Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#2926 Postautor: Rabiosa » 29 stycznia 2012, o 14:12

Chaser pisze:Za 2 dni. Zrobi ktoś listę sensownych zawodników (polaków i obco) którzy nie mają jeszcze podpisanego kontraktu ?

Sam Masters
Lewis Bridger
Edward Kennett
Adam Shields
Rene Bach
Charlie Gjeede
Jesper Monberg
Sebastian Alden
Tyron Proctor
Martin Smolinski

z Polaków to juz nikogo mocniejszego od tych co mamy to chyba nie ma :shock:

garsija

#2927 Postautor: garsija » 29 stycznia 2012, o 14:13

Troche dziwny ten dzisiejszy news o Karlsonie, biorąc pod uwagę, ze kilka zwykle dobrze poinformowanych osób już odtrąbilo jego kontrakt z nami. Sa dwie opcje, albo to zasłona dymna na koniec negocjacji albo gdzieś pojawila sie dodatkowa kasa na pikeja. Jeśli się okaze ze z trojki PK, Misiek, Woodward, trafi do nas tylko ten ostatni, to przy naszym budzecie bedzie to porazka do kwadratu. Swoją drogą to nie pamiętam sytuacji zeby pod koniec stycznia kluby, ktore jeszcze nie dawno same nie wiedzialy ile maja długu, przebijały klub z poteznym sponsorem strategicznym i pokaznym wsparciem miasta. Coś tu nie gra...

pulkownik
Junior

#2928 Postautor: pulkownik » 29 stycznia 2012, o 14:17

jak na konferencji bedzie lipa to mozna to zrobic z preziem http://www.youtube.com/watch?v=P1icS5ojp_A

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#2929 Postautor: Piocze » 29 stycznia 2012, o 14:21

No to będzie kolejna okazja na wykazanie się wszystkich forumowych chojraków i taczkowych 8)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#2930 Postautor: kmzlublinfan » 29 stycznia 2012, o 14:27

Jak dla mnie, to wszystko się okaże tak naprawdę jutro. A może będzie tak: dojdzie paru na zasadzie warszawek i w razie kontuzji wskoczą do składu. Ale wtedy to już byłaby porażka totalna.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2931 Postautor: kibicLBN » 29 stycznia 2012, o 14:31

aha no to pozdro, fajny wybór zalicz semestr/pójdź na konferencję i niech mi ktoś teraz powie że mam okazję się wykazać...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Ge(L)o
Trener

#2932 Postautor: Ge(L)o » 29 stycznia 2012, o 14:34

Masz okazję się wykazać.
Do nauki zamiast mędzić na forumie !
Bądź bohaterem, poświęć semestr, uratuj klub przed upadkiem ! Tylko taczka !

max3
Zawodowiec

#2933 Postautor: max3 » 29 stycznia 2012, o 14:35

Osobiście sie wybieram i mam przygotowany zestaw pytan ,zobaczymy jak Sprawka odpowie na pytanie dotyczące budżetu i wkladu Bogdanki :).

meesha
Trener
Kontakt:

#2934 Postautor: meesha » 29 stycznia 2012, o 14:40

Są to informacje poufne, które znają jedynie obie zainteresowane strony. Jakiej się odpowiedzi spodziewasz?

Swoją drogą to nie pamiętam sytuacji zeby pod koniec stycznia kluby, ktore jeszcze nie dawno same nie wiedzialy ile maja długu, przebijały

Serio? Co roku takie cyrki są przecież :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Kalhorn
Junior

