Nic tylko wydrukowac te zdjecia i polozyc na biurku naszemu Prezydentowi Lublina, stadion w Rybniku wyglada przepieknie.Gawrzyk pisze:widziazlem ten stadion kilka lat temu, pozniej w 2003,2004 i 2005. To jest po prostu mistrzostwo swiata. Moim zdaniem najladniejszy stadion w Polsce. Takich władz miejskich można tylko pozazdrościć...
Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Koper pisze:Nic tylko wydrukowac te zdjecia i polozyc na biurku naszemu Prezydentowi Lublina, stadion w Rybniku wyglada przepieknie.Gawrzyk pisze:widziazlem ten stadion kilka lat temu, pozniej w 2003,2004 i 2005. To jest po prostu mistrzostwo swiata. Moim zdaniem najladniejszy stadion w Polsce. Takich władz miejskich można tylko pozazdrościć...
Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta".
http://www.um.lublin.pl/pl/
Cz@rek pisze:Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta". http://www.um.lublin.pl/pl/
Coprawda wiesz ze pisuje czasami na forum um.lublina.........ale masz moje zezwolenie
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W takim razie zajmij sie ta akcja:) i poinformuj nas czy dostales odpowiedz:) Ja kiedys napisalem do prezydenta naszego miasta i odpwiedz otrzymalemCz@rek pisze:Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta".
http://www.um.lublin.pl/pl/
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
motorlublin pisze:Jest kasa od Prezydenta do podjęcia jeszcze w tym sezonie:
http://www.um.lublin.pl/pl/index.php?ty ... l&id=11528
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... N/50905019
No stadion w Rybniku rowi wrażenie
ale jak się na modernizacje stadionu wydało tyle kaski co oni to nic dziwnego
Jedno co mi się tam nie podoba to że prosta przy starcie jest bardzo mała a co za tym idzie klatka też zawielka nie jest
Ale poza tym jest full wypas bo w sumie trybuny powstały od nowa i jeszcze te kolorowe krzesełka robią straszną robote
Jedno co mi się tam nie podoba to że prosta przy starcie jest bardzo mała a co za tym idzie klatka też zawielka nie jest
Ale poza tym jest full wypas bo w sumie trybuny powstały od nowa i jeszcze te kolorowe krzesełka robią straszną robote

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
wojteko pisze:Cz@rek pisze:Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta". http://www.um.lublin.pl/pl/
Coprawda wiesz ze pisuje czasami na forum um.lublina.........ale masz moje zezwolenie![]()
pzdr
Dzięki.Zezwolenie wykorzystałem jeśli będzie jakiś odzew napewno poinformuję.
ivan.m pisze:gdyby prezydent chciał to byłoby oświetlenie i krzesełka. Ale on poprostu niechce. Miejmy nadzieje że następny prezydent się tym zajmie.
Bzdury gadasz kolego, pozbieraj kredki i do przedszkola...
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
luCas pisze:ivan.m pisze:gdyby prezydent chciał to byłoby oświetlenie i krzesełka. Ale on poprostu niechce. Miejmy nadzieje że następny prezydent się tym zajmie.
Bzdury gadasz kolego, pozbieraj kredki i do przedszkola...Sa sprawy w ktorych samo chcenie nie wystarczy, potrzeba tez pewnej ilosci banknotow NBP
Bzdury to raz,a dwa że ze sportowego punktu widzenia nie było jeszcze prezydenta który
tak bardzo interesowałby sie żużlem.(chodzi na prawie każdy mecz od wielu lat,często
"po cywilnemu")Jego syn także złapał bakcyla i jest na każdych zawodach.
I kto jak kto ale On naprawdę by chciał ale funkcja Prezydenta to nie jest funkcja dyktatora,
jest jeszcze"paru"radnych "którzy tak naprawdę decydują i żużel mają w d...alekim poważaniu..
istred pisze::lol: Przepraszam, ale taśmę z dyktafonu, oraz zapis z ukrytej kamery dostanie od razu CBŚ. Może jak zrobi się z tego ogólnopolska afera to udostępnie materiał dowodowy za miliony dolarów dziennikowi Fakt!
A może udać się do lepperowskiego Centrum Informacji Aferalnej?
