Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#826 Postautor: sadychor » 3 listopada 2005, o 11:39

Danio pisze:Panu Gawrzykowi dziękujemy! jeżeli teraz nie jest już informowany na bieżąco jak za czasów dyrektorstwa Pana Siwka to niech nie wprowadza swych ironicznych wypowiedzi na temat Klubu i etc.(...)

Tiaaa. Zbanować Gawrzyka i Shacka. Buhahahaha :D :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Pebas
Szkółkowicz

#827 Postautor: Pebas » 3 listopada 2005, o 11:53

ale czy na pewno nie jest? bo z tego co ja wiem to jest i to bardzo dobrze. a ze nie pisze na forum to slyszalem ze jest inny powod. zreszta czy gawrzyk i shack jest teraz najwazniejszy? skladem sie zajmijmy. mial byc do konca pazdziernika caly, a nie ma nikogo i nic nie slychac.

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#828 Postautor: fcb » 3 listopada 2005, o 12:37

ja osobiście nie rozumiem jednej kwestii. klub rozmawia z zawodnikami którzy mogli by utworzyć sklad na awans do e-ligi a były mysli na temat zgłoszenia klubu do 2 ligi :shock:
jak dla mnie to do siebie nie pasuje....
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#829 Postautor: kilar » 3 listopada 2005, o 13:03

Pokemon pisze:To kiedy dowiemy się, że ktoś podpisał pierwszy kontrakt? W styczniu? :?: :?: :?:

Pewnie w polowie listopada, jak juz bedzie wiadome, ilu obcokrajowcow moze wystapic w meczu.

Piotrbaz

#830 Postautor: Piotrbaz » 3 listopada 2005, o 14:55

Dżizas.. na jonasa tyle głosów ?? przeciez on w porownaniu z peterem i lee to jest przecientniak straszny :|

nam potrzebny jest obco ktory GWARANTUJE przynajmniej 12 ptk a nie joonas ktory raz zrobi 17 a raz 7.. ludzie.... :?

Krótko:

Grzegorz Knapp
Paweł Staszek
Daniel Jeleniewski
Stanisław Burza or Tomasz Piszcz or Andrzej Huszcza :? (tylko nie jurczyński !! :evil: )
Obco: tutaj to ja nie widze nikogo bo ani kasy nie mamy ani lee nie moze jechac :) , proponuje jurka mordela :)
Junior 1: KOniecznie trzeba jakiegos kupic bo jesli jedziemy tym co mamy .. to nie jedziemy
Junior 2 : Bruchaiser :P

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#831 Postautor: czaszka » 3 listopada 2005, o 16:06

Piotrbaz pisze:Dżizas.. na jonasa tyle głosów ?? przeciez on w porownaniu z peterem i lee to jest przecientniak straszny :|

nam potrzebny jest obco ktory GWARANTUJE przynajmniej 12 ptk a nie joonas ktory raz zrobi 17 a raz 7.. ludzie.... :?

:lol: :lol: Weź przestań te swoje farmazony siać. Bo znowu zaczniesz zaraz pisać, że barkuje Ci Jensena :lol: Wymyśl coś nowego :idea: Aha, pisałem Ci już, że takich bzdetów jak Twoje od czasów Śliwy nie czytałem :?: :lol: Dla mnie podstawą jest punktujący junior, bo nawet skład z Petrem na czele i dobrymi seniorami niczego nie gwarantuje :)

Pozdrawiam

Sober
Senior

#832 Postautor: Sober » 3 listopada 2005, o 16:14

Dziwisz sie? On ma 15 lat...
PS. Kto to jest Bruchaiser?

