Jerzy Głogowski trenerem TŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#51 Postautor: Łoptymista » 19 kwietnia 2005, o 22:31

Bimmer pisze:
Kyniak pisze:Zdaje się że ta sipma LK jeszcze 1 złotówki nie wpompowała do kasy klubu prezesa LK .

Ty mówisz "zdaje się", a ja mówię: z całą pewnością nie jest to prawda. Chociaż dużo nie poszło, to fakt. Umowa jest jednak respektowana.

Do do pupy taka umowa! Dostać wszystko od nazwy firmy w nazwie stowarzyszenia po fotel prezia, wstawić do zarządu człowieka-mroku i jeszcze żałować kasy. :?
PS Nie pisz mi, że gdyby był inny sposnosr to być może...Dzięki.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#52 Postautor: DonKamizi » 19 kwietnia 2005, o 22:43

Mi Pan Prezes kojarzy się głównie z uśmiechem a'la "movie star" i umiejętnością przemawiania z "lekkim laniem wody".Szkoda, że My kibice mało z tego mamy...
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#53 Postautor: mikas » 19 kwietnia 2005, o 22:52

Bimmer pisze: Chociaż dużo nie poszło, to fakt. Umowa jest jednak respektowana.

Bimmer a mozesz napisac jaki mniej więcej procent z tego co ma dac Sipma S.A. w tym sezonie trafiło już do klubu i kiedy ma trafic reszta??Nie chodzi mi o kwoty, jedynie o procenty. Z tego co piszesz orientujesz sie w tej sprawie dośc dobrze.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Siwek Patataj

#54 Postautor: Siwek Patataj » 19 kwietnia 2005, o 23:08

A Bimmer w kółko wciąż to samo.

Zobaczysz Bimmerku jak Twój Prezes już niedługo sam zrejteruje z klubu wobec mizernych wyników sportowych i braku dalszych chęci do firmowania nędznego klubu żużlowego swoim nazwiskiem. Wspomnisz moje słowa.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: mikas » 19 kwietnia 2005, o 23:10

To jeszcze tylko jedno pytanie w takim razie.Czy wpłaty od Sipmy są zależne od wyników drużyny czy nie?? Oczywiście jeśli o tym też nie możesz napisać to zrozumiem :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#56 Postautor: Łoptymista » 19 kwietnia 2005, o 23:16

Wybacz Bimmer ale nie wiem czy jesteś cyniczny czy naiwny? Powiedz mi z kim musiał stoczyć bój taki Mars, żeby zająć nazwę w Gorzowie, zostawić fajny skład, wzmocnić go Loramem i zacząć spłacać stare dlugi Stali? Tam też było nędznie. To ile da sponsor zależy tylko od niego!
Sipma dostała wszystko. TŻ nie mógł nic więcej zaoferować Sipmie. A dostał tyle, że nie starczyło na zatrzymanie Karlika i innych w Lublinie. Sam mówisz, że kasa jest wydzielana "zgodnie z umową". A teraz nie ma za co kupić sprzętu Mordelowi czy ściągnąć Pecyny.
Tylko sam Leszek K. z hollywoodzkim uśmiechem (sorki Holly) pozdrawia publikę jakby nic złego się nie działo. A statek, którego kapitanem sam siebie mianował wpierdziela się na rafy.

To jest faktycznie zagadka. Tylko czy przypadkiem nie robi się tu wokół niego typowej burzy w szklance wody, której każdy karierowicz pragnie jak kania dżdżu?

To po cholerę prezes wyczarował tego "karierowicza"?

Reszta w telegraficznym skrócie. Tłukę w klawisze, aż dziecko się obudziło:
* Nie mówię, że LK blokuje innych sponosrów. To co się teraz wyprawia w TŻ wygląda jak blokowanie rozwoju żużla w Lublinie.
* Co do racjonalności wydatków i... zarobków... uważasz, że kasa jaką zagarnia miesięcznie Twój boss ma racjonalne uzasadnienie, wynika z jego wkładu pracy, niebywałego doświadczenia czy niezwykłej wiedzy? W imię czego ktoś miesięcznie dostaje tyle co inny ciężko pracujący człowiek nie dostanie przez rok?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#57 Postautor: Łoptymista » 19 kwietnia 2005, o 23:20

Bimmer pisze:
Mikas pisze:To jeszcze tylko jedno pytanie w takim razie.Czy wpłaty od Sipmy są zależne od wyników drużyny czy nie??

