Skład na sezon 2006
-
Michael
Ale o czym wy mowicie.
Jak nie ma kasy na Joonasa (wnioskuje z tego ze mu nie zaplacili jeszcze skoro sle on oferte do Gdanska i jakoby sie przeciagaja rozmowy z nami).
Pomarzyc to zawsze mozna ale ja niewierze ze bedzie u nas jezdzil ktos taki jak Loram czy "Herbie".
Jak nieradzimy sobie z krajowcami zeby ich zebrac to o do obco chyba jeszcze daleka droga.
Jak nie ma kasy na Joonasa (wnioskuje z tego ze mu nie zaplacili jeszcze skoro sle on oferte do Gdanska i jakoby sie przeciagaja rozmowy z nami).
Pomarzyc to zawsze mozna ale ja niewierze ze bedzie u nas jezdzil ktos taki jak Loram czy "Herbie".
Jak nieradzimy sobie z krajowcami zeby ich zebrac to o do obco chyba jeszcze daleka droga.
auganoff pisze:Rzeszów - Marma
Gdańsk - Lotos
Tarnów - Trzebinia
Lublin - Sipma
I tu mamy jasne porownanie. Walka o extralige rozgrywa sie wsrod bogatych zespolow. Smialo mozna dopisac do tego - Zielona Gora - Kronopol. Pieniadze to polowa sukcesu, druga polowe trzeba zdobyc na torze. W Lublinie moze i nie jest najgorzej, ale do awansu jest dalej niz blizej, przynajmniej w tej chwili.
fcb pisze:Ja osobiście bym zaproponował Osumka
Jaga pisze:A tak na temat to u nas na forum zostało podane info iż pewna osoba rozmawiała w sobote z Jackiem Rempałą i ten powiedział mu że jest bliski podpisania kontraktu z Lublinem - na ile pewne info to nie wiem ale oscyluje w granicy 100%
Lubelski Sport Express pisze:PYTANIA do Jacka Rempała zawodnika Unii Leszno
Na jakim etapie sÄ… twoje rozmowy z klubem z Lublina?
– SkÅ‚amaÅ‚bym gdybym powiedziaÅ‚, że Lublin siÄ™ ze mnÄ… nie kontaktowaÅ‚. Powiem wiÄ™cej, jesteÅ›my już po kilku rozmowach, ale trudno powiedzieć jaki bÄ™dzie finaÅ‚. RzeczywiÅ›cie rozglÄ…dam siÄ™ za nowym klubem, bo w Lesznie raczej już nie wystartujÄ™. Być może bÄ™dzie to Lublin, może inny klub. Rzeszów? Na dzisiaj za wczeÅ›nie na odpowiedź.
Dyrektorem w Lublinie został dobrze ci znany Bogusław Kasiński.
– Ale to nie ma żadnego znaczenia. Nie bÄ™dÄ™ siÄ™ tym sugerowaÅ‚ przy wyborze klubu na nowy sezon. Ale potwierdzam, z Lublinem jesteÅ›my po kilku rozmowach, sporo jest jeszcze do przemyÅ›lenia i ustalenia. Temat moich startów w Lublinie jest, ale nie chcÄ™ nic przesÄ…dzać. Rozmawia siÄ™ z wieloma klubami.
Jest możliwe, że te ustalenia zapadną już w tym tygodniu?
– Raczej nie, nie wydaje mi siÄ™. Ale podkreÅ›lam, Lublin to tylko jedna z możliwych opcji.
Kto kłamie?? Jaga czy Jacek Rempała??

wojtas spoko ale zadajmy sobie ważne pytanie: kiedy ten artykół został napisany? Bo koleś który info u nas na forum napisał ponoć rozmawiał z Jackiem w sobote wieczorem więc w miare nowa informacja. Poza tym ja nie wiem na ile to prawda gdyż pasuje też wziąść pod uwage fakt iż w sobote były andrzejki i koleś mógł byc tak nabzdryngolony że nie wiedział że gada z wieszakiem
Nie żebym siał zament czy inny słonecznik
ale tylko przekazałem co się dowiedziałem a na ile to prawdziwe ? To tego nie wiem.
Bądź co bądź ja nie kłamie ja jestem tylko pośrednikiem
Rempała Ty kłamco hehe
Zresztą z tymi transferami jest teraz taki kocioł że sam się pogubiłem i może sam Jacek też
Nie żebym siał zament czy inny słonecznik
Bądź co bądź ja nie kłamie ja jestem tylko pośrednikiem
Rempała Ty kłamco hehe
Zresztą z tymi transferami jest teraz taki kocioł że sam się pogubiłem i może sam Jacek też

