Motor Lublin - Stal Gorzów 40:50

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

#26 Postautor: kilar » 8 maja 2005, o 18:08

meesha pisze:A drugiego ostrzeżenia byś nie chciał :lol: :P :wink: :wink: Tylko mówię od razu - zwróć uwagę na emotki bo zaraz będzie afera :D
Zostałem wywołany do tablicy to się wytłumaczę - temat o najblizszym meczu zawsze pojawia się od razu po poprzednim i gdybym ja go nie założył to zrobiłby to ktoś inny. Tylko ze wtedy tytuł topicu mógłby brzmieć "Sipma Lublin - Mars Gorzów" a tego bym nie zniósł :D :P
Pozdrawiam...

Dobra wybaczam, ale jako pokute zadaje Ci Biblie (na pamiec :wink: :D ) na nastepny mecz :D :lol:

Pozdro

Awatar użytkownika
Cavel

#27 Postautor: Cavel » 8 maja 2005, o 20:56

Na pewno wygramy!!
niemożna sie upijać bo człowiek nic niema z meczu ;)

JAG
Senior

#28 Postautor: JAG » 8 maja 2005, o 21:15

patryk kilar pisze:Wszystko zalezy od postawy przede wszystkim Jonasza i pozostalych seniorow. Jak pojada zyciowke, to wygramy mecz, jak nie, to dostaniemy w dupe jak z Rybnikiem czy Rzeszowem. Szkoda troche, ze dzisiaj nie odbyl sie mecz z Opolem, bo bysmy przynajmniej wiedzieli co prezentuje Fin :| - (zasrana pogoda :wink: )

PS.Moze niech sie ktos pofatyguje i zalozy juz temat o meczu z Krosnem..do spotkania z Gorzowem JESZCZE CALY tydzien a temat juz jest..z Krosnem jezdzimy gdzies za 2 miesiace, ale co to kogo zbawi miesiac w ta czy w tamta :? :evil: .Podyskutujemy sobie i do meczu nabijemy z 1000 postow

cos tu nie gra :roll: skoro koledze nie pasuje ze juz jest temat to po co sie w nim wypowiada o meczu,przecież jeszcze tydzien czasu :evil:

ja tam uwazam ze dobrze ze tak wazny dla nas mecz z Krosnem :evil: sie dzis nie odbył.wole żeby nasz nowy obco poczuł na nowo smak polskiej ligi w meczu z trudniejszym przeciwnikiem.naszym pozostałym zawodnikom tez przyda sie jeszcze troche jazdy przed Krosnem.
podobnie jak wiele osób uwazam ze jasno trzeba postawić sobie za cel pokonanie trudnego przeciwnika w najblizsza niedzielę.i zadnego lekcewazenia treningów!
:),czasami :(

Davv
Kadrowicz

#29 Postautor: Davv » 8 maja 2005, o 21:25

JAG pisze:cos tu nie gra :roll: skoro koledze nie pasuje ze juz jest temat to po co sie w nim wypowiada o meczu,przecież jeszcze tydzien czasu :evil:

ja tam uwazam ze dobrze ze tak wazny dla nas mecz z Krosnem :evil: sie dzis nie odbył.wole żeby nasz nowy obco poczuł na nowo smak polskiej ligi w meczu z trudniejszym przeciwnikiem.naszym pozostałym zawodnikom tez przyda sie jeszcze troche jazdy przed Krosnem.
podobnie jak wiele osób uwazam ze jasno trzeba postawić sobie za cel pokonanie trudnego przeciwnika w najblizsza niedzielę.i zadnego lekcewazenia treningów!

kolezanko o ile sie nie myle to odwolano mecz z opolem :wink:

Fajnie jest podyskutowac o meczu, ale my nie bardzo mam jakiekolwiek podstawy. Nikt nie wie co sobą prezentuje "FINKA", tak samo ŁYKO. Oczywiście zawsze można pogdybac. Ja wierze w zwyciestwo. Jak by "FINKA" nie jeździł to i tak będzie będzie bardzo ciężko. Nawet jeśli zrobi komplet to mozemy przegrać. Według mnie wszyystko zależy od trzech czynników:
1. W jakim składzie przyjedzie Gorzów (z obco czy bez)
2. Forma jakÄ… prezentuje "FINKA"
3. Forma jaką pokaże Hlib

PS. Na naszego Joonasa mowię "FINKA" dlatego, że jest Finem i mam nadzieję, że będzie ciął jak finka (dla żeńskiej części kibiców - to taki nóź)
Ostatnio zmieniony 8 maja 2005, o 21:53 przez Davv, łącznie zmieniany 1 raz.

