Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#502 Postautor: Koper » 5 września 2005, o 17:02

Gawrzyk pisze:widziazlem ten stadion kilka lat temu, pozniej w 2003,2004 i 2005. To jest po prostu mistrzostwo swiata. Moim zdaniem najladniejszy stadion w Polsce. Takich władz miejskich można tylko pozazdrościć...
Nic tylko wydrukowac te zdjecia i polozyc na biurku naszemu Prezydentowi Lublina, stadion w Rybniku wyglada przepieknie.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#503 Postautor: Cz@rek » 5 września 2005, o 17:10

Koper pisze:
Gawrzyk pisze:widziazlem ten stadion kilka lat temu, pozniej w 2003,2004 i 2005. To jest po prostu mistrzostwo swiata. Moim zdaniem najladniejszy stadion w Polsce. Takich władz miejskich można tylko pozazdrościć...
Nic tylko wydrukowac te zdjecia i polozyc na biurku naszemu Prezydentowi Lublina, stadion w Rybniku wyglada przepieknie.

Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta".
http://www.um.lublin.pl/pl/

wojteko
Senior

#504 Postautor: wojteko » 5 września 2005, o 19:01

Cz@rek pisze:Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta". http://www.um.lublin.pl/pl/

Coprawda wiesz ze pisuje czasami na forum um.lublina.........ale masz moje zezwolenie :mrgreen: :wink: pzdr

Koper
Trener
Kontakt:

#505 Postautor: Koper » 5 września 2005, o 21:24

Cz@rek pisze:Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta".
http://www.um.lublin.pl/pl/
W takim razie zajmij sie ta akcja:) i poinformuj nas czy dostales odpowiedz:) Ja kiedys napisalem do prezydenta naszego miasta i odpwiedz otrzymalem :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#506 Postautor: Koper » 6 września 2005, o 09:00

motorlublin pisze:Jest kasa od Prezydenta do podjęcia jeszcze w tym sezonie:
http://www.um.lublin.pl/pl/index.php?ty ... l&id=11528

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... N/50905019

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#507 Postautor: Jaga » 7 września 2005, o 14:11

No stadion w Rybniku rowi wrażenie :D ale jak się na modernizacje stadionu wydało tyle kaski co oni to nic dziwnego 8)
Jedno co mi się tam nie podoba to że prosta przy starcie jest bardzo mała a co za tym idzie klatka też zawielka nie jest :|
Ale poza tym jest full wypas bo w sumie trybuny powstały od nowa i jeszcze te kolorowe krzesełka robią straszną robote :D
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#508 Postautor: Cz@rek » 7 września 2005, o 21:16

wojteko pisze:
Cz@rek pisze:Wystarczy je z kopiować i wkleić na tej stronie w zakładce "napisz do Prezydenta". http://www.um.lublin.pl/pl/

Coprawda wiesz ze pisuje czasami na forum um.lublina.........ale masz moje zezwolenie :mrgreen: :wink: pzdr

Dzięki.Zezwolenie wykorzystałem jeśli będzie jakiś odzew napewno poinformuję. :P

ivan.m

#509 Postautor: ivan.m » 9 września 2005, o 08:21

gdyby prezydent chciał to byłoby oświetlenie i krzesełka. Ale on poprostu niechce. Miejmy nadzieje że następny prezydent się tym zajmie.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#510 Postautor: luCas » 9 września 2005, o 10:32

ivan.m pisze:gdyby prezydent chciał to byłoby oświetlenie i krzesełka. Ale on poprostu niechce. Miejmy nadzieje że następny prezydent się tym zajmie.

Bzdury gadasz kolego, pozbieraj kredki i do przedszkola... :shock: Sa sprawy w ktorych samo chcenie nie wystarczy, potrzeba tez pewnej ilosci banknotow NBP
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#511 Postautor: Cz@rek » 9 września 2005, o 10:42

luCas pisze:
ivan.m pisze:gdyby prezydent chciał to byłoby oświetlenie i krzesełka. Ale on poprostu niechce. Miejmy nadzieje że następny prezydent się tym zajmie.

Bzdury gadasz kolego, pozbieraj kredki i do przedszkola... :shock: Sa sprawy w ktorych samo chcenie nie wystarczy, potrzeba tez pewnej ilosci banknotow NBP

Bzdury to raz,a dwa że ze sportowego punktu widzenia nie było jeszcze prezydenta który
tak bardzo interesowałby sie żużlem.(chodzi na prawie każdy mecz od wielu lat,często
"po cywilnemu")Jego syn także złapał bakcyla i jest na każdych zawodach.
I kto jak kto ale On naprawdę by chciał ale funkcja Prezydenta to nie jest funkcja dyktatora,
jest jeszcze"paru"radnych "którzy tak naprawdę decydują i żużel mają w d...alekim poważaniu..

