Obcokrajowiec - nowa ankieta

żużel w Lublinie

Nowym obcokrajowcem TŻ powinien zostać:

Gary Havelock
4
3%
Ales Dryml
1
1%
Lukas Dryml
17
12%
David Norris
5
3%
Chris Louis
7
5%
Billy Hamill
25
17%
Sam Ermolenko
14
10%
Joonas Kylmaekorpi
5
3%
Fredrik Lindgren
8
6%
Siergiej Darkin
6
4%
Niklas Klingberg
35
24%
Matej Zagar
16
11%

Liczba głosów: 143

Wiadomość
Autor
Rekinica
Kontakt:

#126 Postautor: Rekinica » 22 kwietnia 2005, o 14:50

$korzen$ pisze:Boze jedyny jeszcze kilka takich postow i padne na zawal. Rekinico, kazdego z wyzej wymienionych przez ciebie zawodnikow nie da sie nazwac przecietniakiem, moze poza Ljungiem ktory ma czasami przeblyski niewatpliwie duzego talentu, ale reszta ? wypisujac ich raczej sie zblaznilas. Nam potrzebny jest doswiadczony zawodnik ! dlatego juz od kilku dni pisze to samo, NIKLAS KLINGBERG

A ja zapytam, ile razy widziałeś Ich na torze? Ja miałam okazję oglądać każdego z wyżej wymienionych. Poza tematem, jak mi powiedziano przez sezonem, że mamy zakontraktować Renata Gafurova, to zrobiłam dokładnie taką (:|) minę. W życiu Go nie widziałam na oczy, ale teraz widzę, że to było rewelacyjne posunięcie. Duży wkład w ściągnięcie Renata miał Roman Povazhny, kolega z ligi rosyjskiej. A wracając już do tematu, jeśli patrzeć na tych bardziej doświadczonych zawodników, to faktycznie skłaniałabym się do Niklasa Klingberga, bądź Chrisa Louisa. Obawiam się natomiast, że mogą Oni prezentować formę podobną do Jensena, albo po prostu przedstawić za wysokie wymagania. Zostawiłabym Duńczyka...
Obrazek
Obrazek

Gość

#127 Postautor: Gość » 22 kwietnia 2005, o 14:53

$korzen$ pisze:
Rekinica pisze:Morten Risager, Frederik Lindgren, Matej Zagar, Denis Gizatulin, Rory Schlein, Ruslan Gatiatov. David Howe, czy Peter Ljung (choć nie orientuję się co do Ich wieku). Niestety odpadł Bjerre.

Boze jedyny jeszcze kilka takich postow i padne na zawal. Rekinico, kazdego z wyzej wymienionych przez ciebie zawodnikow nie da sie nazwac przecietniakiem, moze poza Ljungiem ktory ma czasami przeblyski niewatpliwie duzego talentu, ale reszta ? wypisujac ich raczej sie zblaznilas. Nam potrzebny jest doswiadczony zawodnik ! dlatego juz od kilku dni pisze to samo, NIKLAS KLINGBERG

Jeszcze Zagar ładnie posuwa tylko , że on twierdzi,że dla niego Polska liga jest zbyt agresywna i że zawodnicy nawzajem wiozą się w bandę..
No i ewentualnie Morter Risager

JAG
Senior

#128 Postautor: JAG » 22 kwietnia 2005, o 15:37

Ferjan pisze:Jeszcze Zagar ładnie posuwa

a wiesz to z własnego doswiadczenia :lol:

sory ale czasem takie fajne rzeczy mozna poczytać.
Ferjan nie ma tu juz osoby na tym forum która by o decyzji Zagara nie wiedziała od conajmniej jesieni/zimy 04r

MEZZI008

#129 Postautor: MEZZI008 » 22 kwietnia 2005, o 17:13

Jeśli chodzi o mnie najlepszym wyborem bylby Lucas Dryml bo chyba nikt inny nie jeżdzi tak dobrze jak on. Przecierz ten gość wygrywał Grand Prix i objeżdżal takich jak( Gollob rickardson hancock Crump).