Stacho85

#30 Postautor: Stacho85 » 8 maja 2005, o 21:50

kolego o ile sie nie myle to odwolano mecz z opolem

Nie wiem czy zauwazyles ale przy nicku jest zazwyczaj ikonka oznaczajaca plec. Spojrz wiec sobie co ma JAG :wink:

Davv
Kadrowicz

#31 Postautor: Davv » 8 maja 2005, o 21:56

Stacho85 pisze:Nie wiem czy zauwazyles ale przy nicku jest zazwyczaj ikonka oznaczajaca plec. Spojrz wiec sobie co ma JAG :wink:

a no niezauwazylem. bardzo mi przykro i obiecuje poprawe. juz poprawilem :wink:

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#32 Postautor: skuba » 8 maja 2005, o 23:14

Tak obserwując wypowiedzi na forum smuci mnie rzecz, iż szukamy zwycięstwa przyszłego meczu w słabej 'kondycji' zespołu z Gorzowa niż w dobrej naszego zespołu. Fakt, że nie wiemy jak będzie spisywał się nasz obco, ale to nie zmienia faktu, że seniorzy (czyt. Franek) mogą zawieść. Wiem, że Gorzów jest mocny, ale myślę, że jak nasi pojadą dobrze (nawet niekoniecznie wyśmienicie) oraz FINKA to trafiony wybór, mamy szansę po zaciętej walce wygrać ten mecz. Przecierz dodatkowym atutem jest fakt, że jeździmy 'u nas'. Mam nadzieję, że te 2 punkty wkońcu zostaną u nas. MUSIMY WYGRAĆ :wink:

JAG
Senior

#34 Postautor: JAG » 9 maja 2005, o 13:19

Davv pisze:kolezanko o ile sie nie myle to odwolano mecz z opolem :wink:

fakt,drobna pomyłka.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#35 Postautor: kilar » 9 maja 2005, o 15:07

JAG pisze:cos tu nie gra skoro koledze nie pasuje ze juz jest temat to po co sie w nim wypowiada o meczu,przecież jeszcze tydzien czasu

Bo chcialem, zeby mi kolezanka specjalnie zwrocila uwage :wink: :)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#36 Postautor: Lublin_Fan » 9 maja 2005, o 15:26

Moim zdaniem wygrana nie wchodzi w rachubę. Przez ostatnie 2 lata gorzowianom dobre jeździło się na naszym torze, więc niby dlaczego nie miałoby tak być i tym razem? Oni preferują - podobnie jak nasi - przyczepną nawierzchnię, zatem mamy związane ręce i przygotowaniem toru nie zwiększymy szans. Dodatkowo brakuje nam lokomotywy - Petera oraz Grześka Knappa, który potrafił wypruwać sobie flaki na takich przeciwnikach jak MARS SNIKERS AUTO EURO RTV AGD PCV UPC ITP czy jak oni się tam zwą w tym roku ;). Gorzów ma dwóch doświadczonych starych wyjadaczy w osobach Flisa i Palucha oraz najlepszych w lidze juniorów. Dorzucają do tego Pecynę o obcokrajowca jestem pełen obaw, czy uzbieramy więcej punktów niż z Rzeszowem.

Pozdr.

Marcin29
Kontakt:

#37 Postautor: Marcin29 » 9 maja 2005, o 16:00

Gorzów w Lublinie zawsze dobrze jezdzi wiec wygrać będzie ciężko,ale trzeba być optymistą,wkońcu wzmocniliśmy się i obcokrajowcem i juniorem trzeba tylko liczyć na ich dobry występ.A co do meczu w Opolu to gdzie mają wygrać jak nie w Opolu!Nigdzie indziej punktów na eyjeżdzie niemamy co szukać.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#38 Postautor: dilucio » 9 maja 2005, o 16:05

46-44 dla naszych koziolkow inaczej byc nie moze :) kiedys przeciez musza wygrac :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#39 Postautor: sadychor » 9 maja 2005, o 16:05