Nie.

Uffff... przynajmniej jedna dobra wiadomość dzisiaj.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#58 Postautor: mikas » 19 kwietnia 2005, o 23:31

No to teraz mała konkluzja :wink: Pomijając to ile L.Kępa płaci TŻ Lublin za reklame swojej firmy,to jednak jeśli nie uzależnia tego od wyników drużyny to jest przynajmniej jakiś plus :wink: Z drugiej strony jeśli uzależnia kolejne przelewy na konto klubu od tego że zrobi się tam porządek z finansami itd. to też nie jest wadą i ja to rozumiem. Bimmer już jakiś czas temu pisał,że Kępa czeka az w klubie skonczy się bałagan i kilka rzeczy zostanie uporządkowanych.Z obecnych informacji można wywnioskowac,że te rzeczy nie zostały uporządkowane do tej pory i jak wnioskuję dalsze wpłaty od Sipmy S.A. są uzależnione właśnie od porządku w klubie. I teraz powstaje pytanie kto za zrobienie tego porządku odpowiada i dlaczego nie wywiązuje sie z tego o co prosił jakiś czas temu L.Kępa??
Nie wiem czy moje wnioski nie poszły za daleko,ale przypominając sobie dyskusje z Bimmerem z przed kilku czy kilkunastu tygodni i czytając to co teraz napisał to tak to z boku wygląda.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Kyniak

#59 Postautor: Kyniak » 19 kwietnia 2005, o 23:41

Bimmer pisze:
Kyniak pisze:Zdaje się że ta sipma LK jeszcze 1 złotówki nie wpompowała do kasy klubu prezesa LK .

Ty mówisz "zdaje się", a ja mówię: z całą pewnością nie jest to prawda. Chociaż dużo nie poszło, to fakt. Umowa jest jednak respektowana.

Jeśli znasz się na sporcie żużlowym to wiesz że cała kwota lub jej większa część powinna trafić na konto klubu już we wrześniu , po to tylko żeby ze spokojną głową i cygarem w ustach prowadzić negocjacje z zawodnikami , wśród których w tym okresie można przebierać jak w ulęgałkach.Ludzie widzą jak wpłynęła z całą pewnością kasa i sądzę iż gwizdy na orczykowego prezesa będą coraz głośniejsze i dłuższe. Pozdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#60 Postautor: Łoptymista » 19 kwietnia 2005, o 23:43

Mikas oddam ci swojego nicka... Ty po stokroć bardziej na niego zasługujesz.
PS Jak myślisz Głogowski dożyje na stołku trenera do końca sezonu??

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#61 Postautor: Łoptymista » 19 kwietnia 2005, o 23:52

Bimmer pisze:Miałeś niedawno okazję, by postudiować dzieje tej spółki :twisted: Spaprałeś ją, to fakt, ale sukcesu, jaki SIPMA S.A. odniosła, szczególnie po 95 roku, nie mogłeś nie zauważyć. To zasługa managementu, Łoptymisto.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zacietrzewiamy sie troszkÄ™?
Wielki mi sukces osiągnięty z naruszeniem kodeksu karnego. Twój managment dorobił się dwóch aktów oskarżenia za to jak szanował majątek i jak traktował ludzi. To ta wielka praca i wykształcnie? Gdzie uczą takich zachowań? W Pruszkowie?

PS Chciałbym móc pracować jak najwięcej. Ale Twój szef musi mieć fuksa, żeby znaleźć chociaż półlogiczne wytłumaczenie dla takich dochodów. Na taką kasę trzeba pracować przez całą dobę - która powinna trwać po jakieś 126 godzin.
Kolorowych snów.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2005, o 00:13 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: mikas » 19 kwietnia 2005, o 23:55

Łoptymista pisze:Mikas oddam ci swojego nicka... Ty po stokroć bardziej na niego zasługujesz.
PS Jak myślisz Głogowski dożyje na stołku trenera do końca sezonu??