Awatar użytkownika
istred
Trener

#512 Postautor: istred » 9 września 2005, o 14:42

I kto jak kto ale On naprawdę by chciał
tak... szczególnie jak mówi "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób"

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#513 Postautor: luCas » 9 września 2005, o 14:45

istred pisze:
tak... szczególnie jak mówi "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób"

Poprosze o dowod ze z jego ust padly takie slowa...bo gadac to sobie kazdy moze...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#514 Postautor: istred » 9 września 2005, o 14:55

:lol: Przepraszam, ale taśmę z dyktafonu, oraz zapis z ukrytej kamery dostanie od razu CBŚ. Może jak zrobi się z tego ogólnopolska afera to udostępnie materiał dowodowy za miliony dolarów dziennikowi Fakt!

A może udać się do lepperowskiego Centrum Informacji Aferalnej? :roll:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#515 Postautor: luCas » 9 września 2005, o 15:02

istred pisze::lol: Przepraszam, ale taśmę z dyktafonu, oraz zapis z ukrytej kamery dostanie od razu CBŚ. Może jak zrobi się z tego ogólnopolska afera to udostępnie materiał dowodowy za miliony dolarów dziennikowi Fakt!

A może udać się do lepperowskiego Centrum Informacji Aferalnej? :roll:

Przypomina mi sie taki stary cytat: "Lepiej siedziec cicho i narazic sie tylko na podejrzenia o glupocie, niz odezwac sie i rozwiac wszelkie watpliwosci" Mysle ze pasuje on do Twojej wypowiedzi.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#516 Postautor: mikas » 9 września 2005, o 15:51

luCas pisze:
istred pisze:

Poprosze o dowod ze z jego ust padly takie slowa...bo gadac to sobie kazdy moze...

Znalazłem :D

istred 23 marca 2005r. pisze:Niedawno odwiedził nas w szkole jaśnie pan prezydent pruszkowski (oczywiscie nie obylo sie bez kilkukrotnego przekladania wizyty). Miałem okazję zadać mu kilka pytań, między innymi dotyczące stadionu (niestety nic nie wiedziałem jeszcze o możliwości zamknięcia stadionu Sad ).
Oto co ten kretyn powiedział (a dokładnie wybełkotał, bo publicznie wypowiadać się on niestety się jeszcze nie nauczył):
Na temat stadionu:
Właściwie nic nowego... pochwalił się oczywiści co już zostało zrobione (większość wypowiedzi) i powiedział, że jest budżet na na remont itd. Ciekawostką, przynajmniej dla mnie, jest to, że krzesełka mają być zamontowane w pierwszej kolejności (w tym roku) "na tzw. żylecie" Shocked Dla mnie jest to zupełna głupota... chyba nie muszę pisać dlaczego. Będzie większa porażka niż z budą Evil or Very Mad
Zapytałem się go "czy pojemność 11tys, to nie zamało jak na miasto kandydujące do roli metropolii". Oto co odpowiedział... NIE, w Lublinie nie ma zapotrzebowania na sport! Na najlepsze mecze w zeszłym sezonie przychodziło maksymalnie 3 tysiące widzów. Poza tym w innych miastach w Europie o porównywalnej wielkości nie są budowane stadiony większe niż na kilkanaście tys.

viewtopic.php?p=56913#56913

Jeszcze jakieÅ› pytania kolego luCas? :mrgreen:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#517 Postautor: Jaga » 9 września 2005, o 15:55

NIe nalezy wymagać cudów jak się umie liczyć tylko do 3 tysięcy :P

P.S.
mikas w niedziele postoimy pod bramą i będziemy liczyć ludzi co wchodzą :D
Co Ty na to ? ;)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#518 Postautor: mikas » 9 września 2005, o 15:59

Jaga pisze:
P.S.
mikas w niedziele postoimy pod bramą i będziemy liczyć ludzi co wchodzą :D
Co Ty na to ? ;)