Łatwo nie będzie, ale po co od razu zakładać porażkę ja się pytam?W tamtym roku przerżneli na własne życzenie(dawno tak się nie śmiałem), teraz też jakoś tak dziwnie planują jazdę bez stranieri.Wiadomo, sprzęt na bank będzie im zasuwał i jest jeszcze jedno, czego się obawiam-agresywna jazda Flisa i Hliba.Robert to spoko koleś, ale pamiętam jak u nas wywalił Palucha-kumpla z drużyny i zawsze kiedy on jedzie to mam wrażenie, że zaraz będzie niezła kabała na torze.Pawełek też mimo młodego wieku nigdy nie przebierał w środkach(domykanie do bandy itp.).Niech Piszczo trzyma się z dala od tego duetu, najlepiej tak 30 metrów przed nimi :wink: Na mecz idę też popatrzeć na taktyczne umiejętności pana Chomskiego i jego wychowanków-szacunek :!: :!: :!:

PS Tylko co jest do jasnej Anielki z tą pogodą :!: Przecież maj mamy.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2005, o 16:48 przez sadychor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#40 Postautor: grzesieck » 9 maja 2005, o 16:25

sadychor pisze:."Bolo" to spoko koleś, ale pamiętam jak u nas wywalił Palucha-kumpla z drużyny i zawsze kiedy on jedzie to mam wrażenie, że zaraz będzie niezła kabała na torze.

PS Tylko co jest do jasnej Anielki z tą pogodą :!: Przecież maj mamy.

Zaraz zaraz, przeciez "Bolo" to Paluch? :roll:

No a pogode mamy rzeczywiscie wspaniala... moze i u nas snieg popada niedlugo :? :x
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#41 Postautor: skuba » 9 maja 2005, o 16:31

Kurde, im blizej meczu tym większych jestem obaw. A najgorsze jest to, że jeszcze prawie tydzień. Choć po wypowiedziach Jonasza które mozna znaleść na stronce TŻ, jakbym zaczynał nabierać optyminzmu. A co do agresywności w/w panów. No Tomek ostatnio pokazał, że nie pozwoli sobą pomiatać :wink: więc może być ciekawie. Wiem, że będzie ciężko, ale wierze w koziołki i że wygramy to. Oby!! :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#42 Postautor: papi » 9 maja 2005, o 16:39

jak narazie we wszystkich dotychczasowych meczach byłem optymistą, ale kazda seria musi sie kiedys konczyc :lol: , niestety watpie by byla to seria meczow TŻ bez zwyciestwa. Po prostu trudno być optymistą jesli widzi sie nadzieje w zawodnikach ktorzy lubelskiego toru kompletnie nie znają, tym bardziej że nie mozna tego powiedziec o zawodnikach Gorzowa, ktorzy u nas od dluzszego czasu radza sobie bardzo dobrze. Przypuszczam, że Joonas w mezu z Gorzowem zbawicielem nie zostanie, moze od nastepnych meczy bedzie pewnym punktem druzyny, ale narazie lepiej sie wstrzymać. Myśle ze jak zbobedziemy 40 to juz najgorzej nie bedzie, niestety :cry: . Ja stawiam 37:53 :cry:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#43 Postautor: sadychor » 9 maja 2005, o 16:52

Zaraz zaraz, przeciez "Bolo" to Paluch?

Się pomyliłem?Przepraszam.Ale to dlatego, ze Flis wygląda trochę jak bolek(bez urazy) :D :D :D

hayabusarider

#44 Postautor: hayabusarider » 9 maja 2005, o 18:06

Bez wcześniejszego treningu naszych nowych nabytków nie ma mowy o zwycięstwie.
To nie sÄ… zawodnicy typu: "najemca - profesjonalista" gdzie by nie wyjechali tam dobrze jadÄ….
Oni niestety muszą poznać tor,jego geometrię ,nawierzchnię oraz kruczki.
A próba toru przed meczem napewno im tego nie zapewni.

Więc stawiam ten mecz do tyłu, chyba że Joonas i Łyko to wilki w owczej skórze ;-)

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#45 Postautor: Erwin » 9 maja 2005, o 19:51

Śledząc mecze Stalówki w TV (Puls) uważam, że nasze szanse na 2 pkt. są znikome, nie ukrywajmy, tak naprawdę Stal nie ma słabych punktów, wszyscy gorzowianie jeżdża u nas bardzo dobrze, może z wyjątkiem Brzozowskiego, jednak to w tym sezonie całkiem inna postać nauczył się bardzo dużo. Tutaj mamy również wzór szkolenia żużlowców, porównajmy jego jazdę w tamtym sezonie woził ogony jak wielu w naszej polskiej lidze teraz jest solidnym juniorem i w niektórych meczach pokazał, że potrafi zbierać nawet dwucyfrówki. Ktoś już wspomniał, że doszukujemy się słabej dyspozycji gorzowskich zawodników, a zapominamy jakie gafy potrafią walnąć nam nasi jeźdźcy :x . Dodam, że Stal przyjedzie do nas z przewagą psychiczną, u nich jak do tej pory wszystko gra i podejrzewam, że pojadą w tym meczu bez żadnego nacisku, natomiast my mamy przysłowiowy nóż na gardle, brak zwycięstwa w dotychczasowych spotkaniach i taka presja nie zawsze pomaga, a nacisk kibiców na pierwszą wygraną będzie bardzo duży, niestety, ale po tym co oglądamy na Zygmuntowskich trudno wierzyć w wygraną :(

