Występy lubelskich juniorów
nie jestem pewny, ale czy klub ma jakikolwiek obowiÄ…zek wspomagania zawodnikow w trakcie sezonu
Jeśli kontrakt jest zawodowy to żulowiec dostaje kase, jak amatorski sprzęt, ale na początku sezonu. Może się myle, przyznam szczerze że się nad tym nie zastanawiałem, ale czy amatorski kontrakt powoduje, że klub musi zawodnikowi pomagać także w trakcie trwania sezonu
Dostaje motor i to co na nim zarobi to inwestuje dalej, tak mi się wydaje. Jeśli tak właśnie jest to nie wiem skąd pretensje do klubu, że nie ma zapasowego tłoka dla Śmieji
Chyba że jest inaczej, ale jaki jest sens kupowania go zawodnikowi skoro on powinien zarobić na niego na torze 
Wy chyba macie problemy ze wzrokiem. Co was obchodzą tłoki czy inne pierdoły. Zobaczcie na tor. Co się tam dzieje. Wystarczy popatrzeć na mecz z Krosnem. Dominiczak ma naprawde dobry sprzet, i co? wygrał 1 bieg. A później bał się cokolwiek powalczyc. A Śmieja pokazał, że na przedpotopowych maszynach potrafi powalczyć. Pewnie, że nie byli to rywale "1 klasa", ale zawsze. Co z tego, że nie pojechał na MDMP? Jest lepszy od Dominiczaka na 100%. Tylko sprzęt ratuje Krzysia. Dajcie Adrianowi lepszy sprzęt i tylko patrzeć jak spaliny będzie wąchał Krzyś. A, że może ma mniej profesjonalne podejście to kogo to obchodzi? Ważne, że wyjeżdza na tor i pokazuje, że się nie boi jechać na 100% i walczy.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- jas
- Senior
- Kontakt:
Davv pisze:Wy chyba macie problemy ze wzrokiem. Co was obchodzą tłoki czy inne pierdoły. Zobaczcie na tor. Co się tam dzieje. Wystarczy popatrzeć na mecz z Krosnem. Dominiczak ma naprawde dobry sprzet, i co? wygrał 1 bieg. A później bał się cokolwiek powalczyc. A Śmieja pokazał, że na przedpotopowych maszynach potrafi powalczyć. Pewnie, że nie byli to rywale "1 klasa", ale zawsze. Co z tego, że nie pojechał na MDMP? Jest lepszy od Dominiczaka na 100%. Tylko sprzęt ratuje Krzysia. Dajcie Adrianowi lepszy sprzęt i tylko patrzeć jak spaliny będzie wąchał Krzyś. A, że może ma mniej profesjonalne podejście to kogo to obchodzi? Ważne, że wyjeżdza na tor i pokazuje, że się nie boi jechać na 100% i walczy.
Pozdrawiam![]()
mnie na przyklad. i nie ma tu akurat nic do rzeczy moja osobista sympatia do Krzysia. Smieja nie jest zawodnikiem klasy Wojtka Kowalczyka, ktory nawet po pijaku i na kacu rzadzil w lidze (jesli moge uzyc porownania pilkarskiego
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
Davv pisze: Zobaczcie na tor. Co się tam dzieje. Wystarczy popatrzeć na mecz z Krosnem. Dominiczak ma naprawde dobry sprzet, i co? wygrał 1 bieg. A później bał się cokolwiek powalczyc.
No ja właśnie popatrzyłem na tor i co tam się dzieje
A że Śmieja nie "zdanża" na start dwóch z czterech swoich biegów w Grudziądzu to też wina "Małego"
Panowie (i Panie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- jas
- Senior
- Kontakt:
ale meesha nie porownuj Malego ze Staszkiem i Trumna
. nie ta klasa. Krzysio to co na starcie zdobedzie to dowiezie, ale w 1szym (mlodziezowym) biegu i tyle. a w pozostalych biegach to nie dowiezie nawet do polowy 1szego luku, bo w wejsciu w tenze klapnie gazem (
). co nie zmienia faktu, ze cenie go o wiele wyzej od Smieji.
i takie pytanie dla wyjasnienia wszelkich watpliwosci => Dominiczak ma kontrakt zawodowy, a Smieja amatorski?
i takie pytanie dla wyjasnienia wszelkich watpliwosci => Dominiczak ma kontrakt zawodowy, a Smieja amatorski?
Ależ Jasiu, mnie się rozchodzi o Staszka A.D. 1993 i Trumnę A.D. 1998jas pisze:ale meesha nie porownuj Malego ze Staszkiem i Trumna![]()
. nie ta klasa.