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
Po poście Jagi sytuacja wygląda Gelu tak, że spośród 3 wymienionych awansowiczów (do których kilar słusznie dopisał Zielonkę) 2,5 potwierdza moją tezę. Trzebinia jednak Tarnowowi pomogła i to pod koniec sezonu, kiedy kasa przed barażami z Gdańskiem była bardzo potrzebna. Przykład Marmy jest bardziej wymowny - Rzeszów zaczął się liczyć w walce o awans dopiero w momencie gdy silna firma bardzo mocno się zaangażowała w finansowanie zespołu, co w sezonie 2004 jeszcze nie miało miejsca. Lotos w ogóle chytrze pominąłeś.
Dla mnie sytuacja wygląda tak, że równie zabójcze może okazać się dziadowanie A.D.2005, jak i atak na extraligę bez odpowiedniego zaplecza finansowego. Jeśli będą środki - proszę bardzo, bierzmy Karlssona, Jędrzejaka, Lorama, Pawlaszczyka, o których się upominasz, w trosce o pełnię Twego szczęścia można wziąć i Krzyżaniaka
.Ale jeśli nie ma pokrycia finansowego to bierzmy to, na co nas stać i jakoś przeboleję, że zostanę przez Ciebie zbesztany za to, iż podoba mi się jazda Joonasa. No cóż my nie-znawcy potrafimy się cieszyć takimi bzdurami jak efektowna jazda i szaleńcze ataki przy bandzie, na które to elementy prawdziwi koneserzy słusznie patrzą z pogardliwym pobłażaniem.
Górna czwórka, ewentualnie baraże powinny zapewnić przyzwoitą liczbę kibiców i rozsądne wpływy do klubowej kasy.
Dla mnie sytuacja wygląda tak, że równie zabójcze może okazać się dziadowanie A.D.2005, jak i atak na extraligę bez odpowiedniego zaplecza finansowego. Jeśli będą środki - proszę bardzo, bierzmy Karlssona, Jędrzejaka, Lorama, Pawlaszczyka, o których się upominasz, w trosce o pełnię Twego szczęścia można wziąć i Krzyżaniaka
Górna czwórka, ewentualnie baraże powinny zapewnić przyzwoitą liczbę kibiców i rozsądne wpływy do klubowej kasy.
-
Michael
Jaga - LSE jest tygodnikiem wychodzacym co poniedzialek, weic teoretycznie rozmowa moze pochodzic z calego ubieglego tygodnia. Bardziej wiec prawdopodobne ze Twoje info jest swiezsze. Zreszta ja nie mialbym nic przeciwko temu zeby racje mial Twoj informator. Rempała te 8-10 pkt moglby robic jak nie wiecej.
Chyba ze na Andrzejkach robili ten wywiad z Rempała i ten tak sie schlał ze nie wiedzial co mowi...
albo tez mu wywrozyli ze w tym sezonie ma jezdzic w Lublinie.
Taki jestes pewny ze stac nas na Joonasa?? Skoro "polarny mis" chce do e-ligi tzn. ze i wymagania ma teraz znacznie wyzsze niz w minionym sezonie. Jesli za te same pieniadze bylby powiedzmy Joonas i Ferjan, to ja wolalbym tego drugiego.
Pzdr
Chyba ze na Andrzejkach robili ten wywiad z Rempała i ten tak sie schlał ze nie wiedzial co mowi...
auganoff pisze:Ale jeśli nie ma pokrycia finansowego to bierzmy to, na co nas stać i jakoś przeboleję, że zostanę przez Ciebie zbesztany za to, iż podoba mi się jazda Joonasa.
Taki jestes pewny ze stac nas na Joonasa?? Skoro "polarny mis" chce do e-ligi tzn. ze i wymagania ma teraz znacznie wyzsze niz w minionym sezonie. Jesli za te same pieniadze bylby powiedzmy Joonas i Ferjan, to ja wolalbym tego drugiego.
Pzdr

