czy Stachyra junior jest potrzebny ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#101 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 13:10

Postanowiłem poszperać i uzbierałem informacje jaki jest koszt ściągnięcia interesujących nas juniorów. Oto co wyszło (kwoty szacunkowe w założeniu że zawodnicy trafią na listę transferową):
Paweł Hlib - 500 000
Adrian Gomólski - 400 000 (wyp)
Marcin Nowaczyk - 150 000
Ronni Jamroży - 70 000
Nie ustaliłem jeszcze jaka kwota będzie widniała przy Krzyśku Buczkowskim, ale podejrzewam że ok 300 000

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#103 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 17:33

sting126 pisze:Wg mnie Gelu male sa szanse na pozyskanie Buczka... Jesli bedzie chcial jeszcze sezon pojezdzic w I lidze to zostanie w Grudziadzu - tam ma rodzine, chodzi do szkoly itd. Zrezygnuje z tego tylko jesli zapewni mu sie rozwoj sportowy - czyli starty w e-lidze. Jest jeszcze drugi aspekt - do "najdalszego" klubu z e-ligi (Tarnowa) ma jakies 500 km (chociaz tam i tak nie przejdzie - bo maja swoich) reszta nie jest oddalona o wiecej niz 300 km - a to tez jest wazne. Jezdzic do Lublina na drugi koniec Polski - ciezka sprawa dla mlodego chlopaka jesli "pod reka" ma Grudziadz, Bydgoszcz czy Gdansk.

Nie miałby dalej niż Knapp i Sledz - jak sie go odpowiednio zmotywuje bedzie jechał jak ze Świdnika ;)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#104 Postautor: mikas » 20 października 2004, o 17:47

Ja jestem za tym aby jeśli juz trzeba to juniora należy wypożyczyć, ale nie wydawać niewiadomo jakich pieniędzy na transfer definitywny. Ja byłbym za Jamrożym jeśli Wrocław nie będzie chciał go zostawić u siebie. Jeśli ma sie dalej objeżdzać to niech robi to u nas. Za rok Kacper pewnie będzie juz podstawowym juniorem a djrafix zda licencję w 2006r. i junior tak naprawde jest nam potrzebny jeśli wogóle to tylko na jeden sezon.
Ale ja i tak jestem za koncepcją wzmocnienia składu 2 porządnymi seniorami, bo nie wierze ze bedzie nas stac na 2 nowych seniorów i juniora.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#106 Postautor: harry » 20 października 2004, o 18:05

Myślę, że na pewno nie będziemy ściągać żadnego juniora. Ceny za dobrych są absurdalne a średnich to i my mamy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#107 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 18:09

harry pisze:Myślę, że na pewno nie będziemy ściągać żadnego juniora. Ceny za dobrych są absurdalne a średnich to i my mamy.

To przykre. Prawde mowiąc ja nie widzę "tych średnich". Mamy jednego średniego - Dawida. Na Kacpra w przyszlym sezonie chyba jeszcze nie ma co liczyc.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#108 Postautor: Łoptymista » 20 października 2004, o 18:19

harry pisze:Myślę, że na pewno nie będziemy ściągać żadnego juniora. Ceny za dobrych są absurdalne a średnich to i my mamy.

Mamy srednich juniorów? Z całym szacuinkiem, ale uważam, że słowo ŚREDNI jest nie adekwatne do ich poziomu. Jeśli nawet to jest to średniactwo ocierające się o mizerię.
Kacper dopiero zaczyna naukę i nie można od niego nic specjalnego wymagać, a Dawid jak jeździ tak jeździ. Z trybuny wygląda jak zahukany człowiek. Może to pole do popisu dla psychologa?
A skoro mowa o ściąganiu zawodników, to czy w ogóle TŻ będzie próbował kogoś ściągnąć do Lublina?

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#109 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 18:38

Ja mam coraz większe wrażenie, że te "krzyki" o E-lidze w naszym klubie są tylko po aby przyciągnąć kibica na mecz... Mam nadzieję, że się mylę, ale jak inaczej można wytłumaczyć sobie brak bojowego podejścia do baraży. Wypowiedzi typu "Podeszliśmy do baraży na luzie, no nic nie udało się byliśmy gorsi" zostawiają po sobie naprawdę słabe wrażenie... Jeśli nie wzmocnimi się przynajmniej jednym porządnym seniorem nie mamy co myśleć o E-Lidze w przyszłym roku... Chyba, że chcemy pójść tropem Górnika Łęczna. Rozegrali w II lidze kilka(naście) sezonów, o I ligę ocierali się niemalże co roku i w końcu im się udało. Jeśli tak samo chcemy to rozegrać to nie ma po co się wzmacniać.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

harry
Trener

#110 Postautor: harry » 20 października 2004, o 23:40

Łoptymista pisze:

Mamy srednich juniorów? Z całym szacuinkiem, ale uważam, że słowo ŚREDNI jest nie adekwatne do ich poziomu. Jeśli nawet to jest to średniactwo ocierające się o mizerię.
Kacper dopiero zaczyna naukę i nie można od niego nic specjalnego wymagać, a Dawid jak jeździ tak jeździ. Z trybuny wygląda jak zahukany człowiek. Może to pole do popisu dla psychologa?
A skoro mowa o ściąganiu zawodników, to czy w ogóle TŻ będzie próbował kogoś ściągnąć do Lublina?

