Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2126 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2005, o 12:30

I chcialbym prosc zebys skonczyl z tym wyzwyaniem nas od 'dziadow' czy tez 'dziadujacych'.

Wziąłes to do siebie? No cóż - za to nie odpowiadeam, ale skoro piszesz " "nas" to chyba poczuwasz się do dziadostwa - jest mi przykro z tego powodu. Ja tylko w sposób może zbyt kolorowy staram się wpłynąć na zmianę mentalności. Nigdzie ale to nigdzie nie spotkałem się, żeby kibice z kompleksów szukali zawodników na żużlowym śmietniku. Nie jesteśmy gorsi od kibiców Ostrowa czy Rzeszowa, a czytając w kółko to samo, że "nas nie stać", że "jestesmy biedni" można odnieść wrażenie, że trzy czwarte forumowiczów należy do zarządu i chodzi po ulicach zgiętych w pół. To jest chore.

seewy
Kontakt:

#2127 Postautor: seewy » 2 grudnia 2005, o 12:31

No wlasnie kazdy przy zdrowych zmyslach zauwazy, ze caly ten post byl ironiczny.

Jasne!

Oczywiście!

Moja pomyłka!

O ja głupi!

WychodzÄ™...

:D
Przeciwko głupocie, sku*wielom i niecnocie...

meesha
Trener
Kontakt:

#2128 Postautor: meesha » 2 grudnia 2005, o 12:31

A ja nie mogę się nadziwić jak takie duże chłopaki, które chodzą na żużel kilkanaście(-dziesiąt) lat bezkrytycznie przyjmują zdanie wypowiadane przez Prezesa klubu jak mantra przed każdym sezonem: "Celem jest awans do Ekstraligi". Ludzie, pomyślcie czasem - wiem, że potraficie. I Ty Gelu, i Ty Holly i jeszcze parę innych osób o podobnym podejściu... Takie deklaracje Prezesa nic nie kosztują, w przeciwieństwie do zawodników takich na jakich może sobie pozwolić Zielona Dziura. A dlaczego my nie :?: Odpowiedzcie sobie sami...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2129 Postautor: bkapusta » 2 grudnia 2005, o 12:37

Gelo pisze:
I chcialbym prosc zebys skonczyl z tym wyzwyaniem nas od 'dziadow' czy tez 'dziadujacych'.

Wziąłes to do siebie? No cóż - za to nie odpowiadeam, ale skoro piszesz " "nas" to chyba poczuwasz się do dziadostwa - jest mi przykro z tego powodu. Ja tylko w sposób może zbyt kolorowy staram się wpłynąć na zmianę mentalności. Nigdzie ale to nigdzie nie spotkałem się, żeby kibice z kompleksów szukali zawodników na żużlowym śmietniku. Nie jesteśmy gorsi od kibiców Ostrowa czy Rzeszowa, a czytając w kółko to samo, że "nas nie stać", że "jestesmy biedni" można odnieść wrażenie, że trzy czwarte forumowiczów należy do zarządu i chodzi po ulicach zgiętych w pół. To jest chore.

Zobaczył, że tu wszyscy dziadują i postanowił Lublin omijać szerokim łukiem.

Napisales, ze wszyscy w Lublinie dziaduja wobec czego IMO wszyscy moglismy sie poczuc urazeni.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2130 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2005, o 12:38

meesha pisze:A ja nie mogę się nadziwić jak takie duże chłopaki, które chodzą na żużel kilkanaście(-dziesiąt) lat bezkrytycznie przyjmują zdanie wypowiadane przez Prezesa klubu jak mantra przed każdym sezonem: "Celem jest awans do Ekstraligi". Ludzie, pomyślcie czasem - wiem, że potraficie. I Ty Gelu, i Ty Holly i jeszcze parę innych osób o podobnym podejściu...

