Jack Holder
Re: Jack Holder
Stał niedaleko podczas prezentacji, a potem go przewrócił podczas wyścigu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Wszystko fajnie - liczby tez. Liczby mają to do siebie, że jak się ma tezę to i liczby się znajdą. Ale co ma na celu deprecjonowanie Motoru a robienie z Apatora wzorca klubu będąc spod Lublina? Czyżby to bytność SPOD Lublina była decydująca?
No to nikt nie zabrania Ci znaleźć takie liczby, które potwierdzają Twoje tezy :). Personalnymi wrzutkami w moją stronę nikogo nie przekonasz do swojej racji. Ktoś tu celnie napisał - zakompleksionym chłopem jesteś :)
papi pisze:No ale Kubera obok drugiego Polaka to nawet dziś nie stoi, sorry Gregory
Nie pisz tak, Papi! Przestań deprecjonować Motor, nie można pisać faktów. Może jesteś kibicem Sparty albo Falubazu?!
papi pisze:No ale Kubera obok drugiego Polaka to nawet dziś nie stoi, sorry Gregory
Tylko nie jest to wina Motoru a jego samego. Stracił starty i zadziorność. I nie jest to już nasz problem całe szczęście. Pomijając liczby - jaki jest wpływ klubu na karierę wystarczy porównać Kuberę ze Smektałą.
- tezetomaniak
- Trener
Kubera jedzie sezon życia - dzięki Motorowi i Kępie.
Kubera jedzie poniżej 2.0 - sam sobie winny.

Kubera jedzie poniżej 2.0 - sam sobie winny.
Oczywiście. Bo zamiast jechać z czystą głową postanowił zrobić sobie bałagan na strychu i zajmować innymi sprawami niż zdobywanie punktów dla Motoru. Sam sobie winny, tak jak napisane.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ktoś tu chyba chce zapomnieć, że sezon 2024 również był znacznie gorszy w wykonaniu Domina względem 2023 :)
Bo zamiast zdobywać punkty dla Motoru dziecko sobie zrobił, czego nie rozumiesz?
Nie chodzi o dziecko, tylko dolary w oczach niczym u Sknerusa McKwacza. Temu też przestawało odpowiednio stykać w zwojach na myśl o pieniądzach.
istred pisze:Inna sprawa, że bardzo ciekawi mnie jaką umowę (co jest jej przedmiotem) zawarło miasto z Holderem, biorąc pod uwagę, że miasto jako jednostka sektora finansów publicznych nie ma dowolności, a musi przestrzegać różnych dość rygorystycznych reguł przy zawieraniu umów i wydatkowaniu środków.
Promocja miasta. Tylko trzeba przejrzeć miejski BIP, na pewno jest tam gdzieś informacja o przetargu, który wygrał?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12445 ... rtowefakty Jeśli nowy włodarz Włókniarza nie zniechęci się i będzie płacił wysokie sumy to szybko znajdzie chętnych, którzy w M2E stworzą dream team na awans
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12446 ... -problemow
"Nie wiem, co mógłbym robić więcej dla Motoru. Dostawałem pieniądze za ściganie się, robiłem co do mnie należało i wracałem do domu."
Jack chyba sam sobie odpowiedział na słowa prezesa...
"Nie wiem, co mógłbym robić więcej dla Motoru. Dostawałem pieniądze za ściganie się, robiłem co do mnie należało i wracałem do domu."
Jack chyba sam sobie odpowiedział na słowa prezesa...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ale w sumie...trudno zarzucać mu cokolwiek w takim razie. Wykonywał obowiązki, w ostatnim sezonie był nawet wiceliderem drużyny i prezes nie powinien mieć żadnych publicznych pretensji do tego, że nie robił nic poza swoje obowiązki i jednocześnie nie podał żadnej konkretnej sytuacji, w której Jack nie zrobił czegoś, co robią inni. Czy Zmarzlik, Lindgren lub Cierniak robią coś więcej poza kontrakt? Z naszej perspektywy nie.
Nie było nic słychać również o tym, że Holder negatywnie wpływa na atmosferę w zespole, że robi jakieś kwasy, bo jak wiemy, takie sytuacje by szybko wyszły w tym małym środowisku. Jeśli Kępa oczekuje, że zawodnicy mają z nim jeździć na ryby, na grzyby czy na golfa, to raczej nie powinno być to przedmiotem publicznych wypowiedzi.