Po prostu chodziło o to, że są tacy zawodnicy, którzy po prostu wstrzelą się w start i idą
Zresztą to jest temat do dłuższych rozważań
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Gawrzyk pisze:Papi swoim wpisem potwierdzasz jednak brak jakiegokolwiek rozeznania w temacie.
Pozdrawiam
właśnie dlatego się zapytałem, bo nie wiem dokładnie. Do tej pory tak mi się wydawało. Jeśli jest inaczej to prosiłem żeby ktoś to sprostowł i wytłumacył, ale jak do tej pory nikt tego nie zrobił, również pozdrawiam
- jas
- Senior
- Kontakt:
meesha pisze:jas pisze:ale meesha nie porownuj Malego ze Staszkiem i Trumna![]()
. nie ta klasa.
Po prostu chodziło o to, że są tacy zawodnicy, którzy po prostu wstrzelą się w start i idą
Wyżej wymienieni robili w ten sposób w początkach swoich startów po ładnych parę punktów jeszcze juniorami będącI nigdy do gwiazd nie należeli, a mimo to po kilku/kilkunastu latach startów dalej swoje robią...
masz racje tylko, ze Krysio do takich zawodnikow nie nalezy. Krzysio wstrzela sie w start i ... dupa, bo i tak w wejsciu w 1szy luk przymyka gaz i spada na ostatnie miejsce. 1 (slownie: "jeden") wygrany bieg w sezonie to troszke za malo
meesha pisze:Zresztą to jest temat do dłuższych rozważańMoże w sobotę
![]()
![]()
o to to to
Dzis w Mojrzeszowie (tzn. 18 czwartek) odbedzie sie kolejna runda Mlodziezowych Druzynowych Mistrzostw Polski. W zawodach wystapi rowniez ekipa z Lublina. No wlasnie "wystapi" ... Jak dotad tylko Dominiczak jezdzil we wszystkich rundach a reszta juniorow... (Smieja, Wrona, Lyko) wystepowala w kratke. Jak bedzie dzisiaj ? skoro Krzysztof D. doznal kontuzjii ?
trening czyni mistrza.
--------------------------------------------------------------------------------
kopiuje za rzeszowskim forum, napisal WiHuRa
CytujÄ™:
--------------------------------------------------------------------------------
Wyniki:
Unia Tarnów 24 pkt
Stal Rzeszów 18 pkt
Stachyra (3,3,0,3)
LeÅ› (-,3,-)
K.Szyszka (2*,-,-)
MiesiÄ…c (1,0,1,2*)
RKM Rybnik 16 pkt
KSÅ» Krosno 12 pkt
Włókniarz Częstochowa 11 pkt
TÅ» Lublin 6 pkt
ogólnie wiało nudą raptem 3 mijanki na torze:
Stachyra Druchniaka w biegu 7 bardzo ładnym atakiem pod łokieć,
Kolodziej MiesiÄ…ca w biegu 11 po zewnetrznej,
Druchniak ÅykÄ™ w biegu 15 przy kredzie.
Nasi tak sobie. Miesiąc spał na startach, Stachyra bardzo szybki - niestety nie zabrał sie akurat ze staru w biegu z Unia i było 5:1 w plecy.
Tarnowianie zresztą byli nie do ugryznienia - poza zasiegiem - Paweł wygrał z nim start (o dziwo) ale obaj dosc szybko go objechali.
Z RKMem 3:3 dzieki wyprzedzeniu na dystansie Druchniaka przez Stachyre - Miesiąc zaspał totalnie na starcie i sie nie liczył.
Obyło sie prawie bez updaków - jeden niegroźny w biegu 12 Dądeli - naszczescie Piekarski w ostatnim momencie zdałał go ominać bo moglo byc tragicznie. Zawody trwały 1,5 godz wiec naprawde sprawnie to poszlo - glownie wlasnie dzieki zawodnikom, ktorzy jezdzili bardzo bezpiecznie.
kopiuje za rzeszowskim forum, napisal WiHuRa
CytujÄ™:
Wyniki:
Unia Tarnów 24 pkt
Stal Rzeszów 18 pkt
Stachyra (3,3,0,3)
LeÅ› (-,3,-)
K.Szyszka (2*,-,-)
MiesiÄ…c (1,0,1,2*)
RKM Rybnik 16 pkt
KSÅ» Krosno 12 pkt
Włókniarz Częstochowa 11 pkt
TÅ» Lublin 6 pkt
ogólnie wiało nudą raptem 3 mijanki na torze:
Stachyra Druchniaka w biegu 7 bardzo ładnym atakiem pod łokieć,
Kolodziej MiesiÄ…ca w biegu 11 po zewnetrznej,
Druchniak ÅykÄ™ w biegu 15 przy kredzie.
