Junior potrzebny od zaraz!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#101 Postautor: Gelo » 26 listopada 2004, o 09:36

"KUŹWA!!!! Widzę, ze omineła mnie bardzo ciekawa dyskusja i cholerka nie zdążyłem przeczytać żadnego wpisu Dudiego ( jaka szkoda )."
Nic się nie martw jak przeczyta, że
" Z odpowiedzi wnioskuje, że było gorąco no i niestety kompletnie bez konkretów. Po czterech stronach pisaniny nikt nie odkrył niczego nowego. "
to zaraz Ci dołoży do pieca i sobie poczytasz jego najnowsze mądrości. :)

Akurat mądrych ludzi na tym forum jest jak na lekarstwo, zresztą jak widzę klub i tak ich nie potrzebuje. Żałuję, ze harrego ominęła dyskusja, bo jednak kilka konkretów padło (ze strony Dudiego też). Nie po raz pierwszy dobre koncepcje kwitowane są milczeniem lub ironią. Jak brakuje kontrargumentów można się zawsze odwołać do firmowego dania Lublina pt "a skąd na to kasa, jak jesteś taki mądry to przynieś pieniądze". To forum zdominowali małoletni ekonomiści, co najwyraźniej jest na rękę harrym, gawrzykom i innym. Mozna w ten sposób wytłumaczyć wszystkie błędy, a tych trochę się uzbierało. Największym było naiwne czekanie na zmianę przepisów o zatrudnianiu obcokrajowców. O ile pamiętam uprzedzałem, że nie ma na co liczyć i zostaniemy z ręką w nocniku. I wyszło na moje. Ktoś będzie sie zachwycał składem z Jensenem, Frankiem, Trumińskim i Jeleniewskim, ale ja do nich nie należę. Ten skład to porażka... to tyle z mojej strony na tym forum

rob7
Senior

#102 Postautor: rob7 » 26 listopada 2004, o 10:17

pytanie do mądrego człowieka, jednak wskaż te błędy i źródło finansowania spektakularnych transferów, tylko nie pisz że można pozyskać tego tamtego sponsora bo czasy gospodarki nakazowej mam nadzieje że mineły, sponsoring sportowy to rodzaj reklamy i muszą być z tego korzyści dla firmy sponsorującej, sponsoring to nie darowizna na rzecz klubu bo się komuś żużel podoba, darowizny są możliwe ale dotyczą niewielkich kwot

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#103 Postautor: Talib » 26 listopada 2004, o 10:31

Gelo ponieważ zacytowałeś mój post, poczułem się wywołany do tablicy.

"Akurat mÄ…drych ludzi na tym forum jest jak na lekarstwo, zresztÄ… jak widzÄ™ klub i tak ich nie potrzebuje. "

Daruj na początek drobną złośliwość, ale akurat ty sprawiasz wrażenie, że uważasz się za osobę wyjątkowo mądrą i nieomylną, do tego stopnia, że potrafisz np. dziesiątkami postów bronić niedobrej (moim zdaniem) i nierealnej (nie tylko moim zdaniem) koncepcji sprowadzenia na sezon 2005 Śledzia. W porządku takie twoje prawo.

"Żałuję, ze harrego ominęła dyskusja, bo jednak kilka konkretów padło (ze strony Dudiego też). Nie po raz pierwszy dobre koncepcje kwitowane są milczeniem lub ironią."

Wielokrotnie na tym forum napisano jaką koncepcję na sezon 2005 przyjął klub i akurat harry tego nie ukrywa. Ja też bym wolał widzieć w składzie Kościechę, Puszakowskiego, Hliba i Lorama, ale nie ja (ani też ty) o tym decydujemy, więc możemy sobie chcieć.

"Jak brakuje kontrargumentów można się zawsze odwołać do firmowego dania Lublina pt "a skąd na to kasa, jak jesteś taki mądry to przynieś pieniądze"."

Weź również pod uwagę, że dobre koncepcje potrzebują do realizacji odpowiednich środków, których (pomijając przyczyny takiego stanu rzeczy) póki co w klubie TŻ Lublin nie ma i nie zanosi się, żeby się szybko znalazły.

