mustafa pisze: pan dyrektor Harry - osoba z kilkuletnim doświadczeniem, posiadająca spore kompetencje - która obecnie tak ostro krytykuje zarząd za: brak działania, nic nie robienie, przespanie, opieszałość oraz że nie potrafią zatrzymać zawodnikow.
Otóż mylisz "różne systemy finansowe". Ja krytykuję zarząd za butę, zarozumiałość, pychę i głupotę. A dopiero z tego wynikło to o czym Ty piszesz. Panowie mieli wszystko podane na tacy. Rozpisane wszystko co mają robić ( ale co robić jak zapiski pogubili

) Chodzili i prosili o pomoc mnie, Jacka Z., Pawła, Zdzicha. Dostali to co chcieli. Ale już na początku zaczęło mnie zastanawiać dlaczego rozmowy z głównymi sponsorami tak długo się ciągną. Sponsorzy mieli być wielcy a wyszło cienko a właściwie normalnie bo Redstar i tak dał normalne pieniądze.
Ale równolegle postanowili, że będą rządzić się po swojemu. To bardzo chwalebne ale pod warunkiem, że ma się trochę pojęcia o tym co się robi i oleju w głowie. To już właściwie w lutym i marcu poczęły się decyzje, które owocują obecną lipą.
A potem to już poszło z górki. Po odsunięciu wszystkich pomocników błąd zaczął gonić błąd i już pod koniec kwietnia mogłem zakomunikować Pawłowi, że będą problemy z utrzymaniem płynności finansowej. Jeszcze wtedy nie wierzył. Ale kolejne błędy utwierdzały mnie w tym. A rozegranie dwumeczu z Krosnem o trzecie miejsce z wiarą że z tego będą extra pieniądze to już komasacja głupoty.
I nie ma tu nic do rzeczy wysokości kontraktów poszczególnych zawodników. Były w normie a niektóre naprawdę niskie. I nie dziwię się, że Karol mocno się podniósł bo nie był drogim zawodnikiem a pokazał kawał extra żużla. I za to płaci się extra pieniądze. Ale jak ktoś tego nie rozumie...
To co się dzieje teraz to dla mnie żadne zaskoczenie. Zarząd obudził się z ręką w nocniku przy okazji konieczności zdobycia licencji. Oprzytomnieli i zrozumieli, że bawili się bardzo beztrosko. I teraz chcą na hurra nadgonić stracony czas. Oczywiście jest to niemożliwe.
Jedyną nadzieją jest pojawienie się do końca stycznia jakiegoś dużego sponsora, który weźmie na siebie kontraktowanie zawodników. Dobrych zawodników, bo takich zawsze się znajdzie.
Jak nie, to mamy sezon totalnej lipy i jeszcze większej wtopy finansowej.
Więc przestańcie już gadać bajki typu, że przyjdzie ktoś inny i nagle będzie zaje...ty żużel w tym mieście. Bo kto nie ma miedzi ten na dupie siedzi.
No to właśnie lipa bo ten zarząd miedzi na ten czas nie ma.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski