Obrady GKSŻ 2005 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#426 Postautor: czaszka » 5 grudnia 2005, o 22:42

Dla mnie totalnie dziwną decyzją jest że w Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostwach Polski bedą mogli jeździć obcokrajowcy :roll: Do tego kluby bedą mogły posiłkować się na te zawody zawodnikami, którzy nie mieszczą się w składach innych drużyn.. Na forum chyba nie było także pisane, że zmieni się także ilość startów w lidze poszczególnych juniorów. Dotąd jeden z młodzieżowców miał obowiązek pojechać raz, w biegu młodzieżowym(system 5-1) Teraz modyfikacja spowodowała, że pierwszy pojawi się na torze 4 razy, a drugi 2 razy. Trzeba mieć w miare równych młodzieżowców, jak nic 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#427 Postautor: meesha » 5 grudnia 2005, o 22:48

czaszka pisze:Dla mnie totalnie dziwną decyzją jest że w Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostwach Polski bedą mogli jeździć obcokrajowcy :roll:
Skoro mogą jeździć w Drużynowych Mistrzostwach Polski to czemu nie w ich młodzieżowym odpowiedniku :?: :? A i tak to wszystko o kant d... potłuc :x

Czy ktoś się orientuje orientuje czy może przypadkiem MDMP znów staną się drużynowymi mistrzostwami, a nie jak w zeszłym sezonie mistrzostwami par :?: :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#428 Postautor: auganoff » 5 grudnia 2005, o 23:01

Dzięki, teraz wiem więcej, choć i tak trochę wolno zachodzą zmiany w żużlu.

Co do udziału zawodników zagranicznych w MDMP to rozumiem, że teraz będzie to formuła open. :wink:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#429 Postautor: czaszka » 5 grudnia 2005, o 23:09

meesha pisze:Czy ktoś się orientuje orientuje czy może przypadkiem MDMP znów staną się drużynowymi mistrzostwami, a nie jak w zeszłym sezonie mistrzostwami par :?: :twisted:

Bedą rozgrywane czwórmecze 16 biegowe i 20 biegowy finał. Drużyny 4 osobowe. Zgłaszać można się do końca stycznia, podając nazwiska przynajmniej 4 juniorów. Źródło: Tygodnik Żużlowy 8)

dumbli
Szkółkowicz

#431 Postautor: dumbli » 8 grudnia 2005, o 23:44

Dzisiaj w Czestochowie kluby eligowe postanowiły zaproponować Gksż zapis o tym, że w meczu musi jechać PIECIU polaków.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#432 Postautor: grzesieck » 8 grudnia 2005, o 23:50

Jezeli to przejdzie to w Ostrowie bedzie placz... no moze nie placz, ale na pewno bedzie im trudniej w rywalizacji z Falubazem.
METHANOL ADVENTURE TEAM

dumbli
Szkółkowicz

#433 Postautor: dumbli » 9 grudnia 2005, o 00:07

Ja na icg miejscu od razu bym to podał do mnistra sportu albo do sądu.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#434 Postautor: Jaga » 9 grudnia 2005, o 00:17

Buahaha Ci kolesie mnie rozwalają !! Najpierw kombinuja pod siebie coby lepszą pake zrobić jak już to nie wypaliło wraz z umową dżentelmeńską to już zmieniaja przepisy !! Dajcie sobie siana panowie z GKSŻtu to tylko się kompromitujecie a przy okazji cały polski żużel !!!

Ale tak przy bo to kluby z e-ligi złożyły wniosek/prośbe/... więc mam pytanko czy sie to ma odnośić do e,1,2 ligii czy tylko do e-ligii
Bo w sumie logicznie na to patrząc to powinno się to tylko do e-ligi odnośić !
Ale co ja tam wiem :P
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#435 Postautor: Talib » 9 grudnia 2005, o 00:22

Jeżeli nowy minister sam nie zareaguje to namówią paru Szwedów, czy Duńczyków, żeby oskarżyli w Strasburgu państwo polskie o dyskryminajcę ze względu na obywatelstwo/narodowość. I będzie po sprawie.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#436 Postautor: jas » 9 grudnia 2005, o 02:16

Ostrow pojedzie w 1szym meczu z 5 obcymi i nikt im nic nie zrobi :lol: :lol: . sprawy tej mi sie nawet nie chce komentowac :? , jak mozna teraz jeszcze chciec zmienic przepisy :x

ale przy okazji mam 2 pytanka:

- czy ktos cos wie o zniesieniu przepisu o zawodniku rezerwowym w wieku do lat 23? Gawrzyk swego czasu pisal, ze istnieje taka mozliwosc. wie ktos cos :wink: ?

- co z planami powiekszenia e-ligi? bo jesli maja z 1szej awansowac 2 zespoly, to nalezaloby to oglosic przed poczatkiem sezonu :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Koper
Trener
Kontakt:

#437 Postautor: Koper » 9 grudnia 2005, o 02:21

jas pisze:Ostrow pojedzie w 1szym meczu z 5 obcymi i nikt im nic nie zrobi :lol: :lol: . sprawy tej mi sie nawet nie chce komentowac :? , jak mozna teraz jeszcze chciec zmienic przepisy :x

W naszym zuzlu wszystko wydaje sie mozliwe :wink:

- co z planami powiekszenia e-ligi? bo jesli maja z 1szej awansowac 2 zespoly, to nalezaloby to oglosic przed poczatkiem sezonu :wink:

Sluszne pytanie, bo gdyby planowano powiekszyc extralige do 10 druzyn to Lublin powinien forsowac w GKSZ opcje aby 2 druzyny spadaly z extraligi a 4 awansowaly z pierwszej ligi, wowczas bylaby calkiem realna szansa aby Lublin po latach znow awansowal do upragnionej extraligi :lol:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#438 Postautor: Talib » 9 grudnia 2005, o 10:09

Koper pisze:
Sluszne pytanie, bo gdyby planowano powiekszyc extralige do 10 druzyn to Lublin powinien forsowac w GKSZ opcje aby 2 druzyny spadaly z extraligi a 4 awansowaly z pierwszej ligi, wowczas bylaby calkiem realna szansa aby Lublin po latach znow awansowal do upragnionej extraligi :lol:

Ciekawą i chyba sprawiedliwą propozycję rozstrzygania kwestii rozszerzenia e-ligii do 10 zespołów podał na SB skądinąd znany tutaj forumowicz. :) Przytoczę w całości:

"Zasady awansu i spadku, jeśli e-liga zostanie powiększona do 10 zespołów

Moje zdanie na temat sposobu wyboru 10 klubów do e-ligi 2007 różni się nieco od zdania sokoła i Mamy. Powinno się wprowadzić taki mechanizm aby zarówno czołowe drużyny 1 ligi jak i ostatnie e-ligi zostały w taki sam sposób uprzywilejowane w porównaniu z sytuacją jaka miałaby miejsce, gdyby reformy nie wprowadzano.
I tak, brak reformy oznacza, że drużyny e7 i I2 muszą bić się o miejsce w e-lidze w barażu. W związku z tym zwolnijmy te drużyny od tego obowiązku i tak jak 2-ga drużyna 1 ligi automatycznie awansuje, niech 7-ma drużyna e-ligi niech się automatycznie utrzymuje.
Natomiast 8-ma drużyna e-ligi podobnie jak 3-cia 1 ligi w sytuacji braku reformy są o jedno miejsce za nisko aby na udział w barażu sobie zasłużyć. W związku z tym po sezonie są w tym samym punkcie więc niech mają taką samą szansę na jazdę w e-lidze, czyli niech zostanie rozegrany baraż między nimi."