Niestety nie przyjmuje propozycji :wink: Ja tak samo jak i pewnie Ty nie wierze,że bałagan w klubie sie skonczy w najbliższym czasie :evil:
P.S. Głogowski pewnie nie dotrwa do końca sezonu, ale kilka innych osób które powinny przemyślec swoje ostatnie posunięcia pewnie tak :twisted: Ale ja nawet nie licze na ich odejscie(nawet tego nie chce i jestem przeciwny,bo nie widzę nikogo lepszego na ich miejsce,no chyba ze mi ktos taka osobe wskarze i będzie to rozsądna propozycja :twisted: bo ja sam na tyle sie nie orientuje,zeby kogoś takiego wskazać ) licze jedynie na ich opamiętanie sie i próbę naprawienia tego co popsuły do tej pory.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Siwek Patataj

#63 Postautor: Siwek Patataj » 20 kwietnia 2005, o 00:38

Bimmer pisze:
lucki73 pisze:
Zobaczysz Bimmerku jak Twój Prezes już niedługo sam zrejteruje z klubu wobec mizernych wyników sportowych i braku dalszych chęci do firmowania nędznego klubu żużlowego swoim nazwiskiem. Wspomnisz moje słowa.

Tylko o czym to będzie świadczyć, bo nie rozumiem? Że bardziej mu zależy na firmie, niż na klubie?

Będzie to świadczyło dokładnie o tym o czym napisałem powyżej, a czego nie chciałeś doczytać: o braku dalszych chęci do firmowania nędznego klubu żużlowego swoim nazwiskiem, bo chwały i splendoru panu Kępie poczynania drużyny żużlowej z pewnością nie przynoszą.

Chciałoby się rzec: jaki sponsoring, takie wyniki.

Mi zdajesz pytanie, na czym bardziej zależy Kępie: na firmie czy na klubie? Jemu zadaj to pytanie, choć zapewniam Cię, że takie pytanie jest tylko pytaniem retorycznym i Ty sam doskonale o tym wiesz. Wiadomo, że Kępie postokroć bardziej zależy na losach SIPMY a nie klubu żużlowego. I to jest ten konflikt interesów, o którym ja wciąż piszę (w kółko, tak w kółko) a Ty udajesz "Niemca" twierdząc, że takowego konfliktu nie ma. Jest, bo Prezesowi Klubu Żużlowego winno zależeć najbardziej na losach klubu, a Prezesowi SIPMA SA powinno najbardziej zależeć na losach firmy produkującej maszyny rolnicze.

Tylko jak można te interesy pogodzić? Ano nijak, czego efektem jest sytuacja klubu żużlowego, gdy za jego sterami zasiada prezes, który jest jednocześnie prezesem firmy, która jak najniższym kosztem chciałaby pozyskać sobie reklamę w nazwie klubu. A może się mylę i Kępa jest mecenasem sportu żużlowego, bo ma tak wielkie umiłowanie do tego sportu?

Zresztą nie oszukujmy się i nie oszukuj nas: w jednym z wątków napisałeś już jaka jest rzeczywista rola L.Kępy w TŻ Lublin, a napisałeś że polega ona na kontrolowaniu zgodności realizacji postanowień umowy sponsorkiej z jej treścią. Odszukać Ci tę Twoją wypowiedź???

Bimmer pisze:Pewne jest to, że nie będzie pakował pieniędzy w bałagan. Jeśli bałagan nie będzie dążył do zera, to z pewnością sponsor się wycofa. Na pewno wówczas LK zrezygnuje również z prezesowania stowarzyszeniu. Czy uważasz taką konstatację za odkrywczą? Nie sądzę.

Pięknie, znowu pokazujesz jaka jest prawdziwa rola Kępy w klubie. Nadzór, nadzór, nadzór. Nawet jeśli w intersie klubu byłoby naruszenie umowy sponsorskiej (załóżmy teoretycznie, bo może tak się stać, np. pojawia się przebogaty sponsor, który mówi że daje 1 000 000 PLN na klub pod warunkiem możliwości wejścia w nazwę klubu) by stworzyć perspektywy do dalszego rozwoju klubu i znalazłaby się osoba w klubie, która podjęłaby w intersie drużyny negocjacje zmierzające do zerwania dotychczasowej umowy sponsorskiej i zawarcia nowej, to... Pan Kępa się obrazi i zrezygnuje z prezesowania klubowi, bo stwierdzi że jest bałagan, albo że coś się układa nie po jego myśli, a w szczególności jest w sprzeczności z intersami SIPMY. Masz rację, to nie jest odkrywcze, bo zrobiłbym tak samo, piastując jednocześnie oba fotele prezesa i mając apanaże wypłacane z pieniędzy SIPMY a nie TŻ Lublin.