"To forum zdominowali małoletni ekonomiści, co najwyraźniej jest na rękę harrym, gawrzykom i innym."

To chyba nie do mnie, bo swoje lata już mam, a z ekonomią nie mam zbyt wiele wspólnego. Dlatego też zazwyczaj nie silę się na pseudoekonomiczne wywody. Czy im jest na rękę? Nie wiem.

"Mozna w ten sposób wytłumaczyć wszystkie błędy, a tych trochę się uzbierało. Największym było naiwne czekanie na zmianę przepisów o zatrudnianiu obcokrajowców. O ile pamiętam uprzedzałem, że nie ma na co liczyć i zostaniemy z ręką w nocniku. I wyszło na moje. Ktoś będzie sie zachwycał składem z Jensenem, Frankiem, Trumińskim i Jeleniewskim, ale ja do nich nie należę. "

Tutaj się zgadzamy oprócz zapewne ilości popełnionych błędów. Mam jednak propozycję, idź jutro (nie pamiętam czy rzeczywiście jutro, ale chyba 27) na walne, może okaże się, że możesz zrobić coś pożytecznego lub coś ciekawego zaproponować.

"Ten skład to porażka..."

Zależy do czego. Jeśli chodzi o awans do e-ligi to pewnie masz rację, jeśli chodzi o pierwszą czwórkę to moim zdaniem spokojnie wystarczy.

harry
Trener

#104 Postautor: harry » 26 listopada 2004, o 10:48

Do Gelo!
Wydaje mi się a nawet jestem pewien, że ci "małoletni ekonomiści" z myśleniem trochę Cię przerośli. Mam wrażenie, ze Twoje naiwne chciejstwo za wszelką cenę awansu przyćmiło Ci trochę zdrowy rozsądek. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że od dwóch lat jest odpowiedzialność finansowa zarządu za wszystkie długi. I podejrzewam, że ani prezes, ani dyrektor nie maja ochoty zlicytować swoich chałup tylko dlatego, że tych chcesz oglądać ekstraligę. Ja też o tym marzę ale patrzę na to realnie. W tym roku coś drgnąło ze sponsorami. Kilka osób zaczęło patrzeć przychylnym okiem na poczynania klubu. Kilka osób zaczęło się przyglądać co się tutaj dzieje a do tej pory albo nie wiedzieli albo nie chcieli wiedzieć i widzieć żużla. Władze miast i województwa nabrały ochoty na inwestycje i pomoc dla klubu. I właśnie dlatego jest potrzebna rozwaga i spokój. Podpisać teraz kontrakty z kilkoma wyrwigroszami to żaden problem. Tylko jak oni zrujnują klub to wszyscy nagle zapomną znowu na długie lata co to jest żużel. Jeżeli uważasz, że największym błędem to było czekanie to moim zdaniem mylisz sie okrutnie - ale masz prawo tak uważać ( chociaż radzę bankom i Tobie też, żeby nie dawały Ci karty kredytowej z jakimś nieograniczonym debetem bo mielibyście olbrzymie problemy). Kościecha, Bajerski, Kuciapa, Węgrzyk czy nawet Puszakowski to goście za których na starcie trzeba wyrzucić minimum 200 tys zł. A w całym sezonie każdy z nich może kosztować nawet do 500tys. To jest prawie dwa razy więcej niż Karlsson w tym roku. To czysty obłęd i jeżeli ktoś ma na to ochotę to niech sie bawi. Nas póki co na to nie stać i koniec kropka. Trzba się pogodzićz tym, że pieniądze bedziemy wydawać w miarę racjonalnie ale z głową. Czy nie zastanawia Cię, że prezes Rybnika nie chciał gadać z Węgrzykiem chociaż nie mają długów a mają w cholerę kasy? Dlaczego Kościecha jeszcze nie podpisał kontraktu, Bajerski doszedł do porozumienia dopiero ze zdesperowanym Wybrzeżem( a w rodzinnym Toruniu mimo, że kompletnie nie mają składu nie chcą go na oczy oglądać)? U nas chłopaki zastanawiają się jaki sprzet będą wybierać, co im brakuje itd. za wszystko płaci klub ale do ręki to pieniądze za punkty. Niech zarabiają na torze. Że mają troche kwaśne miny - trudno. Przynajmniej wiem, ze będą gryżli tor a nie myśleli o niebieskich migdałach ( bo forse - tak jak Węgorz już wzięli). Czy przyniesie to rezultaty nie wiem ale wiem, że jak popełnia się drugi raz ten sam błąd to jest się prawdziwym głupcem. Extra wcześniej czy póżniej na pewno będzie ale z głową i zapleczem pod każdym wzgłędem a nie na warjackich papierach. Dodam, że na zebraniu GKSŻ-tu uchwalono przepisy pozwalające na zabranie się za prawdziwe szkolenie młodych. W końcu to się zacznie opłacać. I może w końcu ruszymy. To drogą pójdzie chyba Rybnik i będziemy im się bacznie przyglądać. Czekam na rozsądne pomysły bo kibicowe chciejstwo to dla mnie za mało ( chociaż je doskonale rozumiem) i oczękuję od Ciebie trochę więcej. Jeżeli chcesz pomóc to nie widze problemu, drzwi stoją otworem. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#105 Postautor: Gelo » 26 listopada 2004, o 11:07

