Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ezbeg
Trener

Re: Żużel w TV

#19351 Postautor: ezbeg » 29 sierpnia 2023, o 09:32

Ogólnie naśladowanie nas wychodzi innym średnio. Krosnu z pomysłem na skład też wyszło jak wyszło.

Flagg
Trener

#19352 Postautor: Flagg » 29 sierpnia 2023, o 09:39

Przeciez Dymek jest kierownikiem drużyny, a nie trenerem/managerem. W Lublinie jego odpowiednikiem jest Marcin Świderski. Być moze zakres obowiązków Dymka we Włókniarzu jest trochę szerszy, ale tego nie wie chyb nikt. Łącznie z Kędziorą, Świącikiem i samym Dymkiem ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19353 Postautor: Cooper » 29 sierpnia 2023, o 09:41

Oczywiście, że tak, niemniej Dymek sam wspomniał wczoraj w magazynie Eleven, że jest już w branży 20 lat i nie odmówiłby samodzielnego prowadzenia drużyny. Więc myślę, że jego rola w Czewie jest spora, co nie znaczy że samodzielność też (cisnął mu wczoraj Musiał, że w parkingu słucha się Świącika).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Flagg
Trener

#19354 Postautor: Flagg » 29 sierpnia 2023, o 09:46

Chcieć, a móc to dwie rózne sprawy :)

Nie znam Dymka, nie wiem za wiele o nim. Ale W Rybniku był w podobnym bagnie. Tam chyba był nawet samodzielnym managerem druzyny, a i tak słuchał się we wszystkim Mrozka. Moze ten typ tak ma?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#19355 Postautor: Torsen » 29 sierpnia 2023, o 09:50

Mistrzostwem było zaintonowanie przez Musiała „Łubu dubu…” :lol:

Flagg
Trener

#19356 Postautor: Flagg » 29 sierpnia 2023, o 10:00

I dlatego dopóki Świącik nie zmieni swojego podejścia, to nazwisko widniejące pod funkcją trenera/managera nie będzie miało znaczenia. Jemu po prostu brakuje cierpliwości. Jak idzie, zespoł wygrywa, to jest ok, może nawet specjalnie sie nie wtrąca. Ale przychodzą porażki i zaczyna się presja, a Świącika zaczynaja świerzbic rączki, bo "on wie jak to naprawić". Brakuje spokoju.

Nie ma nic złego w tym, że prezes przebywa w parku maszyn. Przecięz Kępa czy Rusiecki robią to od zawsze. Rusko też. NIe wiem jak Sadowski, czy wcześniej grzyb czy Zmora.

Ale jak Motor jeździ w tej Elidze 5 la, gdzie kamery są wszedzie, to nie kojarze ani jednego ujęcia, gdzie np. Kępa jest obecny na naradzie zespołu ze sztabem w trakcie meczu. Być moze pamieć mnie zawodzi. Ale nawet jak gdzieś tam się przysłuchiwał, to na bank nie odzywał się słowem. A już na pewno nie kojarze przebitki, gdzie Ziółkowski z Kuciapą konsultują/informują/radzą sie Kępy odnosnie decyzji meczowych. Czy to składu, toru czy zmian. Kępa w tym parku maszyn jest, ale zajmuje się swoimi sprawami. Identycznie z Rusieckim.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19357 Postautor: kibicLBN » 29 sierpnia 2023, o 10:07

Cooper pisze:
Torsen pisze:Nie odczuwam nawet odrobiny współczucia dla Kędziory. Wiedział, gdzie i do kogo przychodzi, a rezultat trudno uznać za zaskoczenie, bo 3, czy 4 razy z rzędu to nie jest przypadek. Jest kolejną ofiarą tego samego, chorego układu.
Poza tym, w publicznie dostępnych materiałach prezentuje się jak burak i cham, nie widać też, by miał wnosił do drużyny jakiekolwiek konstruktywne uwagi. "Jedziemy, k... i ch..." No i filmik z Michelsenem, w którym nieudolnie próbował wyśmiać nasz klub.