Awatar użytkownika
papi
Trener

#130 Postautor: papi » 22 kwietnia 2005, o 17:22

MEZZI008 pisze:Jeśli chodzi o mnie najlepszym wyborem bylby Lucas Dryml bo chyba nikt inny nie jeżdzi tak dobrze jak on. Przecierz ten gość wygrywał Grand Prix i objeżdżal takich jak( Gollob rickardson hancock Crump).

akurat wygrac to nigdy mu sie nie udalo, ale chyba ze 3 razy byl na podium, fakt ze ma talent, jednak nie da sie ukryc ze po kontuzji to cien zawodnika, brak mu tej przebojowosci co kiedys. Wydaje mi sie ze jednak na 1 lige to i tak bylby czolowym zawodnikiem, a dla naszego klubu na pewno wzmocnieniem

Darecky

#131 Postautor: Darecky » 22 kwietnia 2005, o 17:28

istred napisał:
Pozatym Gelu, jesli uważasz że przeciętny Kowalski przyjdzie na stadion jak usłyszy że w Motorze jezdzi Ermolenko? Ze przyciagnie kogos kto zuzla no oczy nie widział? A moze tych ktorzy znaja sklad i mozliwosci i wybulą 15 zł żeby zobaczyć 5 biegów Sama? Daruj.
Na Sama może i nie... ale jak usłyszy, że w Lublinie będzie jeździł były indywidualny mistrz świata to być może tak. "

Jednego mistrza swiata w składzie juz mamy,więc teraz pora na następnego :lol: .Jeden dobry a drugi jeszcze lepszy :lol: :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#132 Postautor: $korzen$ » 22 kwietnia 2005, o 19:05

Rekinica pisze:A ja zapytam, ile razy widziałeś Ich na torze? Ja miałam okazję oglądać każdego z wyżej wymienionych. Poza tematem, jak mi powiedziano przez sezonem, że mamy zakontraktować Renata Gafurova, to zrobiłam dokładnie taką (:|) minę. W życiu Go nie widziałam na oczy, ale teraz widzę, że to było rewelacyjne posunięcie. Duży wkład w ściągnięcie Renata miał Roman Povazhny, kolega z ligi rosyjskiej. A wracając już do tematu, jeśli patrzeć na tych bardziej doświadczonych zawodników, to faktycznie skłaniałabym się do Niklasa Klingberga, bądź Chrisa Louisa. Obawiam się natomiast, że mogą Oni prezentować formę podobną do Jensena, albo po prostu przedstawić za wysokie wymagania. Zostawiłabym Duńczyka...

Denis Gizatulin, Ruslan Gatiatov - ich na torze okazji ogladac nie mialem. Ale nadal uwazam ze droga kolezanko :wink: nie rozumiesz do konca o co mi chodzi. Na eksperymenty z takimi zawodnikami jak wymienieni przez ciebie mogli bysmy sobie pozwolic majac komfortowa sytuacje w tabeli (czyt. 3-4 miejsce). My jednak komfortowej sytuacji nie mamy, zajmujemy 2 miejsce od konca w tabeli i na gwalt potrzebny jest nam zawodnik ktory zrobi chociaz te 11 pkt zwlaszcza na naszym torze. Sorry, ale Schlein, Gizatulin czy Howe nie gwarantuja wiecej punktow niz nasza obecna miernota Jensen. Patrzac na to co pozostalo mamy do wyboru kogos z 3 Sam-Klingberg-Norris, inne nazwiska nie wchodza w rachube.
Mam nadzieje ze teraz rozumiesz co mialem na mysli troche krytykujac twojego posta :wink:

Awatar użytkownika
major

#133 Postautor: major » 22 kwietnia 2005, o 19:20

A ja sie jeszcze raz zapytam wszystkich mądrych, którzy są ponoć blisko "koryta": za co kupimy nowego "obco". Moim skromnym zdaniem wszyscy dobrzy w dostępnej cenie zostali już wykupieni przed sezonem. Pozostali albo cienisy, albo tacy , którzy sie cenią jako "byli mistrzowie czegoś tam". Myslę, że w tej chwili tanich a dobrych na rynku nie ma.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#134 Postautor: Drabol » 22 kwietnia 2005, o 19:40

Tak dla jasności... Denis Gizatulin wystartował w meczu z bodaj łodzią w II lidze i zdobył ledwo 7 punktów w pięciu startach. Entuzjastycznie patrząc wynik Kępy w I lidze to byłby sukces :P

Jeśli juz brac to kogoś dobrego i taniego... tylko że takiego kogoś nie ma. Jeśli chcecie jeszcze jakiegoś w miare dobrego ridera, to trzeba wybulić kasę.