- _piotrusss
- Kadrowicz
Ma ktoś jakieś informacje na temat obcokrajowców z jakimi rozmawia TŻ? A dokładniej czy jest brany pod uwagę Lee... Myślę, że jest to zawodnik, który byłby w I-szej lidze na miarę Karlssona i Max'a. Nie błyszczał nigdy w e-lidze więc nie jest pewnie rozchwytywany (choć propozycje ma na pewno, pomimo, że w żadnych news'ach nie pojawia się Jego nazwisko). Jeździł już w Lublinie i nawet przedłużył kontrakt... skończyło się jak skończyło, ale fakt że Mu tu pasowało i nie obawiał się przedłużyć umowy. Jeśli mamy walczyć o E-ligę to obcokrajowiec na wysokim poziomie jest niezbędny. Wokół Karlssona, Max'a i Joonasa zrobiło się dużo szumu po ostatnich bardzo dobrych sezonach w Polsce. Warto zainteresowac się Richardsonem...
ps. Wojtas... zaje****y avatar... oby okazał się już wkrótce realny.
ps. Wojtas... zaje****y avatar... oby okazał się już wkrótce realny.
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2005, o 20:25 przez _piotrusss, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
wojtas no biorąc pod uwage że klan Rrrr lubi wypić hehe a była okazja to wszystko możliwe hehe a wróżby czasem tez są trafione
ale co i jak będzie to czas pokaże bo naprawde nie chce siać zamętu ale jest to bardzo prawdopodobne że podpisze
Michael no oczywiście że tak ... i jeśli dobrze pamiętam to dostali premie 100tyś zł tzn klub dostał. Tylko nie jestem pewien czy to był bonus za awans czy właśnie za pokonanie LOTOSU ale kasa była.
Tylko ile Bukowska menda z tego sobie zagrabiła to on sam tylko to wie
ale co i jak będzie to czas pokaże bo naprawde nie chce siać zamętu ale jest to bardzo prawdopodobne że podpisze
Michael no oczywiście że tak ... i jeśli dobrze pamiętam to dostali premie 100tyś zł tzn klub dostał. Tylko nie jestem pewien czy to był bonus za awans czy właśnie za pokonanie LOTOSU ale kasa była.
Tylko ile Bukowska menda z tego sobie zagrabiła to on sam tylko to wie

NSN
wojtas pisze:
Pzdr
Pewien nie jestem - zasada jest prosta - jeśli mnie na coś nie stac to tego nie mam, choć oczywiście staram się, żeby mnie zaczęło być stać.
-
Holly
Priorytety na najbliższe dni :
* podpisać raz dwa z Jeleniem zeby był tą meczową ósemką.
* dogadać sie w końcu z Jonasem
* wytropienie najlepszego z możliwych do wzięcia obckorajowców
* wypożczenie jednego juniora który otarł sie o ekstralige , bądź w miare dobrego z 1 ligi.
* z seniorami nie podpisywać jeszcze kontraktów - czekać , czekać , czekać
* podpisać raz dwa z Jeleniem zeby był tą meczową ósemką.
* dogadać sie w końcu z Jonasem
* wytropienie najlepszego z możliwych do wzięcia obckorajowców
* wypożczenie jednego juniora który otarł sie o ekstralige , bądź w miare dobrego z 1 ligi.
* z seniorami nie podpisywać jeszcze kontraktów - czekać , czekać , czekać
-
Michael
-
Holly
Czekac czekac czekac i sie niedoczekac.
Na Staszka tez czekalismy.
Czekanie moze oznaczac -odpady.
Jesli spokojnie sie rozplanuje wszystko mozna brac szybko a nie czekac
jeżeli chcesz brać teraz Burze , JurczyÅ„skiego czy Piszcza to spoko , tylko że później może sie okazać że tacy zadonicy jak Krzyżaniak , Bajerski , Å.Jankowski czy inni ekstraligowcy trafiÄ… do Krosna bo bÄ™dÄ… zmuszeni gdzieÅ› jeździc a miejsca dla nich w ekstraligowych klubach nie bÄ™dzie.
-
Michael
Yyyyyyyyyyy a czy Jankowski czy Krzyzaniak sa az tak dobrzy
Ale ubaw no nie moge.
Burza na pewno gorzej by nie jezdzil niz oni obaj a Piszcz niz Jankes.
Zreszta krajowcy juz sie boja i na pewno troche spokornieli.
Niedlugo bardziej spokornieja.
Lecz jesli nadarzy sie okazja to trzeba brac.Jeden juz nam umknal.
O Jurczynskim nie wspominam bo za cienki na walke o extralige.
Ale ubaw no nie moge.
Burza na pewno gorzej by nie jezdzil niz oni obaj a Piszcz niz Jankes.
Zreszta krajowcy juz sie boja i na pewno troche spokornieli.
Niedlugo bardziej spokornieja.
Lecz jesli nadarzy sie okazja to trzeba brac.Jeden juz nam umknal.
O Jurczynskim nie wspominam bo za cienki na walke o extralige.
toosexy pisze:jeżeli chcesz brać teraz Burze , JurczyÅ„skiego czy Piszcza to spoko , tylko że później może sie okazać że tacy zadonicy jak Krzyżaniak , Bajerski , Å.Jankowski czy inni ekstraligowcy trafiÄ… do Krosna bo bÄ™dÄ… zmuszeni gdzieÅ› jeździc a miejsca dla nich w ekstraligowych klubach nie bÄ™dzie.
Dzieki wejsciu do skladu "meczowej osemki" to tych wolnych zawodnikow bedzie znacznie mniej. Teraz w meczu bedzie moglo jechac 3-4 seniorow powyzej 23 roku zycia. Dzieki temu np. taki Burza moze znalezc miejsce w pierwszym skladzie Unii Tarnow. (1. T.Gollob, 2. Burza, 3.J.Gollob, 4.M.Rempała, 5.Rickardsson, 6 i 7. juniorzy, 8. Kolodziej). Automatycznie niektore kluby moga chciec zachowac jednego seniora wiecej przez co zostanie ich mniej.
Czekalismy juz rok temu, nie robmy tak teraz. Podpiszmy z solidnymi seniorami i nie bedzie problemu.
Piotrusss pisze:ps. Wojtas... zaje****y avatar... oby okazał się już wkrótce realny.
Dzieki i oby, oby, oby...

-
Holly
Ale ubaw no nie moge.
Burza na pewno gorzej by nie jezdzil nic oni obaj a Piszcz niz Jankes.
powiedz mi kogo objeżdżał Burza w ekstralidze ? chyba nie oglądałeś nigdy transmisji polsatu sport meczy Unii Tarnów.
Krzyżaniak to super zawodnik jak na warunki 1ligowe , mógłbym rzecz najlpeszy senior jaki by w niej jeździł , więszkość sugeruje sie głupim występem na zawodach w Lublinie , przyjechal po cieżkim ekstraligowym sezonie z 3 bądź 4 motocyklem i tak sobie odjechał zawody.
A porównywanie Piszcz do Jankowskiego to trochę przesada , oj kolego nie obserwujesz ekstraligi wogóle.
1. T.Gollob, 2. Burza, 3.J.Gollob, 4.M.Rempała, 5.Rickardsson, 6 i 7. juniorzy, 8. Kolodziej
jak byś miał do wyboru " walcząc o 3 z rzędu tytuł DMP " Burze czy Karlssona albo Lorama ? ( w rezerwie Tarnowa zapewne będzie wieczny rezerwowy syn trenera)
-
Michael
A ja myslalem ze Tz jest w 1 lidze
Burza objezdzal w ekstralidze i nie martw sie o to.Ogladalem i czytalem tez.
A w 1 lidze by sie odbudowal i na pewno bylby dobrym zawodnikiem.
Krzyzaniak wlasnie to Ty chyba nie ogladales spotkan wyjazdowych Bydgoszczy.
Niemal kazdy wyjazd tego zawodnika byl totalna klapa.
U siebie jezdzil jeszcze jako tako.
Zakladajac jego jazde u nas przez kilka pierwszych meczy tez by jezdzil na wyjazdach mimo iz nizszy poziom.
Wiec Krzyzak zupelnie nietrafiony przez Ciebie.
A Piszcz i Jankes.
Co Jankes takiego osiagnal w swojej karierze a zwlaszcza ostatnim seoznie.
Niemoglem patrzec na jego jazde.
Podatny na kontuzje.
Piszcz mniej wiecej to samo.Jednak bardziej waleczny.
I nie jestem Twoim kolega.
Krzyzaniak wlasnie to Ty chyba nie ogladales spotkan wyjazdowych Bydgoszczy.
Niemal kazdy wyjazd tego zawodnika byl totalna klapa.
U siebie jezdzil jeszcze jako tako.
Zakladajac jego jazde u nas przez kilka pierwszych meczy tez by jezdzil na wyjazdach mimo iz nizszy poziom.
Wiec Krzyzak zupelnie nietrafiony przez Ciebie.
A Piszcz i Jankes.
Co Jankes takiego osiagnal w swojej karierze a zwlaszcza ostatnim seoznie.
Niemoglem patrzec na jego jazde.
Podatny na kontuzje.
Piszcz mniej wiecej to samo.Jednak bardziej waleczny.
I nie jestem Twoim kolega.
Michael pisze:A ja myslalem ze Tz jest w 1 lidze![]()
On się odbudował tam gdzie wygrzmocił czyli we Wrocku po tym jak zdobył 11 pkt czy jakoś tak i potem już widac było że lepiej jeździł.
Ale masz racje w 1 lidze by się bankowo że takpowiem dobudował, ale jeśli jest szansa na pozostanie w Tarnowie to on z tego na bank skorzysta i nie ukrywam, że kibice tez sie ucieszą

