czy Stachyra junior jest potrzebny ?
Postanowiłem poszperać i uzbierałem informacje jaki jest koszt ściągnięcia interesujących nas juniorów. Oto co wyszło (kwoty szacunkowe w założeniu że zawodnicy trafią na listę transferową):
Paweł Hlib - 500 000
Adrian Gomólski - 400 000 (wyp)
Marcin Nowaczyk - 150 000
Ronni Jamroży - 70 000
Nie ustaliłem jeszcze jaka kwota będzie widniała przy Krzyśku Buczkowskim, ale podejrzewam że ok 300 000
Paweł Hlib - 500 000
Adrian Gomólski - 400 000 (wyp)
Marcin Nowaczyk - 150 000
Ronni Jamroży - 70 000
Nie ustaliłem jeszcze jaka kwota będzie widniała przy Krzyśku Buczkowskim, ale podejrzewam że ok 300 000
sting126 pisze:Wg mnie Gelu male sa szanse na pozyskanie Buczka... Jesli bedzie chcial jeszcze sezon pojezdzic w I lidze to zostanie w Grudziadzu - tam ma rodzine, chodzi do szkoly itd. Zrezygnuje z tego tylko jesli zapewni mu sie rozwoj sportowy - czyli starty w e-lidze. Jest jeszcze drugi aspekt - do "najdalszego" klubu z e-ligi (Tarnowa) ma jakies 500 km (chociaz tam i tak nie przejdzie - bo maja swoich) reszta nie jest oddalona o wiecej niz 300 km - a to tez jest wazne. Jezdzic do Lublina na drugi koniec Polski - ciezka sprawa dla mlodego chlopaka jesli "pod reka" ma Grudziadz, Bydgoszcz czy Gdansk.
Nie miałby dalej niż Knapp i Sledz - jak sie go odpowiednio zmotywuje bedzie jechał jak ze Świdnika
Ja jestem za tym aby jeśli juz trzeba to juniora należy wypożyczyć, ale nie wydawać niewiadomo jakich pieniędzy na transfer definitywny. Ja byłbym za Jamrożym jeśli Wrocław nie będzie chciał go zostawić u siebie. Jeśli ma sie dalej objeżdzać to niech robi to u nas. Za rok Kacper pewnie będzie juz podstawowym juniorem a djrafix zda licencję w 2006r. i junior tak naprawde jest nam potrzebny jeśli wogóle to tylko na jeden sezon.
Ale ja i tak jestem za koncepcją wzmocnienia składu 2 porządnymi seniorami, bo nie wierze ze bedzie nas stac na 2 nowych seniorów i juniora.
Ale ja i tak jestem za koncepcją wzmocnienia składu 2 porządnymi seniorami, bo nie wierze ze bedzie nas stac na 2 nowych seniorów i juniora.
- Łoptymista
- Trener
harry pisze:Myślę, że na pewno nie będziemy ściągać żadnego juniora. Ceny za dobrych są absurdalne a średnich to i my mamy.
Mamy srednich juniorów? Z całym szacuinkiem, ale uważam, że słowo ŚREDNI jest nie adekwatne do ich poziomu. Jeśli nawet to jest to średniactwo ocierające się o mizerię.
Kacper dopiero zaczyna naukę i nie można od niego nic specjalnego wymagać, a Dawid jak jeździ tak jeździ. Z trybuny wygląda jak zahukany człowiek. Może to pole do popisu dla psychologa?
A skoro mowa o ściąganiu zawodników, to czy w ogóle TŻ będzie próbował kogoś ściągnąć do Lublina?