Przypomina mi sie taki stary cytat: "Lepiej siedziec cicho i narazic sie tylko na podejrzenia o glupocie, niz odezwac sie i rozwiac wszelkie watpliwosci" Mysle ze pasuje on do Twojej wypowiedzi.
pozdrawiam
luCas pisze:istred pisze:tak... szczególnie jak mówi "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób"I kto jak kto ale On naprawdę by chciał
Poprosze o dowod ze z jego ust padly takie slowa...bo gadac to sobie kazdy moze...
Znalazłem
istred 23 marca 2005r. pisze:Niedawno odwiedził nas w szkole jaśnie pan prezydent pruszkowski (oczywiscie nie obylo sie bez kilkukrotnego przekladania wizyty). Miałem okazję zadać mu kilka pytań, między innymi dotyczące stadionu (niestety nic nie wiedziałem jeszcze o możliwości zamknięcia stadionu Sad ).
Oto co ten kretyn powiedział (a dokładnie wybełkotał, bo publicznie wypowiadać się on niestety się jeszcze nie nauczył):
Na temat stadionu:
Właściwie nic nowego... pochwalił się oczywiści co już zostało zrobione (większość wypowiedzi) i powiedział, że jest budżet na na remont itd. Ciekawostką, przynajmniej dla mnie, jest to, że krzesełka mają być zamontowane w pierwszej kolejności (w tym roku) "na tzw. żylecie" Shocked Dla mnie jest to zupełna głupota... chyba nie muszę pisać dlaczego. Będzie większa porażka niż z budą Evil or Very Mad
Zapytałem się go "czy pojemność 11tys, to nie zamało jak na miasto kandydujące do roli metropolii". Oto co odpowiedział... NIE, w Lublinie nie ma zapotrzebowania na sport! Na najlepsze mecze w zeszłym sezonie przychodziło maksymalnie 3 tysiące widzów. Poza tym w innych miastach w Europie o porównywalnej wielkości nie są budowane stadiony większe niż na kilkanaście tys.
viewtopic.php?p=56913#56913
Jeszcze jakieÅ› pytania kolego luCas?
mikas pisze:luCas pisze:istred pisze:tak... szczególnie jak mówi "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób"I kto jak kto ale On naprawdę by chciał
Poprosze o dowod ze z jego ust padly takie slowa...bo gadac to sobie kazdy moze...
Znalazłem
istred 23 marca 2005r. pisze:Niedawno odwiedził nas w szkole jaśnie pan prezydent pruszkowski (oczywiscie nie obylo sie bez kilkukrotnego przekladania wizyty). Miałem okazję zadać mu kilka pytań, między innymi dotyczące stadionu (niestety nic nie wiedziałem jeszcze o możliwości zamknięcia stadionu Sad ).
Oto co ten kretyn powiedział (a dokładnie wybełkotał, bo publicznie wypowiadać się on niestety się jeszcze nie nauczył):
Na temat stadionu:
Właściwie nic nowego... pochwalił się oczywiści co już zostało zrobione (większość wypowiedzi) i powiedział, że jest budżet na na remont itd. Ciekawostką, przynajmniej dla mnie, jest to, że krzesełka mają być zamontowane w pierwszej kolejności (w tym roku) "na tzw. żylecie" Shocked Dla mnie jest to zupełna głupota... chyba nie muszę pisać dlaczego. Będzie większa porażka niż z budą Evil or Very Mad
Zapytałem się go "czy pojemność 11tys, to nie zamało jak na miasto kandydujące do roli metropolii". Oto co odpowiedział... NIE, w Lublinie nie ma zapotrzebowania na sport! Na najlepsze mecze w zeszłym sezonie przychodziło maksymalnie 3 tysiące widzów. Poza tym w innych miastach w Europie o porównywalnej wielkości nie są budowane stadiony większe niż na kilkanaście tys.
Ojej kolego mikas, chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem....pytanie nie dotyczy stanu samego obiektu..nieprawdaz? Pytanie ktore tu cytujesz dotyczy POJEMNOSCI. To sa zupelnie dwie inne sprawy.
mikas pisze:luCas pisze:istred pisze:tak... szczególnie jak mówi "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób"I kto jak kto ale On naprawdę by chciał
Znalazłem
Na temat stadionu:
Mikas,ale to zupełnie inna sytułacja.W tej szkole (jesli cytat jest prawdziwy)Pruszkowski
kwestionował sens budowania większego stadionu niź na 11 tys miejsc.
A nie kwestie po co w Lublinie porzÄ…dny stadion
luCas pisze:Ojej kolego mikas, chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem....pytanie nie dotyczy stanu samego obiektu..nieprawdaz? Pytanie ktore tu cytujesz dotyczy POJEMNOSCI. To sa zupelnie dwie inne sprawy.
Hmm chyba jednak Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo chciaÅ‚eÅ› napisac cos innego niż napisaÅ‚eÅ›.ZapytaÅ‚eÅ› Istreda gdzie prezydent Pruszkowski powiedziaÅ‚: "po co w Lublinie porzÄ…dny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób" to Ci wkleiÅ‚em informacje gdzie tak powiedziaÅ‚ (liczby mogÅ‚y sie Istredowi pomylić bo już kilka miesiecy mineÅ‚o,ale sens pozostaÅ‚). Czy porzÄ…dny stadion nie dotyczy sie też jego pojemnoÅ›ci?? OczywiÅ›cie że dotyczy, bo żeby w prawie pół milionowym mieÅ›cie, marzÄ…cym o statusie metropolii, nie byÅ‚o porzÄ…dnego dużego stadionu a do tego pan prezydent nie widzi nawet potrzeby żeby najwiÄ™ksze polskie miasto po prawej stronie WisÅ‚y taki stadion posiadaÅ‚o to jest skandal i tyle. ÅÄ™czna ma stadion na ok. 7tys a Lublin ma nie mieć minimum na 15tys?? PorzÄ…dny stadion w tak dużym mieÅ›cie jak Lublin to nie tylko kwestia jego Å‚adnego wyglÄ…du ale również kwestia pojemnoÅ›ci.
edit:
Cz@rek myśle że w tym poście zawiera się też odpowiedź na Twoją wypowiedź,więc dwa razy nie będę pisał
mikas pisze:luCas pisze:Ojej kolego mikas, chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem....pytanie nie dotyczy stanu samego obiektu..nieprawdaz? Pytanie ktore tu cytujesz dotyczy POJEMNOSCI. To sa zupelnie dwie inne sprawy.
Hmm chyba jednak Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo chciaÅ‚eÅ› napisac cos innego niż napisaÅ‚eÅ›.ZapytaÅ‚eÅ› Istreda gdzie prezydent Pruszkowski powiedziaÅ‚: "po co w Lublinie porzÄ…dny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób" to Ci wkleiÅ‚em informacje gdzie tak powiedziaÅ‚ (liczby mogÅ‚y sie Istredowi pomylić bo już kilka miesiecy mineÅ‚o,ale sens pozostaÅ‚). Czy porzÄ…dny stadion nie dotyczy sie też jego pojemnoÅ›ci?? OczywiÅ›cie że dotyczy, bo żeby w prawie pół milionowym mieÅ›cie, marzÄ…cym o statusie metropolii, nie byÅ‚o porzÄ…dnego dużego stadionu a do tego pan prezydent nie widzi nawet potrzeby żeby najwiÄ™ksze polskie miasto po prawej stronie WisÅ‚y taki stadion posiadaÅ‚o to jest skandal i tyle. ÅÄ™czna ma stadion na ok. 7tys a Lublin ma nie mieć minimum na 15tys?? PorzÄ…dny stadion w tak dużym mieÅ›cie jak Lublin to nie tylko kwestia jego Å‚adnego wyglÄ…du ale również kwestia pojemnoÅ›ci.
Dla mnie moze miec i na 100 tys ale jaki bedzie tego sens jesli szanse sa na maxymalnie 10 tys widzow?? Porzadny to jest pojecie wzgledne, dla jednego porzadny znaczy na 20 tys dla innego na 7 tys tylko ze z cala infrastruktura, krzeselkami itd. Realia sa takie jakie sa. Nawet w najwiekszych polskich miastach stadiony zazwyczaj rzadko maja ponad 20 tys. Na legii jest 15 tys miejsc w tak wielkim miescie, i co? Rzadko sie zdaza zeby stadion byl zapchany do ostatniego miejsca. W Poznaniu na Lechu rowniez stadion ma mniej niz 20 tys. Ile razy te miasta sa wieksze od Lublina?? Ja rowniez sie zgadzam ze nie ma sesu budowac w Lublinie stadionu na wiecej niz 15 tys bo nigdy sie on nie zapelni, taka jest niestety prawda
luCas pisze:Dla mnie moze miec i na 100 tys ale jaki bedzie tego sens jesli szanse sa na maxymalnie 10 tys widzow?? Porzadny to jest pojecie wzgledne, dla jednego porzadny znaczy na 20 tys dla innego na 7 tys tylko ze z cala infrastruktura, krzeselkami itd. Realia sa takie jakie sa. Nawet w najwiekszych polskich miastach stadiony zazwyczaj rzadko maja ponad 20 tys. Na legii jest 15 tys miejsc w tak wielkim miescie, i co? Rzadko sie zdaza zeby stadion byl zapchany do ostatniego miejsca. W Poznaniu na Lechu rowniez stadion ma mniej niz 20 tys. Ile razy te miasta sa wieksze od Lublina?? Ja rowniez sie zgadzam ze nie ma sesu budowac w Lublinie stadionu na wiecej niz 15 tys bo nigdy sie on nie zapelni, taka jest niestety prawda
Teraz się nie zapełnia,bo poprostu sport w Lublinie jest na kiepskim poziomie,jednak jeśli drużyna piłkarska czy żużlowa walczyłyby w najwyższej klasie rozgrywkowej napewno te 10 tys. ludzi na meczu to byłoby minimum jak za czasów świetności chociażby żużlowego Motoru.
Stadion w takim mieście jak Lublin powinien być przygotowany na pomieszczenie wiekszej liczby kibiców i nie powinno sie wszystkiego robić "na styk". Z drugiej strony jeśli już poruszyłeś sprawe innych miast. Legia teraz mieści 15tys ale przypominam Ci że do 2008r. ma być wybudowany całkiem nowy stadion o pojemności 35tys.,a obecny stadion Legii bedzie jedynie boiskiem treningowym,stadion Lecha w Poznaniu ma pojemność 26,500 tys, więc masz jakieś niesprawdzone informacje, Stadion Wisły w Krakowie lada moment będzie miał ponad 30tys. to u nas nie można zrobić połowy tego co w tych miastach??
Z innych miast:
Szczecien 18tys.,Gdynia 12tys.,PÅ‚ock 13tys. Kraków Cracovia 10tys. bÄ™dzie powiekszany do 15tys, Åks Åódz 25tys. do tego Widzew 10tys.,nowy stadion w Kielcach bÄ™dzie miaÅ‚ 15tys.,nowy stadion w GdaÅ„sku 30tys., nawet w Tarnowie projekt stadionu przewiduje 35 tys. miejsc a w Cz-wie 20tys.!!!! To w Lublinie ma być 11tys?? Trzeba patrzeć w przyszość i brac pod uwage iloÅ›c mieszkaÅ„ców miasta a nie to ile ludzi chodzi akurat w tym momencie na marne zawody sportowe w naszym mieÅ›cie.
Right, right, right!
Przeciez nikt nie mowi tu o robieniu stadionu na 80 tys. ludzi, co rzeczywiscie byloby iracjonalne, tylko zeby stadion byl wygodny, obszerny i w szczegolnych momentach przygotowany na przyjecie ok. 20 tys. ludzi.
Przeciez nikt nie mowi tu o robieniu stadionu na 80 tys. ludzi, co rzeczywiscie byloby iracjonalne, tylko zeby stadion byl wygodny, obszerny i w szczegolnych momentach przygotowany na przyjecie ok. 20 tys. ludzi.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No chyba proste że lepiej aby taki stadion był "trochę za duży" niż miałoby się za parę(-naście
) lat okazać, że się wszyscy chętni nie mieszczą. Żużlowcy w Ekstralidze lub piłkarze w Ekstraklasie (lub jedno i drugie
) to kilkanaście tysięcy widzów na Zygmuntowskich - nie tylko z Lublina
Åšwidnik, PuÅ‚awy, KraÅ›nik, Lubartów, ÅÄ™czna, może nawet CheÅ‚m i Zamość i inne miejscowoÅ›ci w regionie. To nie niecaÅ‚e 400 tys. ale w okolicy miliona potencjalnych widzów
Trzeba tylko troszkę wyobraźni żeby nie robić dwa czy trzy razy czegoś co można zrobić raz a dobrze
Przynajmniej te "legendarne" 18 tys. 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...