Do Gelo!
Wydaje mi się a nawet jestem pewien, że ci "małoletni ekonomiści" z myśleniem trochę Cię przerośli.

A ja jestem pewien, że trochę to Ciebie z myśleniem przerósł Ostrów i Rzeszów.
Mam wrażenie, ze Twoje naiwne chciejstwo za wszelką cenę awansu przyćmiło Ci trochę zdrowy rozsądek.
Naiwne i nie mające nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem było liczenie na zakontraktowanie czterech czy pieciu Szwedów, Duńczyków i innych. Podczas gdy inni się dozbrajali.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że od dwóch lat jest odpowiedzialność finansowa zarządu za wszystkie długi.

Ale co mnie to obchodzi? Ja nie jestem od liczenia klubowej kasy. Zostawiam to ludziom mądrzejszym od siebie. Ja jestem właśnie od "kibicowego chciejstwa" i nic więcej.
Jeżeli uważasz, że największym błędem to było czekanie to moim zdaniem mylisz sie okrutnie - ale masz prawo tak uważać

Tak właśnie uważam. Przekonamy się w sezonie kto miał rację.
Czekam na rozsądne pomysły bo kibicowe chciejstwo to dla mnie za mało ( chociaż je doskonale rozumiem) i oczękuję od Ciebie trochę więcej.

Niestety muszę Cie rozczarować. Jeżeli brakuje Ci rozsadnych pomysłów odnośnie finansów udaj się do Rzeszowa i Ostrowa po porady. Ja Ci mogę tylko rozsądnie doradzić kto powinien jeździć, bo się na tym znam. Na pewno nie jest to Franków, Truminski, Jeleniewski Stachyra i Jensen. Pozdrawiam

Dudi
Junior

#106 Postautor: Dudi » 26 listopada 2004, o 11:08

No, wpis bosa jakiego się spodziewałem... Gelu jakim prawem oczekujesz dobrych wyników? Jakim prawem domagasz sie awansu do e-ligi? Dyrekcja wie co robi i umiejętnie korzysta ze swoich kart kredytowych, a ty cicho siedź, bo ekipka małoletnich dupowłazów cię przerasta!...Koniec świata, harry w tej samej piaskownicy, a miałem go za poważnego gościa. Masz rację Gelu, jak rozmawialiśmy, ze każda rada, czy pomysł spotka się z ignorancją. Nie mamy co tu robić, jest tylu mądrali a efekty ...widzimy na bieżąco! Kończę, bo mnie szlag trafi!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#107 Postautor: kdsz » 26 listopada 2004, o 11:19

Dudi pisze:Masz rację Gelu, jak rozmawialiśmy, ze każda rada, czy pomysł spotka się z ignorancją. Nie mamy co tu robić, jest tylu mądrali a efekty ...widzimy na bieżąco!