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Ja mam coraz wiÄ™ksze wrażenie, że te "krzyki" o E-lidze w naszym klubie sÄ… tylko po aby przyciÄ…gnąć kibica na mecz... Mam nadziejÄ™, że siÄ™ mylÄ™, ale jak inaczej można wytÅ‚umaczyć sobie brak bojowego podejÅ›cia do baraży. Wypowiedzi typu "PodeszliÅ›my do baraży na luzie, no nic nie udaÅ‚o siÄ™ byliÅ›my gorsi" zostawiajÄ… po sobie naprawdÄ™ sÅ‚abe wrażenie... JeÅ›li nie wzmocnimi siÄ™ przynajmniej jednym porzÄ…dnym seniorem nie mamy co myÅ›leć o E-Lidze w przyszÅ‚ym roku... Chyba, że chcemy pójść tropem Górnika ÅÄ™czna. Rozegrali w II lidze kilka(naÅ›cie) sezonów, o I ligÄ™ ocierali siÄ™ niemalże co roku i w koÅ„cu im siÄ™ udaÅ‚o. JeÅ›li tak samo chcemy to rozegrać to nie ma po co siÄ™ wzmacniać.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Åoptymista pisze:harry pisze:MyÅ›lÄ™, że na pewno nie bÄ™dziemy Å›ciÄ…gać żadnego juniora. Ceny za dobrych sÄ… absurdalne a Å›rednich to i my mamy.
Mamy srednich juniorów? Z całym szacuinkiem, ale uważam, że słowo ŚREDNI jest nie adekwatne do ich poziomu. Jeśli nawet to jest to średniactwo ocierające się o mizerię.
Kacper dopiero zaczyna naukę i nie można od niego nic specjalnego wymagać, a Dawid jak jeździ tak jeździ. Z trybuny wygląda jak zahukany człowiek. Może to pole do popisu dla psychologa?
A skoro mowa o ściąganiu zawodników, to czy w ogóle TŻ będzie próbował kogoś ściągnąć do Lublina?
To wymień lepszych jeźdźców młodzieżowych przy założeniu, że Hlib Buczkowski i Gomólski odejdą z I ligi
Gelo pisze:harry pisze:Myślę, że na pewno nie będziemy ściągać żadnego juniora. Ceny za dobrych są absurdalne a średnich to i my mamy.
To przykre. Prawde mowiąc ja nie widzę "tych średnich". Mamy jednego średniego - Dawida. Na Kacpra w przyszlym sezonie chyba jeszcze nie ma co liczyc.
Co jest przykre? Nie weszliśmy do eligi to i nie będziemy dysponować budżetem pozwalającym ściągać juniorskie gwiazdy. Wydawanie 300.000,00 - 400.ooo,00 zł na juniora w I lidze to debilizm. Za te pieniądze można ściągnąć 2-3 bardzo dobrych zawodników, którzy zrekompensują braki juniorskie. A jak drogi junor zaliczy kontuzję to forsa w błoto a przy zakupie 2-3 zawpodników może sie któryś otworzy
Co jest przykre? Nie weszliśmy do eligi to i nie będziemy dysponować budżetem pozwalającym ściągać juniorskie gwiazdy.
To jest właśnie przykre
Wydawanie 300.000,00 - 400.ooo,00 zł na juniora w I lidze to debilizm.
Widocznie jestem debilem, bo myslalem że chcemy wejsc do ekstraligi.
Za te pieniądze można ściągnąć 2-3 bardzo dobrych zawodników, którzy zrekompensują braki juniorskie.
Dokladnie taką alternatywę proponowalem i trzymam za słowo
A jak drogi junor zaliczy kontuzję to forsa w błoto a przy zakupie 2-3 zawpodników może sie któryś otworzy
A jak drogi senior zaliczy kontuzje to pieniądze nie są wyrzucone w błoto? A co będzie jak kontuzja trafi się (tfu tfu) Dawidowi albo Kacprowi?
Przy całym szacunku dla klanu Stachyrów uważam, że Dawid powinien zostać w klubie, ale tylko dlatego żeby.... wogóle miał kto jechać za rok jako młodzian. Nie oszukujmy się - drugiego Dadosa czy Piszczyka już z niego nie będzie. Przez ten rok stanął zupełnie w miejscu. Dobrze chociaż, że ma zacięcie do nauki
Na wzmocnienie Kacprem nie ma na razie co liczyć - ze dwa lata obijania band przed nim.
A potem... Kto wie
Fajnie na finale B.Kasku pokazał się Jamroży - może by tak jego udało się ściągnąć za niewielki grosz?