Nasi tak sobie. Miesiąc spał na startach, Stachyra bardzo szybki - niestety nie zabrał sie akurat ze staru w biegu z Unia i było 5:1 w plecy.
Tarnowianie zresztą byli nie do ugryznienia - poza zasiegiem - Paweł wygrał z nim start (o dziwo) ale obaj dosc szybko go objechali.
Z RKMem 3:3 dzieki wyprzedzeniu na dystansie Druchniaka przez Stachyre - Miesiąc zaspał totalnie na starcie i sie nie liczył.
Obyło sie prawie bez updaków - jeden niegroźny w biegu 12 Dądeli - naszczescie Piekarski w ostatnim momencie zdałał go ominać bo moglo byc tragicznie. Zawody trwały 1,5 godz wiec naprawde sprawnie to poszlo - glownie wlasnie dzieki zawodnikom, ktorzy jezdzili bardzo bezpiecznie.
no Åyko caÅ‚kiem przyzwoicie. A Åšmieja w swoim 3-im biegu defekt na 2-im miejscu
1. D. STACHYRA (70.06), K. Åyko, P. MiesiÄ…c, A. Åšmieja (d4)
6. P. DÄ…dela (72.15), K. Åyko, M. Ciura
9. J. KOÅODZIEJ (68.95), M. RempaÅ‚a, A. Åšmieja
12. J. SPIEWANEK (71.82), A. Śmieja (d2), K. Bęben (t)
15. P. PAWLASZCZYK (71.46), W. Duchniak, K. Åyko, A. Åšmieja (w/2min)
TŻ Sipma Lublin - 6 drużyna niesklasyfikowana
Adrian Åšmieja 1 (d,1,d,w)
Kamil Åyko 5 (2,2,1)
1. D. STACHYRA (70.06), K. Åyko, P. MiesiÄ…c, A. Åšmieja (d4)
6. P. DÄ…dela (72.15), K. Åyko, M. Ciura
9. J. KOÅODZIEJ (68.95), M. RempaÅ‚a, A. Åšmieja
12. J. SPIEWANEK (71.82), A. Śmieja (d2), K. Bęben (t)
15. P. PAWLASZCZYK (71.46), W. Duchniak, K. Åyko, A. Åšmieja (w/2min)
TŻ Sipma Lublin - 6 drużyna niesklasyfikowana
Adrian Åšmieja 1 (d,1,d,w)
Kamil Åyko 5 (2,2,1)
kilar pisze:Nie pisz tak, bo sobie niektorzy jeszcze pomysla, ze objezdzal tam niewiadomo kogo
Miesiąca na jego torze pojechał
Ja podobnie jak trenejro uważam, że Åyko nawet jako senior by siÄ™ przydaÅ‚ w przyszÅ‚ym sezonie. Nie wydaje siÄ™, aby jakieÅ› poważne kluby o niego walczyÅ‚y, ja bym mu daÅ‚ szansÄ™ u nas.
Pozdrawiam.
Pogubiłem się przez moment
Fucktycznie, racja, chodziło o Adriana. Ale jest chyba jakiś przepis, mówiący że ostatni zawodnik nie może przekroczyć linii mety w czasie dłuższym o ileśtam od przedostatniego.
Jeśli Śmieja miał defekt np. na 2-gim kółku to mógłby pobiegać dla zdrowotności, a punktów nie miałby przyznanych...
Fucktycznie, racja, chodziło o Adriana. Ale jest chyba jakiś przepis, mówiący że ostatni zawodnik nie może przekroczyć linii mety w czasie dłuższym o ileśtam od przedostatniego.
Jeśli Śmieja miał defekt np. na 2-gim kółku to mógłby pobiegać dla zdrowotności, a punktów nie miałby przyznanych...
Speedway info pisze:Niecodzienny koniec miał dziś bieg dwunasty, w którym do mety zdołał dojechać jedynie Jakub Śpiewanek. W pierwszym podejściu na starcie stanęło 3 zawodników - Śpiewanek, Bęben oraz Śmieja. Zanim sędzia puścił taśmę w górę, Bęben zdążył w nią wjechać. Kiedy w powtórce Śpiewanek i Śmieja rozpoczynali ostatnie okrążenie, posłuszeństwa odmówiła maszyna lublinianina, jednocześnie pozbawiając zawodnika TŻ-u pewnych dwóch "oczek".
PS. przepis mówi, że zawodnik musi się zmieścić w czasie 3 minut od rozpoczęcia biegu
PS2. Skoro Åyko pokonaÅ‚ MiesiÄ…ca na jego torze to nie byÅ‚bym pewien czy nie dostanie ofert kontraktowych