NSN
toosexy pisze:jak byś miał do wyboru " walcząc o 3 z rzędu tytuł DMP " Burze czy Karlssona albo Lorama ?
1. Trzebinia przykrecila kurek wiec pieniedzy na Karlssonow i Loramow moze im zabraknac.
2. Uwazaj bo na mecze u siebie ze slabszymi (Gdansk, Leszno) beda zapraszac drogich obcokrajowcow... Kazdy i wszedzie szuka oszczednosci. Burza i Kolodziej z rezerwy spokojnie by dali rade z takimi przeciwnikami.
toosexy pisze: ( w rezerwie Tarnowa zapewne będzie wieczny rezerwowy syn trenera)
M. Wardzała ma jakichs innych synow oprocz Roberta?? Bo mi sie wydaje ze R. Wardzała ma ciut wiecej niz 23 lata.

wojtas pisze:toosexy pisze:jak byś miał do wyboru " walcząc o 3 z rzędu tytuł DMP " Burze czy Karlssona albo Lorama ?
1. Trzebinia przykrecila kurek wiec pieniedzy na Karlssonow i Loramow moze im zabraknac.
2. Uwazaj bo na mecze u siebie ze slabszymi (Gdansk, Leszno) beda zapraszac drogich obcokrajowcow... Kazdy i wszedzie szuka oszczednosci. Burza i Kolodziej z rezerwy spokojnie by dali rade z takimi przeciwnikami.toosexy pisze: ( w rezerwie Tarnowa zapewne będzie wieczny rezerwowy syn trenera)
M. Wardzała ma jakichs innych synow oprocz Roberta?? Bo mi sie wydaje ze R. Wardzała ma ciut wiecej niz 23 lata.
No to tak szybko :
1. Trzebinia przykręciła kurek i oficjalnie jeszcze nie powiedzieli ile dadzą ale szacuje się że ok 700tyś zł które mają iść bodajrze na Tony'ego
2. Zgadzam sie
Co do synów Mańka to ma jeżdzącego Roberta który ma zdecydowanie powyżej 23 hehe
Chyba że zbyt sexownemu panu chodziło o inną rezerwe

NSN
z tego co ja sie domyslam koledze chodzilo , ze Robert Wardzala jest takim rezerwowym jak chociazby u nas niezniszczalny Ojciec ,,, a raczej nie sadze ze kolega mial na mysli Wardzale jako zawodnika z nr 8 , bo idealnym na ta pozycje jest Kolodziej chociazby,, takze troszke zrozumienia nie zaszkodzi
-
Michael
woocash pisze:z tego co ja sie domyslam koledze chodzilo , ze Robert Wardzala jest takim rezerwowym jak chociazby u nas niezniszczalny Ojciec ,,, a raczej nie sadze ze kolega mial na mysli Wardzale jako zawodnika z nr 8 , bo idealnym na ta pozycje jest Kolodziej chociazby,, takze troszke zrozumienia nie zaszkodzi
Wiem wiem ... tez to miałem napisać ale pomyślałem ze może dyskusja ruszy dalej hehe i ruszyła
Ale fakt Robert to taki zawodnik który jest strasznie wierny Unii i choćby miał nic nie jeździć woli być w Unii niż gdzieś indziej z jednej strony dobrze a z drugiej fatalne podejscie no ale to juz nie mi go oceniać

NSN