Bimmer, powiedz szczerze ile razy jeszcze będziesz lał wodę??? Co??? Kępa nie chce inwestować w klub, bo w klubie jest bałagan. Jednocześnie jest sam prezesem tego bałaganu. Wiem, zaraz mi wyskoczysz, że to nie on jest odpowiedzialny za ten bałagan, bo Kępa ma szczytniejsze cele i role w klubie (pilnowanie SIPM-owskiej kasy) niż porządkowanie bałaganu, bo od tego ma ludzi. Ale kto odpowiada za wyniki tych ludzi??? Co??? Ja Ci odpowiem, nie musisz się trudzić i pisać, bo odpowiedź jest oczywista: za bałagan w klubie i brak porządku w pierwszej kolejności przed kibicami, a więc przekładając to na język prawa handlowego akcjonariuszami odpowiada nie kto inny jak Prezes. I jeśli w klubie jest bałagan, to Kępa jest do dupy Prezesem, że na taki bałagan pozwala i jest do dupy Prezesem, że zatrudnia takich ludzi, którzy nie realizują jego dyrektyw w zakresie doprowadzenia klubu do organizacyjnego porządku. A jeśli tego nie potrafi, to niech zrezygnuje z fotela Prezesa TŻ Lublin i odda to miejsce takiej osobie, która weźmie za pysk dyrektorów i całą resztę i pokaże im kierunki działania zmierzające do uporządkowania spraw klubowych. I od tego jest własnie Prezes, by nie akceptował takiej amatorszczyzny. Ale co może Kępa, skoro jak sam napisałeś, jego funkcja w klubie sprowadza się li tylko do funkcji nadzorczej.

A wiesz, że tak naprawdę ten burdel, który jest w klubie może świadczyć tylko o dwóch rzeczach:

1. L. Kępie nie zależy na losach klubu, bo ubija własny intratny interesik na linii SIPMA-klub

2. L.Kępa nie potrafi zarządzać klubem sportowym.

Spróbuj sobie wyobrazić taką indolencję w wykonaniu Rusko. Nie do pomyślenia.

ukłony
lucki73

dupman

#64 Postautor: dupman » 20 kwietnia 2005, o 09:21

rob7 pisze:PAPI, a dlaczego sądzisz że tylko Bogdanka jest zainteresowana sponsorowaniem sportu a może zarząd TZ nie potrafi rozmawiać z dużym
partnerem, sztuka negocjacji z wielkim biznesem to wielka sztuka no i na pewno na wszysto będzie potrzebna faktura i pełna księgowośc i może to o to chodzi...że dużych nie ma w TŻ

dokladnie:) wkoncu ktoś zauważył ten problem :)

meesha
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: meesha » 20 kwietnia 2005, o 10:02

Jest jeszcze jeden dziwny mit - dlaczego sponsor tytularny musi pochodzić z miasta lub regionu w którym jest klub :?: Poza Lubelszczyzną też są firmy, które mogłyby mieć interes w zareklamowaniu się poprzez I-ligową drużynę żużlową (na przykład z Lublina)...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

go!
Trener

#66 Postautor: go! » 20 kwietnia 2005, o 10:19

meesha pisze:Jest jeszcze jeden dziwny mit - dlaczego sponsor tytularny musi pochodzić z miasta lub regionu w którym jest klub :?: Poza Lubelszczyzną też są firmy, które mogłyby mieć interes w zareklamowaniu się poprzez I-ligową drużynę żużlową (na przykład z Lublina)...