#2935 Postautor: Kalhorn » 29 stycznia 2012, o 14:40

A może prezes nie jest poprostu frajerem. Po co płacić jakiemuś zawodnikowi nie wiadomo jakie pieniądze, skoro i tak nie spinamy się na awans w tym roku? Tylko dlatego, że mamy kasę, w myśl zasady "kto bogatemu zabroni"? Inną alternatywą dla takiego zawodnika jest albo zejście na ziemię z ceną albo bezrobocie w naszej lidze, Ewentualnie można podpisać wirtualny kontrakcik, no chyba że do gry włączyłby się teraz jakiś dobrze wypłacalny i bogaty klub, w co wątpie.
Tyle wszyscy gadają, że zawodnicy zarabiają za dużo, ogranicza się to cholera wie jak a jak przyjdzie co do czego to i tak są pretensje (jak tu na forum ze strony kibiców), że skoro mamy pieniądze, to czego by nie przepłacić?!
Nawet przed awansem do 1 ligi zdawało mi się, że dominował pogląd, że "sezon po awansie to: stabilizacja finansowa, uregulowanie jakichśtam rzeczy, S.A. itd. Zresztą nawierzchnia nie dosypana, maszyna startowa znowu się psuje, oświetlenie, parking i ogólnie organizacja klubu jest na poziomie 2-giej ligi i nie ma po co się pchać do e-ligi. 8) Teraz z kolei przeważa opinia, że trzeba się bić o e-lige już, teraz, na hurra!
Ile to razu na forum poruszano temat na forum, że śmieszne są nasze napinki przed sezonem, że "walczymy o awans" skoro nie mamy składu i że raczej należałoby tonować nasze oczekiwania (między innymi sezony 2005, 2006,....). Teraz z kolei jest źle, że prezes określił, że nie walczymy o awans. :lol:

Jestem przekonany, że co by się nie działo w klubie, zawsze będzie mase narzekania na forum. Powód przecież zawsze się znajdzie! 8)

dobek
Senior

#2936 Postautor: dobek » 29 stycznia 2012, o 14:44

Proszę o spokój! :D Myślicie, że zarząd nie chciałby u nas samych gwiazd. Poprostu umieją liczyć...i proszę też nie zapominać, że dla niektórych zawodników nie tylko kasa się liczy...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2937 Postautor: niespokojny » 29 stycznia 2012, o 15:07

Jedzmy skladem wegla i papy, na pewno przyniesie nam to splendoru, kibicow i sponsorow. Awans do e-ligi w nastepnych latach bedzie na wyciagniecie reki. Zreszta bardzo prawdopodobne, ze polacza II i I lige, wiec proponuje zakontraktowac Stasia Burze, Hynka Stichauera i moze Kirila Filinova. Walczaki z nich niezle, a po co przeplacac skoro i tak o nic nie jedziemy??
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#2938 Postautor: Hela » 29 stycznia 2012, o 15:29

Poczekaj do jutra.
Okaże się, że podpisał i Karlsson i Miskowiak i będzie trochę głupio 8)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

pilanin

#2939 Postautor: pilanin » 29 stycznia 2012, o 15:34

Kod: Zaznacz cały

Okaże się, że podpisał i Karlsson i Miskowiak i będzie trochę głupio

A czy oni sa wam niezbedni? Macie i tak na dzien dzisiejszy niezly sklad

1.Korneliussen
2.Woodward
3.Stachyra
4.Baran
5.Jeleniewski
6.Łukaszewski
7.Borowicz

rez Miesiac,Fisher

Do tego trzeba pamietac ze

Jeleniewski okolo 600 tys za sezon
Stachyra okolo 400 tysiecy
Korneliussen okolo 400 tysi
Baran okolo 250
Miesiac okolo 200
Woodward okolo 250
Juniorzy okolo 250

tak to sie IMHO kreci

jerry78
Trener

#2940 Postautor: jerry78 » 29 stycznia 2012, o 23:32

Zdobyłem się na podsumowanie dzisiejszego dnia bo było ciekawie.

kmzlublinfan pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/01/29/peter-karlsson-nie-dla-lublina/

No to se był PK u nas!

Mars pisze:Ale Jaja Szwed za DROGI. Gratulacje dla Sprawki :)

max3 pisze:Nie no k.... mac z takim budzet nie może ściągnąć Karlssona

Cooper pisze:Ale bierzecie pod uwage fakt, ze oczekiwania Szweda mogly bys naprawde irracjonalne i frajerstwem byloby sie na nie zgodzić?

Łoptymista pisze:nie :lol:

Nic dodać, nic ująć :)