Nie nie jednak wole sobie spokojnie piwko wypić przed meczem, liczeniem niech sie zajmą inni :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#519 Postautor: luCas » 9 września 2005, o 16:00

mikas pisze:
luCas pisze:
istred pisze:

istred 23 marca 2005r. pisze:Niedawno odwiedził nas w szkole jaśnie pan prezydent pruszkowski (oczywiscie nie obylo sie bez kilkukrotnego przekladania wizyty). Miałem okazję zadać mu kilka pytań, między innymi dotyczące stadionu (niestety nic nie wiedziałem jeszcze o możliwości zamknięcia stadionu Sad ).
Oto co ten kretyn powiedział (a dokładnie wybełkotał, bo publicznie wypowiadać się on niestety się jeszcze nie nauczył):
Na temat stadionu:
Właściwie nic nowego... pochwalił się oczywiści co już zostało zrobione (większość wypowiedzi) i powiedział, że jest budżet na na remont itd. Ciekawostką, przynajmniej dla mnie, jest to, że krzesełka mają być zamontowane w pierwszej kolejności (w tym roku) "na tzw. żylecie" Shocked Dla mnie jest to zupełna głupota... chyba nie muszę pisać dlaczego. Będzie większa porażka niż z budą Evil or Very Mad
Zapytałem się go "czy pojemność 11tys, to nie zamało jak na miasto kandydujące do roli metropolii". Oto co odpowiedział... NIE, w Lublinie nie ma zapotrzebowania na sport! Na najlepsze mecze w zeszłym sezonie przychodziło maksymalnie 3 tysiące widzów. Poza tym w innych miastach w Europie o porównywalnej wielkości nie są budowane stadiony większe niż na kilkanaście tys.

Ojej kolego mikas, chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem....pytanie nie dotyczy stanu samego obiektu..nieprawdaz? Pytanie ktore tu cytujesz dotyczy POJEMNOSCI. To sa zupelnie dwie inne sprawy.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#520 Postautor: Cz@rek » 9 września 2005, o 16:04

mikas pisze:
luCas pisze:
istred pisze:

Na temat stadionu:

Mikas,ale to zupełnie inna sytułacja.W tej szkole (jesli cytat jest prawdziwy)Pruszkowski
kwestionował sens budowania większego stadionu niź na 11 tys miejsc.
A nie kwestie po co w Lublinie porzÄ…dny stadion :!:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#521 Postautor: mikas » 9 września 2005, o 16:13

luCas pisze:Ojej kolego mikas, chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem....pytanie nie dotyczy stanu samego obiektu..nieprawdaz? Pytanie ktore tu cytujesz dotyczy POJEMNOSCI. To sa zupelnie dwie inne sprawy.

Hmm chyba jednak Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo chciałeś napisac cos innego niż napisałeś.Zapytałeś Istreda gdzie prezydent Pruszkowski powiedział: "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób" to Ci wkleiłem informacje gdzie tak powiedział (liczby mogły sie Istredowi pomylić bo już kilka miesiecy mineło,ale sens pozostał). Czy porządny stadion nie dotyczy sie też jego pojemności?? Oczywiście że dotyczy, bo żeby w prawie pół milionowym mieście, marzącym o statusie metropolii, nie było porządnego dużego stadionu a do tego pan prezydent nie widzi nawet potrzeby żeby największe polskie miasto po prawej stronie Wisły taki stadion posiadało to jest skandal i tyle. Łęczna ma stadion na ok. 7tys a Lublin ma nie mieć minimum na 15tys?? Porządny stadion w tak dużym mieście jak Lublin to nie tylko kwestia jego ładnego wyglądu ale również kwestia pojemności.

edit:
Cz@rek myśle że w tym poście zawiera się też odpowiedź na Twoją wypowiedź,więc dwa razy nie będę pisał :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#522 Postautor: luCas » 9 września 2005, o 16:22

mikas pisze:
luCas pisze:Ojej kolego mikas, chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem....pytanie nie dotyczy stanu samego obiektu..nieprawdaz? Pytanie ktore tu cytujesz dotyczy POJEMNOSCI. To sa zupelnie dwie inne sprawy.

Hmm chyba jednak Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo chciałeś napisac cos innego niż napisałeś.Zapytałeś Istreda gdzie prezydent Pruszkowski powiedział: "po co w Lublinie porządny stadion jak na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys osób" to Ci wkleiłem informacje gdzie tak powiedział (liczby mogły sie Istredowi pomylić bo już kilka miesiecy mineło,ale sens pozostał). Czy porządny stadion nie dotyczy sie też jego pojemności?? Oczywiście że dotyczy, bo żeby w prawie pół milionowym mieście, marzącym o statusie metropolii, nie było porządnego dużego stadionu a do tego pan prezydent nie widzi nawet potrzeby żeby największe polskie miasto po prawej stronie Wisły taki stadion posiadało to jest skandal i tyle. Łęczna ma stadion na ok. 7tys a Lublin ma nie mieć minimum na 15tys?? Porządny stadion w tak dużym mieście jak Lublin to nie tylko kwestia jego ładnego wyglądu ale również kwestia pojemności.