I analogicznie - lubelskie firmy też mogą miec interes w reklamowaniu sie np. w Równem. Moze taka Sipma zamierza ekspandować na rynek ukraiński i wyposażyć w sprzęt tamtejsze rolnictwo? Wtedy nasz spadek do 2 ligi byłby ekonomicznie uzasadniony a rezygnować ze wspierania miejscowego sportu nie trzeba :P
A i koszty mniejsze i potencjalny nabywca lepiej "trafiony" :P
:wink: :wink: :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#67 Postautor: meesha » 20 kwietnia 2005, o 10:33

go! pisze:I analogicznie - lubelskie firmy też mogą miec interes w reklamowaniu sie np. w Równem. Moze taka Sipma zamierza ekspandować na rynek ukraiński i wyposażyć w sprzęt tamtejsze rolnictwo? Wtedy nasz spadek do 2 ligi byłby ekonomicznie uzasadniony a rezygnować ze wspierania miejscowego sportu nie trzeba :P
No i wszystko jasne :D Cholera, że też na to nie wpadłem :idea: :lol:

A wracając do trenera - może jakaś ankietka kto po Głogowskim, bo on też długo pewnie miejsca nie zagrzeje :?: Zostaje Kępa, Bielecki i ewentualnie stranieri spoza Lublina (a może nawet kraju :wink: ) - co myślicie o trenerze Turbiny :) :) :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

rob7
Senior

#68 Postautor: rob7 » 20 kwietnia 2005, o 11:37

Bimmer jak to jest Sipma SA ma taki wapaniały zarząd i jest tak świetnie zarządzana a zarząd TŻ z prezesem p.LK nie mogą poradzić sobie z bałaganem który panuje w klubie który jest jednostką mikroskopijną w porównaniu do dużej firmy...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#69 Postautor: yamahaR1 » 20 kwietnia 2005, o 12:06

Panowie wszystko ładnie pięknie tylko to jest temat "Jerzy Głogowski trenerem TŻ Lublin " :!: i jak tu wchodzę to chce przeczytać coś na temat nowego trenera a nie kolejnych wypracować o Panu Leszku Kępie i jego firmie tudzież o sponsoringu naszego klubu. Napiszcie lepiej czy się cieszycie z nowego trenera, czy wiążecie z nim jakieś nadzieje czy może przewidujecie jego szybką rezygnację

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#70 Postautor: prt » 20 kwietnia 2005, o 12:08

rob7 pisze:Bimmer jak to jest Sipma SA ma taki wapaniały zarząd i jest tak świetnie zarządzana a zarząd TŻ z prezesem p.LK nie mogą poradzić sobie z bałaganem który panuje w klubie który jest jednostką mikroskopijną w porównaniu do dużej firmy...

pozwolisz, ze wyrecze Bimmera:
a jak myslisz - jaka jest skala "balaganu" w klubie w skali 0 - 10?
a po odpowiedzi na to pytanie, sprobuj zadac nastepne -
w tak delikatnej materii jak sredniej klasy klub zuzlowy lepiej robic zmiany stopniowo i powoli (ewolucja) czy zrobic konkretne porzadki raz a dobrze (rewolucja)?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: ravajas » 20 kwietnia 2005, o 12:12

go! pisze:I analogicznie - lubelskie firmy też mogą miec interes w reklamowaniu sie np. w Równem. Moze taka Sipma zamierza ekspandować na rynek ukraiński i wyposażyć w sprzęt tamtejsze rolnictwo? Wtedy nasz spadek do 2 ligi byłby ekonomicznie uzasadniony a rezygnować ze wspierania miejscowego sportu nie trzeba :P

eee kiepski chuit materkindodi... to już lepiej, gdyby Sipma sponsorowała żuzlowców z Równego. Jesli miałaby zrzucićTŻ do II Ligi to sądzę, że nikt z Ukrainy nie chciałby kupowac maszyn od rywala.

pozdrawia:
Rafał Borowski

rob7
Senior

#73 Postautor: rob7 » 20 kwietnia 2005, o 12:18

nawet jak to jest 10 pkt, to porządek w tak malutkiej instytucji robi się w przeciągu tygodnia a a obowiązek prowadzenia pełnej księgowości wprowadza się jednym zarządzeniem ... widocznie wygodniej jest tak jak jest
PS
Gawrzyk jest prowadzona pełna księgowość w klubie? TAK, NIE

Shack
Administrator

#74 Postautor: Shack » 20 kwietnia 2005, o 12:20

rob7 pisze:nawet jak to jest 10 pkt, to porządek w tak malutkiej instytucji robi się w przeciągu tygodnia a a obowiązek prowadzenia pełnej księgowości wprowadza się jednym zarządzeniem ... widocznie wygodniej jest tak jak jest

Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że obowiązek pełnej ksiegowości nakłada sie odgórnie na Stowarzyszenia, Towarzystwa prowadzące dzialaność gospodarczą. Chyba.