Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy... To nie jest tylko kwestia sprzętu, ale i przygotowania do sezonu. Pan J sprawiał wrażenie jakby w połowie biegu potrzebował respiratora... tutaj i rakiety Rickardssona nic by nie pomogły bo Pan J by się najpewniej na nich pozabijał... Jako jedyny z zawodników odpuszczał całkowicie gaz wchodząc w drugi łuk... Myślę, że Jesper wyszedł z założenia, że skoro jest byłym IMŚJ i jeździł w SGP to jeździć już umie świetnie i tylko mu potrzebne super maszynki...
Swoją drogą ciekawe jakby na jego sprzęcie prezentował się np Piszcz albo Pietraszko...
Pozdrawiam
Jesper Monberg
Mam nadzieję,że ani Piszcz, ani Pietraszko nie będą musieli ścigać się na motocyklach Jensena. Nie wydaje mi się natomiast, aby podpisał on kontrakt amatorski - powinien więc być perfekcyjnie przygotowany do sezonu pod względem sprzętowym i kondycyjnym.
A może zakupił silniki jak połowa zawodników Polonii Bydgoszcz u Neville'a Tatum'a i po prostu został nabity w butelkę?
Czekam na oficjalną odpowiedź pana Jensena
Pozdrawiam!
A może zakupił silniki jak połowa zawodników Polonii Bydgoszcz u Neville'a Tatum'a i po prostu został nabity w butelkę?
Czekam na oficjalną odpowiedź pana Jensena
Pozdrawiam!
Saint pisze:Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy(...)
Czyli wg. Ciebie, Jesper w przerwie zimowej cofnal sie w rozwoju o kilka lat ??
To wlasnie dzieki dobrym (szybkim, sprawnym) silnikom, zawodnik moze uzyskac dobry wynik czy to w GP, czy to w rozgrywkach ligowych. We Wloszech zrobil te 15 pt (ale podobno tam jest jakas inna punktacja, nie wiem, gdzies na forum to wyczytalem), a w Polsce juz tylko 1. Umiejetnosci ma takie same - czy jezdzi u nas, we Wloszech lub tez w Szwecji. Takze sam widzisz, ze sprzet odgrywa bardzo wazna role dla zuzlowca (raz przywozisz komplety, pojedziesz gdzies indziej - nie zdobedziesz nawet punktu
Pozdro
- jas
- Senior
- Kontakt:
moim zdanie wina lezy zarowno po stronie slabego przygotowania sprzetowego, jak i kondycyjnego do sezonu. i dlatego racje ma Saint piszac, ze Pulpet wyglada jakby potrzebowal respiratora w trakcie biegu - on nie ma po prostu sily, kondycji i wytrzymalosci. umiejetnosci ma, w rozwoju sie nie cofnal - tylko sily w rekach i sily motorkow brak 
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!