Poza tym wziął to bo to jedyna szansa zarobić hajsy, pewnie całkiem niezłe w stosunku do emerytury. Taki mini-Cieślak :)

Bardziej mnie dziwi, że ktoś się jeszcze "nabiera" na usługi tych panów, którym rzeczywiście świat żużlowy już trochę odjechał. Choć pewnie w Czewie robiąc układ Kędziora-Dymek chcieli skopiować mistrzowski duet Ziólkowski-Kuciapa :)

I z Tobą Cooper zgadzam się w całej rozciągłości. Mam podobne wrażenie, że żużel - czyli: znaczenie ustawień sprzętu, mentalność zawodników i inne czynniki- to wszystko uciekło temu starszemu pokoleniu trenerow, a przynajmniej części.
Nie zmienia to jednak mojego postrzegania, że w zeszłym roku wypracował (może nie tylko on) atut własnego toru po kilku latach, a i z zawodnikami chyba przyzwoicie się dogadywał, bo żadne smrody nie wypływały, a teraz szambo aż kipi.
Wynik dodatkowo budowali ułożeni juniorzy, którym podpowiadał m.in. Sławek Drabik. Pomijając charakter Slammera, wątpliwy profesjonalizm w czasach zawodniczych, brak papierów - to każdy twierdził, że ma dobry wpływ na tych chłopaków. Odpadli w półfinale - sensacyjnie, czym zamazali świetne wyniki w rundzie zasadniczej.
Podsumowując - z mojej perspektywy kibica innego ośrodka, Kędziora ogarnął w zeszłym roku kwestie torowe, miał łatwiejszych do okiełznania zawodników, miał juniorów wspomaganych Sławkiem Drabikiem i to pracowało. Zawalili rewanż półfinałowy, więc nie było atmosfery sukcesu, okoliczności w 2023 się pozmieniały i Kędziora sobie nie poradził. Jednak to jak się wobec niego zachowano w tym roku (sztab, Świącik, zawodnicy) jest nie fair i nie zasłużył na to.
Torsen pisze:Mistrzostwem było zaintonowanie przez Musiała „Łubu dubu…” :lol:

Nie wychwycilem, ale też skrytykował mocno rolę Madsena, stwierdził że jego wynik budowany jest kosztem innych.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2023, o 10:11 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#19358 Postautor: istred » 29 sierpnia 2023, o 10:09

Ja to widzę trochę inaczej.
Świącik jest jaki jest, ale trzeba mu oddać, że to co głównie należy do jego obowiązków tj. zapewnienie finansowania klubu i budowa silnego zespołu idzie mu nieźle. Zarzucić mu można błąd w obsadzeniu stanowiska trenera, do czego sam się niejako przyznaje.
Czy chce rządzić w parku maszyn czy nie to już kwestia trochę drugorzędna. Na tor wyjeżdżają zawodnicy i to oni wygrywają i przegrywają. I to trzeba sobie jednoznacznie powiedzieć. Półfinał zawalił Woryna z Drabikiem, a nie Świącik.

Myślę, że podstawową różnicą pomiędzy Lublinem, a Częstochową jest to, że w Lublinie wszyscy się skupiają na tym, żeby zawodnikom pomóc, stworzyć jak najlepsze warunki do osiągnięcia swojego maksa. W Częstochowie co roku jest rozliczanie i szukanie winnych. To niestety do niczego dobrego nie prowadzi.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#19359 Postautor: kdsz » 29 sierpnia 2023, o 10:13

W ogóle Musiałowi wczoraj się trochę ulało i pocisnął ostro po częstochowskim środowisku, nie oszczędzając Świącika i Madsena. Prezesowi dostało się za korzystanie z tchórzliwego schematu "to zawodnicy i trener przegrywają, ja nie mam z nimi nic wspólnego". Redaktor zestawił Świącika z Ruską i Kępą, którzy w publicznych wypowiedziach zawsze stoją murem za zawodnikami i sztabem, co by się nie działo. Z kolei Leon, zdaniem Musiała, tak zdominował drużynę, że tracą na tym wszyscy pozostali zawodnicy i w konsekwencji nikt w Częstochowie nie jest w stanie uwolnić swojego potencjału. No i "łubu dubu" na koniec programu - to nie była szpila, raczej siekiera wbita w plecy Jarosława Dymka.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19360 Postautor: Cooper » 29 sierpnia 2023, o 10:16

Musiał mocno, ale trzeba przyznać, że w obecności Dymka a nie "za plecami", więc szacun. Może już nawet pod koniec lekko przesadził, ale raczej mają dobre relacje z Dymkiem, więc sobie pozwolił.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#19361 Postautor: Saeyl » 29 sierpnia 2023, o 10:17

Musiał jest fanem Włókniarza, więc i wylał swoje rozgoryczenie tak jak my czasami. Tylko my robimy to na forum, a on miał okazję zrobić to w TV. Ja się mu nie dziwię.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#19362 Postautor: Speedway » 29 sierpnia 2023, o 10:20

Ewidentnie. Teraz jeszcze Ulamek w roli Trojanowskiego. No i pan prezes, ktory twierdzi ze zawsze jest w cieniu, a swieci i dymi jak stadionowa raca.
Obrazek

Awatar użytkownika