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#46 Postautor: Metalliczny » 9 maja 2005, o 20:00

Ja to się zaczynam martwić, czy mecz w ogóle się odbędzie (vide pogoda i prognozy). Nawet jeśli, to tor będzie mokry i trudny. Dodając do tego że jest nieco specyficzny, to koniecznie trzeba ściągać Fina, żeby potrenował spokojnie i zdążył zobaczyć o co tu biega. A wracając do szans - ja już nie mam złudzeń, wygramy tylko z Opolem i Krosnem, tylko te drużyny są w naszym zasięgu. Stal jest naprawdę mocna, mocniejsza niż Rybnik, a ci bez problemu nas rozjechali. Dlaczego więc miałoby być inaczej teraz? Chyba że jakimś cudem niespodziewany los uraczy gości sporą liczbą defektów - i wygramy minimalnie, ale na to bym nie liczył. Na razie stawiam 40:50, zobaczymy ewentualnie po treningach jak to będzie wyglądało.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#47 Postautor: Fork » 9 maja 2005, o 20:05

Metalliczny pisze:Ja to się zaczynam martwić, czy mecz w ogóle się odbędzie (vide pogoda i prognozy). Nawet jeśli, to tor będzie mokry i trudny. Dodając do tego że jest nieco specyficzny, to koniecznie trzeba ściągać Fina, żeby potrenował spokojnie i zdążył zobaczyć o co tu biega.

No wlasnie ciekawe czy wogole spotkanie dojdzie do skutku.
Jak podaje info naszej stronki w wywiadzie z J.Kylmakorpim, Fin powiedzial ze raczej nie przyjedzie wczesniej potrenowac. :(

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#48 Postautor: marcin_lub » 9 maja 2005, o 23:51

Czytając kilka ostatnich postów nachodzi mnie tylko jedna myśl: gdyby Jensen przywiózł 10 pktów z Rybnikiem to wygralibyśmy bez najmniejszych problemów!! Więc nie wiem dlaczego przez większość kibiców przemawia pesymizm?? :) Ja jestem zdania że mecz na pewno nie będzie łatwy ale jest do wygrania!! Myśle że Joonas przywiezie spokojnie 10 pktów i liczę również na nowego juniora... Wkńcu wychowanek Częstochowy!! Jeżeli Łyko zrobi 5 punktów, Jonas powiedzmy 11 a reszta zespołu pojedzie tak samo jak z Rybnikeim to... sami sobie policzcie :D:D:D Ja osobiście stawiam na wygraną naszgo zespołu!! Z przebojami to przebojami ale WYGRANA :)
Pozdro...

Awatar użytkownika
okon
Kontakt:

#49 Postautor: okon » 10 maja 2005, o 00:04

Hehe Gorzow ostatnio na wyjazdy to ma podwojna mobylizacje przykladowo z Rzeszowie co bieg zmieniano Lancuszki Sprzeglowe na nowe :) zeby nie miec jakis wpadek :twisted: z jesli chodzi o sprzet gorzowian to dysponujemy bardzo dobrym sprzetem w tym sezonie takim jacy maja e-klasowscy

a co do ksyw w Gorzowie Robeta Flisa i Piotr Palucha

Piotrek Paluch ma "Bolo"
Robert Flis "Rzeźnik" "Roberto"

pozdro
Stal Gorzow ! :-)
falubaz zielona gora - 1 liga 2006 :P

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#50 Postautor: kilar » 10 maja 2005, o 00:21

okon pisze:Hehe Gorzow ostatnio na wyjazdy to ma podwojna mobylizacje przykladowo z Rzeszowie co bieg zmieniano Lancuszki Sprzeglowe na nowe zeby nie miec jakis wpadek z jesli chodzi o sprzet gorzowian to dysponujemy bardzo dobrym sprzetem w tym sezonie takim jacy maja e-klasowscy

Rzeszow tez dysponuje "ekstraligowym" :wink: , a malo co by przegrali z Grudziadzem :P

Pozdro[/quote]