Dudi, po raz trzeci pytam jaka jest Twoja rada, jaki jest Twoj pomysl. Czy tym razem odpowiesz mi na pytanie, czy jednak nie bedziesz gadal z maloletnim dupowlazem [jak m.in. mnie raczyles nazwac, dajac swiadectwo wlasnej kultury osobistej, tak charakterystycznej dla ludzi w dojrzalym wieku, ktorzy niejedno o zuzlu wiedzÄ…]
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Dudi
Junior

#108 Postautor: Dudi » 26 listopada 2004, o 11:30

I znowu prowokujesz ! Trzeba było czytac moje wpisy, nie będę się powtarzał! Co do mojej wiedzy, to tak, przydała by się, zwłaszcza naszym cudownym działaczom, a Tobie po co...?

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#109 Postautor: kdsz » 26 listopada 2004, o 11:37

Nie prowokujÄ™, zwyczejnie pytam. Czytalem Twoje wpisy [uwaznie] i nie wynika z nich zadna konkretna propozycja. Zadna. Jesli bedziesz sie ciagle upieral przy swoim, to przytocze wszystkie Twoje wypowiedzi w tym watku, szkoda tylko ze duza czesc z nich to wiele mowice :lol: Pytam po raz wtory: co powinnismy zrobic w tej trudnej sytuacji?

Dudi
Junior

#111 Postautor: Dudi » 26 listopada 2004, o 11:42

Synku, nie cytuj swojego bosa, nie wciskaj mi słów ,których nie mówilem( zupełnia paranoja) Nigdy nie operowałem tymi nazwiskami, skupiałem się na temacie juniorów...Piłeś tak z rana?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#112 Postautor: Łoptymista » 26 listopada 2004, o 11:48

To nie jest tak, że my kibice chcemy za wszelką cenę Kościechę, Gololoba i mamy w dupie finanse klub.
Chyba wszyscy tu obecni chcą dla naszego żużla jak najlepiej. Mówimy co byśmy chcieli i nie ma powodu by nas z tego powodu wyszydzać i zarzucać kłopoty z logicznym myśleniem. Szary kibic rózni tym od dyrektora czy prezesa, że nie wie wiele o stanie klubowej kasy, wartości podpisanych kontarktów, roszczeniach zawodników. Więc zamiast z nas podkpiwać może lepiej po prostu mówić jak jest.
Szanujmy siÄ™.

Danio

#114 Postautor: Danio » 26 listopada 2004, o 11:57

Nie potrzebny junior od zaraz. Moim zdaniem te forum jest również nie potrzebne. Chyba każdemu kibicowi w Lublinie wiadomo że na juniora nie mamy się co zapatrywać z powodu prostej przyczyny :D kasy! poza tym na rynku nie widać znacząco dobrego juniora :shock: . Więc pozostaje skupić się nam nad rozjeżdzaniem naszych talentów. Wiadomo K. Kępa ma sprzęt niezłej jakości ale "0" objeżdzenia . Bałabuch, Ksiński już troche pojeżdzili ale co z tego jak nie mają sprzetu na miare oczekiwań :(

Dudi
Junior

#115 Postautor: Dudi » 26 listopada 2004, o 12:00

Łoptymisto, odzyskałem wiarę w Ciebie! Mam nadzieję, że tacy ludzie z przytomnym podejściem do sprawy podniosą poziom tego forum i doprowadza do rzeczowych dyskusji. Kibic, nawet ten mniej zorientowany ma swoje prawa i trzeba go wysłuchać, a nie od razu kopa...Może Gawrzyk byś odpoczął i przestał filozofować i narzucać jedynie trafne opinie?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#117 Postautor: Gelo » 26 listopada 2004, o 12:04

Gawrzyk pisze: Zygmuntowskie 5, skoro masz glowe pelna pomysłów wal jak w dym, przyjmą Cie z otwartymi rekami. Zdazysz jeszcze wplacic skladke, wypelnic deklaracje i zostac jutro dyrektorem.

srutututu pęczek drutu. zmień płytę, bo to juz nudne się staje.