Nie było nic słychać również o tym, że Holder negatywnie wpływa na atmosferę w zespole, że robi jakieś kwasy, bo jak wiemy, takie sytuacje by szybko wyszły w tym małym środowisku. Jeśli Kępa oczekuje, że zawodnicy mają z nim jeździć na ryby, na grzyby czy na golfa, to raczej nie powinno być to przedmiotem publicznych wypowiedzi.
Puka jest z Wrocka i napisał klikbajta z nosa dziękuję za uwagę.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
To akurat bzdura. Puka jest z Warszawy, prawdopodobnie pomyliłeś z Kuczerą.
Oho, teraz będzie czarna lista ale prezesów ;)
Pozycja nr 1.u Holdera:
Kępa.
A tak już zupełnie serio. To jego decyzja o odejściu ani nie zaskoczyła, ani nie zasmuciła. Był i odszedł. Ani nie wzbudzał u mnie jakiegoś uwielbienia, ani nienawiści. Aczkolwiek co jakiś czas (czyli dwa razy w sezonie) irytował swoją niemocą na torze na którym przejechał setki okrążeń.
Pozycja nr 1.u Holdera:
Kępa.
A tak już zupełnie serio. To jego decyzja o odejściu ani nie zaskoczyła, ani nie zasmuciła. Był i odszedł. Ani nie wzbudzał u mnie jakiegoś uwielbienia, ani nienawiści. Aczkolwiek co jakiś czas (czyli dwa razy w sezonie) irytował swoją niemocą na torze na którym przejechał setki okrążeń.
Czy tylko ja w słowach Kępy nie widzę żadnego ataku i nie rozumiem z czego kręcona jest dyskusja?
Mam wrażenie, że ktoś przyprawił trochę tę wypowiedź prezesa kiedy tłumaczył ją dla Holdera.
Mam wrażenie, że ktoś przyprawił trochę tę wypowiedź prezesa kiedy tłumaczył ją dla Holdera.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja słysząc tę wypowiedź w Radiu Freee od początku uznałem ją za trochę passive-agressive i byłem zaskoczony, że w taki sposób Kępa mówi o Holderze, gdy zawsze prezes jednak był dyplomatyczny.
a czy ta wypowiedź nie była odniesieniem się do Kubery? Który był widoczny, aktywny i można było odnieść wrażenie, że sama drużyna wiele dla niego znaczy. I wydaje mi się, że z tym został zestawiony Jack, który po prostu robił swoje. Dlatego Kępe zabolało odejście Domina, ale Holdera się spodziewał. Tak ja to kojarze i wtedy ta wypowiedź zdecydowanie jest wyrwana z kontekstu i wyolbrzymiona
No dramy z Holderem na mojej liście bingo nie było. Nie wiem o co chodzi ale zaczyna to wyglądać jakby nasz prezes nabawił się syndromu divy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:a czy ta wypowiedź nie była odniesieniem się do Kubery? Który był widoczny, aktywny i można było odnieść wrażenie, że sama drużyna wiele dla niego znaczy. I wydaje mi się, że z tym został zestawiony Jack, który po prostu robił swoje. Dlatego Kępe zabolało odejście Domina, ale Holdera się spodziewał. Tak ja to kojarze i wtedy ta wypowiedź zdecydowanie jest wyrwana z kontekstu i wyolbrzymiona
Nie, do Holdera. Podsyłam link z zaznaczoną sygnaturą czasową: https://youtu.be/vcOC5PT4-Y0?t=1542
Zaczepka Kępy brzmi absurdalnie.
no fajnie, ale pytanie wczesniej mowa ogólnie o odejściach, więc jak dla mnie to było w odniesieniu do całej trójki. Ja tu nie widzę żadnej zaczepki. W ogóle wywiad jest sprzed ponad 2 miesięcy i już był na forum dyskutowany, dziennikarze nie dość że wybierają pojedyncze zdania to jeszcze odgrzewają kotlet.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kępa o Holderze mógł powiedzieć wszystko. To, że był ważnym elementem w każdym sezonie, że rozwinął się w Lublinie, że jeździł świetnie zespołowo, ale wybrał zarzut o tym, że nie robił nic więcej poza obowiązkami wynikającymi z kontraktu XD.
dostał pytanie o odejście Jacka i jego okoliczności. Co ma do tego rozwój zawodnika i jego rola w medalach?
