnymi małomiasteczkowymi komplekasami. Dziadku Fallubazini, ponieważ ja nie przyjechałem autobusem (a pociagiem) i miałem chile czasu na poznanie tego maista to musze z całą odpowiedzlanościa stwierdzić że jest to nic innego jak WIOCHA (ZERO porównania do Lublina, pod każdym wzgledem jest to typowa lubuska wiocha)! Dworzec pożal sie Boże . syf, nędza i rozpacz. I to tyle dygresji na temat mniasta.
Jeszcze raz gratuluje awansu. nie gratuluje tylko półmozgich kibiców ktorych jak widac nie brakuje u was. co prawda na naszym sektorze troche obory robili przedstawiciele z Gorzowa ale... przynajmniej nie rzucali kamieniami. Oczywiście nie chciałbym uogolniać i wrzucac wszystkich kibiców do jednego wora... Atmosfera na stadionei była super. I tego gratuluje. Gratuluje ładnie położonego stadionu (chociaż coś czuje, że zajmie sie nim już niedługo konserwatr zabytków ).
Gratulacje.... za pokonanie w dwumeczu Lublina. wygrała drużyna lepsza... niestety[/b]
Dziękuję bardzo za gratulację i również gratuluję Wam bardzo dobrej postawy w całym sezonie wywalczenie miejsca premiującego walką w barażach, pokonanie u siebie ekstraligowca. Cieszę się, że żużel lubelski po latach zapaści wyszedł na prostą. Życzę powodzenia w następnym sezonie. Oczywiście przepraszam za tych ćwoków zielonogórskich, którzy podejmowali się licznych prowokacji, rzucali kamieniami a po meczu nie umieli się normalnie cieszyć z utrzymania tylko zdecydowali się zerwać flagę, a następnie ją spalić. Doszły mnie słuchy, że w Waszym sektorze był Paweł Hlib, który zachowywał się bardzo prowokująco(jeśli ta plotka jest prawdziwa to no comments).
A co do Zielonej Góry. Nie wiem, którymi ulicami Ty szedłeś, ale ja w Lublinie też miałem dużo czasu do zwiedzania i moje wrażenie jest takie, iż chociaż Lublin jest ładnym zabytkowym miastem, to jest mocno zaniedbany i zapomniany przez samorządowców, a w Z.G. oprócz rzeczywiście obskórnego dworca PKP mimo też znaczącego braku gotówki kamienice w śródmieściu są odnowione(przynajmniej pomalowane na nowo). Jedno jest prawdą. Zarówno Wasze miasto jak i nasze miasto jak i wiele innych miast sypią się bardzo. I licytacja, które bardziej wydaje się być bez sensu, gdyż wszyscy powinni sobie jak najlepiej życzyć a nie zadawalać się tym, że "chociaż u mnie źle to u sąsiada jeszcze gorzej".
Pozdrawiam[/b][/quote]