Mnie zupełnie w tym momencie nie interesują deklaracje - to co mówi prezes - również. Jakby powiedział, że walczymy o siódme miejsce z Gnieznem - tez wołałbym o zakontraktowanie Karlssona, bo uważam to za najlepsze rozwiązanie dla naszego klubu. Może dajmy po prostu działaczom możliwość wykazania się. Jak tego nie zrobią - krytykujmy. Ale póki co nie ma powodów, żebyśmy dziadowali i na forum nie powymieniali poglądów - bardziej wybujałych lub mniej. Ja jestem zwolennikiem robienia wszystkiego szybkimi krokami - jak kraść to miliony, jak p...ć - to księżniczki. Nie uznaję szarości. Chyba mi wolno.
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2005, o 12:39 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

seewy
Kontakt:

#2132 Postautor: seewy » 2 grudnia 2005, o 12:45

Bajerski - być może, ale nie radziłbym...

Hlib - na pewno nie...

Pecyna - ciepło, ciepło...

JaguÅ›, Puzon - nie.

A ja Wam mówię, że Krzyżak!

meesha
Trener
Kontakt:

#2133 Postautor: meesha » 2 grudnia 2005, o 12:47

Gelo pisze:Ja jestem zwolennikiem robienia wszystkiego szybkimi krokami - jak kraść to miliony, jak p...ć - to księżniczki. Nie uznaję szarości. Chyba mi wolno.
Wolno :)
Może akurat w Twoim przypadku była to nadinterpretacja z mojej strony... Ale nie rozumiem jak można brać za pewnik to, że będziemy w tym roku walczyć o E-ligę "bo Prezes powiedzał". Prtzed poprzednim sezonem też powiedział... To czy będziemy czy nie okaże się w trakcie sezonu, podobnie jak może się okazać, że ZG wcale tak z palcem wiadomo gdzie, nie awansuje :P I właśnie dlatego kochamy ten sport. Przecież cały sezon można rozegrać przy stoliku zliczając średnie poszczególnych zawodników, bieg po biegu rozpisać mecz na papierze. Po cholerę to mają jeździć i narażać kości :?: :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2134 Postautor: bkapusta » 2 grudnia 2005, o 12:48

Wlasnie sobie o Pecynie przypomnialem, chyba wszyscy sie zgodzimy, ze bylby toi ciekawy zawodnik, dobrze przygotowany zrobi srednia na bieg okolo 2. Gorzow moze nie dac rady go zatrzymac, watpliwe czy bedzie chcial do Gdanska, Pila w 2 lidze... Wiec moze Lublin?

Pozatym jest jeszcze Stojanowski, o ile pamietam przed 2005 znaimpodpisal w ZG byl zdecydowany na Lublin. Ponoc powiedzial, ze chce sprawdzic sie w elidze ale jak nie wyjdzie to za rok chetnie wroci do rozmow z Lublinem... WW Gdansku podczas walki o elige zrobil srednia cos kolo 1.9 / 2.0 [nie pamietam dokladnie]

Knappa juz mamy, w ostatnim sezonie w Lublinie zrobil srednia cos kolo 1.9 wiec czego mialby teraz byc gorszy:)

Jacek Rempala - tyle sie o nim mowi, ze wypada zalozyc iz jest on juz u nas:) Stac go na 8 - 12 ptk jesli powaznie podejdzie do startow w Lublinie. Wielu zawodnikow lapalo forme w 1 lidze [Sawina, Sledz:P] moze i on?

Piszcz wydaje mi sie, ze jesli wyczerpal limit pecha jest wstanie konkurowac z w/w seniorami o miejsce w skladzie.

Podstawowy junior - moze wlasnie siegnac po obcokrajowca?

Drugi junior - tu nalezy promowac naszych chlopakow.

Rezerwowy do lat 23 to oczywiscie Jelen.

A co do obcokrajowca nie mam pojecia Hamill i Loram jesli mamy kase, bo z wypowiedzi roznych ludzi [nawet z klubow eligowych] wynika ze Peter i Max kosmicznej kasy chca. Jesli nie uda sie z Hamillem lub Loramem to chetnie widzial bym u nas Jonasa.