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#833 Postautor: fcb » 3 listopada 2005, o 16:26

Manback pisze:Dziwisz sie? On ma 15 lat...
PS. Kto to jest Bruchaiser?

jesli dobrze pamiętam to junior ostrowa.
Ja też bym wolał lee zamiast joonasa ale problem tkwi zapewne w cenie, no i oczywiście wtym że nie wiem czy lee nie będzie się ścigał w grand prix. Będzie dobrze oby mojrzeszów spadł a myśmy się utrzymali 8)
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Sober
Senior

#834 Postautor: Sober » 3 listopada 2005, o 16:34

Doskonale wiem, ze to junior z Ostrowa. Chodzilo mi o pisownie jego nazwiska, ale mniejsza z tym.
Szanse na jego sciagniecie sa minimalne. Chlopak jest mlody, po co mialby jezdzic po calej Polsce? Tym bardziej, ze w Ostrowie ma swietne warunki do rozwoju.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#835 Postautor: $korzen$ » 3 listopada 2005, o 17:17

czaszka pisze: bo nawet skład z Petrem na czele i dobrymi seniorami niczego nie gwarantuje :)

Pozdrawiam

Teraz to ty przestan swoje farmazony siac, skoro Peter w skladzie z PRZECIETNYMI seniorami 2 lata temu potrafil doprowadzic nas do barazy, to ja nie mam pytan do tego co napisales ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#836 Postautor: Gelo » 3 listopada 2005, o 17:24

Manback pisze:Doskonale wiem, ze to junior z Ostrowa. Chodzilo mi o pisownie jego nazwiska, ale mniejsza z tym.
Szanse na jego sciagniecie sa minimalne. Chlopak jest mlody, po co mialby jezdzic po calej Polsce? Tym bardziej, ze w Ostrowie ma swietne warunki do rozwoju.

... i co powinno być najważniejsze - a jak widzę nie jest - jest cienki. Poza nielicznymi wybrykami i to na własnym torze chłopak niewie punktuje. Więc po co on nam? Na sztukę? Ja bym nie dramatyzował z tymi juniorami - Stachyra z Miesiacem w Ekstralidze, Hlib niewiadomo gdzie - czyli prawie wszędzie będzie plaża juniorska. Gwiazdami pierwszych biegów będą Marcinkowskie i Pawlaszczyki.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#837 Postautor: czaszka » 3 listopada 2005, o 17:28

Może byłeś mały albo nie pamiętasz ale Jeleń z Dawidem robili gro punktów na juniorach drużyn przeciwnych, a to że w tym sezonie awansował Rzeszów z teoretycznie słabszymi seniorami i obcokrajowcem też o czymś świadczy :roll: Broń Boże nie umniejszam Karlssonowi zasług, ale bądźcie bardziej obiektywni 8)

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#838 Postautor: Kubbas » 3 listopada 2005, o 18:21

czaszka pisze: a to że w tym sezonie awansował Rzeszów z teoretycznie słabszymi seniorami i obcokrajowcem też o czymś świadczy :roll:)

Czli ze niby Rzeszow mial slabszego obco :O?
Zarowno Max jak i Klingberg z pewnoscia nie byli slabszymi obco....

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#840 Postautor: czaszka » 3 listopada 2005, o 18:53

sting126 pisze:ze o seniorach nie wspomne... Kuciapa, Sledz, T.Rempala, Baran to jednak wyzsza polka niz Pietraszko, Piszcz, Frankow i Jelen...

To jest chyba oczywiste :) Chodziło mi o porównanie seniorów Rzeszowa i Ostrowa, gdzie wg mnie ostrowianie są trochę lepsi niż rzeszowianie :P Karlsson tak samo, teoretycznie, wypada lepiej niż Klingberg. Max to inna bajka 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#841 Postautor: $korzen$ » 3 listopada 2005, o 18:55

czaszka pisze:Może byłeś mały albo nie pamiętasz ale Jeleń z Dawidem robili gro punktów na juniorach drużyn przeciwnych, a to że w tym sezonie awansował Rzeszów z teoretycznie słabszymi seniorami i obcokrajowcem też o czymś świadczy :roll: Broń Boże nie umniejszam Karlssonowi zasług, ale bądźcie bardziej obiektywni 8)

Znowu przesadzasz, jaki grom ? Na wlasnym torze fakt wygrywalismy, ale w 90% bylo to 4:2 i glownie dzieki samemu Jeleniowi, bowiem Stachyra wygrywal wylacznie z zawodnikami pokroju Suszczynski,Musial czy Liberski. Wyjazdy to praktycznie same 3:3 albo same 4:2 do tylu, bowiem Stachyra przyjezdzal pol prostej za cala stawka. Jezeli mamy mowic o zawodniku ktory robil "grom" punktow, to bedzie to tylko i wylacznie Karlsson. Od czasu do czasu wspomagal go Knapp. Dla przypomnienia zdobycze Karlssona w meczach teoretycznie najwazniejszych patrzac na przekroj calego sezonu :