Hlib, Buczkowski, Nowaczyk - raczej nie dla nas (money, money!!)
Na wzmocnienie Kacprem nie ma na razie co liczyć - ze dwa lata obijania band przed nim.
Fajnie na finale B.Kasku pokazał się Jamroży - może by tak jego udało się ściągnąć za niewielki grosz?
Hlib, Buczkowski, Nowaczyk - raczej nie dla nas (money, money!!)
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Co jest przykre? Nie weszliśmy do eligi to i nie będziemy dysponować budżetem pozwalającym ściągać juniorskie gwiazdy. Wydawanie 300.000,00 - 400.ooo,00 zł na juniora w I lidze to debilizm. Za te pieniądze można ściągnąć 2-3 bardzo dobrych zawodników, którzy zrekompensują braki juniorskie. A jak drogi junor zaliczy kontuzję to forsa w błoto a przy zakupie 2-3 zawpodników może sie któryś otworzy
I w tym miejscu należy podkreślić fakt ,jak ważne jest szkolenie młodzieży w każdym perspektywicznie myślącym klubie.U nas z tym nie jest ostatnio najlepiej.Na początku sezonu jeździło kilkunastu chłopców w szkółce a teraz pozostał tylko Kacper, Rafał i Maciek.I co dalej ... ?
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Ściągniecie dobrego juniora to bardzo kosztowna sprawa. Jednak i tak potrzeba nam jakiegokolwiek juniora bo w tej chwili mamy zaledwie dwóch. To stanowczo za mało. Jakiegoś chłopaka "na sztuke" musimy ściągnąć. Podejrzewam, że koszty takiej operacji to coś koło 20 - 25 tyś zł, czyli kupno i tuning jednego motoru.
Jeżeli mamy wydawać 400 tyś zł na jakiegokolwiek zawodnika to niech będzie to Kościecha, Dobrucki lub Kuciapa, a nie junior. I wtedy skończymy z rzekomym minimalizmem, którego uczepił sie Gelo a jednocześnie będziemy mieli zawalistego lidera teamu.
A odnośnie Kacpra i Dawida. Ich poziom w tej chwili nie jest wysoki. Jednak zobaczcie, że tak dobrych juniorów w całej pierwsze lidze (Buczek, Hlib, Gomólski, Jabłoński) jak w tym roku to dawno nie było. I w przyszłym zapewne wszyscy już w 1 lidze się nie pojawią. Zatem paradoksalnie, ale dużo skorzystamy po prostu pomijając kwestie kupna uznanego juniora.
Jestem również zdania, że Kacper będzie się bardzo szybko rozwijał. Już Marek o to zadba. Jestem nawet przekonany, że już w czerwcu Dawid bedzie jeździł 30 metrów za Kacprem.
Pozdr.
Jeżeli mamy wydawać 400 tyś zł na jakiegokolwiek zawodnika to niech będzie to Kościecha, Dobrucki lub Kuciapa, a nie junior. I wtedy skończymy z rzekomym minimalizmem, którego uczepił sie Gelo a jednocześnie będziemy mieli zawalistego lidera teamu.
A odnośnie Kacpra i Dawida. Ich poziom w tej chwili nie jest wysoki. Jednak zobaczcie, że tak dobrych juniorów w całej pierwsze lidze (Buczek, Hlib, Gomólski, Jabłoński) jak w tym roku to dawno nie było. I w przyszłym zapewne wszyscy już w 1 lidze się nie pojawią. Zatem paradoksalnie, ale dużo skorzystamy po prostu pomijając kwestie kupna uznanego juniora.
Jestem również zdania, że Kacper będzie się bardzo szybko rozwijał. Już Marek o to zadba. Jestem nawet przekonany, że już w czerwcu Dawid bedzie jeździł 30 metrów za Kacprem.
Pozdr.