To wymień lepszych jeźdźców młodzieżowych przy założeniu, że Hlib Buczkowski i Gomólski odejdą z I ligi

harry
Trener

#111 Postautor: harry » 20 października 2004, o 23:48

Gelo pisze:

To przykre. Prawde mowiąc ja nie widzę "tych średnich". Mamy jednego średniego - Dawida. Na Kacpra w przyszlym sezonie chyba jeszcze nie ma co liczyc.

Co jest przykre? Nie weszliśmy do eligi to i nie będziemy dysponować budżetem pozwalającym ściągać juniorskie gwiazdy. Wydawanie 300.000,00 - 400.ooo,00 zł na juniora w I lidze to debilizm. Za te pieniądze można ściągnąć 2-3 bardzo dobrych zawodników, którzy zrekompensują braki juniorskie. A jak drogi junor zaliczy kontuzję to forsa w błoto a przy zakupie 2-3 zawpodników może sie któryś otworzy

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#112 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 23:57

Co jest przykre? Nie weszliśmy do eligi to i nie będziemy dysponować budżetem pozwalającym ściągać juniorskie gwiazdy.

To jest właśnie przykre
Wydawanie 300.000,00 - 400.ooo,00 zł na juniora w I lidze to debilizm.

Widocznie jestem debilem, bo myslalem że chcemy wejsc do ekstraligi.
Za te pieniądze można ściągnąć 2-3 bardzo dobrych zawodników, którzy zrekompensują braki juniorskie.

Dokladnie taką alternatywę proponowalem i trzymam za słowo
A jak drogi junor zaliczy kontuzję to forsa w błoto a przy zakupie 2-3 zawpodników może sie któryś otworzy

A jak drogi senior zaliczy kontuzje to pieniądze nie są wyrzucone w błoto? A co będzie jak kontuzja trafi się (tfu tfu) Dawidowi albo Kacprowi?

peterix
Szkółkowicz

#113 Postautor: peterix » 21 października 2004, o 09:27

Przy całym szacunku dla klanu Stachyrów uważam, że Dawid powinien zostać w klubie, ale tylko dlatego żeby.... wogóle miał kto jechać za rok jako młodzian. Nie oszukujmy się - drugiego Dadosa czy Piszczyka już z niego nie będzie. Przez ten rok stanął zupełnie w miejscu. Dobrze chociaż, że ma zacięcie do nauki :wink:
Na wzmocnienie Kacprem nie ma na razie co liczyć - ze dwa lata obijania band przed nim. :wink: A potem... Kto wie :) :?:
Fajnie na finale B.Kasku pokazał się Jamroży - może by tak jego udało się ściągnąć za niewielki grosz?
Hlib, Buczkowski, Nowaczyk - raczej nie dla nas (money, money!!) :(
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#114 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 09:52

nie wiem ile jakiś dobry psycholog bierze za godzinę pracy ale to i tak będzie duuużo taniej niż pożyczanie jakiegoś juniora. Trzeba dać Dawidowi psychologa i może jakoś sie rozkręci.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#115 Postautor: Regdal » 21 października 2004, o 10:41

Co jest przykre? Nie weszliśmy do eligi to i nie będziemy dysponować budżetem pozwalającym ściągać juniorskie gwiazdy. Wydawanie 300.000,00 - 400.ooo,00 zł na juniora w I lidze to debilizm. Za te pieniądze można ściągnąć 2-3 bardzo dobrych zawodników, którzy zrekompensują braki juniorskie. A jak drogi junor zaliczy kontuzję to forsa w błoto a przy zakupie 2-3 zawpodników może sie któryś otworzy

I w tym miejscu należy podkreślić fakt ,jak ważne jest szkolenie młodzieży w każdym perspektywicznie myślącym klubie.U nas z tym nie jest ostatnio najlepiej.Na początku sezonu jeździło kilkunastu chłopców w szkółce a teraz pozostał tylko Kacper, Rafał i Maciek.I co dalej ... ?

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#116 Postautor: Lublin_Fan » 21 października 2004, o 12:33

Ściągniecie dobrego juniora to bardzo kosztowna sprawa. Jednak i tak potrzeba nam jakiegokolwiek juniora bo w tej chwili mamy zaledwie dwóch. To stanowczo za mało. Jakiegoś chłopaka "na sztuke" musimy ściągnąć. Podejrzewam, że koszty takiej operacji to coś koło 20 - 25 tyś zł, czyli kupno i tuning jednego motoru.