Ps. Coś na forum Krosno pisza że ponoć 2 obco kontraktują, niby ma byc to Peter Ljung. A Krosno takie biedne...
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
papi
Trener

#135 Postautor: papi » 22 kwietnia 2005, o 19:46

Drabol pisze:Ps. Coś na forum Krosno pisza że ponoć 2 obco kontraktują, niby ma byc to Peter Ljung. A Krosno takie biedne...

e tam Drabol zobacz ilu TÅ» ma kandydatow na drugiego obco :lol: :lol: :lol: , Ljung tez juz gdzies sie przy okazji pojawil, wiec w razie czego jest konkurencja. Na forum pisze sie rozne rzeczy, a wiadomo ze z prawdÄ… to moze miec niekoniecznie zbyt wiele wspolnego :twisted:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#136 Postautor: boxing » 23 kwietnia 2005, o 01:06

David Norris i Chris Louis (po 13 punktow) najskuteczniejszymi zawodnikami meczu, w ktorym jezdzili tez Nicki Pedersen, Hans Andersen, Piotr Protasiewicz czy Robert Miskowiak:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62652
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gemeran

#137 Postautor: Gemeran » 23 kwietnia 2005, o 08:43

boxing pisze:David Norris i Chris Louis (po 13 punktow) najskuteczniejszymi zawodnikami meczu...

Wypuść Norrisa na polskie lotniska to będzie się dwa razy w wirażu składał.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#139 Postautor: Metalliczny » 23 kwietnia 2005, o 09:25

Z tego co pamiętam to Ruud strasznie cieniował. Robił ok. 5-6 pkt., ale mogę się mylić. A co do Aldena, hmmm, czy ja wiem, czy byłoby to wzmocnienie na te 11-12 pkt. nawet na swoim torze?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#140 Postautor: boxing » 23 kwietnia 2005, o 09:31

Gemeran pisze:
boxing pisze:David Norris i Chris Louis (po 13 punktow) najskuteczniejszymi zawodnikami meczu...

Wypuść Norrisa na polskie lotniska to będzie się dwa razy w wirażu składał.

Jesper co prawda sam sklada sie raz, ale ostatnio malo brakowalo, zeby drugi raz skladal go lekarz. Jak Norris bedzie robil po 13 punktow i "przywozil" takich zawodnikow jak ostatnio w Anglii, to dla mnie moze nawet prosta slizgiem jechac. A specjalista od dwukrotnego lamania motocykla na wirazu jest Franek.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#141 Postautor: czaszka » 23 kwietnia 2005, o 11:02

Co do Ruuda, to niestety a może stety :wink: jego na bank nie zobaczymy w tym sezonie, bo ma podpisany kontrakt w Pile :) David Norris/Billy Hamill naszymy nadziejami :wink:

Pozdro.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#142 Postautor: jacur78 » 23 kwietnia 2005, o 11:38

Jak widze kandydature 45-letniego dziada na naszego drugiego obcokrajowca to az mnÄ… telepie. :) Owszem Ermolenko ma ladne nazwisko, ale czy podolalby on startom w 2 ligach. Kondycja juz nie ta, checi do czestych podrozy mniejsze i z pewnoscia spore wymaganie finansowe. Podsumowujac ,Ermolenko stanowcze NIE. Ale juz jego kolega z Petergough tak :) Joonas Kylmakorpi calkiem niezle radzi sobie w Anglii, wozac za soba Rickich i innych asow :) Tu mozna przeanalizowac jego tegoroczne starty http://www.peterboroughspeedway.net/

Dodam jeszcze ze i Jensen sie obudzi. Teraz wprawdzie jest bez formy ale z cala pewnoscia nie zapomnial jak sie jezdzi!!!