Rzeszow wyjazd (3,3,3,2,3,3)
Ostrow dom (3,3,3,3)
Gdansk u siebie (3,3,3,3,2)
Ostrow Wyjazd (3,3,3,3,3)
Gorzow u siebie (3,3,2,2)
Gorzow u siebie (3,3,2,3,3)
Rzeszow wyjazd (3,3,3,1,3,3)

Moglbym dopisac jeszcze kilka meczy, ale czy to ma sens ? Te liczby potwierdzaja ze juniorzy byli solidnym ogniwem, ale o zwyciestwie mniejszym lub wiekszym decydowala postawa Petera, a nastepnie 2 linii (franek,Sledz) i dopiero pozniej juniorow.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#842 Postautor: istred » 3 listopada 2005, o 19:03

Jeleniewski ze Stachyrą byli jedną z najlepszych par juniorskich w zeszłym sezonie w pierwszej lidze i to nie podlega wątpliwości. Lepsi od nas byli na pewno Gorzowianie, ale przypominam, że Lublin jako jedyny wygrał bieg juniorski w Gorzowie (w playoffach; tylko nie pamiętam czy tylko było to indywidualne zwycięztwo Jelenia czy też Stachyra coś powalczył). Do tego dochodził konkretny obcokrajowiec i z dość przeciętnymi seniorami udało się nam dojść do baraży.
Prosty wniosek - bez porządnych juniorów (na 1 lige) nie ma co marzyć o awansie - przynajmniej w naszym przypadku, kiedy nie możemy chyba liczyć na klasowych seniorów.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#844 Postautor: $korzen$ » 3 listopada 2005, o 19:12

istred pisze:Prosty wniosek - bez porządnych juniorów (na 1 lige) nie ma co marzyć o awansie - przynajmniej w naszym przypadku, kiedy nie możemy chyba liczyć na klasowych seniorów.

Ja uwazam inaczej, majac w skladzie takiego Karlssona (ktory moze jechac przeciez 6 razy z taktyczna) i porzadnych seniorow mozna wygrac 1 lige wlasciwie nie majac juniorow. Przykladem jest np pierwszy z brzegu Ostrow. Doszli do finalu, wygrali w GORZOWIE a wklad juniorow w obu meczach byl na bardzo niskim poziomie. Czasami jakies przeblyski mial Brucheiser ale to byly bardzo zadkie przypadki. Rzeszowianie na wyjazdach tez nie brylowali, tylek ratowal im Miesiac, ktory jednak w konffrontacji z seniorami trafil 90% swojej wartosci. To samo bylo z Jeleniem 2 lata temu.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#845 Postautor: czaszka » 3 listopada 2005, o 19:26

$korzen$ pisze:Ja uwazam inaczej, majac w skladzie takiego Karlssona (ktory moze jechac przeciez 6 razy z taktyczna) i porzadnych seniorow mozna wygrac 1 lige wlasciwie nie majac juniorow. Przykladem jest np pierwszy z brzegu Ostrow.

I Ty uważasz, ze to jest jakiś sukces, że awansowali do baraży :shock: :?: Szkoda tylko, że w Ostrowie tak nie uważają. Zespół powoli sie rozpada.. Prawdpodobnie zespół opuszczą liderzy. Widzisz w Ostrowie też myśleli, ze z dobrymi seniorami i z Karlssonem wygrają lige ale niestety przez brak dobrych juniorów doszli tylko do baraży.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#846 Postautor: $korzen$ » 3 listopada 2005, o 19:39

czaszka pisze:I Ty uważasz, ze to jest jakiś sukces, że awansowali do baraży :shock: :?: Szkoda tylko, że w Ostrowie tak nie uważają. Zespół powoli sie rozpada.. Prawdpodobnie zespół opuszczą liderzy. Widzisz w Ostrowie też myśleli, ze z dobrymi seniorami i z Karlssonem wygrają lige ale niestety przez brak dobrych juniorów doszli tylko do baraży.