Kalhorn pisze:A może prezes nie jest poprostu frajerem. Po co płacić jakiemuś zawodnikowi nie wiadomo jakie pieniądze, skoro i tak nie spinamy się na awans w tym roku? Tylko dlatego, że mamy kasę, w myśl zasady "kto bogatemu zabroni"? Inną alternatywą dla takiego zawodnika jest albo zejście na ziemię z ceną albo bezrobocie w naszej lidze, Ewentualnie można podpisać wirtualny kontrakcik, no chyba że do gry włączyłby się teraz jakiś dobrze wypłacalny i bogaty klub, w co wątpie.
Tyle wszyscy gadają, że zawodnicy zarabiają za dużo, ogranicza się to cholera wie jak a jak przyjdzie co do czego to i tak są pretensje (jak tu na forum ze strony kibiców), że skoro mamy pieniądze, to czego by nie przepłacić?!
Nawet przed awansem do 1 ligi zdawało mi się, że dominował pogląd, że "sezon po awansie to: stabilizacja finansowa, uregulowanie jakichśtam rzeczy, S.A. itd. Zresztą nawierzchnia nie dosypana, maszyna startowa znowu się psuje, oświetlenie, parking i ogólnie organizacja klubu jest na poziomie 2-giej ligi i nie ma po co się pchać do e-ligi. 8) Teraz z kolei przeważa opinia, że trzeba się bić o e-lige już, teraz, na hurra!
Ile to razu na forum poruszano temat na forum, że śmieszne są nasze napinki przed sezonem, że "walczymy o awans" skoro nie mamy składu i że raczej należałoby tonować nasze oczekiwania (między innymi sezony 2005, 2006,....). Teraz z kolei jest źle, że prezes określił, że nie walczymy o awans. :lol:

Jestem przekonany, że co by się nie działo w klubie, zawsze będzie mase narzekania na forum. Powód przecież zawsze się znajdzie! 8)

Gratuluje Kalhorn, dawno nie czytałem tak rozsądnego posta.

Mars pisze:kontrakty powinny być podpisane 20dni temu, tą sytuacje zawdzięczamy tylko i wyłącznie Sprawce i jego zaje.. działaniom, moim zdaniem na szkodę klubu.

Jak takie coś czytam, to aż nóż się w kieszeni otwiera. No idiota do kwadratu. Lecz się człowieku, jeśli wg ciebie nie podpisanie kontraktów 20 dni temu, a nawet nie podpisanie kosmicznych kontraktów w ogóle jest działaniem na szkodę klubu.
Działaniem na szkodę klubu byłoby godzenie się na warunki Karlssona, ale co ty możesz o tym wiedziec??? Dobrze, że Sprawka nie daje robić z siebie frajera.
Ogromnym nieporozumieniem jest jeśli 42-letni dziadek dyktuje takie warunki, nie jest po prostu tego wart. Liczę na to, że prezes nie da się szantażować forumowym napinaczom i odpuści Karlssona. Chociaż czuje, że i tak w ostatniej chwili Szwed przyleci do nas prosząc o kontrakt nawet na naszych warunkach.

kilar pisze:Spokojnie jeszcze jest kilka dni i sie wszystko wyjasni. Tak na chlopski rozum, to gdzie Karlsson pojdzie ? Do Pily, ktora nie placi za podpis ? Do Ostrowa, ktory za bogaty nie jest ? Jakos mi sie nie wydaje. Byc moze to taka gra pod publiczke ze strony prezia.

Dobrze, że ja nie jestem prezesem, bo bym go wysłał na kopach od razu w piątek do Piły czy Ostrowa, niech tam zarabia te kokosy. Tylko szkoda mi tych klubów i akcji żebrania licencji za rok.

pulkownik pisze:Zarząd klubu zaprasza dziennikarzy oraz kibiców na konferencję prasową, która odbędzie się w poniedziałek, 30 stycznia o godzinie 16.00 w świetlicy klubowej przy Al. Zygmuntowskich 5. Tematem konferencji będzie podsumowanie okresu transferowego.

Piocze pisze:No to będzie kolejna okazja na wykazanie się wszystkich forumowych chojraków i taczkowych 8)

Też liczę, że znajdzie się chociaż jeden, ale przecież anonimowo, zza klawiatury łatwiej. Zobaczymy ilu mamy odważnych.

Zaratustra
Kadrowicz

#2941 Postautor: Zaratustra » 30 stycznia 2012, o 00:18

jerry78 pisze: Dobrze, że Sprawka nie daje robić z siebie frajera.
Ogromnym nieporozumieniem jest jeśli 42-letni dziadek dyktuje takie warunki, nie jest po prostu tego wart. Liczę na to, że prezes nie da się szantażować forumowym napinaczom i odpuści Karlssona. Chociaż czuje, że i tak w ostatniej chwili Szwed przyleci do nas prosząc o kontrakt nawet na naszych warunkach.

kilar pisze:Spokojnie jeszcze jest kilka dni i sie wszystko wyjasni. Tak na chlopski rozum, to gdzie Karlsson pojdzie ? Do Pily, ktora nie placi za podpis ? Do Ostrowa, ktory za bogaty nie jest ? Jakos mi sie nie wydaje. Byc moze to taka gra pod publiczke ze strony prezia.