Dla mnie moze miec i na 100 tys ale jaki bedzie tego sens jesli szanse sa na maxymalnie 10 tys widzow?? Porzadny to jest pojecie wzgledne, dla jednego porzadny znaczy na 20 tys dla innego na 7 tys tylko ze z cala infrastruktura, krzeselkami itd. Realia sa takie jakie sa. Nawet w najwiekszych polskich miastach stadiony zazwyczaj rzadko maja ponad 20 tys. Na legii jest 15 tys miejsc w tak wielkim miescie, i co? Rzadko sie zdaza zeby stadion byl zapchany do ostatniego miejsca. W Poznaniu na Lechu rowniez stadion ma mniej niz 20 tys. Ile razy te miasta sa wieksze od Lublina?? Ja rowniez sie zgadzam ze nie ma sesu budowac w Lublinie stadionu na wiecej niz 15 tys bo nigdy sie on nie zapelni, taka jest niestety prawda

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#523 Postautor: mikas » 9 września 2005, o 16:48

luCas pisze:Dla mnie moze miec i na 100 tys ale jaki bedzie tego sens jesli szanse sa na maxymalnie 10 tys widzow?? Porzadny to jest pojecie wzgledne, dla jednego porzadny znaczy na 20 tys dla innego na 7 tys tylko ze z cala infrastruktura, krzeselkami itd. Realia sa takie jakie sa. Nawet w najwiekszych polskich miastach stadiony zazwyczaj rzadko maja ponad 20 tys. Na legii jest 15 tys miejsc w tak wielkim miescie, i co? Rzadko sie zdaza zeby stadion byl zapchany do ostatniego miejsca. W Poznaniu na Lechu rowniez stadion ma mniej niz 20 tys. Ile razy te miasta sa wieksze od Lublina?? Ja rowniez sie zgadzam ze nie ma sesu budowac w Lublinie stadionu na wiecej niz 15 tys bo nigdy sie on nie zapelni, taka jest niestety prawda

Teraz się nie zapełnia,bo poprostu sport w Lublinie jest na kiepskim poziomie,jednak jeśli drużyna piłkarska czy żużlowa walczyłyby w najwyższej klasie rozgrywkowej napewno te 10 tys. ludzi na meczu to byłoby minimum jak za czasów świetności chociażby żużlowego Motoru.
Stadion w takim mieście jak Lublin powinien być przygotowany na pomieszczenie wiekszej liczby kibiców i nie powinno sie wszystkiego robić "na styk". Z drugiej strony jeśli już poruszyłeś sprawe innych miast. Legia teraz mieści 15tys ale przypominam Ci że do 2008r. ma być wybudowany całkiem nowy stadion o pojemności 35tys.,a obecny stadion Legii bedzie jedynie boiskiem treningowym,stadion Lecha w Poznaniu ma pojemność 26,500 tys, więc masz jakieś niesprawdzone informacje, Stadion Wisły w Krakowie lada moment będzie miał ponad 30tys. to u nas nie można zrobić połowy tego co w tych miastach??
Z innych miast:
Szczecien 18tys.,Gdynia 12tys.,Płock 13tys. Kraków Cracovia 10tys. będzie powiekszany do 15tys, Łks Łódz 25tys. do tego Widzew 10tys.,nowy stadion w Kielcach będzie miał 15tys.,nowy stadion w Gdańsku 30tys., nawet w Tarnowie projekt stadionu przewiduje 35 tys. miejsc a w Cz-wie 20tys.!!!! To w Lublinie ma być 11tys?? Trzeba patrzeć w przyszość i brac pod uwage ilośc mieszkańców miasta a nie to ile ludzi chodzi akurat w tym momencie na marne zawody sportowe w naszym mieście.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#524 Postautor: Cooper » 9 września 2005, o 17:20

Right, right, right!

Przeciez nikt nie mowi tu o robieniu stadionu na 80 tys. ludzi, co rzeczywiscie byloby iracjonalne, tylko zeby stadion byl wygodny, obszerny i w szczegolnych momentach przygotowany na przyjecie ok. 20 tys. ludzi.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#525 Postautor: meesha » 9 września 2005, o 17:29

No chyba proste że lepiej aby taki stadion był "trochę za duży" niż miałoby się za parę(-naście :wink: ) lat okazać, że się wszyscy chętni nie mieszczą. Żużlowcy w Ekstralidze lub piłkarze w Ekstraklasie (lub jedno i drugie :P ) to kilkanaście tysięcy widzów na Zygmuntowskich - nie tylko z Lublina :!: Świdnik, Puławy, Kraśnik, Lubartów, Łęczna, może nawet Chełm i Zamość i inne miejscowości w regionie. To nie niecałe 400 tys. ale w okolicy miliona potencjalnych widzów :!: Trzeba tylko troszkę wyobraźni żeby nie robić dwa czy trzy razy czegoś co można zrobić raz a dobrze :x Przynajmniej te "legendarne" 18 tys. :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...