Powiedział, że odejście Dominika było zaskakujące i musiał sobie radzić. Że Wiktora się spodziewał, bo bardzo mu zależało na powrocie do Bydgoszczy. A Jacka się spodziewał, bo Australijczyk robił swoje i tyle. Co by nie mówić, bo bardzo Jacka lubiłem przed przyjściem i lubię go nadal, nie jest typem, który żyje drużyną, nie przypomina ani Kubery, ani Michelsena ani nawet Zmarzlika. Prawdopodobnie jest introwertykiem, nie afiszuje się z emocjami i wybrał lepszą ofertę. Kępa naprawdę nic złego nie powiedział.
Powiedział, że odejście Dominika było zaskakujące i musiał sobie radzić. Że Wiktora się spodziewał, bo bardzo mu zależało na powrocie do Bydgoszczy. A Jacka się spodziewał, bo Australijczyk robił swoje i tyle. Co by nie mówić, bo bardzo Jacka lubiłem przed przyjściem i lubię go nadal, nie jest typem, który żyje drużyną, nie przypomina ani Kubery, ani Michelsena ani nawet Zmarzlika. Prawdopodobnie jest introwertykiem, nie afiszuje się z emocjami i wybrał lepszą ofertę. Kępa naprawdę nic złego nie powiedział.
- niespokojny
- Trener
KrzyczącyK1b1c pisze:Kępa o Holderze mógł powiedzieć wszystko. To, że był ważnym elementem w każdym sezonie, że rozwinął się w Lublinie, że jeździł świetnie zespołowo, ale wybrał zarzut o tym, że nie robił nic więcej poza obowiązkami wynikającymi z kontraktu XD.
Oglądałem rolkę ekstraligi, gdzie pytali zagranicznych żużlowców o nazwy części motoru i bardzo podstawowe polskie słowa. Holder jako jedyny nie znał żadnego. To w pewien sposób pokazuje jego nastawienie do jazdy w Polsce i jestem w stanie sobie wyobrazić co Kuba Kępa miał na myśli. Fakt, że wychodził do kibiców ale wyglądał na gościa dla którego to był przykry, kontraktowy obowiązek. Ani atmosfera, ani doping, ani wspólne wyjazdy go nie kręciły, czytaj, nie miało to dla niego znaczenia. Jak masz w pracy gości, co z nikim nie gadają tylko trzymają się gdzieś z boku, zawsze mają coś ważnego po pracy do zrobienia, nie są zintegrowani z resztą itd., to oni też zazwyczaj pierwsi zmieniają firmę. I dla mnie tu nie ma nic odkrywczego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
niespokojny pisze:Jak masz w pracy gości, co z nikim nie gadają tylko trzymają się gdzieś z boku, zawsze mają coś ważnego po pracy do zrobienia, nie są zintegrowani z resztą itd., to oni też zazwyczaj pierwsi zmieniają firmę. I dla mnie tu nie ma nic odkrywczego.
Tylko, że Holder akurat jest tym, który rzadko zmienia firmę. Trzeci klub w wieku 30 lat to duża stałość w żużlu i nie pasuje to do Jackiego. A poza tym c'mon. To jest żużel, a nie prawdziwy sport drużynowy z codziennymi treningami. Tu zawodnicy mieszkają w różnych częściach Polski i zazwyczaj spotykają się tylko po to, by potrenować, pojechać mecz czy wypełnić obowiązki sponsorskie, ewentualnie jeszcze obóz przed sezonem. Nie zrobimy z żużla piłki nożnej czy siatkówki, gdzie wymagane jest zamieszkanie blisko miasta, w którym uprawia się sport, bo są treningi i dzięki temu zawodnicy budują relacje codzienne.
Poza tym przypominam, że Kuba poszedł do Holdera z ostateczną propozycją kontraktu tuż po domowym meczu z Toruniem w RZ w czerwcu, więc jednak prezesowi nastawienie Kangura nie przeszkadzało :)