Dobrze, że ja nie jestem prezesem, bo bym go wysłał na kopach od razu w piątek do Piły czy Ostrowa, niech tam zarabia te kokosy. Tylko szkoda mi tych klubów i akcji żebrania licencji za rok.

Taka mała uwaga, jeśli pozwolisz...;)
Jakie warunki dyktuje Karlsson?
Nie staję w obronie wszystkich co dzisiaj odsądzali od czci i wiary na forum Sprawkę, ale chciałbym zauważyć, że dla 90% forumowiczów informacją był tylko lakonicznie brzmiący cytat Sprawki z Syfów, że Karlsson ma gdzieś indziej podpisać..
Wiedza na temat wygórowanych żądań była wcześniej i owszem, ale informowano o tym w stosunku do... Harrisa, Bjerre itp., a nie Karlssona.

Sucha informacja, to i na sucho ocena prezesa...
Nie dziw się ludziom..

Twoim pierwszym postem dzisiaj jest wyśmiewanie tych, którzy nie mają wiedzy, jaką Ty (chyba) posiadasz...
Nie przypominam sobie natomiast, byś kiedyś w danym temacie napomknął coś o wygórowanych żądaniach Szweda - chociaż zapewne informacje jakieś do Ciebie mogły spływać w tej materii - by ludziom "naprostować" trochę sytuację. Lubisz "wytykać napinactwo" i masz świetną z tym zabawę 8) Cóż, podobno wszystko jest dla ludzi.;)

Teraz do sprawy..
Nie trudno było się domyślić, że zwłoka z Miśkowiakiem i Karlssonem jest(była) spowodowana żądaniami z ich strony nie do zaakceptowania dla Sprawki. Kolejnymi z resztą po Harrisie i Bjerre..
Do rozwiązania pozostaje kwestia, czy to żądania są rzeczywiście nie do zaakceptowania (z kosmosu, sufitu jak kto woli;), czy też nie ma po prostu ciśnienia, woli itd. na kontrakty z tego typu zawodnikami w klubie i jak chcą u nas jeździć, to muszą się dostosować do nas i finito.
Podejrzewam, że prawda leży w naszym przypadku po środku;)

A jeśli jest tak, jak piszesz, że to Karlsson przegiął to trochę Sprawkę rozumiem (nie ma parcia na awans, pewnie na dużą frekwencję i tak w tym roku nie liczy, a raczej bardzo mu na niej nie zależy) i mam nadzieję, że trochę na temat ostatnich ruchów transferowych i "fiask" (jeśli takowe będą) w rozmowach, usłyszę jutro z ust prezesa. Jeśli uda mi się wyrobić na konferencję, motyla noga :? ;)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#2942 Postautor: Hela » 30 stycznia 2012, o 00:24

A ja nie rozumiem tej "napinki" na krytyków Sprawki i oczekiwania, że przybędą na konferencję i będą zadawać pytania. Po czym się skompromitują, bo przecież nie posiadają wiedzy, aby na odpowiedzi Sprawki odpowiednio zareagować. Zabraknie po prostu argumentów.
Przecież to nonsens. Kibic ma święte prawo krytykować. I tyle. Bo czy krytyków Tuska od razu odsyłasz konferencję prasową premiera? Czy krytyków Grzegorza Laty od razu wysyłasz do PZPNu? Itp. itd.
Krytyka będzie zawsze, nawet jak Sprawka zdobędzie mistrzostwo Polski i sam będzie głównym sponsorem klubu. Taki los prezesa.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

jerry78
Trener

#2943 Postautor: jerry78 » 30 stycznia 2012, o 00:33

Tylko ze anonimowa krytyka na forum bez dania krytykowanemu mozliwosci obrony jest zwykłym tchorzostwem, a jak się jeszcze nie ma pojęcia co krytykujemy jest debilizmem. Jak jest okazja poznać rzeczywistość a nie obracać się wokół snutych teorii to trzeba z tego korzystać. Nie dziwie się ze nawet Remusowi dzisiaj nerwy puściły, bo cieżko czytać ten forumowy bełkot.
Nie trudno zauważyć, ze na forum bronią prezesa zazwyczaj osoby posiadające trochę większą wiedzę, więc coś w tym musi być. Wyciąganie wniosków jest zaletą ludzi myślących.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012, o 00:48 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#2944 Postautor: Hela » 30 stycznia 2012, o 00:46

Wydaje się, że odrobinę przesadzasz. W ostatnim tygodniu największa krytyka spadła na prezesa za dwie rzeczy. Wypowiedzi dotyczące Piły i Ostrowa oraz Gniezna i Grudziądza. I teraz ktoś ma pójść na konferencję i zadać pytanie o to jeszcze raz? Przecież już się na ten temat wypowiedział.

