Obrady GKSŻ 2005 r.
Dla mnie totalnie dziwną decyzją jest że w Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostwach Polski bedą mogli jeździć obcokrajowcy
Do tego kluby bedą mogły posiłkować się na te zawody zawodnikami, którzy nie mieszczą się w składach innych drużyn.. Na forum chyba nie było także pisane, że zmieni się także ilość startów w lidze poszczególnych juniorów. Dotąd jeden z młodzieżowców miał obowiązek pojechać raz, w biegu młodzieżowym(system 5-1) Teraz modyfikacja spowodowała, że pierwszy pojawi się na torze 4 razy, a drugi 2 razy. Trzeba mieć w miare równych młodzieżowców, jak nic 
Skoro mogą jeździć w Drużynowych Mistrzostwach Polski to czemu nie w ich młodzieżowym odpowiednikuczaszka pisze:Dla mnie totalnie dziwną decyzją jest że w Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostwach Polski bedą mogli jeździć obcokrajowcy![]()
Czy ktoś się orientuje orientuje czy może przypadkiem MDMP znów staną się drużynowymi mistrzostwami, a nie jak w zeszłym sezonie mistrzostwami par
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Czy ktoś się orientuje orientuje czy może przypadkiem MDMP znów staną się drużynowymi mistrzostwami, a nie jak w zeszłym sezonie mistrzostwami par![]()
Bedą rozgrywane czwórmecze 16 biegowe i 20 biegowy finał. Drużyny 4 osobowe. Zgłaszać można się do końca stycznia, podając nazwiska przynajmniej 4 juniorów. Źródło: Tygodnik Żużlowy
Buahaha Ci kolesie mnie rozwalają !! Najpierw kombinuja pod siebie coby lepszą pake zrobić jak już to nie wypaliło wraz z umową dżentelmeńską to już zmieniaja przepisy !! Dajcie sobie siana panowie z GKSŻtu to tylko się kompromitujecie a przy okazji cały polski żużel !!!
Ale tak przy bo to kluby z e-ligi złożyły wniosek/prośbe/... więc mam pytanko czy sie to ma odnośić do e,1,2 ligii czy tylko do e-ligii
Bo w sumie logicznie na to patrząc to powinno się to tylko do e-ligi odnośić !
Ale co ja tam wiem
Ale tak przy bo to kluby z e-ligi złożyły wniosek/prośbe/... więc mam pytanko czy sie to ma odnośić do e,1,2 ligii czy tylko do e-ligii
Bo w sumie logicznie na to patrząc to powinno się to tylko do e-ligi odnośić !
Ale co ja tam wiem

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
- jas
- Senior
- Kontakt:
Ostrow pojedzie w 1szym meczu z 5 obcymi i nikt im nic nie zrobi
. sprawy tej mi sie nawet nie chce komentowac
, jak mozna teraz jeszcze chciec zmienic przepisy
ale przy okazji mam 2 pytanka:
- czy ktos cos wie o zniesieniu przepisu o zawodniku rezerwowym w wieku do lat 23? Gawrzyk swego czasu pisal, ze istnieje taka mozliwosc. wie ktos cos
?
- co z planami powiekszenia e-ligi? bo jesli maja z 1szej awansowac 2 zespoly, to nalezaloby to oglosic przed poczatkiem sezonu
ale przy okazji mam 2 pytanka:
- czy ktos cos wie o zniesieniu przepisu o zawodniku rezerwowym w wieku do lat 23? Gawrzyk swego czasu pisal, ze istnieje taka mozliwosc. wie ktos cos
- co z planami powiekszenia e-ligi? bo jesli maja z 1szej awansowac 2 zespoly, to nalezaloby to oglosic przed poczatkiem sezonu
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
jas pisze:Ostrow pojedzie w 1szym meczu z 5 obcymi i nikt im nic nie zrobi![]()
. sprawy tej mi sie nawet nie chce komentowac
, jak mozna teraz jeszcze chciec zmienic przepisy
![]()
W naszym zuzlu wszystko wydaje sie mozliwe
Sluszne pytanie, bo gdyby planowano powiekszyc extralige do 10 druzyn to Lublin powinien forsowac w GKSZ opcje aby 2 druzyny spadaly z extraligi a 4 awansowaly z pierwszej ligi, wowczas bylaby calkiem realna szansa aby Lublin po latach znow awansowal do upragnionej extraligi
Koper pisze:
Sluszne pytanie, bo gdyby planowano powiekszyc extralige do 10 druzyn to Lublin powinien forsowac w GKSZ opcje aby 2 druzyny spadaly z extraligi a 4 awansowaly z pierwszej ligi, wowczas bylaby calkiem realna szansa aby Lublin po latach znow awansowal do upragnionej extraligi
Ciekawą i chyba sprawiedliwą propozycję rozstrzygania kwestii rozszerzenia e-ligii do 10 zespołów podał na SB skądinąd znany tutaj forumowicz.
"Zasady awansu i spadku, jeśli e-liga zostanie powiększona do 10 zespołów
Moje zdanie na temat sposobu wyboru 10 klubów do e-ligi 2007 różni się nieco od zdania sokoła i Mamy. Powinno się wprowadzić taki mechanizm aby zarówno czołowe drużyny 1 ligi jak i ostatnie e-ligi zostały w taki sam sposób uprzywilejowane w porównaniu z sytuacją jaka miałaby miejsce, gdyby reformy nie wprowadzano.
I tak, brak reformy oznacza, że drużyny e7 i I2 muszą bić się o miejsce w e-lidze w barażu. W związku z tym zwolnijmy te drużyny od tego obowiązku i tak jak 2-ga drużyna 1 ligi automatycznie awansuje, niech 7-ma drużyna e-ligi niech się automatycznie utrzymuje.
Natomiast 8-ma drużyna e-ligi podobnie jak 3-cia 1 ligi w sytuacji braku reformy są o jedno miejsce za nisko aby na udział w barażu sobie zasłużyć. W związku z tym po sezonie są w tym samym punkcie więc niech mają taką samą szansę na jazdę w e-lidze, czyli niech zostanie rozegrany baraż między nimi."