Alden- kaleczniak jakich malo. Widzialem na wlasne oczy jak wozili go Kenneth, Morton i inne asy :)

Maldini

#143 Postautor: Maldini » 23 kwietnia 2005, o 12:53

Moim zdaniem Klingberg byłby zawodnikiem na minimum 10 pkt w każdym spotkaniu. Ja osobiście byłem zadowolony z tego jak prezentował się w Ostrowie w poprzednim sezonie. Co do Hamilla to jednak chyba zbyt duży wydatek i nie ma się co na niego rzucać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#144 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2005, o 13:13

Hamill - za drogi, Ermolenko - zbyt duże wymagania finansowe. Jak rozumiem ci co to piszą - znają w każdym szczególe warunki obu zawodników. Chętnie je poznam i oczekuję przedstawienie stawki za punkt, za dojazd itd. Do dzieła chłopaki.

Awatar użytkownika
major

#145 Postautor: major » 23 kwietnia 2005, o 13:51

Skoro dla Pana Siwka Mordel stawia warunki wygórowane, to wyobrażam sobie jak wygląda portfel klubowy. Na tej podstawie sądzę, że nie ma kasy na Ermolenko. Ale ponoć coś drgnęło, Mordel ma jechać w Ostrowie. :shock:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#146 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2005, o 14:04

Ładna dedukcja, ale oczekuję konkretów a nie przypuszczeń.

Awatar użytkownika
major

#147 Postautor: major » 23 kwietnia 2005, o 15:04

Gelo pisze:Ładna dedukcja, ale oczekuję konkretów a nie przypuszczeń.

To jest taka Twoja gra słowami: konkrety, przypuszczenia. Ja analizuje sytuację klubu przez okres ostatnich 6 miesiecy. Najpierw były wspaniałe zapowiedzi, e-liga, kontrakty. Jak sie okres transferowy zakończył, wiemy wszyscy. Zakontraktowano Jensena tylko nie wiem na jakiej podstawie. Poprzedni rok miał katastrofalny za kilkoma wyjątkami. Myslę, że wzieto go bo był najtańszy i był kiedyś ..... . Początek sezonu świadczy o tym, że nikt nie wie co zrobić z tą drużyną. A drużyna nie jedzie. Szarpiemy sie z torem, zmieniamy trenerów. I nic. Ja nie jestem tak blisko klubu jak niektórzy z Was. Ale ja oceniam wszystko chłodnym okiem, stojac z boku. A z boku drogi kolego to tak właśnie wygląda, że musimy kupić obcokrajowca dobrego i taniego. ALe jeśli ktoś jest dobry i tani to znaczy, że jest do dupy. Chyba że chcemy kupić dwóch: jednego dobrego i jednego taniego. Ale po co nam dwóch "obco" :lol:
A osoby, które są blisko klubu zawszę będą władze klubu chwalić, bo mają w tym interes. Spytasz jaki: a chociażby darmowe wejściówki.
Mój wniosek: kasa klubu jest pusta, a władze klubu siedzą i płaczą, jak matka nad zasranym dzieckiem. I nie ważne ile chce Sam za 1 punkt, 1 euro czy 100. Ważne jest to , że w klubie nikt nic nie robi aby ten stan zmienić.
Pozdrawiam

go!
Trener

#148 Postautor: go! » 23 kwietnia 2005, o 15:24

Pewnie w najmniej oczekiwanym momencie Pan Dyrektorrrr nas wszystkich jak zwykle zaskoczy jakimś tajemniczym obcokrajowcem co to sobie nikt nawet nie roi w głowie.
Czemu by nie w Ostrowie....np. :?: :wink:

PS. Np. Jurek Mordel prosto ze Szwajcarii

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#149 Postautor: ravajas » 23 kwietnia 2005, o 18:17

w kwestii nowego obcokrajowca, to Dyrektor zaskoczy, bo Mordel to już nie tylko obcokrajowiec... on jest - jak by to powiedzieć - z innego świata!

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Twardy

#150 Postautor: Twardy » 23 kwietnia 2005, o 22:14

Uważam iż obecnie dostępnych jest tylko dwóch zawodników którzy robili by pewne 12 pkt, Billy Hamill oraz Matej Zagar. Zważywszy na to że Amerykanin ma kontuzję a Słoweniec wzbrania się przed występami w Polsce, wybór zagranicznego żużlowca będzie trudny. Kwestią szczęcia będzie zakontraktowanie odpowiedniego człowieka (np. Nermark w Gorzowie w 2004). Głosowałem na Zagara ale zobaczył bym też w składzie Norrisa, Louisa .