Kilka moich spostrzeżeń.
Maciek Michaluk coraz lepiej. Pierwszy łuk pokonuje bardzo pewnie na pełnym gazie, niestety ma jakieś problemy na drugim łuku (tam chyba więcej dziur

) i na drugim łuku dużo traci. Ale mam nadzieje,że jeszcze kilka treningów i tam również nie będzie miał problemów.
Bieg numer 7.
Według mnie ewidentny błąd Knappa. Wyszli ze Świstem na 5:1 niestety Grzecho pojechał zbyt wąsko nie zostawiając miejsca Swistowi który musiał przymknąc gaz. Uważam, że strata punktów w tym biegu to wina Knappa. Jak powinno sie idealnie rozgrywac pierwszy łuk pokazał Jeleń w biegu 12. Wyniósł się szeroko zostawiając miejsce Brhelowi w środkowej częsci toru gdzie można było złapac przyczepność i odjechać, bo "mała" jak każdy widział w ogóle nie chodziła.
Co do wykluczeń. Uważam,że sędzia za każdym razem podejmował dobrą decyzje. I nie pisze tego tylko dlatego,że jestem z Lublina. Ja bym te sytuacje interpretował tak samo, nawet gdyby na miejscu zawodników z Gniezna byli nasi.
Daniel rewelacja

Widac kto trenuje i dzięki temu wie jak sie zachowac na torze. Reszcie naszych gwiazd sie wydaje,że jak dopasuja sprzęt na treningu to już jest wszystko OK. Niestety albo zaczną trenowac i zapoznawac sie z torem, który w końcu dla większości z nich jest nowy, albo nic dobrego z tego nie będzie.
Trzeba sobie powiedzieć szczerze, że przeciwnik nie był dziś wymagający. To nasi jednak mimo niezłych zdobyczy punktowych nie jeździli jeszcze tak jak tego od nich oczekujemy. Żeby Jankowski wygrywał biegi

Nie chce urazić kibiców z Gniezna, ale kto to jest Åukasz Jankowski

Chłopak dopiero zaczyna poważne ścigania a już na naszym torze wygrywa ze Świstem, Rempałą czy Knappem. To nie powinno mieć miejsca. Z drugiej strony brawa dla Jankowskiego za to co pokazał w tych dwóch biegach.