Opinie co do składu są podzielone, bo wszyscy czekają na jutro - z krytyką pewnie też wielu czeka. Ja mam nadzieję, że nie wyciąganie prezes kontraktu z Miśkowiakiem 8)

harry
Trener

#2945 Postautor: harry » 30 stycznia 2012, o 00:48

No jerry teraz już bez przesady. Sam mam bardzo wiele wątpliwości i pytań i zaczekam z tym do najbliższej okazji ale z tym brakiem możliwości obrony to lekko przesadziłeś. A kto prezesowi broni zalogować się oficjalnie i na bieżąco rozmawiać i bronić swoich racji w sieci? Ja nie widze problemu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#2946 Postautor: jerry78 » 30 stycznia 2012, o 00:56

Oooo, świetne pytanie na jutrzejszą konferencję. Mam nadzieje ze ktoś je zada.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#2947 Postautor: Remus » 30 stycznia 2012, o 07:24

Widzę że ACTA tutaj już działa :) Poleciało sporo postów z wczoraj ale może to i lepiej. jerry78 masz rację - nerwy puszczają, dlatego lepiej się nie udzielać i nie informować tego forum o niczym zostawiając klawiaturowych napinaczy w czarnej d.....e niewiedzy :lol:

Dzięki temu człowiek zdrowszy będzie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2948 Postautor: lombard » 30 stycznia 2012, o 07:27

A ja mam swoje zdanie. A co? Mamy demokrację czy nie? :lol:
I powiem tak: przesadzacie oj przesadzacie. Po pirsze to forum nie jest żadną wyrocznią tylko góra internetowym wymieniaczem poglądów. Nawet strona internetowa oparta jest w większości o informacje z gazet i portali więc o czym tu mowa :shock:
Po drugie: narzekać można sobie jasne, ale trzeba też obiektywnie oceniać sytuację. Skład już mniej więcej jest. Każde kolejne nazwisko będzie powodowało grzanie ławy któregoś zakontraktowanego. Także emocje wsadźmy między bajki bo tutaj trzeba mieć stalowe nerwy. Pewnie że i ja widziałbym w naszym składzie Pedersena, Golloba i Hampela, ale nie zamierzam rozdzierać szat, że ich nie ma. Pożyjemy. Zobaczymy. 8)
Jedyne o co mam pretensję do naszego Prezesa, to to, że nie pilnuje siebie tylko ocenia inne kluby. Panie Prezesie apel: nie jest Pan szefem ani upoważnionym przedstawicielem PZM lub GKSŻ, więc uzdrawianie żużla jak na razie trzeba zostawić innym a pilnować swoich interesów. Tak będzie bezpieczniej dla lubelskiego żużla, bo w tym sporcie jest się raz na wozie a raz pod wozem...drogi kręte... 8)

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#2949 Postautor: Remus » 30 stycznia 2012, o 07:35

Tu nie chodzi o zastopowanie demokracji i wyrażania swoich opinii - każdy ma do tego pełne prawo. Tutaj biega o to że wyrażane opinie są raczej w większości oskarżeniami anonimowymi za monitora. Dzisiaj jest konferencja prasowa w klubie - dlatego bardzo namawiam tych ludzi którym coś zalega na wątrobie żeby przyszli na tą konferencję, pokazali swoją twarz i zadali jakże bardzo nurtujące dla nich pytania prezesowi prosto w oczy. Jeśli ma ktoś odwagę wylewać swoje żale za monitora to i powinien mieć również krztynę honoru by wylać je osobiście na konferencji.
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2950 Postautor: kibicLBN » 30 stycznia 2012, o 07:47

za mnie pytania zada kolega, ciekawe co Sprawka powie na temat długofalowego rozwoju bez szkółki żużlowej. Padną też inne pytania.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.