Dudi
Junior

#118 Postautor: Dudi » 26 listopada 2004, o 12:05

Dlaczego pousuwałem swoje wpisy? Bo niestety były mało zrozumiałe...i nie po myśli naszych drogich, wybitnych działaczy wraz z doradcami...

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#119 Postautor: kdsz » 26 listopada 2004, o 12:06

Dudi pisze:Mam nadzieję, że tacy ludzie z przytomnym podejściem do sprawy podniosą poziom tego forum i doprowadza do rzeczowych dyskusji.

Zabawne, ze to wlasnie Ty mowisz o rzeczowej dyskusji. O nic innego nie prosze juz od dluzszego czasu. Nie doczekalem sie i pewnie sie nie doczekam

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#121 Postautor: Maxx » 26 listopada 2004, o 12:10

Prawem kibica jest wymagać jak najlepszego wyniku. Prawem rozsądnie myślącego człowieka (czytaj: działacza) jest w taki sposób prowadzić klub, żeby nie popadł w długi i miał w miarę stabilną sytuację finansową (czytaj: płynność).
Pomysły typu: "Kupmy tego i tego i tamtego też" muszą być poparte rozwiązaniami finansowymi, które umożliwią takie zakupy. Każdy może rzucić hasło: "Kupmy Rickardssona" tylko nie każdy jest w stanie powiedzieć skąd wziąć na to kasę...
Co niektórym życzę bardziej racjonalnego podejścia do tematu...

Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#122 Postautor: Gelo » 26 listopada 2004, o 12:22

Prawem kibica jest wymagać jak najlepszego wyniku. Prawem rozsądnie myślącego człowieka (czytaj: działacza) jest w taki sposób prowadzić klub, żeby nie popadł w długi i miał w miarę stabilną sytuację finansową (czytaj: płynność).

Nie każdy rozsądnie myślący człowiek jest działaczem.
Pomysły typu: "Kupmy tego i tego i tamtego też" muszą być poparte rozwiązaniami finansowymi, które umożliwią takie zakupy.

Muszą - i nie nam na forum o tym decydować - od tego są działacze. Tymczasem na każdy wpis - wczesniej czy pozniej pojawia złota odpowiedz "nie ma kasy". I kto to pisze? W 99% smarkacze z mlekiem pod nosem. I tak do zarzygania.
Każdy może rzucić hasło: "Kupmy Rickardssona" tylko nie każdy jest w stanie powiedzieć skąd wziąć na to kasę...

I bardzo dobrze - kibice są od kibicowania, działacze od działania. U nas kibice są za to skarbnikami klubu. Im młodszy tym wie więcej na temat finansów.
Co niektórym życzę bardziej racjonalnego podejścia do tematu...
Pozdrawiam serdecznie

A ja życzę co niektórym zajęcie się swoimi sprawami. Propozycji było masę, wszystkie bardzo dobre lub dobre i żadna nie wypaliła. Dla mnie utrzymanie skladu to porażka klubu. I w tym punkcie jest chyba różnica zdan. Sukcesem będzie jak panowie typu Franków będą jeżdzili za połowę stawek, bo ich forma pozwala tylko na to.

Dudi
Junior

#123 Postautor: Dudi » 26 listopada 2004, o 12:29

nie wiem komu odpowiadać ale chyba wszyscy robimy jakąs zawieruchę!
Ale dobra, zgłosiłem, na swoje nieszczęście temat, wg mnie najważniejszy dla klubu, podałem swoje argumenty i oceniłem stan juniorów, czyli ich brak.Mało, dałem pare propozycji personalnych uważajac, że musi ktoś jeżdzić i punktować. Były i pewnie sa jeszcze pewne rozwiązania i jako kibol oczekuję od działaczy kreatywności. Po to są! Jak nie mają kasy, to niech szukają, co ja mam to robić! Ja czekam na dobre mecze i dobry wynik! Nie zadawala mnie minimalizm i szczytny cel ekipy trzymającej władze- utrzymania się w lidze! A ja jestem nietypowym kibolem i mam "chciejstwo" by drużyna awansowała do E-ligi...Nawet z Gorzowa gość daje propozycje, zresztą niegłupie

Krychs
Senior

#124 Postautor: Krychs » 26 listopada 2004, o 12:34

Gelo pisze:Dla mnie utrzymanie skladu to porażka klubu. I w tym punkcie jest chyba różnica zdan. Sukcesem będzie jak panowie typu Franków będą jeżdzili za połowę stawek, bo ich forma pozwala tylko na to.