Sklad bardzo rowny [zakladajac ze podstawowy junior z zagranicy bylby solidny]. Szesciu zawodnikow robiacych bo 8-12 / 10-14 ptk na mecz. Moze bez zdecydowanej gwiazdy ale moze to lepsze rozwiazanie? [Gwiazda moze zlapac konrtuzje / miec gorszy sezon a w takim ukladzie praktcyznie kazdy moze zastapic kazdego z niewielkim uszczerbkiem dla sily razenia druzyny]
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2135 Postautor: Saint » 2 grudnia 2005, o 12:52

Gelo pisze:, jak p...ć - to księżniczki. Nie uznaję szarości. Chyba mi wolno.

Biorąc pod uwagę deficyt księżniczek w Polsce musisz mieć straszne odciski na rękach... :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2136 Postautor: Łoptymista » 2 grudnia 2005, o 13:00

Ale nie rozumiem jak można brać za pewnik to, że będziemy w tym roku walczyć o E-ligę "bo Prezes powiedzał"

Bo może pan prezes wie co mówi i nie zwykł rzucać słów na wiatr. Po drugie, to nie tylko pan Kępa mówił o walce o eligę w sezonie 2006.
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2005, o 13:01 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2137 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2005, o 13:01

Gelo pisze:
Czy ktos Ci juz kiedys Gelu mowil, ze masz tendencje popadania ze skrajnosci w skrajnosc, zeby tylko za wszelka cene udowodnic swoja racje i nie przyznac jej komus innemu.

Nikt mi nie mówił - jesteś pierwszy i jestem bardzo wdzieczny za wnikliwą analizę mojej osobowości. Wezmę poprawkę i zaczne przyznawać racje wszystkim - jak leci.

Kolejny przyklad Twojego notorycznego popadania w skrajnosci.

Gelo pisze:
Sredniakami, nawet nie wg mnie, tylko wg Ciebie, sa: Joonasy, Ferjany, Steady, Zetterstroemy, Gjedde itp.

A nie sÄ…?

Sa jak najbardziej, ale to wlasnie oni sa sredniakami a nie Risagery itp. I w dodatku sa sredniakami z szansa na blysk. Zdziwilibys sie zdobyczami 12-13 punktow w ich wykonaniu? Tylko prosze, nie mow, ze nie zdziwilbys sie gdyby zrobili tez 6-7 punktow, bo to raczej malo realne.

Gelo pisze:
Skad Ci nagle wpadly do glowy jakies Smolinskie i Risagery.

To nie mnie wpadły - takie coś nigdy nie wpadłoby mi do głowy.

Ale nie omieszkales skrzetnie i nieobiektywnie wykorzystac tych nazwisk do podkoloryzowania swoich argumentow.
Gelo pisze:
Wychwytyujesz wybiorczo czyjes wypowiedzi, interpretujac je na swoja korzysc.
Na swoją korzyść? Z wpisywania się na forum nie czerpię żadnych korzyści...

Pierdzielisz, a ja myslalem, ze placa Ci wierszowke!
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2005, o 13:11 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2139 Postautor: bkapusta » 2 grudnia 2005, o 13:07

Kjastas Podżuks 1,830
Leonid Paura 1,806

Patrzcie jaka fajna para juniorow:) Fakt, ze zrobili te srednie w 2 lidze, ale dobry sprzet/progresja wynikow itp. itd. ;]
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Castrol

#2140 Postautor: Castrol » 2 grudnia 2005, o 13:08

"Duńczyk Morten Risager zrobił duże wrażenie na kierownictwie KS Toruń i jest kandydatem do zespołu Jana Ząbika. Może zastąpić jednego z zawodników, którzy trafili na opublikowaną w czwartek listę transferową. (...) Jego oferta będzie rozważana przez kierownictwo klubu. - To ciekawy zawodnik. Robi postępy, nieźle prezentuje się w lidze angielskiej - uważa Ząbik." wiadomość za http://www.gazeta.pl
To taka mała podpowiedź dla forumowiczów którym "takie coś jak Risagery nigdy nie wpadłoby do głowy" ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2141 Postautor: bkapusta » 2 grudnia 2005, o 13:11