Moze powiesz mi ze to porazka ? No i powiedz mi kto uwarza to za porazke ? tylko i wylacznie kibice. Nie wiem czy pamietasz co przed sezonem zapowiadalo kierownictwo Ostrowian, mianowicie pierwsza czworka, to byl cel podstawowy. Nie bylo zadnej (smiem tak to nazwac) Kampanii Reklamowej pt "Jedziemy o E-lige" tak jak to mialo miejsce w Gorzowie i Rzeszowie. Czy zespol sie rozpada ? tu tez bym polemizowal. Nawet jezeli odejdzie Ogor ( a uwazam ze tak sie nie stanie) to jest jeszcze przeciez Wegrzyk,Pietrzyk,Szczepaniak i wlasciwie czy maja oni powody zeby z Ostrowa odchodzic ? Wracajac do tematu Ogora, nawet jezeli odejdzie to w Ostrowie na pewno znajda sie pieniadze na godziwego nastepce. Zauwaz takze ze w najwazniejszych momentach Ostrowianie jechali strasznie oslabieni. Brak Wegrzyka,Pietrzyka czy Karlssona w najwazniejszych meczach swoje zrobil.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#847 Postautor: kilar » 3 listopada 2005, o 19:54

Aby wejsc do extraligi trzeba miec i solidnych seniorow, solidnych juniorow i klasowego obcokrajowca. W Ostrowie zabraklo juniorow, w Gorzowie po czesci zawiedli i seniorzy, a takze i obcokrajowcy (glownie Loram, Bjerre jest jeszcze mlody i liczyc na jego komplety jest troche zawczesnie). Najmniej slabych punktow mial wlasnie Rzeszow i dlatego to oni awansowali. Dysponowali niezykle wyrownanym skladem i dzieki temu osiagneli swoj przedsezonowy cel.

Tu nie ma co liczyc na to, ze zakontraktowanie super obcokrajowca kosztem juniorow czy seniorow, da upragniony awans. Zeby stawiac sobie taki cel, to w zespole kazda formacja musi byc silna.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#848 Postautor: Kubbas » 3 listopada 2005, o 20:40

sting126 pisze:
istred pisze:w playoffach; tylko nie pamiętam czy tylko było to indywidualne zwycięztwo Jelenia czy też Stachyra coś powalczył

Jelen wygral, Dawid przyjechal 4. Pozdr

W rundzie zasadzniczej wygral Dawid a jelen 4ty
W play-off Wygrał Jelen a Dawid 4ty ;]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#850 Postautor: Gelo » 3 listopada 2005, o 21:14

Wystarczy przeanalizować wynik półfinału - Ostrów - Gorzów. Co z tego, że Gorzów miał świetnych juniorów? Wystarczyło mieć genialnego w dwumeczu Karlssona. Swoje dołożył Ogór i pojechali z Gorzowem chociaż mało kto na nich liczył. W takim klubie jak Lublin, w którym nie ma wartościowego juniora nie ma co marzyć, że się taki pojawi w przyszłym sezonie. Dlatego trzeba sobie radzić inaczej - najprostszym sposobem jest najlepszy obco w lidze - i to sprawdziło się u nas dwa lata pod rząd. Mieliśmy wyniki, mimo średnich seniorów i wożącego ogony Stachyrę. Drużyny zwycięskiej się nie zmienia, o czym chyba najbardziej przekonał się dyrektor Siwek. Także nie przemawia do mnie gadanie, że trzeba być mocnym w każdej formacji żeby awansować. Fajnie powiedzieć - tylko jak to zrobić? Trzeba powiedzieć sobie jasno - junior na 8 punktów u nas jest nierealny, dlatego tezy "bez juniorów" nie ma awansu możemy jak na razie włożyć między bajki. Szczytem marzeń są wcale nie tacy wybitni Staszek i Knapp. Rywali możemy zaskoczyć za to superobcokrajowcem, który będzie neutralizował Ferjanów, Gafurowów, Hamillów czy Loramów. W kwestii juniorów możemy jedynie liczyć, że któryś z naszych chłopaków błyśnie talentem i uda mu się kilka razy przywieźć punkty. A to będzie łatwiejsze niż w ubiegłym sezonie.