Po odejsciu najlepszych juniorow do E-ligi w biegach juniorskich nie bedziemy tak zle stali; schody sie zaczna w rywalizacji naszych juniorow z z seniorami tu o punkty bedzie ciezko. Ale licze na szybkie postepy Kacpra (moze bedzie mial wejscie jak np.Bajerski 9 pkt w owczesnej 1lidze w debiucie? oby tylko pozniej nie rozwijal sie podobnie do "Bajera") 
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Jednym z juniorskich kandydatów do TŻ mógłby być Marcin Nowaczyk. Mógłby - ale jest jedno "ale". Wyniki zawodnika na wyjazdach - oto one:
Åódź - Rawicz - 12 (3,3,u,3,3)
Lwów - Rawicz - 9 (2,3,1,3,0,0)
Piła - Rawicz - 5 (2,1,d,2)
Krosno - Rawicz - 4 (3,d,d,1,0)
Gniezno - Rawicz - 2 (d,0,0,d,2)
Ostrów - Rawicz - 8 (3,2,d,2,1,w)
GrudziÄ…dz - Rawicz 7 (0,1,1,2,1,2)
Dokonania raczej przeciętne. Dobry mecz tylko z outsiderem - a poza tym liczne defekty.
Åódź - Rawicz - 12 (3,3,u,3,3)
Lwów - Rawicz - 9 (2,3,1,3,0,0)
Piła - Rawicz - 5 (2,1,d,2)
Krosno - Rawicz - 4 (3,d,d,1,0)
Gniezno - Rawicz - 2 (d,0,0,d,2)
Ostrów - Rawicz - 8 (3,2,d,2,1,w)
GrudziÄ…dz - Rawicz 7 (0,1,1,2,1,2)
Dokonania raczej przeciętne. Dobry mecz tylko z outsiderem - a poza tym liczne defekty.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
No i widzisz Gelu fajnie, że zadałeś sobie trud znalezienia tych wyników.
Nie pytaj co klub zrobi dla ciebie, pytaj co ty możesz zrobić dla klubu
A może tak Ronnie Jamroży? W tym roku startował w 2 lidze w Kolejarzu Opole. Ś/b 1,77. W finale BK również zaprezentował się bardzo dobrze. Myśle, że on by sie nadawał. Niestety należy do Atlasa i nie wiadomo czy byłaby szansa go wyrwać.
Pozdr.
Nie pytaj co klub zrobi dla ciebie, pytaj co ty możesz zrobić dla klubu
A może tak Ronnie Jamroży? W tym roku startował w 2 lidze w Kolejarzu Opole. Ś/b 1,77. W finale BK również zaprezentował się bardzo dobrze. Myśle, że on by sie nadawał. Niestety należy do Atlasa i nie wiadomo czy byłaby szansa go wyrwać.
Pozdr.
- Łoptymista
- Trener
harry pisze: To wymień lepszych jeźdźców młodzieżowych przy założeniu, że Hlib Buczkowski i Gomólski odejdą z I ligi
Proszę bardzo: Paweł Miesiąc, Mirosław Jabłoński. Pewno dzisiaj też Dawida i Kacpra objechałby Rajkowski no i Jamroży. To mało? Pewno znalazłobby się też parę więcej osób, ale nie chce mi się dumać.
Paweł Miesiąc ma gorszą średnią biegową niz Dawid.
Ale nie jest gorszy.
Jaloński będzie jezdzil w elidze.
Niewiadomo
Dziwne ze u nas kibice chetnie wywaliliby Dawida ze sklady, tylko ze kto by za niego wtedy jezdzil. A najelpsze jest to ze Dawida pare klubow widzialoby u siebie bardzo chetnie, chocby Rzeszów.
Skoro parę - to kto jeszcze oprócz Rzeszowa? Gdzie są jeszcze podobni kretyni?
Jakiś czas temu rozmawiałem z Dawidem powiedział, że chętnie zostałby w Lublinie.Rozpoczął studia na KUL-u tutaj teraz mieszka.Ja sam myślałem, że jako zawodnik będzie rozwijał sie szybciej...niestety strasznie powolnie to wszystko idzie.Ale myślę, że może jeszcze coś z niego będzie.Dla mnie jest jednak jeden warunek....na treningach i meczach odstawiłbym od niego na kilometry Pana J.S.