Widzisz Gelu takie jest twoje zdanie i masz do tego absolutne prawo. Według mnie ocenianie działaczy na tym etapie jest zdecydowanie za wczesne. Nawet nie wiemy, czy będziemy jeździć w tym samym składzie krajowym. Wydaje mi się, że ocena poczynań działaczy i ich trafnych bądź nie decyzji może być wydawana dopiero po sezonie. Bo co powiesz jeżeli wystąpimy w tym samym składzie co w minionym sezonie i zajmiemy pierwsze miejsce w tabeli :?:

harry
Trener

#125 Postautor: harry » 26 listopada 2004, o 12:35

Gelo pisze:
A ja jestem pewien, że trochę to Ciebie z myśleniem przerósł Ostrów i Rzeszów.

Jeżeli uwazasz, że myślenie to przypadkowe znalezienie frajerów lub dziwnej kasy to wolę jednak małoletnich ekonomistów bo mają więcej oleju w głowie.
Naiwne i nie mające nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem było liczenie na zakontraktowanie czterech czy pieciu Szwedów, Duńczyków i innych. Podczas gdy inni się dozbrajali.

Widze,że jednak masz olbrzymie problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Ten przepis, który nie wszedł nic kompletnie nie zmienia ale widzę, że zrozumienie tego zdecydowanie Cię przerasta. Jeszcze raz:
ANI PRZEZ MOMENT NIE MIELIŚMY ZAMIARU KONTRAKTOWAĆ BAJERSKICH, KUCIAP ITP., NIE WSPOMINAJĄC O JUNIORACH. Piszę od miesiąca, że priorytetem jest zatrzymanie obecnego składu. A ewentualne wejście większej liczby obcokrajowców ułatwiłoby nam negocjacje Do tej pory nie padło żadne logiczne wytłumaczenie dlaczego mamy robić po Twojemu, jeśli nie szykujemy sie do awansu. Ale już na to nie liczę bo widze ,że tylko jesteś od "kibicowego chciejstwa". Masz prawo, przynajmniej wiemy na co Cię stać.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że od dwóch lat jest odpowiedzialność finansowa zarządu za wszystkie długi.
Ale co mnie to obchodzi? Ja nie jestem od liczenia klubowej kasy. Zostawiam to ludziom mądrzejszym od siebie. Ja jestem właśnie od "kibicowego chciejstwa" i nic więcej.

Przykro mi ale bedziesz musiał się z tym pogodzić, że nikt tu dla Twojego zadowolenia nie bedzie podkładał zadka i płacił za wirtualne kontrakty. Wydajemy tyle ile mamy i znajdziemy i koniec. Jeżeli jesteś mądrzejszy i znajdziesz więcej - droga na szczyty stoi otworem. Powodzenia

Tak właśnie uważam. Przekonamy się w sezonie kto miał rację.

Jeżeli uważasz, że spadniemy to ja bedę miał rację - tego jestem pewien :lol: 8)

Niestety muszę Cie rozczarować. Jeżeli brakuje Ci rozsadnych pomysłów odnośnie finansów udaj się do Rzeszowa i Ostrowa po porady. Ja Ci mogę tylko rozsądnie doradzić kto powinien jeździć, bo się na tym znam. Na pewno nie jest to Franków, Truminski, Jeleniewski Stachyra i Jensen. Pozdrawiam

Tyle to wie 90% forum łącznie nawet ze mną, więc chyba nie odkryłeś Ameryki. Chociaż pożyjemy zobaczymy. Ja wolę sie zawsze asekurować (bo nie jestem wszystkowiedzący i wszystkowidzący w przyszłości), niż póżniej to odszczekiwać jak jakiś frajer. A odnośnie finansów to właśnie mam bardzo rozsądne pomysły.