Jeżeli mamy wydawać 400 tyś zł na jakiegokolwiek zawodnika to niech będzie to Kościecha, Dobrucki lub Kuciapa, a nie junior. I wtedy skończymy z rzekomym minimalizmem, którego uczepił sie Gelo a jednocześnie będziemy mieli zawalistego lidera teamu.

A odnośnie Kacpra i Dawida. Ich poziom w tej chwili nie jest wysoki. Jednak zobaczcie, że tak dobrych juniorów w całej pierwsze lidze (Buczek, Hlib, Gomólski, Jabłoński) jak w tym roku to dawno nie było. I w przyszłym zapewne wszyscy już w 1 lidze się nie pojawią. Zatem paradoksalnie, ale dużo skorzystamy po prostu pomijając kwestie kupna uznanego juniora.
Jestem również zdania, że Kacper będzie się bardzo szybko rozwijał. Już Marek o to zadba. Jestem nawet przekonany, że już w czerwcu Dawid bedzie jeździł 30 metrów za Kacprem.

Pozdr.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#117 Postautor: boxing » 21 października 2004, o 22:34

Po odejsciu najlepszych juniorow do E-ligi w biegach juniorskich nie bedziemy tak zle stali; schody sie zaczna w rywalizacji naszych juniorow z z seniorami tu o punkty bedzie ciezko. Ale licze na szybkie postepy Kacpra (moze bedzie mial wejscie jak np.Bajerski 9 pkt w owczesnej 1lidze w debiucie? oby tylko pozniej nie rozwijal sie podobnie do "Bajera") :lol:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#118 Postautor: Gelo » 22 października 2004, o 11:39

Jednym z juniorskich kandydatów do TŻ mógłby być Marcin Nowaczyk. Mógłby - ale jest jedno "ale". Wyniki zawodnika na wyjazdach - oto one:
Łódź - Rawicz - 12 (3,3,u,3,3)
Lwów - Rawicz - 9 (2,3,1,3,0,0)
Piła - Rawicz - 5 (2,1,d,2)
Krosno - Rawicz - 4 (3,d,d,1,0)
Gniezno - Rawicz - 2 (d,0,0,d,2)
Ostrów - Rawicz - 8 (3,2,d,2,1,w)
GrudziÄ…dz - Rawicz 7 (0,1,1,2,1,2)

Dokonania raczej przeciętne. Dobry mecz tylko z outsiderem - a poza tym liczne defekty.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#119 Postautor: Lublin_Fan » 22 października 2004, o 11:43

No i widzisz Gelu fajnie, że zadałeś sobie trud znalezienia tych wyników.
Nie pytaj co klub zrobi dla ciebie, pytaj co ty możesz zrobić dla klubu ;)

A może tak Ronnie Jamroży? W tym roku startował w 2 lidze w Kolejarzu Opole. Ś/b 1,77. W finale BK również zaprezentował się bardzo dobrze. Myśle, że on by sie nadawał. Niestety należy do Atlasa i nie wiadomo czy byłaby szansa go wyrwać.

Pozdr.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#120 Postautor: KubuÅ› » 22 października 2004, o 12:22

Atlas jak na razie nie ma juniorow Miskowiak i Swiderski beda juz seniorami ale z patrzac obiektywnie to Jamrozy jest zbyt slaby zeby startowac w Extralidze wiec mozna by sie dogadac i go wypozyczyc .

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#121 Postautor: Łoptymista » 22 października 2004, o 17:32

harry pisze: To wymień lepszych jeźdźców młodzieżowych przy założeniu, że Hlib Buczkowski i Gomólski odejdą z I ligi

Proszę bardzo: Paweł Miesiąc, Mirosław Jabłoński. Pewno dzisiaj też Dawida i Kacpra objechałby Rajkowski no i Jamroży. To mało? Pewno znalazłobby się też parę więcej osób, ale nie chce mi się dumać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#123 Postautor: Gelo » 22 października 2004, o 19:59

Paweł Miesiąc ma gorszą średnią biegową niz Dawid.

Ale nie jest gorszy.
Jaloński będzie jezdzil w elidze.

Niewiadomo
Dziwne ze u nas kibice chetnie wywaliliby Dawida ze sklady, tylko ze kto by za niego wtedy jezdzil. A najelpsze jest to ze Dawida pare klubow widzialoby u siebie bardzo chetnie, chocby Rzeszów.

Skoro parę - to kto jeszcze oprócz Rzeszowa? Gdzie są jeszcze podobni kretyni?

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#124 Postautor: DonKamizi » 22 października 2004, o 20:56

Jakiś czas temu rozmawiałem z Dawidem powiedział, że chętnie zostałby w Lublinie.Rozpoczął studia na KUL-u tutaj teraz mieszka.Ja sam myślałem, że jako zawodnik będzie rozwijał sie szybciej...niestety strasznie powolnie to wszystko idzie.Ale myślę, że może jeszcze coś z niego będzie.Dla mnie jest jednak jeden warunek....na treningach i meczach odstawiłbym od niego na kilometry Pana J.S. :twisted: :twisted: :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413