Mlodszy Kasprzak jest do wziecia za 0... :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#2142 Postautor: DonKamizi » 2 grudnia 2005, o 13:11

Łoptymista pisze:
Ale nie rozumiem jak można brać za pewnik to, że będziemy w tym roku walczyć o E-ligę "bo Prezes powiedzał"

Bo może pan prezes wie co mówi i nie zwykł rzucać słów na wiatr. Po drugie, to nie tylko pan Kępa mówił o walce o eligę w sezonie 2006.

Pan Prezes powtarza to od roku szkoda tylko, że daje taki marniutki budżet.Facet ma chyba jakieś niespełnione ambicje z młodości więc lubi sobie pogadać o celach wyższych.

Gdyby zarabiał pieniądze za swój uśmiech i słowotok corocznych deklaracji wtedy nawet taka Trzebinia nam nie straszna.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#2144 Postautor: DonKamizi » 2 grudnia 2005, o 13:23

Pokemon pisze:Proszę! Nie zaśmiecajcie tematu rozpiską o Prezesie!
Nie obchodzi mnie co mówi i co robi!
Jako klient (kibic) płacę i wymagam! Chcę dobry żużel w Lublinie! Więc martwię się tylko o to!

Chciałem tylko zauważyć, że pieniądze od sponsorów a więc i także od Sypmy wpływają w bardzo dużym stopniu na budżet jakim dysponujemy przed rozpoczęciem rozgrywek.I na podstawie tego podejmowane są w głównej mierze decyzje transferowe - czyli jak w temacie - skład na sezon 2006
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

seewy
Kontakt:

#2145 Postautor: seewy » 2 grudnia 2005, o 13:26

Mlodszy Kasprzak jest do wziecia za 0

który?

Krzysztof Kasprzak - 50 000 zł
Robert Kasprzak - 100 000 zł

http://www.przegladzuzlowy.pl

chyba, że przodu zapomniałeś dopisać ;-)

meesha
Trener
Kontakt:

#2146 Postautor: meesha » 2 grudnia 2005, o 13:30

Pokemon pisze:Jako klient (kibic) płacę i wymagam! Chcę dobry żużel w Lublinie!
No to masz spore wymagania jak na cirka 150 złotych rocznie wpłacone do kasy klubu :D Wpłać 150 000 to pogadamy :P Bo na razie to takie typowo gelowe, niczym nie uzasadnione chciejstwo...
Przez was ludzie nie czytajÄ…
Ja słyszałem, że ludzie nie czytają bo rodzice im nie czytali. Dlatego teraz cała Polska czyta dzieciom 8)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2147 Postautor: bkapusta » 2 grudnia 2005, o 13:30

seewy pisze:
Mlodszy Kasprzak jest do wziecia za 0

który?

Krzysztof Kasprzak - 50 000 zł
Robert Kasprzak - 100 000 zł

http://www.przegladzuzlowy.pl

chyba, że przodu zapomniałeś dopisać ;-)

Fakt, zasugerowalem sie wypowiedziami kibicow uni na jedym forum zuzlowym ;]
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2149 Postautor: Saint » 2 grudnia 2005, o 13:41

Pokemon pisze:Przemnóż sobie to razy 5, bo chodzimy całą rodziną! A dzieckiem to jesteś Ty w stosunku do mnie! 8)

A to zmienia postać rzeczy 750/rok... myślę że powinni w związku z tym jeździć z Pikachu na plastronach... :wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#2150 Postautor: Prymus » 2 grudnia 2005, o 13:41

Młodego Kasprzaka to ja pamiętam z Półfinału SK u nas w tym roku... Popisał się że hu huu... Szkoda gadać, "kandydatura" mizerna.

Pozdrawiam.